見到等等Hea新出$99雞煲烤魚放題,仲包串燒、台式小食,心諗:「咁平?會唔會伏㗎?」點知食完,真係要講句——抵到爛! 🍗 雞煲+烤魚,雙重暴擊揀咗台式麻辣雞煲,雞肉嫩滑,醬汁濃郁帶甜辣,唔會死鹹,仲可以無限添雞!加$30升級酸菜烤魚,魚肉唔算多骨,酸菜湯底夠開胃,豆卜索晒汁,正!朋友話:「$99連烤魚都包?仲平過茶餐廳!」 🍢 串燒+小食,台味十足 串燒即叫即燒,五花腩串焦香脆口,牛油小串牛味濃,仲有鹽酥雞、甜不辣,炸得香脆唔油膩。最驚喜係*阿宗麵線*,配埋辣椒醬,真係有台灣夜市feel!甜品*手工芋圓*煙韌,椰汁底夠香,食完仲想encore。 🍲 打邊爐模式,超值追加 食完雞煲烤魚,轉戰火鍋!$199豪華套餐仲有*安格斯牛板腱*、*澳洲和牛牛胸爽*,肉質唔差,尤其牛胸爽牛油香爆棚。朋友笑:「$199仲有蟹黃小籠包任食?唔通老闆係台灣人,唔識計數?」 🍻 啤酒+珍奶,爽到震 加$18任飲*青島啤酒*同台式飲品,珍珠奶茶、檸檬冬瓜茶全部無限添,朋友話:「淨係飲啤酒都回本啦!」 📍 環境+服務 鋪頭細細,座位唔算闊落,但勝在乾淨。服務員手腳快,換碟加湯都唔使等。 後記$99食

🍗 雞煲+烤魚,雙重暴擊

🍢 串燒+小食,台味十足

🍲 打邊爐模式,超值追加

🍻 啤酒+珍奶,爽到震

📍 環境+服務

後記
$99食到咁多嘢,仲要質素唔差,真係「時光倒流價」!不過88分鐘有啲趕,建議揀$199豪華餐慢慢歎。如果4人以上訂位,仲送海鮮拼盤,抵到喊!
2025-06-15
等等hea將台灣夜市嘅熱鬧同滋味帶到香港,性價比超高令人難以抗拒!🌟 台式雞煲烤魚套餐 ($99,88分鐘,+$10醬料費) 係必試之選!雞煲雞肉嫩滑多汁,炒得香氣四溢,配上小辣湯底,微微香辣超開胃,仲有無限添雞,食到過癮!串燒即叫即燒,羊肉串肥瘦適中,炭燒香濃,雞腎爽脆juicy,完美還原夜市風味!最驚喜係有多款台式小食:阿等麵線、滷肉飯 、士林鹽酥雞粒等等,食到停唔下來!😋想更豪華?揀 $199豪華套餐 (150分鐘),有安格斯牛板健油香滿滿,入口軟嫩,仲有蟹黃小籠包同蟹黃撈麵任食,蟹黃濃郁香滑,啖啖滿足!四人以上仲送海鮮拼盤(包括鮮蝦、青口同蜆)!飲品方面,加$18任飲台式飲品(如黑糖珍珠奶茶、仙草凍)同啤酒/汽水,淨係飲啤酒已經回本!等等hea嘅特別之處在於其將台灣夜市嘅多樣化小食同火鍋放題融合,即燒串燒同任食蟹黃菜式帶來層次豐富嘅體驗,彷彿一秒飛到士林夜市!▪️台式雞煲烤魚套餐▫️$99 88分鐘 +$10醬料費▫️$199 150分鐘▫️四個人以上送海鮮拼盤▫️+$18任飲啤酒汽水台式飲品

