2019-07-15
是日Family Day ~💖🙆難得爸媽一齊放假 😆梗係拉埋佢地一齊去飲茶啦 🤗其實我好中意飲茶食點心 😅今日去左稻香😃貪佢下午茶時間平好多,而且食物選擇都多 😆😎我地今日叫左手拍青瓜,雞絲粉皮,炸雲吞,蘿蔔糕併芋盒,仲有d傳統必食點心(睇相啦 😆) ~涼拌菜:拍青瓜夠入味 👍不過略嫌太細舊太碎 😅雞絲粉皮d醬夠多 🤓~炸雲吞脆卜卜 😀不過中間冇咩餡 🙊點埋個甜酸醬黎食都 👌可以滿足一下食炸野嘅慾望 😂~蘿蔔糕併芋盒:綠食個兩舊其實係芋頭餅 🤔我望左好耐都睇唔出佢係咩 😅不過食落又有少少芋頭味,甜甜地都唔錯 👍蘿蔔糕就冇咩特別啦 🙄 ~傳統點心方面:蝦餃大大粒,皮都算薄 👌算係咁啦 😆鮮蝦腸粉反而唔係咁好食 🤔皮厚而且唔夠熱 🙊同埋係急凍蝦仁 😑金錢肚完全唔掂 😔硬到咬唔開,然後最後我地一舊冇食到 😐沙薑豬手同樣好硬,而且冇味,只有一堆沙薑粉係其中一舊豬手 上面 😕山竹牛肉都算 👌不過食得出係冰凍過嘅肉,比平時嘅細粒d 😟食物質素整體黎講其實都 👌不過不失 😼性價比都算高🙄食物黎得快,冇漏單👍員工態度都 👌同經理反映食物有問題,立即同我地退單
難得爸媽一齊放假 😆梗係拉埋佢地一齊去飲茶啦 🤗
其實我好中意飲茶食點心 😅
今日去左稻香😃貪佢下午茶時間平好多,而且食物選擇都多 😆😎
金錢肚完全唔掂 😔硬到咬唔開,然後最後我地一舊冇食到 😐
山竹牛肉都算 👌不過食得出係冰凍過嘅肉,比平時嘅細粒d 😟
食物質素整體黎講其實都 👌不過不失 😼
性價比都算高🙄食物黎得快,冇漏單👍
員工態度都 👌同經理反映食物有問題,立即同我地退單