2005-04-19 34 浏览
是緣今朝朋友請飲茶, 十二點左右到, 全場爆滿, 仲有人要等位, 睇怕報紙所報導有關點心"肥死人"的新聞對呢區的居民影響不大. 由於唔太肚餓, 只點了數款點心, 質素維持一般稻香集團的水準, 不作詳述. 唯獨是"流沙奶皇包"有點搞不通, 因完全沒有流沙的情況出現, 到最後一個包被消滅的時候, 我地懷疑那可能只是普通的"奶皇包".可能近午飯時間, 有位女侍應不斷游說我們叫套餐, 但我地已一再強調人少而無需叫此套餐, 經三四次游說不得要領後, 她終於放棄, 而我們亦可靜靜地飲餐茶呢!!

2005-03-23 42 浏览
Among Chinese restaurants, it is quite good! (for lunch)
2005-03-04 7 浏览
我幫襯過午飯同生日壽宴,都幾好.裝修好靚,尤其D卡位,toilet也裝修得好精緻午飯飲茶,dim sum款式多商務餐ok生日壽宴抵食可惜人勁多,要等位成個鐘。
我幫襯過午飯同生日壽宴,都幾好.
裝修好靚,尤其D卡位,toilet也裝修得好精緻

午飯飲茶,dim sum款式多
商務餐ok
生日壽宴抵食

可惜人勁多,要等位成個鐘。
2004-11-18 4 浏览
上星期六同男朋友同佢屋企人去稻香飲茶,發覺原來飲茶質素幾高,因為我屋企唔興去稻香,多數去其他茶樓,所以唔係好知稻香飲茶係點。因為係星期六中午,人比較多,都要等位。整體o黎講D點心都好夠水準,除o左有一般茶樓有o既點心之外,佢o既特別之處係有一系列o既泰式點心,我o地試o左幾款,尤其好食o既有泰式炒蘿蔔糕,蘿蔔糕切成一小塊,用一D辣辣地好惹味o既汁o黎炒,好香、好好味﹗另外泰式春卷都好正,個皮夠脆,餡又充實。最令我驚喜o既可以算係甜品楊枝甘露,我人生中暫時食過最好食o既楊枝甘露係尖沙咀太平洋會所o既中菜廳,食過之後周圍係度搵接近o個次o既味道,一直都未有機會,即使係手造甜品(滿記)要成$20碗都遠遠比唔上。我每次去唔同酒樓飲茶,都要試下佢o既楊枝甘露,今次都唔例外,稻香o既楊枝甘露比好多酒樓算係好好多,D湯汁唔係淨係得奶味,都有芒果味,而西米、鮮芒果同柚子o既比例都ok,當然比起太平洋會所同手造甜品o既都仲係差好遠,但我覺得以呢個價錢o黎講算係唔話得,可能個原因係,一般酒樓o既楊枝甘露都係中點,而稻香o既係大點,所以一分錢一分貨啦﹗呢餐飲茶唔錯,我都推介o既﹗

