2023-05-09 31 浏览
經過俾呢間burger店嘅門口吸引咗,好多唔同顏色嘅波波,好colorful🌈🌈佢哋餐牌啲burger嘅名都好鬼得意🤭你哋記得一定要食佢嘅薯餅呀!超推介!大菇拉出省城漢堡($98)直頭係將成個大啡菇夾咗喺裏面,夾埋肉質好鮮嫩嘅慢煮牛肉漢堡,勁juicy咬落去啲汁咇哂出嚟!當煙肉蛋再愛上蛋牛肉漢堡($98)裏面係煎得好靚嘅太陽蛋加埋慢煮牛肉漢堡同厚厚嘅煙肉,仲有樣好得意嘅配料就係焦糖洋蔥,將成個burger 嘅味道昇華左!小丸子($32)因為要影相我哋都攤咗一陣先食,但係佢嘅味道都冇變,個外皮一樣好脆!明太子雞翼($48)外皮炸到脆卜卜但係一啲都唔乾,咬落去除咗雞翼嘅肉之外仲有滿滿嘅明太子,大滿足!食完記得keep番張單,因為佢哋星期一至五堂食食滿$100會有九折,星期六日買外賣會平$10嫁!

• 大菇拉出省城漢堡
將軍澳糖果屋🍬🏘️大家試過未?來到將軍澳新都城二期,就有間專門西餐漢堡🍔pizza 店,色彩繽紛,帶大家到童話般世界。無論大人或小朋友,一定會鍾意咁色彩繽紛的餐廳🍴,呢度除左環境令人有莫名的快樂感,食物名字也特別到讓人開心度大增。點了二人套餐,真係豐富又抵食:小食: 吉列炸蠔🦪2件(超香脆,絕對好吃😋)芝士薯條🧀️🍟(和風味)厚厚芝士和風口味口感豐富主食:韓式泡菜pizza (厚厚芝士🧀️,泡菜開胃🤤,好吃又好味的pizza 煙肉🥓蛋牛肉漢堡🍔(超驚喜流心蛋,🥓香脆,牛肉香,好正宗的🍔)飲品🍸:星河(帶紫帶綠的,好看好喝)士多啤梨🍓益力多(粉紅💓最愛)埋單不超$300 吃飽飽,服務態度也超級好的,喜歡喜歡。
點了二人套餐,真係豐富又抵食:
小食: 吉列炸蠔🦪2件(超香脆,絕對好吃😋)
芝士薯條🧀️🍟(和風味)厚厚芝士和風口味口感豐富
主食:
飲品🍸:
星河(帶紫帶綠的,好看好喝)
士多啤梨🍓益力多(粉紅💓最愛)
埋單不超$300 吃飽飽,服務態度也超級好的,喜歡喜歡。
2023-04-27
2023-05-01 36 浏览
呢間真妮食過幾次架啦😛鋪仔雖小 但五臟俱全 見到佢哋推出咗個二人餐可以簡pizza 同漢堡😍我地簡左千島海鮮PIZZA同埋薄荷醬羊肉漢堡🥰Pizza餅底薄脆餡料豐富☺️即叫即整熱辣辣😍😍😍黎到時仲係出煙❤️啲芝士多到蓋過pizza面🤣🤣仲可以拉絲😆😆😆二人餐份量都幾多😛Pizza我哋食唔晒,決定打包返屋企夜晚繼續食🤣薄荷醬羊肉漢堡我地第一次試🤓羊肉漢堡超厚且肉質香軟😆配埋特製薄荷醬 好好食小食我地叫左芝士薯條(秘醬)同埋魷魚圈(3件)魷魚圈超香脆 平時好怕咬唔爛呢個岩岩好😆仲有呢杯奇異果益力多夏天飲勁清爽又可以解渴
呢間真妮食過幾次架啦😛

