2018-04-27 273 浏览
男小編嚟接放工,所以就係附近行下睇下有咩食😝佢話之前見到有間米線鋪係到,大家都未食過,一於入去試下🤔湯底有清湯、麻辣、酸辣同蕃茄🍅都幾多選擇。見到有個軟殼蟹米線好似幾吸引咁,可惜已經賣曬😭💔.#招牌米線達人 ($51)😋好味指數:(7/10)免費選一款配料💁🏻‍♀配料嘅價錢由$5-$9不等,款式都幾多😚而碗米線本身就有白肉、肉碎、雞絲、雜菌、雲腿、芽菜、腐皮、韭菜同酸菜😛其實都幾多料!今次就揀咗肥牛、豬軟骨同雞扒🤓肥牛份量都幾多,食落都幾淋😍豬軟骨係米線鋪就比較少見🤤食落都好淋,軟骨又夠哂爽口😍雞扒個皮都幾脆,而且啲肉都幾淋😎不過唯獨是食落有啲油咇出黎🤔今次👶🏻就揀咗麻中辣,食落去非常之麻😂條俐又痹,嘴唇都震😲所以唔食得辣既朋友仔食小辣就會好啲🤔❤.#炸魷魚鬚米線 ($54)😋好味指數:(7/10)👧🏻一向第一次食都會嗌小辣試試佢先😈食落去麻小都幾麻辣下😱本身就有啲腐皮同肉碎係到😛米線食落去就偏硬小小😚重點係炸魷魚鬚😍份量都幾多,食落去好脆口,同埋魷魚鬚夠曬大條又唔會韌😋.後記💁🏻‍♀💁🏻‍♂·雖然價錢唔算平,不過份量都幾多😝.⭐溫馨小提示📌唔食得辣最好嗌小小辣🌶🤣
湯底有清湯、麻辣、酸辣同蕃茄🍅都幾多選擇。
見到有個軟殼蟹米線好似幾吸引咁,可惜已經賣曬😭💔
#招牌米線達人 ($51)
😋好味指數:(7/10)
免費選一款配料💁🏻‍♀
配料嘅價錢由$5-$9不等,款式都幾多😚
今次就揀咗肥牛、豬軟骨同雞扒🤓
肥牛份量都幾多,食落都幾淋😍
豬軟骨係米線鋪就比較少見🤤食落都好淋,軟骨又夠哂爽口😍
#炸魷魚鬚米線 ($54)
😋好味指數:(7/10)
👧🏻一向第一次食都會嗌小辣試試佢先😈
食落去麻小都幾麻辣下😱本身就有啲腐皮同肉碎係到😛
米線食落去就偏硬小小😚
後記💁🏻‍♀💁🏻‍♂
·雖然價錢唔算平,不過份量都幾多😝
⭐溫馨小提示
📌唔食得辣最好嗌小小辣🌶🤣
2018-01-04 319 浏览
寫開 BIELLA,不差一併介紹旁邊的 米線達人;其實我不愛吃米線,但老公大力推介了太多次,也去了一試。 它家最標榜是鮮茄濃湯什菌米線,我就點個 鮮蝦大雲吞鮮茄米線 ($60),價錢包熱飲一杯。米線是即點即製,湯底果然天然鮮甜無味精,鮮蝦大雲吞也比一般的街店出色,整體味道是不錯,但始終即製需時,趕時間的別來了。 最後,雖然我也同意這店水準不錯,但對本來不喜米線的我,覺得會有少貴啊~隔兩個舖就是最愛的開心太陽蛋豬扒飯,所以更多時間還是幫襯那邊!

