2023-02-23 504 浏览
如果去花墟,一定會到太子區,行到攰想食個下午茶休息下😂介紹返「紅橋」不過由於坐位唔多,但價錢合理,所以都幾受歡迎。星期六嘅tea time🤭係會好多人但服務態度唔錯架👍🏻👍🏻👍🏻西多士平時係一大塊,紅橋係切成四份炸,好聰明😆因為件件都可以食到好鬆軟👍🏻炸髀又大隻又新鮮炸起,好有誠意呀👏🏻👏🏻如果我肚餓的話,應該會想食意粉🤩下次試吓先

但服務態度唔錯架👍🏻👍🏻👍🏻

炸髀又大隻又新鮮炸起,好有誠意呀👏🏻👏🏻

如果我肚餓的話,應該會想食意粉🤩
下次試吓先
2023-02-19 359 浏览
幫襯左紅橋好多年,而家多咗去試唔同嘅新餐廳,都有好幾年冇幫襯。今日喺旺角諗住食個下午茶,行咗去寵物街嗰邊,諗住去食虹橋,點知原來間分店執咗,搬咗過去太子花園街嗰邊。特登行到去太子嗰邊,喺門口已經有幾台人喺度排緊,相信紅橋都係唔少人嘅不二之選。等咗一陣好快就安排入座,不過同以前一樣,寸金尺土,啲位都仲係好逼夾夾。我哋分別叫咗個蝦多士配炸蠔沙律、同埋日式炒烏冬配凍檸茶。蝦多士同以前一樣都係咁好味😋沙律係配麻醬唔會差得去邊,炸蠔都幾大隻,不過唔知係咪凍咗有少少少腥。日式炒烏冬啲料唔算好多,但係夠味!

日式炒烏冬
蝦多士,炸蠔配沙律
蝦多士,炸蠔配沙律
2023-01-14 428 浏览
路過花墟買年花,雖然過了午飯時間,見一家西餐廳門口排滿人,所以決定一試。午餐餐牌選擇不少,意粉,焗飯,蛋包飯,五花八門的。感覺意粉常吃,點了 豬排焗飯和西湯。 哇😆 份量很多,價錢也相對實惠。味道不錯👍🏻聽說這家的海南雞飯非常出名,下次也要試一下。

哇😆 份量很多,價錢也相對實惠。味道不錯👍🏻

聽說這家的海南雞飯非常出名,下次也要試一下。
2022-11-29 563 浏览
因為限聚令 好耐冇出街食飯 終於出到黎旺角 就是但入左間餐廳試下 上菜快 味道👍🏻 前菜:蘑菇湯同沙律個蘑菇湯好正!好濃既蘑菇味 而且cream份量落得岩岩好 有少少杰身😍😍😍小食:芝心雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️上菜已經見到佢漲卜卜 滿滿既芝士舖係面 亦燶得岩岩好 色水靚之餘 味道都好好 唔會燒到隻雞好hai墨魚汁大蝦燴意大利飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️味道整體都唔錯 蝦炸得好脆 蟹肉份量正常 如果可以再多啲蟹肉就更加正 芥末子忌廉汁雞扒焗飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️呢個焗飯都舖左滿滿既芝士係邊 雞扒本身亦有醃過 配上個忌廉汁 正呀!

上菜快 味道👍🏻

前菜:蘑菇湯同沙律

小食:芝心雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

墨魚汁大蝦燴意大利飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️

芥末子忌廉汁雞扒焗飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-22 514 浏览
🔸香檳忌廉汁海鮮意粉 $70配料有芝士、青椒絲、紅椒絲海鮮配料有蜆肉、青口、魚柳 海鮮配料唔太新鮮 蜆肉有少少腥味同有沙香檳忌廉汁唔太特別 口感似普通嘅白汁意粉 食唔到有香檳,或者忌廉味 ▪️+$12升級套餐,包括西湯 + 飲品有一客沙律餸羅宋湯表現正常 熱奶茶算幾好飲 🔹環境:原本揀呢間餐廳嘅原因係因為約左朋友,想坐耐啲傾計當晚係星期五晚,晚飯時段都幾多人全場差唔多坐滿嘢食質素唔算好,價錢偏貴 但勝在唔趕你走,坐到人哋收工 -時段及等候時間:星期五 晚上 ~0分鐘-味道:5/10性價比:3/10回頭率:2/5-#紅橋📍旺角西洋菜南街190-194A號西洋大廈地舖
🔸香檳忌廉汁海鮮意粉 $70
配料有芝士、青椒絲、紅椒絲
海鮮配料有蜆肉、青口、魚柳
海鮮配料唔太新鮮
蜆肉有少少腥味同有沙
香檳忌廉汁唔太特別
口感似普通嘅白汁意粉
食唔到有香檳,或者忌廉味

▪️+$12升級套餐,包括西湯 + 飲品
有一客沙律餸
羅宋湯表現正常
熱奶茶算幾好飲

🔹環境:原本揀呢間餐廳嘅原因
係因為約左朋友,想坐耐啲傾計
當晚係星期五晚,晚飯時段都幾多人
全場差唔多坐滿
嘢食質素唔算好,價錢偏貴
但勝在唔趕你走,坐到人哋收工

