2023-05-23 142 浏览
//05 04 23 间中落雨🌦️18:30 葵涌广场真·章鱼无双细个𠮶阵如果默书、考试拎高分/记优点💯呀妈就会系楼下嘅小食店买“章鱼小丸子”比我做奖励 )🏆就系因为咁 我对“佢”充满咗情意结只要经过闻到呢阵甜甜酸酸+㶶香嘅蛋浆味 就会心思思咁走去买黎食🤭~不过人越大 对身边嘅事物 开始慢慢会有要求 (皆因细𠮶个阵累积太多伏嘅经验啦!!👎🏻👎🏻👎🏻)我曾经试过:冻冰冰接近走酱嘅小丸子🧊、内馅只得粒手指尾咁大嘅章鱼尾🐙、一口咬落去又厚又硬嘅外皮🗿……搞到食粒章鱼小丸子都好似赌大细咁睇下自己好唔好运 遇到间食得入口嘅🤔不过 上天好公平嘅🌈通常比咗几多次挫败 就会比返几多次成功你所以近呢几年揾亲嘅餐厅 小食店 绝对可以encore🤟🏻~~所以记住 做人千祈唔好咁容易就放弃✨太易放弃 就唔会揾到好嘢食架啦🤣!!!大阪风章鱼烧 HKD$35x8粒———————————————————————小丸子外脆内软 粉浆份量刚好所以每粒形状十分饱满 咬口有种烟靭嘅感觉而且里面放咗一旧大大粒嘅章鱼腿食落去好弹牙 令口感再添层次另外木鱼丝/大阪烧酱/沙律酱都满布每粒章鱼烧上面 完全毫不吝啬——————————
05 04 23 间中落雨🌦️
18:30 葵涌广场
真·章鱼无双

细个𠮶阵如果默书、考试拎高分/记优点💯
呀妈就会系楼下嘅小食店买“章鱼小丸子”比我做奖励
)🏆

就系因为咁 我对“佢”充满咗情意结

搞到食粒章鱼小丸子都好似赌大细咁
睇下自己好唔好运 遇到间食得入口嘅🤔

不过 上天好公平嘅🌈
通常比咗几多次挫败 就会比返几多次成功你
所以近呢几年揾亲嘅餐厅 小食店
绝对可以encore🤟🏻~~

所以记住 做人千祈唔好咁容易就放弃✨
太易放弃 就唔会揾到好嘢食架啦🤣!!!

大阪风章鱼烧 HKD$35x8粒
———————————————————————