2018-07-08 73 浏览
真係好開心旺角又開咗一間好食嘅甜品🤤🤤本身係俾佢靚靚嘅裝修吸引到,但係原來甜品個賣相都好吸引,味道都唔錯添!水果星球,配芒汁西米($42) 一黎到就即刻想試吓嗰幾粒水晶球! 食落我估係大菜糕,又或者啫喱,入面夾住粒水果,食落口感好特別~ 下面既芒汁西米份量都好多,如果食落稠少少一定好perfect🤤白雪海底撈 配綠茶雪糕 ($41) 岀去食甜品揀椰汁底係一定唔會錯🤣 呢碗糖水材料好豐富!有珍珠,西米,亞麻籽,海底椰,龍眼肉,口感都唔錯!芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕($46)我覺得奶酪應該改做奶凍先啱~ 呢個奶凍係做得好岀色,好滑好重奶味😻 甜度都適中,面頭仲有芒果肉,芒果醬同燕麥片,好滿足!食咗咁多凍嘅甜品係時候食翻個熱既甜品🔥 其實係為咗水晶紫薯湯圓🤣 水晶紫薯湯圓 配古早黑糖 ($33) 煙煙韌韌既口感加上紫薯既味道簡直無與倫比。加多$6仲有10粒芋圓,平心而論,我覺得係仲好食過康瑞,真係食得出芋頭味!
真係好開心旺角又開咗一間好食嘅甜品🤤🤤

水果星球 配芒汁西米

白雪海底撈 配綠茶雪糕 ($41)
白雪海底撈 配綠茶雪糕

芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕($46)
芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕

水晶紫薯湯圓 配古早黑糖

水果星球 配芒汁西米
白雪海底撈 配綠茶雪糕
芒果傾斜奶酪 配芒果雪糕
水晶紫薯湯圓 配古早黑糖
2018-07-05 90 浏览
都不知道有多少個月沒到旺角,今次找到剛新開張的甜品店叫做粒粒果,是日二人行,吃了三款甜品。 阿妹點了一杯芒果芭菲,賣相不錯有好幾層。 我點了士多啤梨窩夫,有兩球雪糕,有士多啤梨粒,賣相一流。窩夫好香雞蛋味,不過我覺得硬了一點,內裡做到少少軟會更加好食。 之後還點了一個水果星球 有芒果、西瓜、哈蜜瓜,星球就是用jelly包住水果粒。 因為之前吃了雪糕所以試不出水果甜不甜,吃甜品真的要講次序,水果底是芒香西米露,個汁好香滑!水果都算新鮮,見住廚房哥哥開芒果!

阿妹點了一杯芒果芭菲,賣相不錯有好幾層。

我點了士多啤梨窩夫,有兩球雪糕,有士多啤梨粒,賣相一流。

之後還點了一個水果星球

有芒果、西瓜、哈蜜瓜,星球就是用jelly包住水果粒。

因為之前吃了雪糕所以試不出水果甜不甜,吃甜品真的要講次序,
2018-06-29
2018-07-03 383 浏览
住附近既我經過見到有新開既甜品店,忍唔住入去試下!嗌左榴槤星球配椰西 ($43) +白雪蘆薈撈 ($33)榴槤星球配椰西生果既顏色加埋個榴槤星球睇落賣相都唔錯!男朋友愛榴槤點了這款。佢話榴槤味香,但好似同個啫哩做既星球有點格格不入。生果都新鮮,整體都可以既。白雪蘆薈撈所以白雪係雲哩拿味雪冰,打得唔夠碎。上面既配料如圖,都幾有口感,但我覺得都幾甜下。總括-因為生果新鮮,可能都可以再黎試下其他野既。但我覺得份量可以多返啲啲🙂
住附近既我經過見到有新開既甜品店,
忍唔住入去試下!
嗌左榴槤星球配椰西 ($43) +白雪蘆薈撈 ($33)

榴槤星球配椰西
生果既顏色加埋個榴槤星球睇落賣相都唔錯!
男朋友愛榴槤點了這款。
佢話榴槤味香,但好似同個啫哩做既星球有點格格不入。
生果都新鮮,整體都可以既。

白雪蘆薈撈
所以白雪係雲哩拿味雪冰,打得唔夠碎。
上面既配料如圖,都幾有口感,
但我覺得都幾甜下。

總括-
因為生果新鮮,可能都可以再黎試下其他野既。
但我覺得份量可以多返啲啲🙂
2018-07-02 321 浏览
旺角好多野食就大家都知,今次食完午餐之後就去食甜品。得知旺角廣華街有一間新既甜品店,叫粒粒果甜品,而且係新開既所以就嚟到試下啦。位置雖然喺內街但係都易搵,喺正便利店隔離。甜品選擇都有唔少~芒果傾斜奶酪 ($38)有時最怕食水果甜品D水果係酸既,但好彩,呢度既芒果幾甜而且完全唔酸,至於奶酩既奶味都幾香。士多啤梨芭菲 ($42)芭菲配料分別有士多啤梨同雪糕以及栗米脆片,士多啤梨幾甜,而栗米脆片都幾香脆。 古早芋圓仙草 ($32)我其實好鍾意食芋圓,所以每次去甜品店都一定會食芋圓。 呢碗碗內有芋圓 地瓜圓 紫薯圓 等既三色圓,除此之外仲有紅荳蓉同埋仙草。芋圓既味道較為淡但係質感唔錯,都幾煙韌,唔會好肉有D地方整得太腍。香芒之戀 ($48)飲品方面呢度都有 smoothie 選擇。望落幾靚,呢款黃色既係香芒之戀,裝飾有士多啤梨,面層有精緻拉花, 而飲到底亦有黑珍珠 。

位置雖然喺內街但係都易搵,喺正便利店隔離。

甜品選擇都有唔少~
芒果傾斜奶酪

芒果傾斜奶酪 ($38)

士多啤梨芭菲

士多啤梨芭菲 ($42)

古早芋圓仙草

古早芋圓仙草 ($32)

香芒之戀

香芒之戀 ($48)

得知旺角新開左一間新嘅甜品店,以水果作主打,我同幾位朋友行完街之後就立刻過黎試試!款款都好吸引,加上我地飢腸轆轆,就瘋狂地點了🙈🙈幾乎試勻成個menu呀!飲品賣相好靚,剛好四款口味,一於一人一杯!紫色夢幻 $48粉紅季節 $48香芒之戀 $48魔法森林 $55榴槤fans不容錯過的系列,榴槤超香超creamy,個人大力推薦!榴槤甘露(配綠茶雪糕)$53水果星球(配芒汁西米)$42據說呢款係店內招牌,當然要試,可以選擇配芒汁/椰汁、西米/涼粉。jelly ball晶瑩剔透,好靚,水果全部新鮮香甜,果然好吃!芒果芭菲 $42芭菲賣相精緻,影相一流。芝麻糊 配豆腐布甸 $27芝麻糊又香又滑溜,唔會太甜,配豆腐布甸食非常特別!珍寶芋圓仙草(桂花湯)$32芋圓好Q彈,顏色又靚,其他配料有紅豆、西米,另可選椰汁、桂花湯、茉莉花湯、黑糖薑水等,配搭自由,冷熱均可,正👍🏻草莓戀人($36)材料有士多啤梨、小丸子、西米、椰果、士多啤梨雪糕,粉紅的色澤好漂亮!芒果傾斜奶酪($38)紫薯水晶湯丸(茉莉花湯)($30)呢款我超鍾意,湯丸皮是透明的,內餡全是甜甜的紫薯,不但賣相吸引,而且味道又好,非常推介!💜係

飲品賣相好靚,剛好四款口味,一於一人一杯!
紫色夢幻 $48
粉紅季節 $48
香芒之戀 $48
魔法森林 $55

榴槤甘露(配綠茶雪糕)$53

水果星球(配芒汁西米)$42

芒果芭菲 $42
芭菲賣相精緻,影相一流。

芝麻糊 配豆腐布甸 $27
芝麻糊又香又滑溜,唔會太甜,配豆腐布甸食非常特別!

珍寶芋圓仙草(桂花湯)$32

草莓戀人($36)

芒果傾斜奶酪($38)

紫薯水晶湯丸(茉莉花湯)($30)

係旺角想揾有質素的甜品店,非粒粒果甜品莫屬了!
2018-07-01
2K
超過6️⃣0️⃣款甜品&特式飲品任你選擇👨‍🍳全部都係即叫即製 保證日日新鮮👉🏻採用上乘鮮果😍務求讓食客吃得開心😉一大班朋友一齊去嘅好處就係可以試曬唔同款式的甜品🍮差不多整個menu都給我們試勻了😂每一樣都好味道😋 無可挑剔👍🏻👍🏻👍🏻推介推介😍🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺小食系列🍽🍼牛奶小方($18/10粒)🍉🍑🥝水果星球系列🌍💛必食推介💛🌍水果星球配芒汁涼粉($42)🥥榴蓮星球配椰汁西米($42)榴蓮甘露🍨楊枝甘露配芒果雪糕($43)🍹芭菲系列🍸🍓士多啤梨芭菲($42)🍋芒果芭菲($42)🍼奶酪布甸系列🍼🍧芒果傾斜奶酪配芒果雪糕($46)❄️思慕雪系列❄️💛香芒之戀💛($48)🍒紫色夢幻($48)🍋芒冰系列❄️🍋芒冰蘆薈撈($33)芒果、黑珍珠、涼粉、龍眼肉、蘆薈肉❄️白雪椰果撈❄️($41)👉🏻配綠茶雪糕🍵🍦🍓草莓戀人❄️($36)士多啤梨、小丸子、西米、椰果、士多啤梨雪糕🍦🖤芝麻糊 配豆腐布甸🍮 ($27)🍠紫薯水晶湯丸(茉莉花湯🌼)($30)🍨珍寶芋圓仙草(桂花湯🌻)($32)
超過6️⃣0️⃣款甜品&特式飲品任你選擇
每一樣都好味道😋 無可挑剔👍🏻👍🏻👍🏻
推介推介😍

🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺⚪️🔺
小食系列🍽
🍼牛奶小方($18/10粒)

🍉🍑🥝水果星球系列🌍
💛必食推介💛
🌍水果星球配芒汁涼粉($42)

🥥榴蓮星球配椰汁西米($42)

榴蓮甘露

🍨楊枝甘露配芒果雪糕($43)

🍹芭菲系列🍸
🍓士多啤梨芭菲($42)
🍋芒果芭菲($42)

🍼奶酪布甸系列🍼
🍧芒果傾斜奶酪配芒果雪糕($46)

❄️思慕雪系列❄️
💛香芒之戀💛($48)

🍒紫色夢幻($48)

🍋芒冰系列❄️
🍋芒冰蘆薈撈($33)
芒果、黑珍珠、涼粉、龍眼肉、蘆薈肉

❄️白雪椰果撈❄️($41)
👉🏻配綠茶雪糕🍵🍦

🍓草莓戀人❄️($36)
士多啤梨、小丸子、西米、椰果、士多啤梨雪糕🍦

🖤芝麻糊 配豆腐布甸🍮 ($27)
🍠紫薯水晶湯丸(茉莉花湯🌼)($30)

🍨珍寶芋圓仙草(桂花湯🌻)($32)

📎成日係旺角食完晚餐都唔知食咩甜品好😥 黎黎去去都係果幾間 廣華街原來開左間新甜品🍮究竟如何?睇下面👇🏻✔️造型好靚既水晶星球 有西瓜、芒果、奇異果仲有榴蓮味添🤩🤭 水果好甜!😋 建議選擇椰汁底!✔️草莓戀人入面有齊士多啤梨、小丸子、西米、椰果同士多啤梨雪糕 夠曬豐富🤘🏻🧐仲有好hit既芋圓 珍寶芋圓仙草加入古早黑糖 可能會甜少少 可以叫店員少甜啊!而且芋圓煙煙韌韌咁入面仲有餡😙 正~🧐想(扮)健康d可以試下右上既紫色夢幻 Smoothie系列 以藍莓+香蕉打成真係健康的味道😂💰價錢:每款~$40左右
📎
✔️
✔️
🧐
🧐
💰價錢:每款~$40左右
2018-06-25 176 浏览
經過見新開,看見門口介紹榴槤星球幾特別,就諗住試試佢,因為我家住附近,所以外賣回家吃,等既時間都10分鐘,但店舖只有一枱客人==, 所以都不太明點解等咁耐,可能還新吧一回家打開,我已經覺得有d 伏首先同圖片賣相相差勁遠,生果又勁少,再睇睇榴槤星球,每粒星球面既榴槤肉細到少到我唔知食左乜! 仲要係好生既榴槤肉! 個星球係冇味既! 真係好難食呀我同我先生係好失望,完全唔值4十幾蚊差唔多50蚊既價錢,或者隔多排可以再睇睇有冇改善既

一回家打開,我已經覺得有d 伏

10 分钟 (外卖自取)
2018-06-21 146 浏览
今日同幫fd去行街見到呢間甜品舖🍨🍧,入左去試下 估到到幾好食😋我地叫左🥄珍寶芋圓仙草,🥄水果星球,🥄古早芋圓仙草,🥄榴槤甘露同埋個🥄楊枝甘露。先講個榴櫣甘露,好足料,裹面有好大舊榴槤 好正啊😍😍依家好少甜品舖會落甘足料👍🏿水果星球🔮睇落好靚 一粒粒玻璃球甘 打卡一流🤩 珍寶芋圓咬落啖啖黑糖味,裹面仲有芋頭 蕃薯餡🍠。至於個楊枝甘露都吾錯,吾會太甜🍯大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🏆

大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🏆