2023-11-14 405 浏览
旺中有個corner 仔,有好多小食店,次次行過都好多人排隊,同埋企係度食。依間章魚燒係最入面,又最多人排,一定要試下。章魚燒有好多口味,係上面加啲配料,又可以雙拼。因為係即叫即整,要等耐少少。- 真 * 蟹籽章魚燒 (8 粒)超多蟹籽放係上面,係放滿曬,仲有兩隻色,賣相好吸引。下面有基本既醬汁,沙律醬,紫菜,柴魚片,次次食覺得啲柴魚片郁緊。章魚燒外脆內軟,熱辣辣,仲有粒大章魚記得一定要趁熱食,如果唔係會淋咗。
依間章魚燒係最入面,又最多人排,一定要試下。

真 * 蟹籽章魚燒
- 真 * 蟹籽章魚燒 (8 粒)
超多蟹籽放係上面,係放滿曬,仲有兩隻色,賣相好吸引。

章魚燒外脆內軟,熱辣辣,仲有粒大章魚

記得一定要趁熱食,如果唔係會淋咗。
真 * 蟹籽章魚燒
2023-11-03 368 浏览
呢間香港人掃街必食嘅章魚燒都唔洗點介紹了🤣食左無數次蜜糖芥末,男友話要支持下其他款唔知點解今次嘅木魚俾少左好多😔不過入面食到大大粒章魚仔補返數明太子醬都好夠嘅 不過個人都係最鍾意蜜糖芥末味🫶🏻
明太子章魚燒  6粒

明太子醬都好夠嘅 不過個人都係最鍾意蜜糖芥末味🫶🏻
明太子章魚燒  6粒
2023-09-11 648 浏览
章魚燒即叫即整熱辣辣 面頭有輕輕燒過 令外皮鬆脆 食落好香口 值得一讚入面嘅章魚大大粒 食落粒粒分明 好有咬口 醬汁方面 明太子用料豐富 味道香濃帶點微辣 食落好惹味 但係醬汁較多 令味道偏鹹 加上木魚絲較少 食落有啲單調
明太子章魚燒
明太子章魚燒
2023-08-15 480 浏览
🐱平時去開旺中/葵廣掃街間唔中都會幫襯既一間章魚燒專賣店🐙賣既口味有好多選擇😇次次去親都排長龍👥👥不過唔算等好耐~因為店員不斷製作章魚燒,不同口味既分別只係面頭用唔同既醬🤣價錢唔係特別平,但算係我食過最好味既章魚燒😍明太子章魚燒(6粒):$35🌕🌕🌕🌕/5 章魚燒比較細粒🤣面頭有木魚、紫菜、香濃又唔會太咸既明太子沙律醬,超香😍章魚燒熱辣辣,口感係外脆內軟糯,中間有粒粒章魚仔🐙都算足料!令人食過返尋味🤤
🐱

明太子章魚燒(6粒):$35
🌕🌕🌕🌕/5
2023-07-19 524 浏览
之前食過葵廣果間真。章魚無雙一直對呢間世一章魚小丸子念念不忘,今日經開旺中,忍唔住叫咗嚟食。黑松露章魚小丸子💰HK$39 6粒即叫即整,但太多人買,等咗10分鐘左右~章魚小丸子外面整好脆,入面有大大粒章魚,但舊章魚好硬。味道同印象中一樣,但口感好唔同,同喺葵芳分店食到嘅好大分別,有少少失望,以後唔會幫襯呢間分店🥲

黑松露章魚小丸子💰HK$39 6粒
2023-07-18
10 分钟 (外卖自取)
2023-07-07 439 浏览
食玩買逛完全聚集係一個商場入面,每一次黎都有好爽既感覺❣️食店又多又似但係胃就得一個,唯有等食幫手食真。章魚無雙係都有一定年資同埋相當出名都係必試必食既,餐牌直接就係食物相見到都想食,每隻都好特別而相當吸引🤩真。蟹糕章魚燒叫左個真。蟹糕拼真。#蜜糖芥末章魚燒 先,香到不行一食蟹糕味,非常濃厚,加埋應該有燒一燒,令到蟹味入口更香章魚燒足料,見到章魚既章魚燒加埋#蟹糕 實在太正,味道係口入面停留直情唔想食第二樣野住,真。蜜糖芥末章魚燒,其實都好好味,幾有特式,refreshing少少既味道,唔中意太濟/膩既可能會中意🤤

