蔥香脆皮烤鴨其脆皮和香氣著稱,外皮金黃酥脆,內裡鴨肉鮮嫩多汁,令人一試如顧。搭配特製海量蔥香,提升了整體風味,讓人回味無窮綠蔥油汁萵筍擺盤如藝術品般精緻,採用精湛刀工,將萵筍切割成長條型在夾住黃瓜片,搭配特製嘅花椒油,既美觀又美味,讓人忍不住想要拍照留念蔥薑蓉砂鍋焗牛肉砂鍋焗製的牛肉保留了原汁原味,每一口都充滿了香氣。蔥薑蓉的搭配讓牛肉更加香濃,肉質鮮嫩,彷彿在口中融化西湖盛蓮這道甜品以精緻的蓮花造型吸引目光,搭配杏仁布丁與爆爆,口感層次豐富,既有視覺的享受,也有味覺的驚喜,讓人愛不釋口西湖雷峰塔這道菜在擺盤上也十分講究,仿佛重現了西湖塔美景,而個頭呢就用上牛奶去製成,感覺都好特別
蔥香脆皮烤鴨

綠蔥油汁萵筍

蔥薑蓉砂鍋焗牛肉

西湖盛蓮

西湖雷峰塔

2025-07-24 654 浏览
綠茶終於嚟到旺角朗豪坊啦。 今日仲要係第一日開張,係開張期間,所有菜品都有八折優惠,計落真係幾抵食。佢哋仲推出咗新嘅會員apps,有好多迎新優惠😍餐廳裝修同大陸差唔多,有小橋流水嘅感覺,好舒適,好雅緻,適合大班人過嚟一齊食飯。原來佢哋嘅Menu係同米芝蓮名廚俞斌合作制定的👨🏻‍🍳1)蔥香脆皮烤鴨 - 香港獨家,烤鴨皮脆肉嫩,沾上醬香及蔥花,食落充滿油脂感,鹹香味十足👍🏻2) 東坡仔排 - 抵座有蠟燭熱住,抵讚,排骨黐住肉同骨膠原,加上秘製嘅醬汁,一啖一件食好滋味。 😋3)宋嫂魚羹 - 配料十足,有魚肉、木耳、菇等造成魚羹,有豐富嘅層次感4)菌菇醬肉包 - 有6件咁多,熱辣辣,香噴噴,搣起黎肉汁滿滿, 食落去啖啖肉5)土豆芝士塔 - 創新嘅菜式,土豆打得好綿密,配上拉絲嘅芝士,好美味6)懷舊米漿(熱)- 香港少有嘅飲品,飲落去好順滑,好有米嘅香味,飲完好飽肚😲7)筆墨酥香 - 非常打卡,造型好特別,一支支嘅毛筆,好有書香味。 咬開原來係酥皮蕃薯酥,外脆內軟,番薯做到軟綿綿🥳

用餐优惠
試食活動