黎到時仲係出煙❤️
啲芝士多到蓋過pizza面🤣🤣

仲可以拉絲😆😆😆
二人餐份量都幾多😛

Pizza我哋食唔晒,決定打包返屋企夜晚繼續食🤣

薄荷醬羊肉漢堡我地第一次試🤓
羊肉漢堡超厚且肉質香軟😆
配埋特製薄荷醬 好好食

小食我地叫左芝士薯條(秘醬)

同埋魷魚圈(3件)

魷魚圈超香脆 平時好怕咬唔爛
呢個岩岩好😆

仲有呢杯奇異果益力多
夏天飲勁清爽又可以解渴
2023-04-02
2023-05-01 56 浏览
一睇本Menu除左圖片吸引外, 再加埋個抵死名字, 真係好正, 店主別出心裁引人一笑, 真係值得讚下。我哋叫左兩個餐:小鳳仙搭上豬公子漢堡聽個名就知係有菠蘿同豬漢堡, 有一片原整的罐頭菠蘿, 加一塊吉列豬扒, 仲有配料, 一大口食落去, 唔知點解塊吉列豬扒口感好似食緊吉列魚柳咁, 可能係炸粉令我有錯覺吧, 個漢堡味道係好味的, 配埋菠蘿, 好清新, 好開胃。當煙肉蛋愛上牛肉漢堡呢個名寫晒料出嚟, 再加入愛情, 成件事好浪漫。呢個漢堡可以改他他汁, 我哋仲要求多汁, 食過就知, 原來漢堡千萬千萬唔好要求多汁, 食到有啲雞手鴨腳.....個漢堡材料味道都好夾, 口感好豐富。隨餐仲可以簡薯條或者沙律, 加杯飲品, 價值合適, 性價比高, 會再去試埋其他抵死名字的漢堡包。

小鳳仙搭上豬公子漢堡

當煙肉蛋愛上牛肉漢堡

呢間係op超人氣既漢堡店😚 終於抽到時間黎食~原來餐廳做緊「二人優惠」✨揀1️⃣款burger🍔、2️⃣款小食🍟、1️⃣款pizza🍕仲要同埋飲品☕️ 👉🏻👉🏻 價錢都係HKD158~238內✨CP值超高💯🔺食物 | 「GIGA」2️⃣人套餐 $198🔸 就咁燒焦芝士漢堡個人超推✅ 用左三重芝士🧀 開胃醬汁加埋🍖慢煮牛肉 極JUICY‼️ 麵包邊已用🧈香烤 最讚係#芝士脆邊 🥹令到整個配搭昇華左唔少🪄 想encore❤️.🔸 芝士焗薯條(秘醬)芝士份量一啲都唔手軟🥔 薯仔味濃忍唔到手KEEP住食🥲 配埋微辣秘製醬汁💯.🔸魷魚圈炸到好脆口 外皮薄脆 唔錯👍.🔸 千島海鮮比薩估唔到個PIZZA咁大🤣 我地2個人完全食唔哂🍽餅底好薄🍕千島醬料超FULL 最後打包走人🤪.🔺飲品🔸 海鹽焦糖Latte 特飲-另加$20唔算太甜 有點點海鹽咸味🧂 又幾creamy👍.🔸 奇異果益力多 特飲-另加$18開胃之選🥝 食完咁多油膩野 岩哂飲杯清新☘️解膩既飲品 益力多同奇異果 仲可以清下腸胃😚.➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖自私評分:🌕🌕🌕🌕🌕自私評論:未入到鋪面遠睇已經望到全間店採用彩色波波去佈置👉🏻色彩繽紛👀

🔺食物 | 「GIGA」2️⃣人套餐 $198
🔸 就咁燒焦芝士漢堡
個人超推✅ 用左三重芝士🧀 開胃醬汁
加埋🍖慢煮牛肉 極JUICY‼️
麵包邊已用🧈香烤 最讚係#芝士脆邊 🥹
令到整個配搭昇華左唔少🪄 想encore❤️

