2018-11-09 898 浏览
🍣壽司整體感覺幾好,未算好出色但對得起價錢壽司飯細細口、唔會鬆散每件味道都配搭好曬,唔洗再自己加調味!唔錯!👍🏻👍🏻·火灸芝士三文魚💰HKD22純玉子💰HKD14特大海鰻魚💰HKD32·軟殼蟹龍之卷💰HKD32/3pcs👉🏻入面係軟殼蟹,上面鋪上鰻魚同蟹籽,口感好豐富🍒櫻桃小嘴既話要努力啲😆·火灸三點盛💰HKD38(鰻魚、三文魚、帶子)三樣我愛既壽司合成一碟三點盛,好滿足🤤🤤·左手邊係朋友揀既三點盛,期間限定的,但我已經忘記左叫咩名堂😂sor😝··🥘🍤一品料理🍳🐚·蒜香草煮蜆💰HKD38調味唔多,容易食到蜆仔既原味蜆子乾淨無沙👍🏻👍🏻·蝦天婦羅💰HKD48/3pcs不過不失、但價錢稍貴·吉列蝦肉忌廉薯餅💰HKD38/2pcs外層炸到好香脆,咬開入面忌廉好薯餅好creamy,但無乜蝦味😅😅😅·👉🏻名物!等等蒸蛋👈🏻💰HKD32一定要講😍😍😍係我食過最滿意既日式蒸蛋!用個點心籠仔裝住大大碗蒸蛋,下面有一個細細既火一直熱住啲蒸蛋,唔會比佢冷卻,心思已經滿分💯份量好大,唔係茶碗、係湯碗呀!😍雖然材料同平時既茶碗蒸差不多但係份量大好多、而且好有心思,價錢仲好抵食🤤我最滿意就係佢啦🍳❤️(利申:日式

🍣壽司
整體感覺幾好,未算好出色但對得起價錢
壽司飯細細口、唔會鬆散
每件味道都配搭好曬,唔洗再自己加調味!唔錯!👍🏻👍🏻
火灸芝士三文魚💰HKD22
純玉子💰HKD14
特大海鰻魚💰HKD32
軟殼蟹龍之卷💰HKD32/3pcs
火灸三點盛💰HKD38
(鰻魚、三文魚、帶子)
三樣我愛既壽司合成一碟三點盛,好滿足🤤🤤
🥘🍤一品料理🍳🐚

蒜香草煮蜆💰HKD38
調味唔多,容易食到蜆仔既原味
蜆子乾淨無沙👍🏻👍🏻
蝦天婦羅💰HKD48/3pcs
不過不失、但價錢稍貴
吉列蝦肉忌廉薯餅💰HKD38/2pcs
👉🏻名物!等等蒸蛋👈🏻
💰HKD32
一定要講😍😍😍
係我食過最滿意既日式蒸蛋!
份量好大,唔係茶碗、係湯碗呀!😍
雖然材料同平時既茶碗蒸差不多
但係份量大好多、而且好有心思,價錢仲好抵食🤤
我最滿意就係佢啦🍳❤️
(利申:日式蒸蛋控🤤)
整體價錢大眾化
食物質素都算中上,
但係人流太多,等位等左成粒鐘有多,最好就訂座啦🙈
我同朋友等到就黎餓暈😩
2018-11-09 531 浏览
今日入到元朗形點,又想食日本野,就試下純壽司。一去到門口,已見到好多人排隊,但幸好友人在電話app一早排隊,所以即刻有得入。壽司款式十分多,價錢也十分平民。👍👍
今日入到元朗形點,又想食日本野,就試下純壽司

壽司款式十分多,價錢也十分平民。👍👍

2018-10-28 587 浏览
豆腐沙律 🥗$38滑溜豆腐配上木魚絲 麻醬作為前菜挺不錯的選擇五點刺身盛 $158三文魚片片厚切 油甘肥美🤤另有帶子 甜蝦 舌拿魚 鮮甜可口😛螃蟹🦀️膏醬壽司 $22蟹膏醬蟹味濃郁😋口感幼滑.北海3點盛 $48有海膽 三文魚子 蒽粒吞拿魚腩海膽夠鮮甜🤤魚子大大粒😍秋。三文魚盛🍣 $128筋子蘿蔔三文魚卷蔥粒牛油果三文魚腩海膽魚背三文魚三文魚片片厚切 油甘肥美🤤三文魚控之選💕.明太子雙重海老 $12鮮美的甜蝦 配上微辣的明太子醬別有一番風味😌
豆腐沙律 🥗$38

