2024-11-21 252 浏览
最近就同朋友去左位於銅鑼灣既【究極堂】食晚餐,餐廳係日式居酒屋,飲品、食物都有好多選擇。刺身-- 帆立貝、甜蝦:每一款都有4件、價錢划算。帆立貝非常大粒同鮮甜、甜蝦就一般般。究極金龍卷:炸蝦卷物on top加左吞拿魚蓉、三文魚籽同鱈魚乾。非常特別既一款卷物、炸蝦非常香脆、吞拿魚蓉好肥美、三文魚籽鮮甜,鱈魚乾畫龍點睛。自家制炸鷄伴洋葱沙律:新鮮炸起、非常香脆。加左洋葱沙律refresh D,可以解膩。非常推薦。明太子芝士玉子燒:呢個都非常推薦、雖然佢個玉子燒比較似奄列,但好fluffy同creamy,芝士都拉絲,好好食。串揚—煙熏豚肉香腸、芝士咖喱飯卷、海苔墨魚他他、日本鷄柳配牛油果蓉:個人比較推薦芝士咖喱飯卷同海苔墨魚他他,芝士咖喱飯卷咖喱汁好濃、外面香脆、裏面飯軟糯。海苔墨魚他他、墨魚好彈牙、加上海苔好香。心形焦糖玉子燒:口感同味道都好特別、偏甜但又有少少鹹味既玉子燒再加上焦糖,口感好特別。

2024-11-17 233 浏览
這是一家令人驚豔的日本餐廳,真心值得給予五顆星的評價。進入餐廳,迎面而來的是典雅的裝潢和溫馨的氛圍,讓人彷彿置身於日本的街道。菜單上有豐富的選擇,招牌的壽司拼盤和天婦羅特別受歡迎。壽司新鮮美味,魚肉的質感滑嫩,米飯的酸度恰到好處,令人回味無窮。天婦羅外酥內嫩,特別是蝦天婦羅,口感極佳,搭配特製的沾醬更是完美。服務方面,餐廳的服務生熱情友善,隨時準備提供建議,讓用餐體驗更加愉快。每一道菜的擺盤也相當講究,讓人一見愛上。總結來說,這家日本餐廳不僅美食出色,還提供了優質的服務和氛圍,是喜愛日本料理的朋友絕對不能錯過的地方!期待再次光臨,品嚐更多的美味佳餚。

2024-11-17
2024-11-16 297 浏览
我之前嚟過呢一間餐廳嘅炮台山分店,想叫原條秋刀魚刺身,傻傻地咁叫咗池魚厚切,雖然好食,但繫心心不憤,今次我係再嚟搵條秋刀魚報仇既!唔好講咁多...食咗其他嘢先!🍖究極海鮮杯,海膽同吞拿魚茸,仲有金箔,鋪滿曬個杯,下面初頭以為係白飯,竟然全部都係蟹肉, 全部材料都非常鮮甜。佢又可以做到懸浮嘅效果,原因系最底層整咗一層啫哩,有淡淡嘅酒味,同埋蜜柑嘅果肉,非常清新。🍖呢度又有串燒,串燒點我一般都會食炸飯糰,但今次有啲特別,喺串燒埋個飯糰,而且上邊有咖喱汁,炸咖哩飯,唔需要其他材料一樣都唔出色,同場亦都有炸墨魚他他,脆脆嘅外皮之下,墨魚依然保持彈性,而且更加香口。仲有海膽右口魚炸蝦嘅卷物,白飯將燒過嘅右口魚,炸過嘅蝦,同原汁原味嘅海膽,帶出咗一個新嘅層次。🍖原條秋刀魚終於嚟到,放生咗佢一段時間,梗係要同佢死過啦,呢段期間佢有充足嘅運動,肉質爽彈又夠厚,而且色澤好靚,簡單配合酸汁,真係非常鮮甜。🍖最後食翻個甜品,....,諗諗下都係食多個明太子地雞pizza。薄皮嘅pizza先至系王道,咁先食得出材料嘅新鮮同好味,雞肉好嫩滑,我尤其鍾意佢入邊夾雜洋蔥,所以咬落嘅時候又有洋蔥汁噴出,少少刺激又增強