時段及等候時間:星期五 晚上 ~0分鐘
味道:5/10
性價比:3/10
回頭率:2/5
#紅橋
📍旺角西洋菜南街190-194A號西洋大廈地舖
性價比高茶餐廳☕️打工仔必去!講到太子,大家一定會覺得呢頭啲嘢食好貴。☹️最近行過見到有間茶餐廳,價錢唔太貴有幾好食,介紹俾大家。點名講到红桥,應該瑞士汁出名啦!所以就嗌咗個✨瑞士汁雞翼撈公仔麵✨上面有四隻瑞士汁雞翼,大大碗瑞士汁,再加幾條茶餐廳烚菜~👏🏻瑞士汁撈公仔麵,最怕就係唔夠汁公仔麵乾爭爭~呢一間夠豪爽,成碗汁俾你,你鍾意倒晒落個麵度撈又得,當係沾麵一執一執放落碗汁度又得,罪惡感倍增🫣都少見有咁樣上碟嘅撈公仔麵,愛好者真係推介你去試一試😉除咗呢一味,佢成個menu都唔係貴,去中環又唔想食咁貴嘅話,大家都可以參考下😋🍴瑞士雞翼撈公仔麵 🍴凍檸茶【红桥】地址:太子花园街230号地舖
性價比高茶餐廳☕️打工仔必去!

講到太子,大家一定會覺得呢頭啲嘢食好貴。☹️
最近行過見到有間茶餐廳,價錢唔太貴有幾好食,介紹俾大家。
都少見有咁樣上碟嘅撈公仔麵,愛好者真係推介你去試一試😉

🍴瑞士雞翼撈公仔麵
🍴凍檸茶

【红桥】
地址:太子花园街230号地舖
2022-09-28 522 浏览
💛紫薯忌廉湯忌廉湯裏面有粒粒紫薯,有沙沙口感,但紫薯味比較淡,味道都唔錯😉💛蝦多士蝦多士入口唔會太油,蝦滑口感彈牙,而且份量都唔少,個日用優惠價加配,一份有兩件,同朋友share啱啱好💛蜜糖單骨雞翼本身雞翼已經炸過再加埋蜜糖調味,加上雞翼斬開咗做單骨,食嘅時候比較方便😝💛軟殼蟹漢堡雖然係lunch time,不過份量都唔細,加埋番茄同其他蔬菜一齊食,感覺上冇咁油膩😋另外都有唔少薯角伴碟,啖啖薯蓉,同樣用咗蜜糖調味😙推薦~
💛紫薯忌廉湯

💛蝦多士

💛蜜糖單骨雞翼

💛軟殼蟹漢堡
2022-09-26 367 浏览
呢晚同朋友一齊出黎旺角行街,行到黎花園街,個肚餓到咕咕聲搵到一間地鋪叫紅橋,決定闖入醫醫肚晚市套餐相當抵食,$78已經可以食到一個主食連餐湯+飲品嘅set dinner點餐全用手機apps 系統落單,岩哂年輕人用,如果同老人家黎就要幫幫佢地啦餐湯:西湯(左)、中湯(右)左邊係牛肝菌蘑菇湯,朋友仔話菇味濃,唔太咸;右邊就係小妹揀既木瓜雪耳豬骨湯,隨湯附上足料湯渣,飲落無味精味,唔錯忌廉汁煙三文魚蒜香意粉朋友叫左呢個煙三文魚意粉,簡簡單單既賣相,味道就一啲都唔簡單,香濃忌廉汁份量岩岩好意粉入口唔會俾人一種太油膩嘅感覺,配合埋蒜粒同香菇等配料,味道好香好惹味煙三文魚腩麻醬蛋包飯蛋包飯既誘惑邊個會抵擋得住呢meun 上好細心,可以俾健康人士揀埋走茄汁/走芝士等options 小妹先食煙三文魚腩片,魚油香,唔會死咸,而且係烘焗過點上麻醬少少甜味中和返蛋包飯蛋皮包到木瓜形貌相好吸引,原來入面既飯粒充滿蛋汁,蛋香由內到外都有一個字

呢晚同朋友一齊出黎旺角行街,行到黎花園街,個肚餓到咕咕聲
搵到一間地鋪叫紅橋,決定闖入醫醫肚

餐湯:西湯(左)、中湯(右)

忌廉汁煙三文魚蒜香意粉

煙三文魚腩麻醬蛋包飯
蛋包飯既誘惑邊個會抵擋得住呢
小妹先食煙三文魚腩片,魚油香,唔會死咸,而且係烘焗過
點上麻醬少少甜味中和返
一個字

2022-09-26 211 浏览
呢間係同事介紹先試嘅西餐廳❤️試完感到有啲失望😅叫左個肉醬意粉連餐飲,食落唔覺得特別好食,同其他餐廳對比都冇乜話好出色嘅感覺🥲味道係正常嘅,只係期待值太高😢
2022-07-18 667 浏览
今日突然好想食焗嘢, 見到呢間茶餐廳好似幾多分店, 一於入去試一試, 座位都算舒適, 餐牌上單點項目加$12可以有埋餐湯同飲品, 於是要左中湯蓮藕湯, 夠味得黎唔會太咸, 凍檸茶都幾好飲, 茶底唔會澀肉醬意粉醬汁同肉碎都好足料而且上面舖滿好多芝士, 微焦香氣更凸出, 而且餐廳無加一, 都幾抵食~

