2020-04-27
今晚唔係太肚餓, 想食啲輕量餐,行到太子見到'第一腸粉' ,於是入去幫襯下, 起碼三年冇嚟喇, 記憶中佢啲腸粉同粥都幾好食, 只係分量偏細。 今日叫咗第一腸同埋菜乾豬骨粥, 腸粉嘅質素就保持到, 個皮拉得好靚,好過好多酒樓 ,但係個粥就太鹹, 咸到呢 。。。唔叫豆漿飲好難食得曬一碗( 雖然好似飯碗咁 細碗) 。仲有樣嘢保持到嘅。。。就係啲冇禮貌程度, 一話落單 , 原本兩個企喺附近嘅員工, 一個就行開去執嘢,另一個就黑口黑面企喺三尺以外,完全冇表示, 雙眼放空望住門口, 再出聲話落單,佢先大声話 '你講就得' 。另外, 佢都幾鍾意鬧或者串客人, 雖然唔係鬧我,但喺度食嘢聽到佢話其他客人都覺得唔舒服。 況且今晚嗰個客人叫外賣, 只係叫佢豉油分開擺,講咗兩次 , 佢即刻黑口黑面話人哋重複。如果串人嘅時候聲量有7度, 埋單畀錢時講嗰句多謝就係得1度 細聲到爭啲聽唔到。