• 蟹膏壽司
  • 北海三點盛
  • 秋  三文魚盛
2018-09-27 789 浏览
突然好想食壽司 但又唔想食大大個丼飯 就搵左呢間yoho壽司店。夜晚7點幾去到,要等十幾張檯,但唔想再諗食咩,所以就慢慢等。落單係好似板長咁用平板落單 有埋圖睇埋唔驚叫錯叫左個鐵板餃子餃子勁細粒 同埋鐵板成板油 但又好好食喎!裡面啲肉半肥瘦咁 有啲好似小籠包入面啲肥脂肪 勁好食!但就真係份量太少。叫左個秋季限定既三文魚壽司,有三款,一個厚切三文魚上面有海膽,一個三文魚腩上面有吞拿魚蓉,一個花之戀上面有三文魚子同蘿蔔蓉。海膽果舊三文魚最正,好似三文魚刺身咁,勁厚切,想一啖過都唔得!上面個海膽唔苦,但份量超少,似海膽汁多啲。吞拿魚蓉果舊平平無奇。三文魚子就咁食一粒有啲苦,唔多新鮮咁,但成舊擺落口又幾好食,口感豐富!跟住叫左啲海鰻壽司、三文魚壽司、帆立貝壽司、蝦壽司、魚背壽司(唔知係咪左口魚邊)冇伏,但又冇乜特別,左口魚如果係火炙就好喇,食過火炙既入口即溶!軟殼蟹龍之卷好食!啲鰻魚汁都正!但啲牛油果勁硬,扣分。炸蝦卷好一般,好寡。如果想食炸蝦就食天婦羅算,個樣好似幾正。再叫左個明太子薯餅,睇圖以為三塊,原來成四塊!一人兩塊已經濟晒。。見到隔離檯食炸蠔,得兩粒,又king size,早知食炸蠔

落單係好似板長咁用平板落單 有埋圖睇埋唔驚叫錯

叫左個鐵板餃子

餃子勁細粒 同埋鐵板成板油 但又好好食喎!

上面個海膽唔苦,但份量超少,似海膽汁多啲。

吞拿魚蓉果舊平平無奇。

軟殼蟹龍之卷好食!啲鰻魚汁都正!但啲牛油果勁硬,扣分。

炸蝦卷好一般,好寡。
如果想食炸蝦就食天婦羅算,個樣好似幾正。

再叫左個明太子薯餅,睇圖以為三塊,原來成四塊!一人兩塊已經濟晒。。見到隔離檯食炸蠔,得兩粒,又king size,早知食炸蠔。

埋單四百幾蚊,比想像中貴,呢個價錢寧願食放題
  • 軟殼蟹龍之卷(6件)
  • 鐵板餃子
2018-09-23 544 浏览
香港地搵食,晚市都係要早D去,否則很多人等位。為咗返屋企睇延禧攻略,我6點鬆d到,2個人好快有位,但7點幾離開時,已好多人等位。餐廳用平板電腦落單,好方便,上菜速度都好快。推介三點盛比較抵食。湯類都幾大碗,大盛蛤仔湯嘅蜆肉都多,但味道一般。三文魚麵豉湯嘅三文魚肉唔多,但有豆腐、腐皮作配料,感覺都豐盛,呀媽話偏咸。蝦刺身都一般。費成卷的賣相較差,但味道可以。壽司類嘅海膽、墨魚都新鮮。印有純字嘅玉子壽司蛋味香濃,必食啊!

