2007-09-23
早一星期預約這裡與男友慶祝千日紀念。準備六點半到達,已經有三四桌人入座。可能因為提早預約的關係,獲分派到一張兩面係玻璃既角位,雖然離食物counter遠d,但好寬敞舒服。今期主題是鮮蝦三文魚,海鮮比例較多,其他食物都係大路野。冷盤沙律--蔬菜新鮮,車厘茄大粒且甜。配料有如太陽花籽的穀類,頗特別。日式口味的燒雞豆腐沙律也不錯。蠔--應該熟蠔,但都有鮮味蟹--食起較麻煩,所以試左少少而已,普通。凍蝦--新鮮彈牙香茅煙三文魚--對於三文魚癡既我當然覺得好食。壽司無食過壽司,但食左好多魚生。有大路如八爪魚、吞拿魚同三文魚。熱盤串燒--冬茹燒得唔錯,其他肉類每樣都係食左少少,感覺無特別。燒大蝦--每次燒十幾隻,要排長龍先食到。燒得少唔係問題,最過份係連續兩次排頭位既人都拿超過六隻以上!太過份啦!蒸比目魚--超好味,好有魚香,忍唔住食左好多三文魚鱸魚卷--好特別,係鱸魚包住三文魚,但因為太飽,所以食左半件。其他如牛肉,羊架因為我唔好肉既關係都係試少少。粉麵無試甜品幾乎全部甜品都試過麵包布甸用牛角酥做好怪其他蛋糕類太甜,chocolate truffle甜到食一啖都怕怕。反而乳酪甜品杯造型又靚又好味
準備六點半到達,已經有三四桌人入座。
今期主題是鮮蝦三文魚,海鮮比例較多,其他食物都係大路野。
冷盤
蠔--應該熟蠔,但都有鮮味
蟹--食起較麻煩,所以試左少少而已,普通。
凍蝦--新鮮彈牙
香茅煙三文魚--對於三文魚癡既我當然覺得好食。
壽司
熱盤
蒸比目魚--超好味,好有魚香,忍唔住食左好多
其他如牛肉,羊架因為我唔好肉既關係都係試少少。
粉麵
無試
甜品
幾乎全部甜品都試過
麵包布甸用牛角酥做好怪
其他蛋糕類太甜,chocolate truffle甜到食一啖都怕怕。反而乳酪甜品杯造型又靚又好味。
整體甜品都係普通。
食到好飽好飽,盛惠HXBC優惠$198一個人。