▪️台式雞煲烤魚套餐
▫️$99 88分鐘 +$10醬料費
▫️$199 150分鐘
▫️四個人以上送海鮮拼盤
▫️+$18任飲啤酒汽水台式飲品
💙 第一次睇到嘅時候都覺得好驚訝,竟然有咁抵嘅事🤯 $99就係88分鐘, $199就係150分鐘 (仲會多咗蟹黃麵,蟹粉小籠包等選擇)!!💙 咁我哋就揀咗$199嗰款任食。首先可以揀雞煲或者烤魚,食晒可以再食~ 個人就建議嗌咗烤魚先,因為雞煲之後直接加水就可以做火鍋!我哋淨係因為嗰日食晒雞煲打完邊爐已經好飽,所以冇食到烤魚了😝💙 雞煲可以揀唔同辣度或者唔辣,我哋揀咗小辣,食雞嘅時候又唔算好辣,但係反而火鍋嘅時候啲菜變到好辣😂😂💙 台式放題,除咗雞煲,梗係仲要嗌多啲唔同嘅嘢😍 首先有手帕青瓜同埋涼拌木耳做前菜。💙 之後嗌咗好幾款小食。鹽酥雞粒同滷水糖心蛋都好高質😍 蟹黃麵嘅蟹黃都非常滋味~💙 串燒最特別有個叫做牛油小串,真係穿住幾粒燒香咗機牛既油脂,非常邪惡得來又幾好食😂💙 想講雞煲份量真係都幾大,食到差唔多可以加水變火鍋。火鍋料都繼續係任食!有牛肉,豬肉,羊肉,丸同菜!💙 總括來說兩個字,就係”抵食”! 👍🏼⭐️ 貼心提醒: 當日平日都好爆滿!所以非常建議預先電話/Whatsapp留位!
💙 第一次睇到嘅時候都覺得好驚訝,竟然有咁抵嘅事🤯

💙 想講雞煲份量真係都幾大,食到差唔多可以加水變火鍋火鍋料都繼續係任食!有牛肉,豬肉,羊肉,丸同菜!

💙 總括來說兩個字,就係”抵食”! 👍🏼

嚟到九龍城搵食,原來有間勁抵任食餐廳「等等HEA」,一口價食盡雞煲、烤魚、串燒、各款台式小食及台式飲品😳最平$99就可以食足88分鐘,加多$100仲可以任食蟹黃麵/飯同埋蟹粉小籠包,仲要再加時至150分鐘,唔怕你食最怕你食太飽食唔落,真心大癲😱😱😱坐低咩都唔理叫咗個酸菜烤魚先,估唔到嚟到咁大條而且魚肉豐富,鍾意嘅話仲可以order火鍋料打埋邊爐👍🏻個人食雞煲一定要加辣🔥加埋大量洋蔥、芫荽咁先夠惹味!推薦大定一定要試士林鹽酥雞粒、基隆市甜不辣,最勁嘅就係佢有台灣麵線配正宗嘅阿宗辣椒醬,估唔到嚟一轉九龍城好似行運成個台灣咁🤣再推介大家一定要飲凍珍珠華田,職員好好按我要求整到勁濃郁🫶🏻提提大家一定要book位,性價比太高所以幾乎晚晚都滿座❣️最好可以嗌多幾位朋友,咁就可以樣樣都試齊啦😌
嚟到九龍城搵食,
原來有間勁抵任食餐廳「等等HEA」,
一口價食盡雞煲、烤魚、串燒、
各款台式小食及台式飲品😳
最平$99就可以食足88分鐘,
加多$100仲可以任食蟹黃麵/飯同埋蟹粉小籠包,
仲要再加時至150分鐘,
唔怕你食最怕你食太飽食唔落,
真心大癲😱😱😱

坐低咩都唔理叫咗個酸菜烤魚先,
估唔到嚟到咁大條而且魚肉豐富,
鍾意嘅話仲可以order火鍋料打埋邊爐👍🏻
個人食雞煲一定要加辣🔥
加埋大量洋蔥、芫荽咁先夠惹味!

推薦大定一定要試士林鹽酥雞粒、基隆市甜不辣,
最勁嘅就係佢有台灣麵線配正宗嘅阿宗辣椒醬,
估唔到嚟一轉九龍城好似行運成個台灣咁🤣
再推介大家一定要飲凍珍珠華田,
職員好好按我要求整到勁濃郁🫶🏻