因為係星期六中午,人比較多,都要等位。

呢餐飲茶唔錯,我都推介o既﹗
黎過呢度好多次lu~次次都係同亞媽飲下下午茶咁law~最近仲連午餐\時段都一樣有特價tim!我覺得佢\d野食款式多law~其他酒樓邊會有呢d野食咖?最出名莫過於佢\地首創ge蘿蔔絲酥餅!到現時為止都冇任何一間野學倒佢\一半咁好食呀!而且食物質素又好,即使係一個好普通ge奶皇包,一碟牛拍葉,豬紅,雞(揸)都特別好食咖!不過唯一比較差ge 就係d 服務law ~唔止係屯門呢間,係間間都係咁!個個一係冇禮貌,一就十下十下,一就講廣東話都講唔正!價錢都ok 平丫~大約係美心ge 一半左右啦!不過d野食就分分鐘仲好味過美心!!食到你飽死都唔會過50 蚊(一位)埋單!(除非你淨叫特,頂點啦~)總之就好抵食啦!!>w<~
2004-09-19 8 浏览
自從俾一個價錢任叫任食o既火鍋大行其道之後,都唔知幾耐冇試過逐碟收費o既打邊爐. 食完之後發現,唔會貴過任食火鍋好多,但食物質素就好好多啦. 真係一分錢一分貨,下次都係唔好慳過幾十蚊.呢間稻香都係第一次o黎. 論服務,唔知係咪Tuen Mun區o既service都係冇九龍區果d咁好,d呀姐多數都係十o下十o下咁. 至於食物,就好好.手切牛片-係新鮮牛肉,唔係雪到硬掘掘o既刀削牛片.唔un丸類-手打墨丸/手打蝦丸/黑椒牛丸,好過平時食果d雪藏o野. 魚皮餃/包心咖哩魚旦,大路o野,一般.海鮮類-脆鯇片/脆鯇腩/鱔片都好得,夠爽. 草鯇魚片就散d. 麻麻.雞片-唔知係咪新鮮雞肉,切得教細件同碎.普通.魷魚-界埋花,ok.竹笙-爽脆有口感,個人推介. 好過生根啦,冇咁油嘛.蔬菜類中規中舉.藉得重臨.

手切牛片-係新鮮牛肉,唔係雪到硬掘掘o既刀削牛片.唔un
雞片-唔知係咪新鮮雞肉,切得教細件同碎.普通.
魷魚-界埋花,ok.
竹笙-爽脆有口感,個人推介. 好過生根啦,冇咁油嘛.
蔬菜類中規中舉.

藉得重臨.
2004-07-09 20 浏览
e~~~~~~屯門wor~屯門小肥餅點會未食過呢?!(呵呵~~~~勁為食!)我父親大人成日帶我出去飲茶嫁~第一次接觸"蘿蔔(絲)酥"就係o係果喥啦!唔會太油wor~~~個外皮就真係冇得頂!好鬆化~又唔會太散~個樣都ok靚嫁~~~~個餡d蘿蔔絲味道o岩o岩好~而且唔會太稔~(大家可能覺得我寫得有d誇啦~但係只要你地去過唔同既酒樓飲茶食同一樣o野就會知道品質好~唔係必然o既~就蘿蔔酥黎講~我試過間唔知咩酒樓食~佢個賣相已經唔多得啦~外形同顏色都.....而且裡面o既蘿蔔絲稔到......不予置評)講太多啦.....入正題!仲有我試過果喥o既火鍋~價值ok之餘味道仲不錯~~~~首推o既係白鱔呀!!本人平時打邊爐o既時候少掂魚片類o既o野~但係果次愛上左鱔片呀~鱔片o既厚度適中~(太厚口感不太好~太薄又易散)入口之後覺得最正o既就係有d好得意o既甘甜味果種味道我不太識形容呀~有種微微酸o既feel~但又唔係酸wor~好特別o既味~!另外o既竹笙都不錯~其他o既野都ok啦~價錢又唔太貴~(我指火鍋時段)裝修都ok靚嫁~唔同一般o既茶樓~最特別係有茶餐廳式o係卡位....點心方面我爭係著重講左一樣
e~~~~~~屯門wor~屯門小肥餅點會未食過呢?!
(呵呵~~~~勁為食!)
我父親大人成日帶我出去飲茶嫁~

第一次接觸"蘿蔔(絲)酥"就係o係果喥啦!
唔會太油wor~~~
個外皮就真係冇得頂!
好鬆化~又唔會太散~
個樣都ok靚嫁~~~~
個餡d蘿蔔絲味道o岩o岩好~
而且唔會太稔~

(大家可能覺得我寫得有d誇啦~
但係只要你地去過唔同既酒樓飲茶食同一樣o野就會知道
品質好~唔係必然o既~
就蘿蔔酥黎講~
我試過間唔知咩酒樓食~
佢個賣相已經唔多得啦~
外形同顏色都.....
而且裡面o既蘿蔔絲稔到......不予置評)
講太多啦.....入正題!

