2019-09-02 1031 浏览
去咗海洋公園玩但係竟然唔記得食飽飽先去 玩到晏晝四點零鐘超爆肚餓 但係又唔未到正餐喎 又未玩夠喎 咁唯有就食下呢啲勁貴的熱狗啦 一隻熱狗連埋 嘢飲 要80蚊 不過實在太肚餓喇冇辦法唔食見呢一款 肉醬 熱狗個size比起其他熱狗大好多所以為咗醫爆肚就要呢一隻啦佢個肉醬有少少 唔夠味 唔係好夠鹹 所以我就攞咗勁多醬唧落去唧咗咁多醬先至 啱啱好夠味不過下次呢 再去唔會再食呢啲狗 因為我發現咗 海洋公園入面其他舖頭買burger 好似好高級嗰啲都唔算話賣得好貴有啲仲平過呢個 仲包埋薯條

唧咗咁多醬先至 啱啱好夠味

2018-09-08 659 浏览
有喺加拿大遠渡而香港玩嘅朋友,咁梗係要帶佢去海洋公園玩吓啦!但眾所周知,海洋公園門口有人會check袋唔比人自己帶野食入去...但入得去就一定會玩全日,入面d野食又貴過出面,連M記都會貴成倍我建議大家唔好入海洋公園入面嘅餐廳食野,因為真係好貴同份量唔多!我每次要喺海洋公園醫肚都一定係食呢間「礦場熱狗店」!因為越礦飛車係必玩嘅機動遊戲,所以喺呢到食都好方便呢度嘅熱狗只係賣五十幾蚊,但真係勁大條同勁好食!佢有4款汁揀,我今次就揀咗墨西哥辣醬,好彩唔係好辣~估唔到嘅係條腸入面係有芝士架!食到一半爆出嚟真係好正礦場熱狗店絕對係Ocean park入面醫肚嘅好選擇!一個夠頂肚到出園先再搵野食~

2010-03-05 671 浏览
很会勾引人热狗,魅力在于超级大。有的时候好看的东西不等于好吃,这个热狗恰恰印证了这句话。其实只是个普通的热狗,中间的香肠皮脆有嚼劲,旁边配点黄瓜番茄片,给了芥末酱和番茄酱各一包。不过我的大热狗回头率极高!
很会勾引人热狗,魅力在于超级大。
有的时候好看的东西不等于好吃,这个热狗恰恰印证了这句话。
不过我的大热狗回头率极高!
视觉系
2010-03-21
2008-12-10 509 浏览
上次去海洋公園,已是年半前事了。當時見到隻裝飾大熱狗好吸引,就已經有想試衝動。但因為當時實在太飽,所以冇試。噚日再去,心想不知道隻大熱狗還在不在呢?找了一陣,終於找到,當時心情十分興奮,終於可以試到大熱狗美味喇。我問收銀姐姐熱狗有幾多種、有冇餐配,她說只得一種,是普通熱狗 $16,冇餐。我聽了「普通熱狗」四字之後,雖然心已冷了一半,但仍有一種期待,於是我就要了一隻。原來普通熱狗真的很普通,既沒有生菜芝士,也沒有蕃茄洋蔥。只得一個包和一條脆皮腸,茄汁、黃芥汁各一小包。老實說,論味道、包軟度和溫度,腸味道都跟宜家傢俬$6 的差不多,只是脆皮腸較粗和短而已。可能是本人期望過高、期待太久,又或者不懂欣賞,所以下次也不會再試了。