🍖最後食翻個甜品,....,諗諗下都係食多個明太子地雞pizza。薄皮嘅pizza先至系王道,咁先食得出材料嘅新鮮同好味,雞肉好嫩滑,我尤其鍾意佢入邊夾雜洋蔥,所以咬落嘅時候又有洋蔥汁噴出,少少刺激又增強味覺。

🍖最後食翻個甜品,焙茶紅豆pancake,好豐富嘅口感,pancake係相對硬身嘅嗰種,入邊搽滿花生醬,實實在在,再上面係相對比較腍嘅紅豆蓉,但係唔係完全軟身嘅嗰種,再上就係非常嫩滑嘅焙茶雪糕。以上就形成咗分明嘅層次,但係混合埋一齊又非常之有深度。

呢度同樣有獨立房間,下次又可以約多啲人一齊食。

聽講餐廳仲有另一間分店,座位都好闊落,多人嘅話好似仲有間房仔俾你。唔同嘅居酒屋都有佢自己嘅特色,而我覺得究極堂嘅特色一定係個海鮮杯。就咁睇Menu其實真係唔知食咩好,太多嘢揀,樣樣都想食,不過建議大家記住睇一睇牆上面嘅展板,真係會有驚喜。‣ 明太子芝士玉子燒 $78‼️超級推薦‼️最鍾意佢嘅玉子燒有種淡淡嘅奶香,啲芝士喺入邊都超過癮。明太子醬可以將成個蛋嘅香味提升一個層次,同埋個蛋真係煎到滑捋捋,好鍾意佢半生熟嘅口感。‣ 究極海鮮杯 $98‼️打卡一流‼️呢個杯真係好有創意同埋值得嗌,中間每一層唔同嘅魚生,有吞拿魚蓉、海膽、三文魚子等等,味道都好新鮮。但係我覺得最特別嘅係底層嘅柑橘啫喱,本身諗住呢個配搭應該會好奇怪同埋唔好食,點知入口嘅時候發覺超出預期,驚喜地發覺原來咁樣嘅配搭都幾正,所以推薦俾大家。‣ 蟹味噌蟹棒壽司 $14蟹棒本身就甜甜地,而啱啱好同味噌嘅鹹形成一個幾正嘅對比,整體口感都好柔和,呢個價錢嚟講都值得一試。‣ 蝦味噌熟蝦壽司 $15如果朋友仔都係鍾意食熟蝦,我覺得都值得試吓,因為味噌嘅調味都真係幾唔錯,唔會太鹹,令到件壽司都幾鮮甜。‣ 玉子鰻魚炸蝦卷 $68佢並唔係Menu入邊

‣ 明太子芝士玉子燒 $78

‣ 究極海鮮杯 $98

‣ 蟹味噌蟹棒壽司 $14

‣ 蝦味噌熟蝦壽司 $15

‣ 玉子鰻魚炸蝦卷 $68
佢並唔係Menu入邊,而係是日精選嘅展板上面。本身睇Menu嘅食就諗咗好耐食邊一個炸蝦卷好,結果見到佢我就毫不猶豫嗌咗,超級豐富又鰻魚又炸蝦,真係一次過滿足我兩個願望。

