2019-03-04 5239 浏览
誤打誤撞嚟咗呢嗰隱世高質燒烤場✨ 之後上網睇翻先知係藝人羅天宇經營地點位於西貢成豐片場 唔揸車基本上好難去 不過去到門口簡直靚到以為自己去錯地方😍環境乾淨企理又光猛 仲全晚播住經典英文歌超級chill😝 未開始食已經好加分👍🏻.呢到嘅收費係計人頭無加一 由$200-$560不等 每個套餐都包括任食基本燒烤食物(丸類/肉類/蒜蓉包/蔬菜) 貴啲嘅套餐就包括唔同款式嘅新鮮海鮮🦑🦐🦞🦀 我哋一行十人叫咗$380嘅套餐 有原隻牛油扇貝、中蝦、鮑魚、貴妃蚌、鯧魚沙白蜆雜菜鍋🤤 海鮮上枱仲猛咁郁 而且份量多到食唔晒 真心抵食‼️ 雖然無麻雀打但就有間卡拉OK房比大家一邊唱一邊食🎤 由於海鮮係即日採購 所以大家記得提早預訂喇😛
誤打誤撞嚟咗呢嗰隱世高質燒烤場✨
仲全晚播住經典英文歌超級chill😝
未開始食已經好加分👍🏻
呢到嘅收費係計人頭無加一
由$200-$560不等
每個套餐都包括任食基本燒烤食物(丸類/肉類/蒜蓉包/蔬菜)
貴啲嘅套餐就包括唔同款式嘅新鮮海鮮🦑🦐🦞🦀
海鮮上枱仲猛咁郁 而且份量多到食唔晒 真心抵食‼️
雖然無麻雀打但就有間卡拉OK房比大家一邊唱一邊食🎤
由於海鮮係即日採購 所以大家記得提早預訂喇😛

一入到去就俾個園林景吸引,香港真係好少見到咁靚既燒烤埸,立馬瘋狂打咭!呢度裝修真係好靚好特別,睇得出店主用左好多心機!值得一讚!食物好新鮮,唔會太咸,擺盤好靚,好有心機特別要讚D海鮮勁新鮮!送黎時係枱停郁,冇停過!鮑魚幾乎跳出黎!D蝦又係咁跳!我地係咁拍片,總之勁新鮮啦!之後又送左海鮮煲過黎,wa!!又係好新鮮!D蜆又係咁郁,仲有成條倉魚係入面,好少燒烤埸會食到!煲完後D湯好甜,真係大滿足!!另外要讚下店員姨姨非常有禮貌,對我地好nice,感謝你!整體真係好滿意,但如果可以加D秘製醬汁點下會更好,因為冇汁點入口會有D乾身,同埋最好加返把剪刀俾人客剪肉會好D,因為用刀有D麻煩
食物好新鮮,唔會太咸,擺盤好靚,好有心機

煲完後D湯好甜,真係大滿足!!

另外要讚下店員姨姨非常有禮貌,對我地好nice,感謝你!

• 海鮮
2018-11-30 4466 浏览
我們約左1點,1點到場,職員應該先啱啱返工。等佢安排位,拎野食及起爐,都有九個字! 開頭搵個男職員拎燒烤叉,佢開頭嘅時候話剩返五支.......但我地10個人...... 。好在之後再問個姐姐,佢話有咋(係洗乾淨既二手叉,不過都洗得乾淨嘅,所以我都唔介意、又環保啲)至於野食方面,好味喎!香茅豬扒好香香茅味,牛排夠淋,咖啡魷魚既咖啡比平時街市買重味啲!海鮮夠新鮮 海鮮餐仲有個蜆肉雜菜煲,入邊仲有條魚添🤭 啲湯好鮮味啊整體來說,野食好味服務安排有待加強改善!多謝個姐姐勤力細心,否則服務我會比一星