2023-05-30 573 浏览
依間章魚小丸子又係掃街必食!我最鍾意嘅口味一定係黑松露😍😍😍明太子都幾好食 但略為偏鹹🙋🏻‍♀️試過食過其他同類型舖頭比較都不及章魚無雙好食 唯有唔好就真係要排好耐隊 不過為咗美食都值得等👍🏻
好吧!吃完之後我信了-點了一個雙拼☑️黑松露+☑️櫻花蝦第一口下去就驚艷了 味道濃郁上頭裡面有一整只小章魚 脆脆的口感很是新鮮-就是位置不算特別好找 兜了一下下才找到在旺角中心二樓的一個角落
好吧!吃完之後我信了
點了一個雙拼
☑️黑松露+☑️櫻花蝦
第一口下去就驚艷了 味道濃郁上頭
裡面有一整只小章魚 脆脆的口感很是新鮮
就是位置不算特別好找 兜了一下下才找到
在旺角中心二樓的一個角落
2023-05-03 398 浏览
#20230416 💛📍 真‧章魚無雙 @top1_takoyaki_kf旺角彌敦道688號旺角中心1期2樓SB02號舖 🍽️葵芳|西灣河|觀塘均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#大大份蟹籽沙律 +$18💭 叫佢原意係想自製蟹籽章魚小丸子,不過蟹籽份量比想像中少,果然圖片只供參考😅沙律醬就咁唧係面要自己撈,配青瓜絲同蟹柳絲,兩樣份量都算多,味道正常,因為都幾難伏😂.#真蒜香牛油粟米章魚燒 #6粒 $35💭 蒜頭味好重好重好重🧄真係重到要講三次,唔鐘意食蒜味既朋友千祈唔好叫,應該會嫌臭到飛起🤪佢陣蒜味係發自粒章魚燒入面🐙而唔係靠出面啲醬,所以無得避😂不過鐘意食蒜味既朋友會好鐘意,面頭啲醬都好香牛油味🧈仲有啲粟米粒🌽但已經比啲蒜味搶晒focus .#旺角美食 #旺角黃店 #🐷在旺角 #葵芳美食 #葵芳黃店 #🐷在葵芳 #西灣河美食 #西灣河黃店 #🐷在西灣河 #觀塘美食 #觀塘黃店 #🐷在觀塘 #🐷_食
#20230416 💛
#大大份蟹籽沙律 +$18

#真蒜香牛油粟米章魚燒 #6粒 $35

外卖自取
2023-04-11 403 浏览
人稱世人嘅章魚小丸子,之前得葵芳葵芳總店時就一直好想試,可惜冇機會。而家旺角有分店,就一於去試吓。睇食評見其他人話要等幾耐,都有就一於去試吓點擔心,當日假期大約一點半去到,落單都唔洗點排隊,order完唔洗10分鐘就有得拎了。揀左明太子口味,個醬汁酸酸地勁好味,小丸子熱辣辣,口感軟糯,有3大粒章魚係入面,大滿足。如果皮係脆嘅話就完美了。
明太子章魚小丸子
明太子章魚小丸子
唔知由幾時開始 小妹變咗常客😂希望大家唔會覺得我好煩厭😜今次試咗第二款口味 一樣高質-㋡ 蜜糖芥末章魚燒 $34/6 $40/8雙拼+$2 小妹拼咗明太子章魚小丸子size唔算好大好似比其他分店細粒🧐同埋唔系細細都有3粒章魚😗可能旺中分店系咁 扣咗少少分小丸子外脆內軟 粉漿厚薄適中😆不過今次個皮稍為燶咗少少🤏🏿上面嘅沙律醬加埋蜜糖芥末甜甜地幾好味🤤整理味道都依然好食😚但始終小妹最愛都系蟹膏😝味道: 8/10性價比: 8/10-暫時章魚無雙喺小妹心中嘅排名:😛No.1 太安樓店(西灣河)No.2 葵廣店(葵芳)No.3 旺中店(旺角)No.4 裕民坊店(觀塘)你哋最常去邊間😝回頭率:10/10♥️真系成日幫襯🤣🤣-
唔知由幾時開始 小妹變咗常客😂
但始終小妹最愛都系蟹膏😝
味道: 8/10
性價比: 8/10
暫時章魚無雙喺小妹心中嘅排名:😛
No.1 太安樓店(西灣河)
No.2 葵廣店(葵芳)
No.3 旺中店(旺角)
No.4 裕民坊店(觀塘)
你哋最常去邊間😝
回頭率:10/10♥️
真系成日幫襯🤣🤣
明太子章魚燒x蜜糖芥末章魚燒
蜜糖芥末章魚燒
明太子章魚燒x蜜糖芥末章魚燒
蜜糖芥末章魚燒
2023-03-07 316 浏览
雙色蟹籽小丸子(8粒)沙律醬、木魚和蟹籽都超級多的!剛弄好超級熱的!小丸子滿滿的鰹魚味!沒有爛爛的粉漿,裡面還有大大粒章魚粒!蟹籽都在口中卜卜地爆開!超好吃的一顆接一顆!

雙色蟹籽小丸子(8粒)

2022-12-23
外卖自取
今日嚟到旺角中心掃街,每一次都必定食嘅章魚小丸子。個餐牌有好多款唔同口味可以揀,有原味、明太子、蟹膏、黑松露等等,可以揀六粒或者八粒,價錢由29至$41不等,仲可以雙併,通常我都會叫八粒先會夠喉!每次都好多人,但就算好多人都唔會阻擋到我想食嘅念頭,因為真係太好食了!今次叫咗八粒章魚小丸子,我揀咗蜜糖芥末醬同埋激蔥風味,雙併,可能係放學放工時間,所以真係比較多人等咗大概半個鐘,終於等到熱辣辣嘅章魚小丸子,上面有唔同醬汁,兩款口味都非常之好食,毫無懸念地一定會無限覆桌!

2023-01-26
2023-02-23 224 浏览
講起章魚小丸子呢一間一定係香港排名頭幾名。應該好多人都食過😆我自己就最鍾意食黑松露味拼明太子味🤤🤤兩款味道都係好出而且同章魚小丸子是十分夾的。另外,芝士味都係好好食但係就冇得雙拼🥹🥲
2023-02-23 176 浏览
每次經過旺角中心呢間章魚燒都係永遠都係超級多人排隊🥹每次都要等大概接近30分鐘先拎到嘢食😌但章魚燒嘅質素係完全值得等的,每一粒章魚燒都有大大粒章魚喺入邊再加上上面嘅醬汁真係不得了!