又係我雞蛋仔fans,食咗好耐,終於要的起心肝寫下食評,老闆好好人,我想要脆啲,佢就會話:冇問題,你想要脆啲就會脆啲!我等得耐,佢又會話:唔好意思要你等咁耐!真係好有禮貌同充滿人情味!朱古力雞蛋仔:有朱古力味,叫老闆整脆啲,但係比較硬唔係脆,凍咗仲硬,唔會塌唔會好腍,面底兩邊會分離,黏唔實。芒果班戟:每次都要去食,真係好足料,芒果粒好甜唔酸,個cream反而可以吊起個芒果甜味,班戟唔韌,好香蛋味,因為多人幫襯,差唔多係即叫即整咁滯,所以個班戟熱辣辣,好好食,真心推介!

芒果班戟
朱古力雞蛋仔
芒果班戟
2018-11-18 254 浏览
之前見報道介紹, 一直好想試! 雞蛋仔, 格仔餅, 班戟! 今次先試班戟! ..好多種咸, 甜味道及生果選擇! 有肉鬆, 榴槤, 雜果....等等! 🍎🍏🍊🍇🍍我想選芒果, 不過要配沙律醬, 感覺怪怪的!. 我望住餐牌好耐, 風趣嘅老闆忍唔住問我 "係咪選擇困難症? 要唔要我推介?" 😂😂😂...老闆知我難處後大笑...唔鍾意沙律醬我落練奶咪得啦...😂😂😂.就係咁, 貼心嘅老闆為我製作一個餐牌上無嘅班戟! 滿滿的芒果酸酸甜甜, 班戟鬆軟滑溜少少厚身, 滿滿蛋香, 大啖咬落去, 美味滿足! 下次有機會再試雞蛋仔!

2018-11-03 372 浏览
今朝趕唔切屋企食早餐就出街,餓住肚,途經附近,一件原味格仔餅,醫肚岩岩好唔經唔覺,幫趁左紅磡雞蛋仔已經超過十年,最常買原味雞蛋仔,事關次次都食飽飯行過,飽飽地,但又為食,雞蛋仔兩份食,一人一粒,好易K.O. ,聞落蛋味香,食一啖有咬口煙韌,外脆內軟......食完after taste唔會口乾或口苦或對手油淋淋。對雞蛋仔味道一直都好執著,食過幾次媽咪雞蛋仔,味道有點過濃,可能本人不重口味, 覺得有點over了,牛油下太多,有點膩,食完有d囗乾,此外坊間那些溝了不知名香精的食完口苦或留有怪味,聞落有雞蛋臭腥味,熱辣辣出爐還可以,放涼了不堪入目,沒有太大好感。紅磡雞蛋仔俾人感覺係各方面都做得好balance,就算放涼左,仍然係一底令人期待的雞蛋仔有點點離題~今日的主角係原味格仔餅,終於有機會再重逢你啦 - 格仔餅,餓住肚食先最好味,今日食嘅呢底係微暖,睇住喺餅上加牛油、花生醬、砂糖,好期待,一路行一路食!正!微微蛋香,同雞蛋仔一樣每啖都煙煙韌韌,食完好滿足!係一個享受! 感到店主嘅誠意與心思!除此之外,我都好鍾意奶油班㦸、芒果班㦸......基本上每一樣都用心製作,好足料紅磡雞蛋仔一定要繼

紅磡雞蛋仔一定要繼續經營,你帶俾我地街坊唔止係美食,仲有大家的集體回憶!吳師傅又風趣幽默,好記得近期有一次買格仔餅,佢見我地兩位,佢將件格仔餅一份為二,分兩份入袋,等我地容易d食,呢份細心同人情味好正
原味格仔餅
原味格仔餅
2018-11-01 198 浏览
整日系呢頭附近行街,見呢間野都幾多人推薦就去試食下啦 去到老板人好 nice, 我地叫左個 雞蛋仔 ,肉鬆班戟 同埋 芒果班戟, 雞蛋仔有陣陣蛋味,咬落 外脆內軟,好評 另外果兩個班戟 個人比較中意肉鬆多 d ,肉鬆咸味配埋熱辣辣既班戟 搭配上比較容易入口, 芒果果個 配埋沙拉醬 酸酸甜甜,兩個班戟都好食,睇你中意酸甜味 定 咸味多 d
整日系呢頭附近行街,見呢間野都幾多人推薦就去試食下啦

2018-10-29 152 浏览
伯伯好好人,次次整既雞蛋仔同好香脆好好味。價錢亦係街坊價唔貴。日日都見到排長龍。我最鐘意食芒果pancake😍 好多芒果同cream,落足料好好食。雞蛋仔最鐘意加肉鬆,好特別。
伯伯好好人,次次整既雞蛋仔同好香脆好好味。
價錢亦係街坊價唔貴。日日都見到排長龍。
2018-10-28 176 浏览
如果你熟紅磡就一定識呢間 紅磡雞蛋仔好多時都會有條小人龍,不過都好快有得食嘅佢出名嘅係班㦸,有肉鬆,榴蓮,芒果,雜果同奶油好多人慕名而來㗎不過我更愛係格仔餅❤️ ($14)由於keep住有人幫襯,所以食親都係熱同脆嘅,唔會係凍冰冰硬晒咁格仔餅厚實鬆軟,最最最重要係佢有晒我覺得嘅格仔餅must have醬!🌟牛油🌟煉奶🌟花生醬🌟砂糖而家好多地方都唔落砂糖㗎 ☹️唯一要講就係如果花生醬有粒粒就更好喇 🤤係㗎係好肥㗎 🐷偶一而為之囉 😛
如果你熟紅磡就一定識呢間 紅磡雞蛋仔
好多時都會有條小人龍,不過都好快有得食嘅
佢出名嘅係班㦸,有肉鬆,榴蓮,芒果,雜果同奶油
好多人慕名而來㗎
不過我更愛係格仔餅❤️ ($14)
🌟牛油🌟煉奶🌟花生醬🌟砂糖
而家好多地方都唔落砂糖㗎 ☹️
唯一要講就係如果花生醬有粒粒就更好喇 🤤
係㗎係好肥㗎 🐷
偶一而為之囉 😛
2018-10-22 150 浏览
紅磡雞蛋仔只此一家,每次來到附近一定會過去吃香芒班戟。這兒的芒果班戟十分著名,不少理工大學學生也會來這裏,買一份雞蛋仔或pancake , 當作下午茶。我跟着人龍,終於買到一份芒果班戟了。班戟比較厚身,咬下去吃到蛋香。而芒果這些季節性產品,是甜是酸,就要看你運氣夠不夠了。
紅磡雞蛋仔只此一家,每次來到附近一定會過去吃香芒班戟。

2018-10-20 152 浏览
乘地鐵去黃埔,在紅磡區逛逛,經過紅磡雞蛋仔老板正與客人交談,他說他的雞蛋仔有兒時味道,我也停下買一底。老板好風趣,大家傾吓講吓,他說拿什麼獎都有低調處理,如果唔係業主便會加租,客人又要多付。他説 他賣的雞蛋仔有兒時味道,對呀,就是香香的蛋味,香香的麵粉味道,外面脆脆的,裏面糯糯的。烘好了便放在鐵架上 待涼,才給客人享用。兒時的人情味也可以在這裏找到。