海鮮餐仲有個蜆肉雜菜煲,入邊仲有條魚添🤭 啲湯好鮮味啊

整體來說,野食好味

2018-11-11 4606 浏览
- 有車好去處 -第一次去「秘密花園」BBQ,地點真係好秘密😄要揸車去先得。外面好大塊空地泊車,正!一入門口經過花園就到燒烤位置,花園打晒燈,好靚。佢個爐設計好方便,中間燒烤,條邊就係枱。燒完可以直接係爐邊食,唔駛走嚟走去。如果大家想圍埋係枱食又得,因為每個爐都有餐枱同櫈供應。負責起爐個靚仔話😍燒到尾個火夠勁就放個海鮮煱上去,咁就perfect啦!每人300蚊,價錢絕對可以接受。Fb@drivingtour
- 有車好去處 -
一入門口經過花園就到燒烤位置,花園打晒燈,好靚。
佢個爐設計好方便,中間燒烤,條邊就係枱。
燒完可以直接係爐邊食,唔駛走嚟走去。
如果大家想圍埋係枱食又得,因為每個爐都有餐枱同櫈供應。
每人300蚊,價錢絕對可以接受。

Fb@drivingtour
2018-11-09 2406 浏览
星期三当晚4个人过去食,有虾有蟹有特色腌肉仲有煲。环境优美,食材新鲜,虾都仲识跳,因为星期三当晚得两围台,隔离坐住既仲要係吴浩康,人好nice,最后老板开心仲要带我哋入去房度唱k,听到吴浩康唱择日失恋,乜都抵晒啦。
2018-11-09 1686 浏览
烤肉滋滋发出声响,一滴热油顺着饱满的肉的纹路慢慢滑下,令人心醉。细细的嗅,慢慢的闻,馋虫迅速被勾起。终于忍不住,顾不得烫,一咬就是一大口,哇!爽!满口火热沸腾,满满的幸福感,肉经炭火洗练,本就香气四溢,又因椒盐辣酱的增色,变得更加入味,嫩滑,焦酥,鲜咸,麻辣一瞬间都在口中翻腾起来舞蹈起来,美味的口感直达舌苔尖端满嘴的肉香,一嚼,忘了所有的不快,二嚼,人仿佛在天上飘,三嚼,如同羽化飞升,还有什么重要的事呢?还有什么能比一个吃货能在这里大快朵颐的品尝烤肉要快乐呢?
2018-11-07
2018-10-23 2327 浏览
除左場內環境之外,各方面都好差。——————————————1)開爐等待時間比完錢之後,等左30分鐘先有人黎開爐(唔催都唔黎),仲要開爐開得衰,個職員用火槍噴完個爐都仲好似冇火咁就走左去,最後我地自己搵野潑火算。——————————————2)提供嘅食物與餐牌不一致,欺騙顧客當晚我地4個人,當中有2個人唔食海鮮,所以最後叫左2個$300海鮮餐、2個$200普通餐。跟據餐牌上嘅項目,海鮮餐應該係包括4款非任食海鮮(扇貝、蝦、飽魚、蜆煲)+任食肉類,但佢地只係比左扇貝、蝦、飽魚3樣野我地,而冇比蜆煲我地。我地向收銀處婦人職員查詢,佢竟然答我地「冇架,要4個人都食海鮮餐先有架」,但餐牌跟本冇列明要有特定人數先會有蜆煲,更何況呢位婦人職員喺我地比錢嘅時間並冇表明過,態度仲幾惡劣下,好似反而覺得我地唔岩咁。—————————————3)要乜冇乜,愛理不理想買枝水,「冇喎」。想要燒烤叉,「唔夠喎」。蜜糖樽蓋爛嘅,漏到成手都係,想拎過樽,「冇喎,照用啦」。想加炭,冇人理,最後我地自己去隔離爐拎炭自己加。—————————————我地自問唔係麻煩客,只係想佢地比返d基本野比我地。老實講,$300,以燒
除左場內環境之外,各方面都好差。
——————————————
1)開爐等待時間
——————————————
2)提供嘅食物與餐牌不一致,欺騙顧客

