At the fresh takoyaki shop, you're in for a treat with a wide assortment of flavors to choose from. Personal favorites include the delightful cheese and mentaiko options. These flavors perfectly complement the tender octopus fillings, creating a burst of savory goodness in every bite.What sets this shop apart is their commitment to generous portions of ingredients. Each takoyaki ball is packed with a generous amount of octopus, vegetables, and other delicious fillings. The result is a satisfying

What sets this shop apart is their commitment to generous portions of ingredients. Each takoyaki ball is packed with a generous amount of octopus, vegetables, and other delicious fillings. The result is a satisfying and substantial treat that will leave your taste buds wanting more.

It's worth noting that this shop's popularity often leads to long queues. However, the wait is well worth it. The demand speaks volumes about the quality and taste of their takoyaki.
外卖自取
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【葵涌名物章魚燒🐙|超足料爆醬小丸子】🐨真.大阪燒風章魚燒 $35/8粒推薦度:⭐️⭐️⭐⭐章魚燒大大粒,每粒小丸子內都有2粒章魚粒,外皮酥脆,內裡柔軟綿密,口感非常滿足!!而大阪燒風應該就係傳統章魚燒口味,用上左甜醬油和日式美乃滋做醬汁會好鹹,表面仲加左超多木魚碎,滿滿日式風味~.🐨真.蜜糖芥末章魚燒 $37/8粒推薦度:⭐️⭐️⭐章魚燒就應該全部都係一樣既,因為中間食唔到有咩分別,最唔同嘅就係出面嘅醬汁~ 面層就佈滿蜜糖芥末醬,甜甜地少少芥末刺激感,都好惹味~-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----真.章魚無雙📍地址:葵涌廣場二樓c07B舖(分店)地址:旺角中心一期二樓SB02舖(分店)地址:西灣河太安樓第一街A25A(分店)地址:觀塘裕民廣場1B5舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 💰人均價格:$50-100🪸環境:👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡🛠️分類:#HTB葵涌 #HTB掃街 #HTB小食 #HTB一人之選.#葵涌美食 #葵涌 #小食 #章魚燒 #大阪燒 #蜜糖芥末 #掃街 #一人之選 #
.#foodie #hk #hkfoodie
💰人均價格:$50-100
🪸環境:👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡
#葵涌美食 #葵涌 #小食 #章魚燒 #大阪燒 #蜜糖芥末 #掃街 #一人之選 #美食推介
  • 真.大阪風章魚燒
  • 蜜糖芥末章魚燒
2023-08-22 313 浏览
🐱有留意開boe既朋友仔會發現其實之前就介紹過呢間章魚燒,之前係食明太子味,評分好高,今次係食蟹膏味🦀蟹膏章魚燒(8粒):$42🌕🌕🌕/5 章魚燒細細粒,面頭鋪滿蟹膏同自家製醬😍但食落口係完全食唔到蟹膏味🥲只食到醬汁味道,有啲失望🥹不過章魚燒同以往一樣做到外脆內軟,每粒都有章魚燒粒,冇偷工減料😊建議食返明太子味😁
🐱

蟹膏章魚燒(8粒):$42
🌕🌕🌕/5
2023-08-20 212 浏览
葵廣掃街係可以食超多舖頭,細食嘅🐻🐻‍❄️一定會留肚食「真·章魚無雙」!🤤🦀️蟹膏章魚小丸子🐙$36 六粒一攞上手即食嘅話,要小心個心,咬開真係熱到出煙架😆每粒小丸子都有起碼一粒章魚,叫得蟹膏真係食得出有蟹膏(唔係嗰啲「蟹膏味」),真材實料👍🏽完全明晒點解可以屹立咁多年👍🏽試過旺角、又試過呢間,兩間都好食,水準keep得好好👍🏽結論:未食過一定要試吓👍🏽係🐻‍❄️食過最好食嘅章魚燒🐙