🔸 芝士焗薯條(秘醬)
芝士份量一啲都唔手軟🥔 薯仔味濃

唔算太甜 有點點海鹽咸味🧂 又幾creamy👍

🔸 奇異果益力多 特飲-另加$18
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
自私評分:🌕🌕🌕🌕🌕
自私評論:未入到鋪面遠睇已經望到全間店採用彩色波波去佈置👉🏻色彩繽紛👀超搞鬼 同埋服務都好周到 會簡介下特色漢堡同埋好細心❣️會有埋暖水提供✔️ 座位寬敞,食物質素都唔錯✨ 價錢完全超值,用心製作❤️

*****記得keep翻張單,下次平日堂食消費滿$100仲有9️⃣折/ 星期六、日外賣當即扣$10😍***** #有興趣可以like同埋follow佢地既IG同FB
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
2023-04-25
  • 就咁燒焦芝士漢堡
  • 芝士焗薯條(秘醬)
  • 千島海鮮比薩
  • 魷魚圈
2023-04-25 44 浏览
平時好少去寶琳,今日去開搵食,發現有間新開漢堡包店,裝修七彩繽紛、顏色豐富,岩哂打卡!Giga 二人套餐 $198(有薯條、小食、漢堡包、pizza,跟餐飲品兩杯)小食: 魷魚圈魷魚圈好大個圈,新鮮炸起好好食。薯條: 咖喱芝士薯條咖喱係嗰種日式咖喱甜甜地,加埋熱溶既芝士,抽起條香脆薯條仲可以有拉絲效果,正!Pizza: 千島海鮮PIZZA千島海鮮pizza有芝士鹹香,再加埋菠蘿甜甜地,唔會好膩。Pizza係薄批,個邊仲好脆,芝士可以拉絲,都很出色。漢堡包:大菇拉出省城漢堡個漢堡包命名得好搞笑,叫大姑拉出城,其實係因為入面有塊大啡菇,一咬落去個菇啲汁咇出嚟,加埋漢堡扒肉質鮮嫩又有牛肉汁,食落味道好有層次!奇果果益力多(跟餐特飲加$18) 呢個益力多加埋奇異果汁味道好夾,好好飲!柚子荔枝梳打 (跟餐特飲加$18)想要清新口味一定揀柚子荔枝梳打,唔會太甜!📍真妮Jinni將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖

打卡!

Giga 二人套餐 $198
(有薯條、小食、漢堡包、pizza,跟餐飲品兩杯)

小食: 魷魚圈
魷魚圈好大個圈,新鮮炸起好好食。

薯條: 咖喱芝士薯條

Pizza: 千島海鮮PIZZA

漢堡包:大菇拉出省城漢堡

奇果果益力多(跟餐特飲加$18)
呢個益力多加埋奇異果汁味道好夾,好好飲!

柚子荔枝梳打 (跟餐特飲加$18)
想要清新口味一定揀柚子荔枝梳打,唔會太甜!

📍真妮Jinni
將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖
2023-04-22 31 浏览
喺將軍澳食一式一樣嘅連鎖店真係食到好厭咁不如試下即叫即製嘅漢堡同pizza2人餐有幾款其中有200蚊唔夠嘅有小食x2主食x2包保食飽2個大人漢堡包嘅名相當搞笑三重芝士漢堡入面有一塊燒焦嘅芝士脆脆咸香更能帶出肉嘅多汁海鮮Pizza要等25分鐘但都值得因為充滿千島醬味拉絲效果好強勁魷魚圈紮鐵酥香食多幾嚿都未夠喉呀特飲選揀眾多柚子荔枝梳打係用鮮柚子肉架唔係用柚子蜜實在太好啦清新中添啲微澀係好有性格嘅味道
喺將軍澳食一式一樣嘅連鎖店