‣ 芝士甲羅燒 $98
甲羅燒真係可以話係我每次去居酒屋必嗌嘅食品,好鍾意嘅蟹膏嘅香甜,仲有蟹籽增加口感,撈埋芝士真係不得了,味道夠出色。

‣ 啤酒薯條配蜜糖芥末醬 $48
同朋友談心一定要嗌薯條,而且我好鍾意食幼薯,因為一定夠晒脆卜卜。

‣ 雙色魚生冷豆腐 $48
豆腐本身好滑溜,整體口感清爽,而醬汁都唔會太過鹹,撈埋啲魚生一齊食啱啱好。

‣ 京蔥地雞配蒜蓉法包 $68
‼️超級推薦‼️覺得好抵食,佢啲炸雞真係好大嚿,而且搭配芝士忌廉汁,撈埋法包一齊食啱啱好,又唔會太漏,同埋食得出本身雞件有醃製過,夠晒誠意。
  • 究極海鮮杯
  • 明太子芝士玉子燒
2024-11-10 278 浏览
今日同朋友係銅鑼灣究極堂Kyukyoku Do食lunch,Times Square附近既永光中心11/F餐廳內部採用了典型的日式裝潢風格,營造出一種溫馨舒適的氛圍。究極丼入面有多種頂級海鮮食材,包括三文魚刺身、赤蝦刺身、三文魚子、海膽、吞拿魚蓉和帶子刺身等等,係一個極富層次和精致的海鮮丼。每種食材都好新鮮,口感獨特,各種食材互相映襯,無論係賣相定口感都表達到層次豐富!明太子芝士玉子燒賣相非常吸引蛋皮烹調得恰到好處,蓬鬆柔軟,色澤金黃。填餡的明太子醬和芝士完美融合,既提供了鹹香味,又帶來了濃郁的乳香。帶子他他帶子炸得金黃酥脆,入面保留到鮮嫩,他他醬的味道清新酸甜,呢個配搭好驚喜!

明太子芝士玉子燒

賣相非常吸引

帶子他他

2024-11-06 551 浏览
今天碰巧在灣仔做嘢,便約好朋友在銅鑼灣吃午飯。朋友介紹,午飯套餐抵食,於是一試。一入餐廳,落地大玻璃,陽光充沛,開陽。有普通座位,又有吧枱。打開餐牌,感覺很多選擇,有魚生類的套餐,$100-200,又有蛋包飯套餐, $80有找,感覺餐廳照顧不同客人的需要,窩心! 因為今日有較長午飯時間,朋友揀咗 signature 套餐,我揀咗刺身定食套餐,另外揀咗章魚泡菜芝士玉子燒,雞肉牛油果串物。首先玉子燒材料充足,估唔到章魚同蛋同芝士夾夾,朋友一路食,一路叫芝士好好味,賣相也很吸引。至於串物味道一般般,雞肉有點兒乾。主食先嚟究極丼,定食套餐有麵豉湯及沙律,飯上邊有各類魚生,仲有蛋黃撈飯,有七至八種魚生,海膽,拖羅都有,魚飯混在一起,味道不得了,唔怪得知係signature dish。 跟住魚生定食再上,擺盤非常宏偉,每種魚生有兩件,有三文魚,鮮蝦,帶子,吞拿魚,全部非常肥美,至少2cm厚度,每件魚生都很新鮮,大滿足。下次再encore。
韓式泡菜章魚玉子燒
刺身,定食配白
韓式泡菜章魚玉子燒
刺身,定食配白
2024-11-05 274 浏览
今日同朋友仔行SOGO順便睇吓銅鑼灣有咩好食,上網搵到間日本料理好似都幾唔錯,就去到永光中心食吓我哋食午餐,佢有好多個唔同嘅組合俾我哋揀又平又貴,咁我就揀咗一個究極丼,朋友仔就揀咗個火炙壽司套餐,由於準備去血拼,我哋仲嗌咗個鰻魚芝士玉子燒同埋炸墨魚串究極當有三文魚帆立貝蝦同埋海膽,係好豐富嘅當飯,而且食材用料都好新鮮,好好味,套餐仲會有一個麵豉湯送返而火炙壽司亦都有鰻魚三文魚,帶子等等,配埋烏冬非常之滿足另外大贊佢個鰻魚芝士玉子,整得好好,入面好Creamy,一啲都唔會好硬,而且食到入面嗰個餡係好鬆軟好留心,呢個一定要嗌最後我哋仲食咗個串燒,都好好味,今餐真係大滿足我哋上網睇佢仲有另外一間分店,如果好多朋友仲可以book房