凍檸茶都幾好飲, 茶底唔會澀

趕住返工,最緊要快🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♂️,外賣速度快,服務態度好,值得欣賞💪🏻👍🏻。估唔到西餐廳🍴既海南雞🐔飯又幾好食, 雞唔🍖肥,最重要係個🥘醬汁整得幾好食,好食過附近嗰間海南雞飯專門店,起碼價錢💵🪙平過佢。以外賣嘅速度來計超快🏃🏻‍♂️,5分鐘就整好。👍🏻個湯係西湯,🍵因為清湯雞湯賣晒,南瓜忌廉湯好好飲。雞🐔嘅份量比其他餐廳多,☕️咖啡好香好過茶餐廳咖啡,下次可以再返嚟食🤣。

以外賣嘅速度來計超快🏃🏻‍♂️,5分鐘就整好。👍🏻
個湯係西湯,🍵因為清湯雞湯賣晒,南瓜忌廉湯好好飲。
海南雞飯
外卖自取
海南雞飯
又是一個買外賣回家吃的晚上,雖然吃的是晚餐,但買外賣回家的時候仍有下午茶吃,所以就買了兩個抵食又飽肚的意粉回家開餐。買了「芝士焗肉醬意粉」和「白酒蜆肉意粉」各一,兩個下午茶都以餐湯「牛肝菌忌廉湯」代替餐飲(各$49,外賣+$2)。兩個餐湯正正常常的,是一般餐廳的味道,只要不抱太高期望,就不會失望。我的「芝士焗肉醬意粉」十分熱燙,即使從餐廳拿到家裡已經差不多半個小時,仍然熱得燙咀。這意粉味道挺好,份量又多,鹹香煙韌的芝士與濃味的肉醬,為這意粉帶來令人喜歡的味道。「白酒蜆肉意粉」是太太的,上次在這餐廳買外賣晚餐的時候我也試過,這意粉的份量跟「芝士焗肉醬意粉」一樣的多,白酒味雖然不夠重,但炒得都幾香,而且味道也可以,連殼的蜆也給得不少,都算是及格的出品。才五十元多一點的價錢,可以吃到一個味道還不錯的意粉和餐湯,以下午茶的價錢吃到晚餐的份量,是我上星期才在這餐廳買過外賣,今天又再次到訪買外賣的原因。

15 分钟 (外卖自取)
  • 芝士焗肉醬意粉
2022-02-08 528 浏览
下午茶時間入黎tea 一tea 。叫左個雪山西多士加杯洛神花蜜。先講佢個雪山西多士,一開頭以為係雪山叉燒包咁既feel,但黎到只係西多士旁邊加d糖霜。好味既西多士不外乎兩樣野,夠熱同夠多餡,熱佢即炸夠熱,餡方面佢既花生醬好有誠意,比足兩層你,所以總括黎講,呢個西多係好味,但我個人意見就想食一大塊既面包多過佢而家切開左四件面包。另外洛神花蜜就冇乜特別,都係正正常常,都係足料既,蜜糖夠同埋洛神花茶都夠濃味。值得一提,真人感受,佢地既服務態度非常好,完全唔覺得係係旺角太子呢啲咁繁忙既餐廳。

2022-02-08
2021-12-21 701 浏览
意粉夠煙韌,配料有蝦、帶子等海鮮,醬汁稍膩,呢個價錢$來講,性價比高,套餐仲配有沙津、中湯和飲品👍海南雞好滑,油飯好多,夠晒飽,仲有西湯飲和熱檸茶。👍性價比幾高!
海蝦帶子意粉

去骨海南雞飯

海南雞好滑,油飯好多,夠晒飽,仲有西湯飲和熱檸茶。👍

前菜
中湯

性價比幾高!
海蝦帶子意粉
去骨海南雞飯
中湯
🖍蛋包飯配胡麻火炙三文魚 🍣蛋包飯我覺得最基本就係唔可以係白飯!而呢度既蛋包飯是很濕潤的茄汁炒飯😛份量都幾少:0三文魚係三文魚切片~都幾薄,好散。_。上面係大量芝士,下面係大量菜 呢樣幾好 好少香港餐廳會有多啲菜食到!!🖍白酒蜆肉意粉都幾油,意粉唔多,多蔬菜配料如洋蔥🧅,蜆肉多殼,肉少,覺到好麻麻麻麻😐😐😐因為仲飽 所以散叫 不過價錢方面 叫套餐抵好多!同呢兩個主食份量係少過平時食既好多🤔🤔
🖍蛋包飯配胡麻火炙三文魚 🍣

🖍白酒蜆肉意粉

因為仲飽 所以散叫
不過價錢方面 叫套餐抵好多!

同呢兩個主食份量係少過平時食既好多🤔🤔