2022-04-24 501 浏览
今日經過觀塘裕民坊,還未吃中午飯,便上網搜尋一下這兒有什麼吃。發現商場一樓有很多小食店,有$10 10粒燒賣、章魚燒、豆漿店等......章魚燒店是新開,門外還有新店開張的恭賀牌。明太子章魚燒 $33/6粒等了大概兩分鐘便完成,十分快手。章魚燒10分熱,一整粒放入口十分燙口。章魚燒上鋪滿了大量的明太子醬及木魚,每一粒章魚燒都沾上了大量醬汁,明太子味道濃郁,帶些少微辣,10分野味。每粒章魚燒內都有一隻小章魚,用料十足。
章魚燒店是新開,門外還有新店開張的恭賀牌。

明太子章魚燒 $33/6粒

• 明太子章魚燒
2022-04-19 472 浏览
下午茶時間覺得有啲肚餓走去樓下睇吓有乜嘢食經過見到呢間喺觀塘裕民坊商場新開嘅章魚無雙上網有聽過人哋話呢間嘢幾出名,同埋都幾好食所以就諗住去試吓,結果非常令人失望由落單到攞得份章魚燒,講緊都淨係得一兩分鐘我當時都心知不妙,心諗啲章魚燒應該係整定㗎啦好老實講啲醬汁還可以,不過粒章魚燒仲硬過石頭,仲超級痴牙,最慘嘅係入面粒章魚好韌,好難咬得開…..應該以後都唔會再去了唔明點解啲人會話好食,十分伏我會俾足十分,我直頭懷疑啲章魚燒唔係即整,係急凍貨
下午茶時間覺得有啲肚餓
走去樓下睇吓有乜嘢食
經過見到呢間喺觀塘裕民坊商場新開嘅章魚無雙
上網有聽過人哋話呢間嘢幾出名,同埋都幾好食
所以就諗住去試吓,結果非常令人失望

由落單到攞得份章魚燒,講緊都淨係得一兩分鐘
我當時都心知不妙,心諗啲章魚燒應該係整定㗎啦

應該以後都唔會再去了
2022-04-19
1 分钟 (外卖自取)
2022-04-04 436 浏览
成日睇報導話呢間好好食,好似正咁,今次開到嚟觀塘終於可以一試今次叫咗黑松露同蟹膏章魚燒,其實我唔係特別鍾意食章魚燒,不過見咁多好評,都好想試吓係咪真係咁正2款章魚燒賣相都幾吸引,個人比較喜歡黑松露款式。雖然外賣返到屋企已經唔係熱辣辣,但味道仍然不錯,當然賣相就冇咁靚仔。如果疫情過去,可以真掃街,買完行埋一邊即刻食,一定會好食好多好多。總括而言,值得一食,鍾意食辛魚燒嘅更加唔可以錯過有咁多款唔同口味,如果可以每樣2粒就正啦

總括而言,值得一食,鍾意食辛魚燒嘅更加唔可以錯過
有咁多款唔同口味,如果可以每樣2粒就正啦

2022-03-29 372 浏览
聽人講開左間真。章魚無雙係觀塘裕民坊,古且去試一試,去到人流唔算多.買左份黑松露拼蜜糖芥末,好快就有得攞一攞上手熱辣辣出住煙,小丸子食落去外脆內軟,章魚大大粒好有咬口 會繼續幫襯

會繼續幫襯
2022-03-19 693 浏览
好鍾意食旺中果開點知開正係屋企樓下原本好開心但係試過2次都係同旺中果間有啲距離🥲蒜香牛油粟米太鹹明太子唔夠香最好食既蛋沙律章魚燒都唔夠旺中果間好食唔知係咪同一間黎架呢🥲🥲🥲
好鍾意食旺中果開
點知開正係屋企樓下原本好開心