而火炙壽司亦都有鰻魚三文魚,帶子等等,配埋烏冬非常之滿足

最後我哋仲食咗個串燒,都好好味,今餐真係大滿足

我哋上網睇佢仲有另外一間分店,如果好多朋友仲可以book房
2024-11-05 322 浏览
今日午餐同朋友黎呢到食lunch,見網上都有好多好評,炮台山都有分店。午市時段都幾多人,相信食物係有保證。入面位置都幾闊落,原來如果人數多,仲可以book VIP房。午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有! 究極丼見到圖片都覺得好吸引,就叫左呢個黎食。上台見到都好有食慾,所有刺身都好新鮮。海膽超甜,再配埋大大粒既三文魚籽,每啖都好滿足。刺身都係厚切,個人特別鐘意佢既虎蝦同埋三文魚,真係啖啖肉。之後仲可以加埋佢個蛋黃撈埋入飯食,好正!火灸壽司配烏冬唔太食生野既人就可以好似我咁簡呢款,火灸壽司共有6款再加卷物,最有驚喜係超長鰻魚,好食又唔腥。另外,火灸蝦壽司上面仲配左海膽醬,好鮮味! 烏冬湯頭清甜,烏冬彈牙。明太子玉子燒比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。紫蘇梅醬雞肉軟骨呢個推介,如果下次再黎食,我都一定會叫! 紫蘇梅醬中和左炸串既膩,整體食落好清新!

午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有!

火灸壽司配烏冬

明太子玉子燒
比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。

紫蘇梅醬雞肉軟骨
店名/Shop Name:究極堂(銅鑼灣)永光中心地址/ Adresss: 銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓種類/Type:日式推介/Recommend:究極丼,蟹膏豆腐鱈魚乾人均價錢:250店舖環境:日式簡約裝修,座位都坐得好舒服交通:銅鑼灣A出口行5分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️銅鑼灣地鐵站附近性價比超高的日式餐廳,刺身非常新鮮,好似去咗日本吃咗一轉壽司刺身咁,大滿足究極丼$218有牡丹蝦海膽帶子三文魚,拖羅和三文魚子造成嘅丼,全部海鮮刺身都非常新鮮,鮮甜,一啲都唔腥,最正嘅係個拖羅魚蓉伴着飯一起吃,每一口和三文魚子令到個飯非常鮮味,好精彩帆立貝刺身四件$58帆立貝刺身超新鮮,鮮甜,最正嘅係非常厚身,份量十足,呢個價錢超級抵蟹膏豆腐鱈魚乾$58呢個係我最有驚喜嘅小吃,烤脆嘅鱈魚乾上放上蟹膏豆腐,甘香可口嘅蟹膏豆腐伴着脆脆嘅鱈魚乾,味道非常配及香口清酒煮蜆$78呢個清酒煮蜆非常鮮甜,啲蜆冇沙,個清酒令到啲蜆非常鮮甜,但係又唔會太濃搶咗蜆嘅鮮味,兩者非常融和配合突出蜆鮮甜味,記住一定要趁熱食醬汁日本黑豚豬扒飯$98個豬扒炸得相當鬆脆,佈滿醬汁嘅日本壽司
店名/Shop Name:究極堂(銅鑼灣)永光中心
地址/ Adresss: 銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
種類/Type:日式
推介/Recommend:究極丼,蟹膏豆腐鱈魚乾
人均價錢:250
店舖環境:日式簡約裝修,座位都坐得好舒服
交通:銅鑼灣A出口行5分鐘

帆立貝刺身四件$58

蟹膏豆腐鱈魚乾$58

清酒煮蜆$78

醬汁日本黑豚豬扒飯$98
個豬扒炸得相當鬆脆,佈滿醬汁嘅日本壽司飯,有微酸味,相當開胃,加埋個椰菜絲,更覺爽口

今次淨係同朋友兩個人,但係真係材料非常新鮮,呢間店好多都係二至四人枱,問咗店員佢哋有另一間分店,下次約埋班朋友,多啲人可以試多啲唔同嘢,炮台山、銅鑼灣都有分店仲可以bookVIP房
  • 蟹膏豆腐鱈魚乾
  • 究極丼
2024-10-26 470 浏览
今日來到銅鑼灣永安中心的究極堂, 一試佢主打既創意日式料理!首先登場的究極海鮮杯絕對是一道打卡之選!🍸用高腳杯盛載既魚生, 有三文魚子,海膽, 吞拿魚蓉,蟹肉等豐富海鮮, 杯中豎立幾支鱈魚片, 又脆又有魚香,用嚟伴埋D魚生海鮮一齊食,多種鮮味加埋層次非常豐富杯底仲有D菠蘿啫喱, 為整道菜添加了清新的酸甜感, 作為前菜一流!🍜黑蒜濃湯豬軟骨烏冬:一上台已經馬上飄來好香黑蒜味豬軟骨炆得好入味,連個軟骨都炆淋曬可以食埋湯底好香濃,又唔會太鹹,彈牙嘅烏冬配一羹鹹鮮嘅湯底一啖食落口,令人回味無窮🥗海葡萄海藻青瓜沙律:海葡萄好爽口,清新,店家貼心地將柚子醋分開上, 讓客人可以按個人喜好調味🦪薯蓉廣島蠔:薯蓉有好香奶油味, 入面既芝士仲做到拉絲效果廣島蠔焗到輕微脆皮,水分收乾少少令鮮味更濃郁, 好食!🍣黑松露牛油果軟殼蟹卷:呢道菜第一印象就覺得佢整得相當精緻, 唔同顏色的芝麻令佢視覺效果好出眾, 而且食落好香黑松露味, 可以話係色香味俱全!🍢兩款他他炸串:海苔墨魚他他入面有好多墨魚粒,好鮮味彈牙,外皮炸得酥脆又唔油膩; 帶子他他個帶子大粒又鮮甜, 同樣外脆內嫩, 配埋他他醬幾好食!🍵抹茶牛奶紅豆:濃

首先登場的究極海鮮杯絕對是一道打卡之選!

🍜黑蒜濃湯豬軟骨烏冬:
一上台已經馬上飄來好香黑蒜味
豬軟骨炆得好入味,連個軟骨都炆淋曬可以食埋

🥗海葡萄海藻青瓜沙律:

🦪薯蓉廣島蠔:
薯蓉有好香奶油味, 入面既芝士仲做到拉絲效果
廣島蠔焗到輕微脆皮,水分收乾少少令鮮味更濃郁, 好食!

🍣黑松露牛油果軟殼蟹卷:

🍢兩款他他炸串:

🍵抹茶牛奶紅豆:
濃郁嘅抹茶配上香甜軟糯嘅紅豆,仲有兩支抹茶KitKat作點綴,幾好飲幾有心思!

