2011-03-15 45 浏览
見有個二人餐$108,算幾抵,反正去茶仔都差唔多錢,試下新野前菜 芥香木耳 - 冷盤,好香麻油味主菜 糖醋魚塊 - 魚同汁分開上,味道尚可主菜 照燒牛柳 - 稍咸,牛柳有部分切唔開,好多夾起都仲連住一大舊時菜 肉醬生菜 - 肉醬=肉燥,所以d菜變得比較油左d飯類 肉燥飯&地瓜飯 - 兩個飯都好飽,地瓜冇另外調味飲品 熱桂圓紅棗茶&熱蜂蜜檸檬 - 對於飲品最驚喜係任何熱飲都唔洗加錢,凍飲+$2環境方面係冷氣太大,最初坐左一張4人枱,感覺到有d風吹住個頭後來佢叫我地轉左一張2人枱,風更大,除左個頭吹住之外連枱面o既紙巾都飄飄下,食物更加係轉個頭就吹到凍哂
前菜 芥香木耳 - 冷盤,好香麻油味
主菜 糖醋魚塊 - 魚同汁分開上,味道尚可
時菜 肉醬生菜 - 肉醬=肉燥,所以d菜變得比較油左d
飯類 肉燥飯&地瓜飯 - 兩個飯都好飽,地瓜冇另外調味

2011-03-13
2011-03-06 13 浏览
放咗工,超肚餓,立即搵嘢食,其實我經過<米飯班主>好多次,但每次都過門而不入,因每次都無嘢吸引俄入去,但今日實在太肚餓,非入不可.未入去都覺得好光,而且新裝修,睇咗餐牌大約5分鐘,其實都唔知食咩好,為有選擇我應為最穩鎮嘅"雞翼米線".'雞翼米線'賣相唔錯,有炒過嘅椰菜,紅蘿蔔片做配菜,有兩件滷水豆腐,3件雞翼.多謝$33.00/整體個米線都ok,但件豆腐就好唔得,無味
整體個米線都ok,但件豆腐就好唔得,無味

2011-03-01
2011-02-18 3 浏览
原本入果頭係想食時新 點知行到既時侯睇住佢收鋪!周圍行下同係好肚餓既情況底下 比佢既炸豬大腸吸引左點左個2人套餐 ($108)小食 +2 餸 +2 飯/米線 +2 飲品炸豬大腸: 外層夠脆, 但有幾舊炸到入面都硬埋糖醋魚塊: 唔多掂! 個汁唔夠味黃金地瓜飯: 原來d地瓜係就咁鋪係面. 都唔係連埋一齊焗. 失望燥肉飯: 唔係我食. 但女朋友話幾香拍青瓜: 一向都係我最愛! 不過不失啦~不過以哩個價錢真係平架啦. 仲要食到好飽! 順帶一提個環境. 格局幾好. 好sharp同光猛! 修橫到衛生都好好 而且有電視睇
原本入果頭係想食時新 點知行到既時侯睇住佢收鋪!

周圍行下同係好肚餓既情況底下 比佢既炸豬大腸吸引左

點左個2人套餐 ($108)
小食
2 餸
2 飯/米線
2 飲品

炸豬大腸: 外層夠脆, 但有幾舊炸到入面都硬埋

糖醋魚塊:
唔多掂! 個汁唔夠味

燥肉飯: 唔係我食. 但女朋友話幾香

拍青瓜: 一向都係我最愛!
不過不失啦~

不過以哩個價錢真係平架啦. 仲要食到好飽!
2011-02-17
(非会员)
原本想去食時新ge漢堡,但去到山左門囧係極度肚餓ge情況下見到一間鋪面新淨,招牌幾大ge米飯班主就入左去食XD一入到去就有位(可能呢段時間唔多人行過掛)新裝修,環境乾爽,廁所唔似其他餐廳咁污糟,完全乾淨!讚!d清潔阿姐帶埋頭套,好衛生架~我地叫左個糖醋魚塊米飯+肉燥蛋米飯~糖醋魚係鮮炸,d魚都好新鮮~ 配埋醬汁好好味!飯就係一細碗肉燥蛋米飯~叫左杯野飲,凍華田,略嫌粉落得太少…淨肉燥蛋米飯仲有半隻滷蛋,味道ok啦 =v=d肉燥撈飯好鬼好味!!($22,又大碗又好味,勁爆好食)阿姨好nice 任我地坐都唔趕人餐廳整體都有樓上cafe/私家菜 feel鋪頭新開張,
原本想去食時新ge漢堡,但去到山左門囧

一入到去就有位(可能呢段時間唔多人行過掛

新裝修,環境乾爽,廁所唔似其他餐廳咁污糟,完全乾淨!讚!
d清潔阿姐帶埋頭套,好衛生架~

我地叫左個糖醋魚塊米飯+肉燥蛋米飯~

糖醋魚係鮮炸,d魚都好新鮮~ 配埋醬汁好好味!
飯就係一細碗肉燥蛋米飯~

叫左杯野飲,凍華田,略嫌粉落得太少…

淨肉燥蛋米飯仲有半隻滷蛋,味道ok啦 =v=
d肉燥撈飯好鬼好味!!
($22,又大碗又好味,勁爆好食)

阿姨好nice 任我地坐都唔趕人

餐廳整體都有樓上cafe/私家菜 feel
鋪頭新開張,
2010-11-23
  • 台式肉燥蛋米飯
2010-11-19 20 浏览
理工大學飯堂食多了, 下紅磡找找新意思, 下午茶時段, 見新開張, 試一試吧… 記得舊店為十分古老的茶餐廳, 現改了台灣式的小食店, 其有"K"項下午茶, 但只有一款是飯類, 叫了 “台式肉燥蛋飯” 配奶茶, 肉燥味道不錯, 略淡, 而且不太肥, 把它混在飯一起, 可以吃三碗, 可惜是下午茶, 只得一小碗, 飯身頗乾, 一粒粒, 合格有餘, 唯一略差的是滷蛋, 半隻沒問題, 但蛋質十分硬和實, 外皮已有些少脫開, 應該放了太久之故, 奶茶一般, 合茶餐廳水準, 服務也不差, 阿姐甚有禮貌, 會再幫襯…
2010-11-18
等候时间
1 分钟 (堂食)