🦀️蟹膏章魚小丸子🐙
$36 六粒
蟹膏章魚小丸子

完全明晒點解可以屹立咁多年👍🏽

試過旺角、又試過呢間,兩間都好食,水準keep得好好👍🏽

結論:未食過一定要試吓👍🏽係🐻‍❄️食過最好食嘅章魚燒🐙
2023-08-16
蟹膏章魚小丸子
2023-08-10 216 浏览
🥢雙拼章魚燒(大阪風+蟹子)$36/6粒以前去葵廣次次都係食屯の大阪章魚燒今次係朋友極力推薦下試章魚無雙😗Menu好多款口味 選擇困難症發作😂最後好不容易揀好試大阪風同明太子點知店員落錯單落左蟹子🥲我地又到出餐望到紅色一粒粒先發現唔係明太子既然都整左就食蟹子啦🥹整體黎講粉漿厚薄適中口感偏軟淋每粒都有一嚿爽口章魚肉滿滿嘅木魚片100分😋蟹子配沙律醬好好食大阪風味道就一般因為醬汁太濃所以好漏
🥢雙拼章魚燒(大阪風+蟹子)$36/6粒
滿滿嘅木魚片100分😋
蟹子配沙律醬好好食
大阪風味道就一般
因為醬汁太濃所以好漏
雙拼章魚燒(大阪風+蟹子)
雙拼章魚燒(大阪風+蟹子)
2023-08-07 186 浏览
芝士章魚燒。這款章魚燒給人一種口感豐富且滋味獨特的感覺。外層的燒餅酥脆,內部則是鬆軟的章魚燒麵糊。芝士的濃郁香味與章魚的鮮嫩口感相互融合,營造出一種令人驚艷的味覺享受。芝士的濃郁帶來了豐富的奶香味,與章魚的鮮甜相得益彰。這款芝士章魚燒絕對是芝士愛好者的最愛,每一口都讓人陶醉其中。/蟹膏章魚燒。這款章魚燒以其特殊的配料而著名。燒餅的外層依然酥脆,內部則填滿了鮮美的蟹膏。蟹膏的濃郁和章魚的嫩滑相互融合,帶來了一種濃厚的海鮮風味。每一口都充滿了蟹膏的鮮美,讓人回味無窮。這款蟹膏章魚燒是一道令人驚艷的美食,特別適合喜歡海鮮的人。/蟹籽章魚燒。這款章魚燒給人一種豪華而獨特的感覺。燒餅的外層酥脆,內部則包裹著鮮嫩的章魚和豐富的蟹籽。蟹籽的鹹香與章魚的鮮甜相互輝映,帶來了一種口感上的絕妙平衡。每一口都充滿了蟹籽的鮮美,讓人感受到豐富的層次和口感的變化。這款蟹籽章魚燒絕對是一道令人難以忘懷的美食,給人一種奢華的享受。

2023-07-11 308 浏览
這間位於葵廣商場內嘅人氣章魚小丸子店,每次到訪葵廣實必吃,今次就叫了蜜糖芥末味章魚燒(6粒),價錢係$32,章魚燒大大粒,每粒小丸子內都有2粒章魚粒,面層就佈滿蜜糖芥末醬和木魚絲,好味

外卖自取
🍴真.黑松露章魚燒 $41 (9/10)章魚燒好大粒,個章魚燒係偏腍身粉漿,但唔會太流質,入邊竟然有兩粒章魚肉,好彈牙!黑松露醬汁,好香濃黑松露味好creamy,上面仲有少少黑松露點綴,真心好好食,份量好足又大份!推薦指數: 9/10暫時吊打香港所有章魚燒!
🍴真.黑松露章魚燒 $41 (9/10)

推薦指數: 9/10
暫時吊打香港所有章魚燒!
話說其實我呢排真係甚少食章魚燒🥲鬼叫我要儲錢讀書生活貧苦又冇錢食好野又盛咁😪🤦🏻‍♂️🥲🥲🥲所以啲post疏左咁多真係唔好意思🙇🏻‍♂️再加上個1️⃣9️⃣政府啲🗑🚮 房腋正賊阻到正一正呢😪睇怕我12號之後🥲都要一段時間出返啲咸豐年前食落嘅post嫁喇😪唉🥲你知我地諱大嘅雜大大萬壽無疆咁嘅款下話🤮------------------------------唉呻完喇講返啲好西先啦😊話說呢個就係我嗰日嘅葵廣之旅最後一站啦⛽已經食左一個麵一個關東煮再飲多杯奶茶🐷都磨滅唔到我對呀章魚無雙啲章魚燒嘅愛😚😚🥰我第一次邂逅佢係喺旺中嘅🀄嗰日咁啱有個商場活動有得派現金劵又盛咁🤑我嗰日買左個靚靚藍芽喇叭仔🥰開心仲有錢食吓野咁😎😎🧋咁就一手揸住杯nuttea去搵好西食當日我去到章魚無雙個鋪佢真係開曬👹真・三國無雙咁👹😧人又勁多啦啲單又勁多👺我攝到埋去嗌左個芝士章魚燒🧀🧀哇唔食由自可 一食愛上左😻😻😻佢個芝士之濃🤩粒章魚燒之大🤩隻章魚粒之新鮮大粒煙韌好食🤩哇我開心到而家食返呢個原味嘅當然就都係好好食啦新鮮到鑊鑊都俾佢辣親條脷🥵😂啲醬又好味啦啲木魚又多啦個章魚一如以往地爽口好食啦個皮又脆脆哋咁真心開心仔No One:【我
話說其實我呢排真係甚少食章魚燒🥲