整體黎講,究極堂展現了非凡的創意和用心,無論係食材既新鮮度到擺盤設計都相當考究,
中意精緻日式料理既朋友絕對值得一試!除左銅鑼灣, 佢係炮台山都有分店, 如果一大班朋友聚會, 仲可以book VIP房添!
究極海鮮杯
究極海鮮杯
  • 黑松露牛油果軟殼蟹卷
  • 薯蓉廣島蠔
今日約咗個外國朋友去銅鑼灣登龍街永光中心究極堂吃壽司。瑞士朋友讚不絕口,還說要帶她的老公來吃。究極堂午餐價錢合理,原來星期六日都有午餐供應,這裡座位很舒適,工作人員的態度和善。我哋叫咗火炙壽司拼盤配烏冬午餐,壽司多元化,有明太子燒三文魚、右口魚邊醬油漬、海膽醬燒赤蝦、火焰拖羅、黑松露醬燒帆立貝、還有原條鰻魚卷壽司,海鮮好鮮甜美味,原條鰻魚很搶眼,亦都好新鮮,而且加埋烏冬、麵豉湯同埋一個日式沙律非常之豐富。朋友還叫咗炭燒雞扒蛋包飯,配咗香濃嘅蕃茄醬汁同埋芝士白汁,蛋好嫩滑,白飯軟香,醬汁喺呢個飯嘅靈魂,加埋香滑嘅雞蛋和雞扒,不錯👍。也吃了天使蝦,炸蝦鬆脆非常鮮甜。韓式泡菜章魚玉子燒好嘢,日本風味,裏面夾雜住啲酸酸小小辣嘅泡菜和章魚一起吃, 很有口感。炮台山都有究極堂分店,工作人員告訴我們,如果幾個朋友一齊嚟,可以book VIP房,係一個唔錯嘅吃日式壽司玉子燒嘅地方。

2024-10-23 282 浏览
最近去咗一間位於cwb嘅高級居酒屋,坐喺吧枱,感受到餐廳高雅感嘅氣氛。**蟹膏豆腐鱈魚乾**:鱈魚乾外皮香脆,再加上蟹膏豆腐嘅細膩,味道鮮美,鹹香適中**究極海鮮杯**:呢個海鮮杯堆滿咗吞拿魚蓉、蟹肉、三文魚子同海膽,配埋酸汁啫喱,味道層次豐富。每一口都充滿咗海洋嘅鮮味,再加上蜜桃,nice**究極丼飯**:呢碗丼飯真係無敵!海膽鮮甜濃郁,三文魚文柔滑,油甘魚脂肪豐厚,牡丹蝦鮮甜彈牙,帆立貝嫩滑,三文魚子爆漿嘅口感,真係每一口都係享受。**火炙吞拿魚**:火炙吞拿魚配上酸汁,魚肉鮮嫩多汁,酸汁嘅清爽同煙燻味道完美結合,味道非常獨特。**日式鐵板蒜香虎蝦**:虎蝦經過鐵板燒烤,肉質鮮甜彈牙,配上秘製嘅芝士蕃茄汁,非常邪惡

2024-10-20 195 浏览
位於銅鑼灣永光中心11樓的日式創意料理,定必帶來驚喜!千萬不要錯過啊!今天是老公為小妹慶生的日子,老公選了間好有創意的日式料理餐廳;餐廳環境舒適,食物有特色,好滿足的一餐!❤️ 三文魚腩刺身(4切$68)、帆立貝刺身(4件$58):大大粒、大大塊厚厚的,鮮!❤️ 煙燻蒜香火炙吞拿魚($68) 推薦👍🏻 配汁十分出色、口感一流!❤️ 海膽右口魚邊蝦卷($78) 魚邊燒得焦香,令人回味!❤️ 味醂雞泡魚乾 ($78) 非常惹味,送酒一絕!❤️ 海苔墨魚他他($28)墨魚彈牙、炸得酥脆!正!除了刺身、壽司、卷物外,餐廳還有供應日式鐵板料理、和風pizza、炸串、佐酒小食等,非常豐富!

❤️ 海膽右口魚邊蝦卷($78) 魚邊燒得焦香,令人回味!

❤️ 味醂雞泡魚乾 ($78) 非常惹味,送酒一絕!

❤️ 海苔墨魚他他($28)墨魚彈牙、炸得酥脆!正!