真係食到好厭

咁不如試下即叫即製嘅漢堡同pizza

2人餐有幾款
其中有200蚊唔夠嘅

有小食x2
主食x2
包保食飽2個大人

漢堡包嘅名相當搞笑
三重芝士漢堡

實在太好啦
清新中添啲微澀
係好有性格嘅味道
2023-04-20 23 浏览
係附近扮完靚就過黎色彩繽紛嘅小店😍已經第四次幫襯?環境坐得舒服 望住七彩顏色嘅波波好治癒餐廳仲播埋純音樂 令人有放鬆嘅感覺二人餐$158 包兩款小食+飲品絕對夠食😍🍔打到手軟牛肉漢堡聽到個名大有來頭🤤牛味香濃 超級厚身裡面仲有新鮮蕃茄 生菜 芝士 洋蔥等好足料 連個包都有烘過 脆卜卜🍔三菇六婆派對漢堡個名真係好有趣💯大大塊蘑菇 咬落去漏晒啲汁 非常juicy❣️配埋紫洋蔥 生菜等等🍟芝土焗薯條(和風)份量十分多 芝士又唔會蓋過紫菜嘅香味上面仲鋪滿鰹魚😍賣相好吸引食完一啖又一啖 停唔到口😳🍠一口甜薯好有驚喜😍以為係普通一口甜薯點知外脆內軟 微微烘烤過 👍🍹荔枝益力多+$18呢個配搭都幾新鮮 味道適中😜🍹柚子荔枝梳打$+18粒粒柚子 好有咬口 好濃郁嘅荔枝味😍又唔會太甜真係睇唔出呢間小店做到咁高水準❣️仲有pizza 蛋包飯等等食滿$100以上 憑單下次仲有9折真係性價比極高👍

係附近扮完靚就過黎色彩繽紛嘅小店😍
已經第四次幫襯?
環境坐得舒服 望住七彩顏色嘅波波好治癒

🍔三菇六婆派對漢堡
個名真係好有趣💯
大大塊蘑菇 咬落去漏晒啲汁 非常juicy❣️
配埋紫洋蔥 生菜等等

🍟芝土焗薯條(和風)
份量十分多 芝士又唔會蓋過紫菜嘅香味

仲有pizza 蛋包飯等等
食滿$100以上 憑單下次仲有9折
真係性價比極高👍
2023-04-19 78 浏览
叫了二人套餐,方便唔洗諗好耐🤟🏻⭐️就咁燒焦芝士漢堡🍔其實係牛肉漢堡扒加煙肉🥓、蕃茄🍅片、生菜🥬、芝士🧀、洋蔥🧅,煙肉煎到好脆,而牛肉漢堡扒已經同芝士融為一體,食落有肉汁流出,好香,推薦👍🏻⭐️芝士焗薯條(和風)🍟和風味其實係大板燒嘅醬,但估唔到襯薯條會好食😋⭐️魷魚圈有三塊魷魚圈,可以點他他醬⭐️今日的心情比薩材料有芝士、火腿、菠蘿🍍,個批係薄身,而芝士都落得唔少,可以拉到絲⭐️星河好靚咁分開兩層,上層應該係蝶豆花,下層係檸檬梳打⭐️奇異果🥝沙冰好透心涼,最近熱咗好多,岩曬,而且唔會好酸P.S 好多菜式名好搞笑,好有心思諗
叫了二人套餐,方便唔洗諗好耐🤟🏻