新鮮到鑊鑊都俾佢辣親條脷🥵😂
真心開心仔

No One:【我用一客章魚燒結束呢個回合!】

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #黃店 #黃色經濟圈 #真章魚無雙 #葵涌廣場 #葵廣 #章魚燒 #和風 #takoyaki #たこ焼き #たこ焼きパーティー #umai #うまい
2023-06-16 151 浏览
这家位於葵涌廣場的章魚燒餐厅,在餐饮市场上拥有相当高的人气。无论是口味还是服务,都非常的出色,绝对是葵涌廣場的一道亮丽的风景线。首先来说说他们的章魚燒,外皮香脆,内部酥软,口感十分的好。里面饱满的章鱼颗粒,更是味道浓郁,十分让人食欲大开。而且在制作的时候,店家十分注重新鲜和卫生的高质量原材料,让消费者在享受美食的同时,也更能感受到健康的好处。店家的服务态度也非常的周到热心,服务员都非常友好、热情,会及时帮客人换餐具、加饮料、提供吸管等等,让人感到十分贴心。店内的环境也非常舒适,干净整洁,整个就餐氛围非常的愉悦舒适,让客人在享用美食的同时感受到宾至如归的感觉,能够让人真正地放松。总的来说,这家位於葵涌廣場的章魚燒餐厅不仅在食物和服务上都非常出色,而且他们提供的价格也相对较为实惠,真的是非常有性价比的好选择。如果你正好在葵涌廣場附近,并且慕名而来,那么不妨一定记得要去品尝一下店家的招牌章魚燒,相信你也一定会对这家餐厅赞不绝口。

依間係我食左五年以上嘅愛店,事緣我久唔久去葵廣整指甲,幾乎每次整完都會去買依間章魚燒食,已經成為左一種習慣🙈以前每粒章魚燒都係放一粒大嘅原隻章魚,口感好出色,當年我試過依間後再去大阪食唔同嘅章魚燒,唔知點解硬係覺得依間係最好食(可能咁啱係大阪試個啲比較一般🤣)好可惜自從疫情以來改為每粒用兩粒章魚粒,口感上有落差,但整體來講仍然好足料好抵食!粉團剛剛好唔會好似食粉咁,但亦唔會太薄容易爛,醬料亦比得好闊綽👏🏻雖然長期都好多人買要等,但都整得好快,一般十分鐘內有得食,即叫即整可以保持溫度🔥以下係多年來歷久不衰、我最愛嘅四款味道:🟠🐙 明太子章魚燒 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)No.1最愛,本身係明太子控,依間嘅明太子味好好食同份量好多🥰⚫️🐙 黑松露章魚燒 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟡/𝟙𝟘)我最常食嘅第二名,用平時點薯條個啲黑松露沙律醬,我自己幾鐘意,不過部分人可能會覺得陣黑松露味有啲假,各花入各眼😎🦀🐙 蟹膏章魚燒 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟠/𝟙𝟘)蟹膏份量多同味道好濃,加左少少蟹籽,個人覺得食得多會有少少漏。🥚🐙沙律蛋章魚燒 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)我幾乎從來冇聽過人叫依款,因

🟠🐙 明太子章魚燒 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
明太子章魚燒
⚫️🐙 黑松露章魚燒 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟡/𝟙𝟘)
黑松露章魚燒
🦀🐙 蟹膏章魚燒 $𝟛𝟝/𝟞 ᴘᴄs (𝟠/𝟙𝟘)
蟹膏章魚燒
🥚🐙沙律蛋章魚燒 $𝟛𝟚/𝟞 ᴘᴄs (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
我幾乎從來冇聽過人叫依款,因為佢只係普通不過嘅蛋沙律,但我有一日突然覺得食來食去都係個幾款味,心血來潮想食蛋沙律,點知好有驚喜🤩首先係佢會保留一兩件比較大件嘅烚蛋係度增加口感,其次係蛋沙律凍冰冰章魚燒熱辣辣,咁極端地放埋一齊好特別!我個人來講真係好鐘意❤️
沙律蛋章魚燒

🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟
2023-06-14
明太子章魚燒
黑松露章魚燒
蟹膏章魚燒
沙律蛋章魚燒
2023-06-14 141 浏览
嚟到葵廣當然要掃下街啦 見哩間都有啲人排下隊就試下啦 咁我就叫左個蜜糖芥末味 不過就有少少失望啦 粒章魚燒好細粒 雖然都係熱辣辣嘅 不過真係粉漿比較多 希望可以改善一下啦🙈
2023-05-23 169 浏览
//05 04 23 間中落雨🌦️18:30 葵涌廣場真·章魚無雙細個嗰陣如果默書、考試拎高分/記優點💯呀媽就會係樓下嘅小食店買“章魚小丸子”比我做獎勵 )🏆就係因為咁 我對“佢”充滿咗情意結只要經過聞到呢陣甜甜酸酸+燶香嘅蛋漿味 就會心思思咁走去買黎食🤭~不過人越大 對身邊嘅事物 開始慢慢會有要求 (皆因細嗰個陣累積太多伏嘅經驗啦!!👎🏻👎🏻👎🏻)我曾經試過:凍冰冰接近走醬嘅小丸子🧊、內餡只得粒手指尾咁大嘅章魚尾🐙、一口咬落去又厚又硬嘅外皮🗿……搞到食粒章魚小丸子都好似賭大細咁睇下自己好唔好運 遇到間食得入口嘅🤔不過 上天好公平嘅🌈通常比咗幾多次挫敗 就會比返幾多次成功你所以近呢幾年搵親嘅餐廳 小食店 絕對可以encore🤟🏻~~所以記住 做人千祈唔好咁容易就放棄✨太易放棄 就唔會搵到好嘢食架啦🤣!!!大阪風章魚燒 HKD$35x8粒———————————————————————小丸子外脆內軟 粉漿份量剛好所以每粒形狀十分飽滿 咬口有種煙靭嘅感覺而且裏面放咗一舊大大粒嘅章魚腿食落去好彈牙 令口感再添層次另外木魚絲/大阪燒醬/沙律醬都滿佈每粒章魚燒上面 完全毫不吝嗇——————————
05 04 23 間中落雨🌦️
18:30 葵涌廣場
真·章魚無雙

細個嗰陣如果默書、考試拎高分/記優點💯
呀媽就會係樓下嘅小食店買“章魚小丸子”比我做獎勵
)🏆

就係因為咁 我對“佢”充滿咗情意結

搞到食粒章魚小丸子都好似賭大細咁
睇下自己好唔好運 遇到間食得入口嘅🤔

不過 上天好公平嘅🌈
通常比咗幾多次挫敗 就會比返幾多次成功你
所以近呢幾年搵親嘅餐廳 小食店
絕對可以encore🤟🏻~~

所以記住 做人千祈唔好咁容易就放棄✨
太易放棄 就唔會搵到好嘢食架啦🤣!!!

大阪風章魚燒 HKD$35x8粒

2023-04-23
大阪風章魚燒
  • 真.大阪風章魚燒
2023-05-04 187 浏览
大阪章魚燒的味道濃郁可口,甜醬油和日式美乃滋等醬汁增添了風味。這種獨特的醬汁和麵糊的組合形成了一種鮮美而多層次的味道。大阪章魚燒的外皮酥脆,內裡柔軟綿密,讓人一嚐難忘。章魚塊的Q彈口感與其他餡料相互融合,讓人欲罷不能。品嚐大阪章魚燒的過程中,感受到日本大阪地區獨特的街頭氛圍。就好似返咗日本咁樣,呢度仲要有好多唔同嘅口味,下次一定要試埋其他嘅口味先,不過我最鍾意都係食原味。 佢除咗章魚燒之外,仲有蟹子沙律,有好多嘅選擇,唔怪得長期咁多人排隊啦。

2023-04-26 169 浏览
身為一個港島人好少去葵廣朋友帶路入去搵小食經過見到呢間章魚小丸子😍見佢有好多特別味朋友叫我揀 一係明太子一係黑松露一來我覺得黑松露都係得醬無咩意思二來我係明太子fans所以諗都唔洗諗 就明太子啦!熱辣辣新鮮整好啲醬都唔算少木魚放側邊一盒8粒 兩個人食👍🏻雖然同日本啲米漿無得比但係香港都算有心又多味揀不過都係掛住日本個啲🤣
身為一個港島人
好少去葵廣