除了刺身壽司、卷物外,餐廳還有供應日式鐵板料理、和風pizza、炸串、佐酒小食等,非常豐富!
2024-06-30
庆祝纪念
生日
2024-10-17 171 浏览
老婆帶我去永光中心11樓食左間「究極堂」 ,慶祝生女三個月。前菜老婆叫左蟹膏豆腐鱈魚乾——鱈魚乾的味道很香、配上比較淡身的蟹膏豆腐,感覺都幾夾佢再加多個煙燻蒜香火灸吞拿魚老婆叫咗呢個,原因應該都係幾打卡able. 上碟的時候有個玻璃罩會罩住乾冰(?)之類的煙,一打開白煙上騰,幾有視覺。但味道其實都幾好食,sauce 酸酸地,食落幾開胃海膽右口魚邊蝦卷多數只係聽過咗後語,冇諗到右口魚係咩概念。決定嚟試一試。老婆食過右口魚鮮蝦卷之後,就想再食右口魚。於是就叫咗 炙燒右口魚邊醬油潰。右口其實和左口魚一樣,都有豐富的油脂,隻燒完之後香味好突出另壽司都聽幾不錯。(1) 炙燒海膽醬燒赤蝦壽司(2) 炙燒七味姜燒帆立貝壽司(3) 蟹味噌蟹棒壽司中拖羅壽司(4) 究極之戀壽司(5)玉子壽司(6)魚子醬赤蝦壽司(7)炙燒明太子醬燒三文魚我特別中意(6) 魚子醬,在清淡的蝦肉上面多啲 Flavouring。(2)都好正,因為炭燒的香味好正。但火灸壽司🍣有一件燒得勁左少少。薯蓉廣島蠔在小小的鐵板鑊仔上面鋪了薯蓉,Mix埋Cheese,加上廣島蠔。老婆幾中意佢啲廣島蠔整得熟,唔會半生熟。薯蓉加Cheese

再加多個煙燻蒜香火灸吞拿魚

海膽右口魚邊蝦卷

壽司都聽幾不錯。

(1) 炙燒海膽醬燒赤蝦壽司
(2) 炙燒七味姜燒帆立貝壽司
(3) 蟹味噌蟹棒壽司中拖羅壽司
(4) 究極之戀壽司
(5)玉子壽司
(6)魚子醬赤蝦壽司
(7)炙燒明太子醬燒三文魚

薯蓉廣島蠔

在小小的鐵板鑊仔上面鋪了薯蓉,Mix埋Cheese,加上廣島蠔。老婆幾中意佢啲廣島蠔整得熟,唔會半生熟。薯蓉加Cheese都有拉絲的效果,唔錯。

侍應臨走時Sell我地話佢係炮台山仲有另一間分店,可以大班朋友gatherings,可book VIP房。
2024-10-15
  • 海膽右口魚邊蝦卷
  • 蟹膏豆腐鱈魚乾
  • 薯蓉廣島蠔
2024-10-14 327 浏览
Tang Lung Street has an array of F&B establishments from Korean grill, Chinese hot pot to Western delights. In the end my mom decided to pop into Kyukyoku Do in Circle Tower for some izakaya treats.◆Botan Shrimp, Yellowtail ◆Kyukyoku Seafood CupOrdered sashimi as a starter. The hamachi was exceptionally thick. Very satisfying. The seafood cup was highly instagrammable, layered with minced tuna, ikura and refreshing fruit jelly.◆Egg Roll w/ Cheese◆Deep-fried ChickenTamagoyaki, topped with tobiko,

◆Botan Shrimp, Yellowtail
◆Kyukyoku Seafood Cup

◆Egg Roll w/ Cheese
◆Deep-fried Chicken
Tamagoyaki, topped with tobiko, was a standout with melting cheese and smooth egg filling in the middle. Karaage had a crunchy texture and was topped with an appetizing onion mayo sauce.

◆Grilled Ox Tongue
◆Grilled Yellowtail Collar
The grilled dishes were rather salty which would go well with sake or beer. Tender ox tongue. Juicy and fatty hamachi.

Food was served pretty efficiently so we didn't order everything at once. There was only one staff responsible for service on the day and she was very attentive and diligent.