2019-06-19
今日同朋友食飯,朋友住附近,祥榮餐廳地方夠大,食飯聚會係一個好地方,我好鐘意食魚🐠,一到就揀咗食「🐠馬友」,用豉汁蒸出嚟真係非常野味,條魚🐠蒸得好滑溜,時間掌握得恰到好處,加上新鮮,條魚🐠一到筷子就此起彼落,好快就掃清光啦😂,記住蒸🐠要20分鐘,要作好準備好嘢就要等吓,而家諗起都回味無窮😋呀!👍另一蝶叫咗「紐西蘭牛柳🐂」,記住要配黑椒汁,兩者食起嚟好夾,牛柳又好juice, 食落唔un好鬆軟,總之好味👍,唔係食肉獸都好啱食呀!😂仲有一碟「西蘭花🥦帶子」,呢碟嘅帶子需然唔算大隻,但勝在夠多,清清地有D蔬菜唔駛咁滯,至於飲品我叫咗我嘅至愛紅豆冰,紅豆算多但唔會太甜,朋友叫咗菠蘿賓治,佢話都ok喎,原本今次好想叫抄蜆🐚,好可惜已賣清,明白嘅,好食嘅嘢係搶手D嘅🤣,總括而言,今餐嘅食物美味程度、新鮮程度同服務都有水準,係黃埔餐廳嚟講值得推介,又唔駛加一算係咁,下次會再去呢。😘
豉汁蒸馬友👍
紐西蘭牛柳yummy 😋