—————————————
3)要乜冇乜,愛理不理
想買枝水,「冇喎」。
想要燒烤叉,「唔夠喎」。
蜜糖樽蓋爛嘅,漏到成手都係,想拎過樽,「冇喎,照用啦」。
想加炭,冇人理,最後我地自己去隔離爐拎炭自己加。
—————————————
我地自問唔係麻煩客,只係想佢地比返d基本野比我地。老實講,$300,以燒烤場黎講,並唔係平,如果每樣野都要客人自己親力親為去服務自己,咁我地點解唔自己出去買野自己搵爐燒?
總括而言,佢地咁嘅服務態度,唔會有回頭客。但如果自問鍾意貼錢買難受,可以去試一試。
2018-10-19 1705 浏览
和友人慶生,第一次來到這裡,地點有點偏僻,駕車比較好,否則唔熟路的的士司機都唔識入😂勁大盤肉,訂位時老闆會預定份量醃好晒,而且擺得靚靚海鮮‼️好似是朋友特別預訂的,平時walkin 未必有閒日全晚只有三四桌,勁適合大癲大笑👍🏻👍🏻

勁大盤肉,訂位時老闆會預定份量醃好晒,而且擺得靚靚

海鮮‼️
好似是朋友特別預訂的,平時walkin 未必有

閒日全晚只有三四桌,勁適合大癲大笑👍🏻👍🏻
这次family reunion的地点就选在secret garden 秘密花园烧烤场啦!🤣秋天来了,有凉风和贴近自然的环境,两大家人一起来吃烧烤很有气氛,非常relax,真是选对了地方。🦐🐟海鲜是这里的主打美食,烧烤的原汁原味香气扑鼻,👅还有扒餐🥩也很好吃,加上蔬果都很新鲜,所以体验感很好🍠🥔🍆🌽我们大家很多人一起来吃好抵!性价比很高,我们还会再推荐别的朋友来的🙌来到这边发现有很多情侣和公司团体一起来聚餐、开party,大家都很enjoy。老板是个年轻人,服务态度很好很热情👍听说之前还有驻唱歌手👩‍🎤,希望下次来能看到😬
2018-10-01
下午茶
庆祝纪念
纪念日
2018-09-14 1782 浏览
听在香港的朋友介绍我们一定要来这家秘密花园烧烤场!来到烧烤场之后发现场地很大,环境很好,气氛也很好,很适合团队一起来。食物也都是当天新鲜采购的😋海鲜我是最喜欢的啦!虾🦐的鲜味很棒的。还有各种扒类餐,还有鸡翅、各种肉可以吃~老板Leon的态度好热情的哈哈哈哈!人手看似不多,但服务质量很好很周到。我们都很享受,大家都很开心!收费方面也不贵,每个人两百多就吃的很好,性价比超高,好抵!下次我们还会再来光顾的!😄
2018-09-08
2018-09-05 1707 浏览
听人说这个Secret Garden烧烤场BBQ还不错,于是一班人决定一起过来BBQ,大家都玩得很开心,哈哈哈哈哈哈哈哈!食物全都很棒好好吃啊,提前预约好大吃海鲜餐,还有很多其他新鲜美味的食物,简直不能再赞啦!环境也相当的有气氛,很适合大家一班人一起来玩啊。简直很惊喜!老板人很好,态度很热情,服务都很周到,下次一定有机会一定会再来的!!!回去之后忍不住推荐给了很多很多朋友,叫他们有机会也一起来开心BBQ。希望这里以后也生意兴隆哦!
2018-09-03
2018-07-30 1794 浏览
海鮮質素估吾到咁新鮮, 帶子 鮑魚 全部大大隻! 肉類選擇亦豐富。 老闆同員工都友善而且有求必應。朋友同狗狗黎玩得好盡興!不果帶狗朋友要小心狗仔貪玩走出門口,如果加個矮閘會安心好多。 整體好滿意,交通方便啲應該會客似雲來☺️
整體好滿意,交通方便啲應該會客似雲來☺️
2018-06-08 1938 浏览
假期無乜野做, 女朋友仔話帶我去好地方bbq. 攀山涉水去到西貢山卡拉既一帶好隱秘既地方。有個好隱蔽既秘密花園, 係可以燒野食既秘密花園。正。好有驚喜, 係d好鬼騎呢唔expect有野食既地方, 竟然會有咁好環境燒烤。咁因為我地無預book , 所以無海鮮餐。但普通餐都夠我地食, 可以見到周圍都乾淨, 又有用心打理個環境, 有個長櫈遷揪都有d浪漫。不過好彩隔離有一枱人, 唔係會好靜。食材都有揀過的, 都好企理。幾中意佢提供既 豬牛扒, 食落鹹度都岩岩好。燈籠椒燒落好juicy , 好多汁。正。下次有機會試海鮮餐。
下次有機會試海鮮餐。
2017-12-26
2017-12-26 3718 浏览
食物比其他燒烤場好味,海鮮非常新鮮,$300一位的海鮮BBQ套餐是值回票價的。食物雖然好味,但收費唔夠清晰就令人不快。限時4小時: 限時應該要寫清楚,whatsapp booking 時由頭到尾都冇講,只列出套餐收費,入左按金睇返 comment 先知限時4小時。加炭$35一次:  一開始的炭很弱,一轉雞翼都未燒熟就要叫佢再加炭。原來只可免費加一次炭,第二次再加要$35。限時4小時, 但基本炭都唔夠用, 需要另外加錢,實在唔合理。而且事前又冇講明,雖然只係幾十蚊,但感覺好差,好似做左水魚咁。