⭐️就咁燒焦芝士漢堡🍔

就咁燒焦芝士漢堡

⭐️芝士焗薯條(和風)🍟
和風味其實係大板燒嘅醬,但估唔到襯薯條會好食😋

⭐️魷魚圈
有三塊魷魚圈,可以點他他醬

芝士焗薯條、魷魚圈

⭐️今日的心情比薩

今日的心情比薩

⭐️星河
好靚咁分開兩層,上層應該係蝶豆花,下層係檸檬梳打

⭐️奇異果🥝沙冰
好透心涼,最近熱咗好多,岩曬,而且唔會好酸

星河、奇異果沙冰

P.S 好多菜式名好搞笑,好有心思諗
就咁燒焦芝士漢堡
芝士焗薯條、魷魚圈
今日的心情比薩
星河、奇異果沙冰
  • 星河
  • 奇異果沙冰
寶琳作為將軍澳綫嘅尾站,一直都好少機會黎到,適逢有要事黎到附近,終於可以開發到更多美食南圖😎係新都城中心入面除左連鎖店外,竟然都有一兩間特色小店😎「真妮」以一身彩色𝘋𝘰𝘵牆身成功吸引注意!😍 餐廳主打漢堡,有韓式、中式又有西式,好多花款!而且套餐性價比高,嗌到成檯都係只係二百幾蚊,相當抵食🤪《 𝘛𝘦𝘳𝘢 二人餐 》 $238 5 / 5🌟🌟🌟🌟🌟二人餐都有三款選擇,以唔同嘅漢堡同𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢組合而異~ 一個漢堡一個𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢仲有兩款小食,真係超級大滿足!《 煙肉蛋牛肉漢堡 》 4.5 / 5好誇張嘅外型,一上檯流心蛋薄薄嘅外層已經穿咗😮,蛋黃好似瀑布咁瀉晒出嚟😳 一層好厚嘅漢堡扒、煙肉🥓夾埋新鮮生菜同蕃茄,好𝘑𝘶𝘪𝘤𝘺同惹味! 抵讚在漢堡扒調味唔會好濃👍🏻《 一半千島一半咖喱比薩 》 4.5 / 5心思思想試埋咖喱味,所以叫咗呢個一半一半比薩🍕千島個邊好開胃,酸酸甜甜;咖喱都好惹味,材料好足🤤 餅底脆身,芝士亦好拉絲😍《 自家製炸雞 》 4 / 5外脆內裡肉汁飽滿,同樣調味唔會好濃,肉質嫩滑😋《 秘醬芝士薯條 》 5 / 5份量真係好多!除咗爆多芝士,自家秘醬有少少微辣好過癮,同埋每條薯

煙肉蛋牛肉漢堡

《 𝘛𝘦𝘳𝘢 二人餐 》 $238 5 / 5🌟🌟🌟🌟🌟

《 煙肉蛋牛肉漢堡 》 4.5 / 5
一半千島一半咖喱比薩

《 一半千島一半咖喱比薩 》 4.5 / 5

餅底脆身,芝士亦好拉絲😍

《 自家製炸雞 》 4 / 5
外脆內裡肉汁飽滿,同樣調味唔會好濃,肉質嫩滑😋

《 秘醬芝士薯條 》 5 / 5
份量真係好多!除咗爆多芝士,自家秘醬有少少微辣好過癮,同埋每條薯條都係脆卜卜,大推😍🙌🏻
———————————————
———————————————
煙肉蛋牛肉漢堡
一半千島一半咖喱比薩
2023-04-13 37 浏览
🌍真妮 (將軍澳)寶琳最近開左新店,餐廳牆身表面有色彩繽紛既波波,好吸精!二人餐平價,漢堡包🍔質素唔錯,性價比高!大啡菇牛肉漢堡:漢堡包材料豐富,份量十足。大啡菇好juice,牛肉漢堡扒肉質鮮嫩調味好好👍🏽芝士薯條配秘製醬:選用粗薯條,配上獨特既秘製醬料,食落有少少辛辣味,不錯自家製炸雞:用了香料醃製,炸雞外皮香脆而且肉質鮮嫩,再配上沙律醬食落味道更佳千島海鮮配咖喱雞肉pizza:一次過食到兩隻口味,咖喱雞我比較喜歡,咖喱味道十分惹味;千島海鮮鋪相厚厚的芝士,好邪惡食了一塊都開始膩了。柚子沙冰:整個杯推到高高既沙冰山,飲落清新香甜,仲要大大杯夠晒滿足啦!💵消費:274✨環境:7/10 🙋🏻‍♀️推介:7/10📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖
🌍真妮 (將軍澳)

💵消費:274
✨環境:7/10
🙋🏻‍♀️推介:7/10

📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖
2023-04-13 22 浏览
我揀咗一個套餐名叫GIGA二人套餐1)Burger 係👉就咁燒焦芝士漢堡🤣果然附合商品說明條例🤣好大塊燒焦左嘅芝士,咬落係脆卜卜,慢煮牛肉漢堡扒,牛肉夠厚亦有肉汁。配搭秘製醬汁(微辣)加入埋番茄、生菜、三重芝士、洋蔥。2)SNACKS芝土焗薯條(秘醬)焗出嚟熱辣辣最好食。3)魷魚圏炸得好香4)pizza呢個pizza 餅邊烤得香脆,係我想食嘅餅皮。海鮮同芝士材料都啱啱好,厚薄適中,食落亦唔覺得膩。飲品叫左抹茶latte,細細個粉紅色杯,裝滿綠色抹茶,面頭有💗拉花點綴,成件事靚晒。星河Galaxy,漸變色好靚,紫色加入檸檬片。好飲。
我揀咗一個套餐名叫GIGA二人套餐
1)Burger 係👉就咁燒焦芝士漢堡
🤣果然附合商品說明條例🤣
加入埋番茄、生菜、三重芝士、洋蔥。
2)SNACKS
芝土焗薯條(秘醬)
焗出嚟熱辣辣最好食。
3)魷魚圏
炸得好香
4)pizza
呢個pizza 餅邊烤得香脆,係我想食嘅餅皮。
海鮮同芝士材料都啱啱好,厚薄適中,食落亦唔覺得膩。
飲品叫左
星河Galaxy,漸變色好靚,紫色加入檸檬片。好飲。
2023-04-12 21 浏览
burger係正常多款揀pizza好足料但批底唔ok 似餅乾底多過麵團炸物一般般冇特色但staff is friendly坐得都舒服而且乾淨光猛同朋友傾下計食野係可以既
burger係正常
但staff is friendly
坐得都舒服而且乾淨光猛
同朋友傾下計食野係可以既
2023-04-11 29 浏览
今日放左工黎到將軍澳搵食,見到服務員咁熱情就一於試下啦!我地叫左個二人套餐,我地叫左個Giga二人餐。首先選左三重芝士牛肉漠堡,呢個芝士份量十足,口感一流,我個人十分喜愛。配搭得非常好。跟住就選左芝士焗薯條(袐醬),薯條🍟非常香脆可口,賣相十分吸引,食落重有驚喜,點埋醬汁食更加令味道提升。之後再選左魷魚圈,炸到金黃色,味道一流,唔會好油膩。值得一試。最後有個pizza,我地就選左今日的心情比薩,佢地為我地安排左三重芝土煙肉菠蘿PIZZA,呢款芝士味十足,皮薄餡靚,世界級享受。最後飲品方面就選左柚子荔枝梳打,真係有荔枝果肉食到,而柚子味酸酸甜甜咁十分過癮,非常止渴。
今日放左工黎到將軍澳搵食,見到服務員咁熱情就一於試下啦!

PIZZA,呢款芝士味十足,皮薄餡靚,世界級享受。

2023-04-11 26 浏览
今日早收工無煮飯,就約個閨蜜去將軍澳搵食,黎到呢個餐廳,服務員十分熱情,就忍唔住入去試下,一試就愛上了。首先我地點左個二人餐。Tera二人餐。我地選左當煙肉蛋再愛上蛋牛肉漢堡,煎蛋同煙肉配合得天衣無縫。味道十分好,我個人十分喜愛。隨餐再選左芝士焗薯條(和風),薯條炸到金黃色真係好香脆,點咪醬食簡直係人生最佳享受。鐘意食薯條既朋友仔一定會愛上。小食方面就選左吉列蠔,呢款都係唔錯,外脆內軟,真係好可口。又唔會好油膩,世界級享受。最後pizza就選左千島海鮮比薩,我十分喜愛食千島醬,個皮好薄好香脆。食到非常滿足。飲品方面就選左柚子沙冰,酸酸甜甜咁十分止渴,沙冰好幼細非常有口感。另一杯係士多畔梨沙冰,呢款都係甜甜地容易入口,沙冰入口即溶,人間享受。