提提大家一定要book位,
性價比太高所以幾乎晚晚都滿座❣️
最好可以嗌多幾位朋友,咁就可以樣樣都試齊啦😌

酸菜烤魚
雞煲
串燒
酸菜烤魚
雞煲
串燒
在香港竟然$100都不用可以吃到放題?!你沒看錯🫣在等等Hea $99就能吃到88分鐘放題!$199還可以吃到豪華版150分鐘放題😱價錢已經包括前菜、串燒、火鍋配料♨️而且4位以上訂座還會送海鮮拼盤😭📌台式雞煲可以選擇台式雞煲/烤魚~雞煲有辣有不辣的 這次選了台式麻辣雞煲🍲雞肉嫩滑🐤醬汁濃郁不會死鹹 更可以無限添雞~📌台式串燒串燒即叫即燒 熱辣辣♨️五花腩串焦香脆口 牛油小串牛味濃✨📌台式小食有鹽酥雞、甜不辣等等 選擇很多!最驚喜的是有阿等麵線 再配它的辣椒醬🌶️真的有台灣夜市的感覺!甜品手工芋圓💜也可以任吃芋圓煙韌 椰汁底夠香 吃完還想再吃~($199放題限定🦀)🔆蟹黃麵月蟹黃醬半黃半肉 很惹味!🔆食神蟹粉爆汁小籠包小籠包皮薄餡靚 蟹粉伴上豬肉餡料更鮮味✨📌打邊爐雞煲與烤魚後 還可轉戰火鍋🍲不過我們已經飽得不能再吃就沒吃了🥹不過$199 放題除了一般的肥牛以外更提供安格斯牛板腱及澳洲和牛牛胸爽😭CP值滿分💯📌啤酒及台式飲品Follow 社交平台 +上傳食物照片📸更可以優惠價$8任飲啤酒汽水及台式飲品✨台式飲品有珍珠奶茶、檸檬冬瓜茶等🥤性價比超高!

在香港竟然$100都不用可以吃到放題?!
你沒看錯🫣在等等Hea $99就能吃到88分鐘放題
$199還可以吃到豪華版150分鐘放題😱
價錢已經包括前菜、串燒、火鍋配料♨️
而且4位以上訂座還會送海鮮拼盤😭

台式麻辣雞煲

📌台式雞煲
可以選擇台式雞煲/烤魚~
雞煲有辣有不辣的 這次選了台式麻辣雞煲🍲
雞肉嫩滑🐤醬汁濃郁不會死鹹 更可以無限添雞~

台式串燒

📌台式串燒
串燒即叫即燒 熱辣辣♨️
五花腩串焦香脆口 牛油小串牛味濃✨

阿等麵線
燒鰻魚
手工芋圓

📌台式小食
有鹽酥雞、甜不辣等等 選擇很多!
最驚喜的是有阿等麵線 再配它的辣椒醬🌶️
真的有台灣夜市的感覺!
甜品手工芋圓💜也可以任吃
芋圓煙韌 椰汁底夠香 吃完還想再吃~

蟹黃麵
蟹粉小籠包

($199放題限定🦀)
🔆蟹黃麵
月蟹黃醬半黃半肉 很惹味!
🔆食神蟹粉爆汁小籠包

台式飲品

📌啤酒及台式飲品
Follow 社交平台 +上傳食物照片📸
更可以優惠價$8任飲啤酒汽水及台式飲品✨
台式飲品有珍珠奶茶、檸檬冬瓜茶等🥤性價比超高!
台式麻辣雞煲
蟹黃麵
蟹粉小籠包
台式飲品
2025-08-09 0 浏览
我個friend見到做緊99蚊任食雞煲咁就試下啦,個set其實好少嘢食選擇,不過入座之前都已經知道所以冇所謂啦。一開始我哋每一樣串燒都嗌咗一串黎試,發現個雞皮完全唔脆,油到僕街,之後嗌嘅時候都刻意避開。但係!!!喺第二第三次串燒嚟嘅時候都會夾雜幾串雞皮,其實係咩玩法???仲有我哋由頭到尾冇用過啲豉油醬料,埋單嘅時候竟然加咗我哋十蚊附加費,仲話係個set包埋一定要計。咁你不如話109蚊任食啦。最後加加埋埋,連加一人均150幾蚊左右,感覺九龍城會有好多更有性價比嘅餐廳,試完呢次之後真係永不錄用。btw我第一次食任食竟然係連基本汽水,要自己加,大開眼界。
btw我第一次食任食竟然係連基本汽水,要自己加,大開眼界。
2025-08-09
庆祝纪念
生日
2025-08-03 127 浏览
超抵食 麻辣雞煲 大片美國特級肥牛 台式魯肉飯 都好食 前菜 手拍青瓜 麻辣木耳 都很入味 啤酒珍珠奶茶 台式特飲 都係任飲 服務又超好 非常細心友善 環境卡位坐得舒服 食得開心的一餐 一定會再幫襯
麻辣雞煲
麻辣雞煲
2025-08-03 82 浏览
同2個朋友嚟食,雞煲香口入味,仲有台式小食同串燒任嗌,套餐任食88分鐘都係$99咋~見到其實火鍋選擇仲有麻辣/酸菜/蕃茄烤魚,但我哋食唔曬咁多🤣想食豪啲仲有150分鐘$199/1人,有蟹粉小籠包/蟹黃麵,仲可以坐耐啲~🥰🥰🥰環境裝飾都好得意,好多霓虹燈,有feel❤️❤️好適合朋友聚會,抵食之選!九龍城食飯又多個選擇啦!!😍😍Btw waiter都好nice好主動,大家多啲支持佢哋啦!!!

