2007-10-03
呢間茶餐廳串到飛起, 唔係話員工態度, 而係開門時間.星期日同公眾假期都唔開, 一至六8點鐘說閂門.所以平時星期六編中我番早的話一定嗌佢個豐富西式早餐.呢個早餐真係好豐富, 有豬柳/魚柳, 拼火腿腸仔太陽蛋, 再揀蘿白糕/多士/麥皮/夾餅. 嗌杯熱柚子蜜都唔駛加錢, 食到飽飽都係18蚊. 正!而且佢仲有好多什麼歐陸式早餐呀, 出前一丁麵餐呀, 唔會好似其他茶記俾福麵轉丁要加錢.另外法飽又係好好味, 外型似長型的餐包. 夾住洋蔥雞扒/芝士火腿/咸牛肉, 有時下晝冇咩胃口嗌一份已經好滿足.肚餓時我會嗌佢一盒飯, 豬軟骨非常好食. 我最鍾意佢有得揀唔同的菜又有唔同炒法(有馬拉又有腐乳等等), 加款肉做個碟頭飯, 裡面係好多菜. 難得碟頭飯做到有咁多菜唔係放一條菜心唔嗲唔掉.我次次都係叫外賣, 間鋪頭的真身響邊我都唔知. 所以乾唔乾淨就真係唔知, 不過食左咁多次都冇事囉
星期日同公眾假期都唔開, 一至六8點鐘說閂門.
所以平時星期六編中我番早的話一定嗌佢個豐富西式早餐.