仲有我試過果喥o既火鍋~
價值ok之餘味道仲不錯~~~~

首推o既係白鱔呀!!
本人平時打邊爐o既時候少掂魚片類o既o野~
但係果次愛上左鱔片呀~
鱔片o既厚度適中~
(太厚口感不太好~太薄又易散)
入口之後覺得最正o既就係有d好得意o既甘甜味
果種味道我不太識形容呀~
有種微微酸o既feel~但又唔係酸wor~
好特別o既味~!

另外o既竹笙都不錯~
其他o既野都ok啦~
價錢又唔太貴~(我指火鍋時段)
裝修都ok靚嫁~唔同一般o既茶樓~
最特別係有茶餐廳式o係卡位....

點心方面我爭係著重講左一樣~
不過其他o既都有水準嫁~
唔會below levelo既
所以weekend都幾多人嫁~
2004-07-07 14 浏览
今晚來這間食店食飯,早已對佢有信心,因知稻香集團出品一向唔差.一入到去已比佢D裝修吸引住,好有日本feel.至於D食物幾好食,我本人比較喜歡打邊爐,食物幾新鮮款式有好多選擇,同時晚上9.00PM,仲有特價優惠,好低食.雖然話特價但份量冇減少過,這點值得贊許.<br />服務OK D侍應幾有禮貌.我對稻香滿意.大家網友不防試下啦.
2003-07-28 5 浏览
好食,d野真係好食,雖然埋單會比其他酒樓貴少少,但係值得o架,裝修幾好,最特別係有卡位坐,洗手間也裝修得好精緻,食物推介係蘿白卷(類似咁啦) 外層係用蘿白汁加麵粉的酥皮,內裡係香軟的蘿白絲哩款點心一定要湊熱食,凍o左就差好遠o係屯門飲茶首選係哩間
裝修幾好,最特別係有卡位坐,洗手間也裝修得好精緻,
哩款點心一定要湊熱食,凍o左就差好遠
o係屯門飲茶首選係哩間
2003-07-28 14 浏览
唔通一個人霸晒成張大抬咩..佢規定過半數就能入值
唔通一個人霸晒成張大抬咩..
佢規定過半數就能入值
巳搬上一層,升級為"稻香超級漁港"....如果單睇酒樓價錢在屯門佢算貴,但食完包你覺得佢一o的都唔算貴,點解?因為樣樣o野都好掂,裹頭裝修靚o左之外,食物花款好多,早~午點心樣樣正,晚飯同樣唔失禮,2:30後入坐有特價點心,好多人等(又係一條龍),9:00後有特價火鍋......掂!介紹:點心~蘿蔔絲酥(必食),豬紅菲菜(飽)..... 晚餐~酥蚱生蠔(必食),燒鵝(皮脆)....... 甜品~雪蛤豆腐花......................
巳搬上一層,升級為"稻香超級漁港"....
介紹:點心~蘿蔔絲酥(必食),豬紅菲菜(飽).....
晚餐~酥蚱生蠔(必食),燒鵝(皮脆).......
2003-01-08 15 浏览
我已經吃過四、五次,味道都不錯,但次次都漏單,本想他們會改善或真的巧合吧。<br>今次我們三人吃晚飯叫了五碟「食送」但竟然漏了三碟單,我們追一碟才來一碟,結果追了五、六次有多才來齊那三碟,最後我們都吃得很飽,原因是太激氣吃不下去。<br>我們最後一致通過決定不再在此間酒樓吃晚飯。
<br>我們最後一致通過決定不再在此間酒樓吃晚飯。
2001-04-21 17 浏览
雖然等好耐位(真奇怪,居然個個都咁有耐性),但門口細細粒知客姐姐好好人,又夠笑容,令我覺得如沐春風,雖然如此,都希望快d有得食........
2001-04-15 3 浏览
今時今日仲要等齊人才可以入坐,唔通要成班人出來等位
今時今日仲要等齊人才可以入坐,唔通要成班人出來等位
2000-07-21 11 浏览
打邊爐一流,有氣氛!! <br>略嫌價錢較貴..
打邊爐一流,有氣氛!! <br>
略嫌價錢較貴..