用餐优惠
試食活動
2025-08-02 0 浏览
今日黎左食豪華版雞煲放題,由於中左呢間餐廳既抽獎 帶埋啲朋友仔一齊去食野食係吸引 味道不錯所有汽水 啤酒,珍珠奶茶,其他飲品都係加18蚊任飲醬料費10蚊位雞煲味道不錯 太熱關係 無試餐廳既烤魚但見隔離枱 賣相不錯蟹黃面就一般 鹽酥雞 麵線都好食不過缺點係入座後先知壞冷氣35度天氣 真係有啲難搞我地都堅持食完希望下次再幫襯就可以舒舒服服有冷氣咁食
野食係吸引 味道不錯

2025-07-26
用餐优惠
試食活動
2025-08-02 0 浏览
這間雞煲餐廳令我印象深刻!雞肉的肉質鮮嫩多汁,搭配香濃的醬汁,,味道絕對一流。特別感謝老闆娘的親切服務。上菜速度非常快,幾乎唔洗點等就能享受美食。整體環境舒適,氣氛愉悅,非常適合與朋友聚餐。強烈推薦給喜愛雞煲的朋友,這裡絕對不會讓你失望!
2025-06-25 1485 浏览
依間九龍城嘅台式火鍋雞煲餐廳真係好抵食 好值得去款式多 又有串燒 台式小食 火鍋同雞煲任食 另外仲可以加餸❤️❤️❤️ 店員又nice 環境氛圍又好正 2個半鐘同朋友吹水 又有啤酒汽水任飲最緊要係有杰倫嘅歌做bgm🎶 真係好有feel真係好值得同朋友嚟一次🫶🏻
依間九龍城嘅台式火鍋雞煲餐廳真係好抵食 好值得去

款式多 又有串燒 台式小食 火鍋雞煲任食 另外仲可以加餸❤️❤️❤️
店員又nice 環境氛圍又好正
2個半鐘同朋友吹水 又有啤酒汽水任飲
最緊要係有杰倫嘅歌做bgm🎶 真係好有feel
真係好值得同朋友嚟一次🫶🏻
2025-06-25
2025-06-07 1353 浏览
烤魚端上桌,滋滋作響,魚皮金黃焦脆,魚肉雪白細嫩,吸飽了濃郁的湯汁與椒香,每一口都鮮辣過癮,讓人忍不住大快朵頤。而雞煲則香氣撲鼻,醬汁醇厚濃稠,包裹著嫩滑的雞塊,鹹鮮中透著微微藥材香或辛辣,吃來齒頰留香,暖胃又滿足。兩者皆是人間至味,最撫凡心。
2025-06-06 1380 浏览
不但食物種類多到任君選擇,而且色香味俱全,飲品方面種類繁多,而且可以選擇冰道和甜度。環境闊落好坐,服務態度非常好。時間充足,可以慢慢食。啱晒聚會,約會等!必定會再來!

必定會再來!
2025-06-06
2025-06-05 1397 浏览
雞煲質素唔錯👍鹹淡適中任食選擇都唔少,主食有飯同麵線,冷盤有青瓜、麻辣豬耳,木耳,嗌左幾轉鹽酥雞同溏心蛋,仲有甜品椰奶仙草芋圓👍😋加多18可以任飲台式飲品,抵玩!
雞煲質素唔錯👍鹹淡適中
2025-06-05 1856 浏览
老闆娘服務態度很好👍 雞煲味道不錯 可選辣與不辣 小食鹽酥雞和甜不辣好食 甜品有仙草芋圓可選 99蚊性價比真的很高 飲品選擇都很多 珍珠奶茶偏甜 不喜歡甜的可選擇茶類 也沒有趕人走的情況