2018-07-08
真係好開心旺角又開咗一間好食嘅甜品🤤🤤本身係俾佢靚靚嘅裝修吸引到,但係原來甜品個賣相都好吸引,味道都唔錯添!水果星球,配芒汁西米($42) 一黎到就即刻想試吓嗰幾粒水晶球! 食落我估係大菜糕,又或者啫喱,入面夾住粒水果,食落口感好特別~ 下面既芒汁西米份量都好多,如果食落稠少少一定好perfect🤤白雪海底撈 配綠茶雪糕 ($41) 岀去食甜品揀椰汁底係一定唔會錯🤣 呢碗糖水材料好豐富!有珍珠,西米,亞麻籽,海底椰,龍眼肉,口感都唔錯!芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕($46)我覺得奶酪應該改做奶凍先啱~ 呢個奶凍係做得好岀色,好滑好重奶味😻 甜度都適中,面頭仲有芒果肉,芒果醬同燕麥片,好滿足!食咗咁多凍嘅甜品係時候食翻個熱既甜品🔥 其實係為咗水晶紫薯湯圓🤣 水晶紫薯湯圓 配古早黑糖 ($33) 煙煙韌韌既口感加上紫薯既味道簡直無與倫比。加多$6仲有10粒芋圓,平心而論,我覺得係仲好食過康瑞,真係食得出芋頭味!
水果星球 配芒汁西米
白雪海底撈 配綠茶雪糕 ($41)
白雪海底撈 配綠茶雪糕
芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕($46)
芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕
水晶紫薯湯圓 配古早黑糖