2018-10-01 226 浏览
好耐無掃街!又好耐無去紅磡!!😂不過好遺憾超好食燒賣林記小食琴日無開😫·🥞芒果班戟($18)熱辣辣好有蛋香味既班戟夾住滿滿既芒果😋中間仲有薄薄一層既沙律醬!第一啖覺得芒果既甜mix沙律醬有少少怪😂但食下食下又覺得幾好食🤪明明話share...但我好似食哂成個😂😂😂食食下會跌哂芒果落地好狼狽😂🤣不過檔主伯伯好好人,佢出黎幫我地清理番地下既芒果粒😣😣🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2018-09-29 175 浏览
岩岩係紅磡食完飯行過見到又口痕買多包雞蛋仔食雖然得我一個客但老世都係唔記得我要乜=.=我係要雞蛋仔 唔係格仔餅=.=都算甜但外面唔算好脆但就漲卜卜比起當年觀塘果間仲係差小小好食...仲有邊度既雞蛋仔真係好食呢...
岩岩係紅磡食完飯行過見到又口痕
買多包雞蛋仔食
雖然得我一個客但老世都係唔記得我要乜=.=
我係要雞蛋仔 唔係格仔餅=.=
都算甜
但外面唔算好脆
但就漲卜卜
比起當年觀塘果間仲係差小小好食...
仲有邊度既雞蛋仔真係好食呢...
2018-09-29
2018-09-15 196 浏览
格仔餅真係由細食到大,但唔知大家覺唔覺得好多店都愈黎愈唔好食😿😿好多時為左節省成本同令到個皮更容易整到脆身,d蛋漿會溝到好稀身同偏薄,搞到冇咁有口感同冇咩蛋味。-但今次lee間紅磡雞蛋仔令我好有驚喜😀佢好足料,成個格仔餅好厚身而且蛋味好香,好有細細個食既感覺,由於佢係偏厚身既關係,所以記得叫多醬😙😙-最好最好就係一拎到手就即刻食,會香同脆好多,之前試過拎左之後大半個鐘先食,真係差好遠😫如果經過一定要試下呀😋😋
2018-09-12 140 浏览
I like Mango pancake. Chocolate Gai Dawn Jai (eggette) is also tasty. Crispy outside and soft inside. It's not too sweet and Also Smells good. I think you can try anyone. They won't let you down.
Mango  pancake
Mango  pancake
2018-08-30 257 浏览
我婆婆一直居於紅磡,從小到大來探訪令我到紅磡頗為熟悉。這間雞蛋仔店從小時間已經在我記憶裏面。如今我長大了,雞蛋仔叔叔也老了。才想起近年吃雞蛋仔一般都是吃名氣店/特色店。很久沒來這裡,才發現價錢已三級跳;合理的,店租這麼貴的香港,也想叔叔過好一點的生活。-叫了一個芒果班戟班戟並非很有蛋香的類型,但都幾軟滑;包著滿滿的新鮮芒果,清甜滿足。在外面$20都買不到一個雞蛋仔,這裡卻如此豐富,猜想得到叔叔賺不多;這份心意應該要常常來支持;況且健康又好味的小食,現在很難找了呢。

我婆婆一直居於紅磡,
從小到大來探訪令我到紅磡頗為熟悉。
這間雞蛋仔店從小時間已經在我記憶裏面。
如今我長大了,雞蛋仔叔叔也老了。
才想起近年吃雞蛋仔一般都是吃名氣店/特色店。
很久沒來這裡,才發現價錢已三級跳;
合理的,店租這麼貴的香港,
也想叔叔過好一點的生活。
芒果班㦸

叫了一個芒果班戟
班戟並非很有蛋香的類型,但都幾軟滑;
包著滿滿的新鮮芒果,清甜滿足。
在外面$20都買不到一個雞蛋仔,
這裡卻如此豐富,猜想得到叔叔賺不多;
這份心意應該要常常來支持;
況且健康又好味的小食,
現在很難找了呢。
2018-08-25 174 浏览
紅磡雞蛋仔成日聽,但我都未食過本店既雞蛋仔,而家越黎越多新奇既雞蛋仔口味,就好似加朱古力豆、加雪糕。你諗到既食物都有可能有人加落雞蛋仔到,做一個gimmick但係,姐唔係食潮流,而係食懷舊。😌😌😌我唔會覺得呢個雞蛋仔好好食,好食到飛天,但係呢個雞蛋仔真係我地細細個食既雞蛋仔。有個種傳統 懷舊既味道,對我黎講,已經打低曬而家新口味既雞蛋仔。而且個老闆見到我想影相,仲幫我夾個雞蛋仔出黎,易d影添😆😆😆😆
但係,姐唔係食潮流,而係食懷舊。😌😌😌
原味雞蛋仔
原味雞蛋仔
2018-08-15 162 浏览
因為經常經過的關係,香味四溢的香味令我每次都想食。我最喜歡朱古力和抹茶味雞蛋仔。朱古力味裡有一粒粒小朱古力,不是只有朱古力粉的味道。抹茶味茶味特岀,有茶甘味,不太甜。老闆很好人,每次光顧都會見到他不是收小小朋友幾元,就是把弄多岀來的送客人,覺得他對客人很友善。
因為經常經過的關係,香味四溢的香味令我每次都想食。