餐廳用平板電腦落單,好方便,上菜速度都好快

推介三點盛比較抵食

刺身都一般。
費成卷的賣相較差,但味道可以。
壽司類嘅海膽、墨魚都新鮮

印有純字嘅玉子壽司蛋味香濃,必食啊
!
  • 純玉子
2018-09-16 437 浏览
本來對佢既子妹店既評價唔錯,所以諗住佢既質素都唔會太差,但無想到有點失望,款式同佢子妹店相近,但三文魚刺身唔够新鮮同肥美,寿司飯既質素真心麻麻。虾既質素尚算可以
2018-08-06
2018-09-12 395 浏览
補祝生日飯,想坐得舒服啲,又想食日本野,所以去左yoho,上次間穴,麻麻地,所以黎反呢到,好彩等得吾算耐,其實之前一開黎過兩次,不過都要等好耐位,所以有一排無黎。全部都好好食,好岩我地食,咁耐無黎,都無失水準喎,除左個芥辣蓮藕係有啲奇怪之外,其他都好食而且仲好底食喎。炸芝士薯蓉明太子,有啲似年糕,幾好食奇怪既配壽司全部都好食厚切壽司好正芝士山芋,主要食到芝士味,下面山芋係一patpat既,但我覺得都幾好食,總括黎講係好食又抵食,有下次
而且仲好底食喎。
炸芝士薯蓉明太子,有啲似年糕,幾好食
奇怪既配
壽司全部都好食
厚切壽司好正
2018-08-27 474 浏览
同朋友約左星期日6點去食,但由於6個人,等左一個鐘先有位,下次用yoho app 拎左位應該會好d!入正題,我地一坐低就用pad篤左好多野食!純壽司每個季節都會有限定set嘅壽司,今次果set 好好食!特別推介個八爪魚小食,無影相,真係超好食!帶子刺身好新鮮,好好食~雞翼又好正~成餐飯都好高質,坐得又舒服,又唔會趕人,食得好舒服!推介!

帶子刺身好新鮮,
2018-08-26 283 浏览
第一次光顧這店,取票後才知道同峰壽司🍣應是同一集團。壽司味道可以,但米飯卻較容易散開。新出好多唔同的卷物,人多一起食較適合,特別欣賞燒雞翼,鰻魚軟殼蟹卷,還有三文魚頭湯。

2018-08-26
  • 軟殼蟹龍之卷(6件)
四點幾去到就係下午茶時間冇得用平板電腦但係佢哋啲員工手腳好慢。一開始第一張單就好快啲嘢食都唔算太差,但係後來唔夠飽想繼續加嘢食啲員工就嚟手慢腳慢。唔記得仲要放喺一邊直到我哋提佢,然後出奇就算入咗單都要等好耐好耐好耐都依然味到
員工就嚟手慢腳慢。
唔記得仲要放喺一邊
直到我哋提佢,
然後出奇就算入咗單都要等好耐好耐好耐
都依然味到
2018-08-19
2018-08-13 289 浏览
我每一日都要湊住BB周圍去,所以我都會盡量找一些商場有育嬰室😆方便自己幫BB換片餵奶😁而且食完飯之後又可以喺商場入面比BB玩一陣!YOHO MALL就是最好的地方了, 這個大型商場有不同食肆選擇,又有大地方比小朋友玩😝拍完車之後一出升降機左邊就見到純壽司,由於只是六點鐘鋪頭剛剛開晚市,所以人不多👍🏻鋪頭外面透明的玻璃望入去地方都很寛敞😆叫了幾款刺身,最為喜歡就是進行就是因為象拔蚌,非常新鮮而且鮮甜,咬落爽口這個沙律非常簡單只有菜,紫菜和少量沙律醬😆味道普通沒有什麼特別刺身都很新鮮,特別的是加上這些特製醬汁😁
刺身都很新鮮,特別的是加上這些特製醬汁😁
2018-08-08 260 浏览
今日同男朋友去開元朗所以就諗住係Yoho 睇下有咩岩食不過天氣真係太熱了...所以都係揀日本菜果時大約7點左右啦...拎兩人位派到65,但叫就叫到34最後邊打機邊等位,等左大半個鐘入到去揀左純壽司🍣既三件set 先因為太肚餓了但佢係最尾先到吞拿魚壽司🍣好鮮甜,又唔會好多根帶子壽司🍣魷魚🦑壽司我最愛既帶子入口勁厚正魷魚壽司我愛佢既口感鐵板餃子🥟迷你餃子簡單配上香蔥和醬汁唔錯的小食海膽軍艦壽司🍣好鮮甜完全係口中回味無窮油金魚壽司🍣嘩嘩嘩最早叫既三款三set壽司🍣完全係勁好味好厚,勁滿足最後再有風味雞翼甜甜地兩人賣單食左$400滿足!
今日同男朋友去開元朗
所以就諗住係Yoho 睇下有咩岩食

