2023-05-06
食飽飯緊係要食返甜品先夠完滿~呢間糖水舖開心果露咁出名 咁岩早左去唔係好多人就去左試下💚因為舖面唔大 坐得有啲逼 但係好特別佢有室外位 不過室外位都唔係好室外feel 只係氣溫嘅分別🤣開心果露豆腐花 $48開心果露係用左意大利嘅開心果黎石磨 好有誠意 食落口感好幼滑 而且面頭仲加左啲開心果碎增加口感✨豆腐花方面 豆味好重 但係冇咩甜味感覺有少少寡🙈有少少建議:如果就咁叫開心果露 而喜歡健康味道嘅朋友 我會建議叫半糖 但係如果叫豆腐花嘅朋友 我就建議叫全糖~因為豆花冇咩甜味 叫全糖就可以打返勻٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و薑汁湯丸(5粒) $26湯丸係芝麻餡 個人認為個皮都幾煙韌唔會章住個口 口感唔錯!可能因為我比較少食薑味嘅野 我覺得有少少辣 但係朋友就覺得唔夠薑味 可以再勁啲 所以呢啲野係好個人嘅口味 但係整體係唔錯嘅🫶🏼
開心果露豆腐花 $48
有少少建議: