2017-08-04
個個都知九龍城出名泰國菜,但甜品一樣有名。老字號糖佰府,價錢親民$20-30已經有好多選擇,甜品款式又多,而且有特色又夠新潮,周不時又有學生優惠,無理由唔支持下小店依間鋪好似係分店黎,仲有間舊鋪係將軍澳Menu簡單清楚,中西糖水都有,真係抵食特別既甜品仲會放大影相,圖片真實,唔驚中伏連我最愛既芋圓都有,迎合一眾客人口味牆上貼上好多明星合照,原來好多明星都黎食過(應該係去舊鋪),仲發現合照入面同d明星影相個位女士,正正係樓面招呼緊客人雙丸椰皇紫米雙丸椰皇紫米用椰皇水+椰汁煮成既糖水,唔會太甜,混合左椰水同椰汁2款口味,味道好特別,加埋3丸,有芋圓,蕃薯丸同湯丸,仲有紫米一齊食,好有口感,感覺好豐富,一次滿足晒咁多種願望由細到大都鍾意食糖不甩,貪佢夠有咬口,又似湯丸,依到竟然有兩溝糖不甩湯丸,好感動玉桂蘋果批加雪糕自家製既蘋果批,鬆脆皮底包住切片蘋果,要夾住一齊食先好味,配一球自選雪糕,好有童真既感覺
Menu簡單清楚,中西糖水都有,真係抵食
特別既甜品仲會放大影相,圖片真實,唔驚中伏
連我最愛既芋圓都有,迎合一眾客人口味
雙丸椰皇紫米
雙丸椰皇紫米