不過天氣真係太熱了...
所以都係揀日本菜

果時大約7點左右啦...
拎兩人位派到65,但叫就叫到34

最後邊打機邊等位,等左大半個鐘

入到去揀左純壽司🍣既三件set 先

因為太肚餓了
但佢係最尾先到

吞拿魚壽司🍣
好鮮甜,又唔會好多根

帶子壽司🍣魷魚🦑壽司

甜甜地

兩人賣單食左$400

滿足!
2018-08-06 237 浏览
食好西可以令人開心~ 今次一家人一齊食壽司,為咗食媽咪最鐘意嘅炸蝦火龍卷,我地就一早嚟排隊,估唔到6:15嚟到都係要排隊🤦🏻‍♀️一坐底就即刻叫嘢食,好快就嚟到~赤貝壽司蟹棒壽司帆立貝壽司超長鰻魚壽司呢件鰻魚長到可以包番住舊壽司,呃like用架炸蠔日式嘅炸蠔係好味啲嘅,仲有特式沙律醬加埋一齊鰻魚壽司每件鰻魚都大大件,鐘意食鰻魚嘅朋友必叫,食得好滿足三文魚壽司厚切油甘魚壽司三文魚腩壽司厚切油甘魚超,入口鮮甜
食好西可以令人開心~

一坐底就即刻叫嘢食,好快就嚟到~

赤貝壽司
蟹棒壽司
帆立貝壽司

超長鰻魚壽司

呢件鰻魚長到可以包番住舊壽司,呃like用架

炸蠔

日式嘅炸蠔係好味啲嘅,仲有特式沙律醬加埋一齊

鰻魚壽司

每件鰻魚都大大件,鐘意食鰻魚嘅朋友必叫,食得好滿足

三文魚壽司
厚切油甘魚壽司
三文魚腩壽司

厚切油甘魚超
,入口鮮甜

2018-07-28 261 浏览
星期六食飯就特別多人,今日就嚟咗yoho mall造成日本壽司。 其實喺呢之前已經提早一小時用電子攞飛,但係來都需要等10至20分鐘。 一啲都冇誇張。間餐廳面算幾大,坐位都幾好。 職員很細心,每次來都會送上午茶。 間餐廳使用電子落單, 其實好多款壽司都食過, 本人覺得以下幾點都係必要嘅, 如果叫壽司,大家可以睇下三點盛合,因為會平少少!三文魚魚腩壽司油甘魚腩壽司海膽軍艦三文魚子軍艦吞拿魚腩壽司極上三文魚子飯日式煎餃子完售了

三文魚魚腩壽司

極上三文魚子飯

日式煎餃子
完售了

2018-07-05 515 浏览
其實來這裡已是第三次,本身應該可以黎多好多次,不過佢等位果下真係太耐,所以有好多次都放棄了⋯.今次食lunch 大約兩點, 見佢門口只有數人,便攞定飛,順便等埋友人,等了10分鐘便有了,二人共吃了$500+ 好飽 好滿足!.先來兩客手卷,因為平時食開千両手卷,頓覺呢間差少少⋯ 吞拿魚腩稍為冰左,同埋少左幾粒蔥花😝.中吞拿魚腩壽司 超正 入口融化的.味道都ok的 不過舊蛋有點散.友人想食啲熱野,見到呢個天婦羅蝦烏冬價錢都幾抵,食落都有水準!.再來就係戲肉啦!雖然我不是舊舊食哂,只吃了海老 海膽 油甘魚 三文魚但係每件都好鮮味呀!海膽的份量多到就黎跌落黎!.最後上的是厚切油甘魚 三文魚其實我都鐘意呢種大大件嘅又有鮮味的三文魚上面嘅蒜粒有少少硬⋯油甘魚加左柚子鹽 好好味呀!
海膽吞拿魚腩碎魚子手卷

中吞拿魚腩壽司 超正 入口融化的

中吞拿魚腩壽司

味道都ok的 不過舊蛋有點散
玉子壽司

天婦羅蝦烏冬

但係每件都好鮮味呀!海膽的份量多到就黎跌落黎!
九州鮮魚壽司盛盒
海膽壽司

最後上的是厚切油甘魚 三文魚
其實我都鐘意呢種大大件嘅又有鮮味的
三文魚上面嘅蒜粒有少少硬⋯
油甘魚加左柚子鹽 好好味呀!
螺片  油甘魚  三文魚  壽司
2018-06-23