2017-12-18
2017-12-20 232 浏览
行開元朗雞地 搵下有咩野食 發現左呢間新開既米線達人 近元朗鳳琴街體育館另外真係要讚下服務態度 真係唔錯 我論盡 整跌左雞骨 想問店員攞紙巾執番 店員攞左比我之後 見我係咁係彎低身 問我做咩事 我就照實回答佢問題 佢就話唔緊要 等等佢地掃 (正常好多店舖都會唔理我由得我執) 我臨走既時候有一家三口入店食野 店員好細心 當時下午出面都比較曬 佢熱心叫個一家人坐入少少既位置 怕曬到佢地 去店舖食野 除左享受食物之外 員工服務都好重要所以整體黎講 唔錯 有下次
滋補雞湯米線
去店舖食野 除左享受食物之外 員工服務都好重要
所以整體黎講 唔錯 有下次

2017-11-29 204 浏览
自問都係一位米線控,但來來去去幫襯乜仔,乜哥,你唔厭我都厭啦! 吓話?咁岩做完gym,咪行下附近有咩食囉,一睇,幾時開左間米線鋪ga? 仲要寫住「達人」二字,見新野就試試啦,睇下係咪店如其名先揀了一輪下,點了個自選米線,配手撕雞同小酸辣。米線: 熟透的程度唔均勻,有時咬到很硬的配料: 很美觀,捧上的一刻有種驚喜的感覺分量: 都算多,一定會飽味道: 個酸辣度調較得幾好,唔錯整體黎講,係可以一試既,但結帳都要50大元,我會覺得有點貴

咁岩做完gym,咪行下附近有咩食囉,

揀了一輪下,點了個自選米線,配手撕雞同小酸辣。
米線: 熟透的程度唔均勻,有時咬到很硬的

配料: 很美觀,捧上的一刻有種驚喜的感覺

分量: 都算多,一定會飽

味道: 個酸辣度調較得幾好,唔錯

整體黎講,係可以一試既,但結帳都要50大元,我會覺得有點貴

2017-11-13 320 浏览
雞地近期又開左幾間新餐廳~去到鳳攸南街7仔轉彎就見到呢間米線達人~睇見有麻辣,酸辣,裝潢又唔錯,就同朋友去試試~餐廳有電視睇,仲有一個電視影住出面街道環境比泊車人士食得安心。粉麵有白米線,紅米線,紅薯粉簡左我最愛的紅薯粉~麻辣少辣配料:肉碎,芽菜,腐皮,韭菜,菇菌,酸菜$44+$2凍檸茶任選一款~我簡左自製魚腐,個樣好似炸菱魚球,但食落又唔似,炸魚腐外層煙煙韌韌,魚肉味新鮮,第一次食呢種紅薯粉,無平時食的煙韌但一樣好食~個麻辣湯又幾好飲🤤小辣-味道多麻少辣!!

粉麵有白米線,紅米線,紅薯粉

簡左我最愛的紅薯粉~麻辣少辣
配料:肉碎,芽菜,腐皮,韭菜,菇菌,酸菜$44+$2凍檸茶

紅薯粉
2017-11-11
紅薯粉
  • 麻辣紅薯粉
  • 自家製魚腐
2017-11-12 210 浏览
又唔係好肚餓情況下, 我和朋友簡了食紅薯粉。呢到有米線, 紅米線及紅薯粉。我地女仔胃口細d食唔到招牌達人米線, 我和朋友叫了自選米線麻辣湯底。分別叫了蒜香雞扒和自製魚腐。自選米線$44 已包括(甲乙丙丁內的一餸)蒜香雞扒麻辣紅薯粉蒜香雞扒醃很入味。自製魚腐麻辣紅薯粉魚腐口感比較似鯪魚肉, 幾得意。紅薯粉口感都好QQ麻辣湯, 麻會比平時市面連所店的比較麻,正丫
又唔係好肚餓情況下, 我和朋友簡了食紅薯粉。
呢到有米線, 紅米線及紅薯粉。

自選米線$44 已包括(甲乙丙丁內的一餸)

蒜香雞扒麻辣紅薯粉
蒜香雞扒醃很入味。

自製魚腐麻辣紅薯粉
魚腐口感比較似鯪魚肉, 幾得意。

紅薯粉口感都好QQ
麻辣湯, 麻會比平時市面連所店的比較麻,正丫

2017-11-11