食物雖然好味,但收費唔夠清晰就令人不快。

题外话/补充资料: 限時4小時 / 加炭$35一次 / 開爐費$100,4人或以上免費 / 預定入一半按金
2017-12-25
  • 豬頸肉
多數燒烤場都喺屯門、 天水圍 、大埔、元朗等地區, 對於我哋呢啲將軍澳人嚟講,最近嘅選擇就係西貢 ,但偏偏西貢嘅燒烤場地選擇不多, 而且有嘅 都係差評多過好評 。唯獨呢間秘密花園叫做 較多好評,於是就試一試黎呢度燒嘢食啦! 我哋有三位大人,四位小朋友, 一個星期之前已經喺whatsapp度溝通好,三位大人食海鮮餐 ,另外三位小朋友食經典燒烤餐, 另一位未夠三歲所以係唔使畀錢 。而我哋亦一早將半數嘅訂金轉帳俾佢哋 ,但點知去到居然話燒烤餐係要有四人以上先可以預訂, 好彩我有whatsapp record 畀佢哋睇番, 咁先至安排三份海鮮餐 !食物種類唔算多,丸類都係得四款😓餐單明明寫住有墨魚丸,去到又唔見到有茄子亦都係餐單上面,亦都見唔到有!去到嘅時候得返唯一一包金菇包,之後就冇再refill過啦 ! 但係佢哋啲粟米切曬喺度,又冇錫紙包住冇牛油醃住,乾憎憎,望到都唔想食。燒賣完全成盆掉左去,又乾又粉,咬一啖忍唔住吐返出黎!!呢度最好食嘅就係咖哩魷魚、沙嗲雞翼和豬頸肉 。醃得非常之入味 亦唔會過於重味精。海鮮方面都幾新鮮 ,佢哋自家醃製嘅牛油蒜蓉 配上帶子,味道非常之夾 。抵讚嘅就係佢哋環

而我哋亦一早將半數嘅訂金轉帳俾佢哋 ,

食物種類唔算多,丸類都係得四款😓
餐單明明寫住有墨魚丸,去到又唔見到有
茄子亦都係餐單上面,亦都見唔到有!
燒賣完全成盆掉左去,又乾又粉,咬一啖忍唔住吐返出黎!!

抵讚嘅就係佢哋環境真係比較舒適,好多led燈佈置,令到整個環境看起嚟好浪漫。
有一個大螢幕播放著流行音樂, 亦都有一啲用木製嘅韆鞦架,小朋友都好鍾意玩 ,影相效果亦一流!

佢哋嘅燒烤爐有別於傳統,係一張圓形鐵枱, 上面亦都有提供燒烤網可以直接將食物放上去燒 。

場地都算十分乾淨,坐位坐位之間有幾闊落空間,唔會過逼夾。

價錢方面海鮮餐係300蚊 對比起出面大腸燒烤確實係貴 同埋選擇種類係比較少 唯一可取就係環境質素一定比出面大長好 另外就係地方好偏僻如果冇揸車入嚟嘅都會幾唔方便

2017-12-16
  • 沙爹雞翼