餐厅: 皇宮印度餐廳
资讯:

2007-07-28 9 浏览
Last week I went to this Indian restaurant to have dinner with my Auntie, Dad and my Irish friend, Pollock. We love the food so much. The price of the food is resonable. Of course, I will definitely try it again.Worth to try again, very good!!!!!
友人極力推薦仲比左vip card我於是去試下有人識講東話,menu有圖有no.環境一般,想像得到,最緊要野食落左單,即送一個洋蔥番茄青瓜紅蘿蔔仲有d粉灑係面既沙拉同薄脆,薄脆上有d洋蔥右係沙拉個d粉狀野..食落咸咸的,夠脆,不錯沙拉也可以!鐵板薄荷烤雞,仲以為有薄荷味好怪,因我唔食薄荷味既野,很好味,上枱時之之聲,熱騰騰,右香!!咖哩蝦睇圖時見係白色好特別(因為menu上d圖野多數係黃,紅色)很好,有少少辣,幾乎唔辣,仲有少少甜,蝦肉大大件無殼,用d 汁食個蒜蓉烤餅更好食,蒜蓉味香,右夠熱,不同平時食淡淡的只有中間先有蒜蓉味!蕃茄雞雖然不滑,但濃郁蕃茄味很開胃仲有個雜菜,不知是甚麼汁,但疏菜無浸到變晒樣,亦很入味...炒飯是附送的,不夠熱,不過主菜夠熱食落都唔覺india beer都可以同嘉士伯差不多第二次食印度野,完全改變第一次食既感覺,原來印度菜可以好好味,但我都唔知呢間係印度東南西北邊種菜,總之就好味啦原來樓下仲有地舖做外賣!
友人極力推薦仲比左vip card我於是去試下
有人識講東話,menu有圖有no.
環境一般,想像得到,最緊要野食

蕃茄雞雖然不滑,但濃郁蕃茄味很開胃

炒飯是附送的,不夠熱,不過主菜夠熱食落都唔覺

india beer都可以同嘉士伯差不多

原來樓下仲有地舖做外賣!
2007-05-26 38 浏览
保安禮貌主動地問我們目的地,再轉交帶位員。之後,見的全是外籍人士了。吃了:瑪拉里薄餅:味道好好!辣辣的!3種醬!咖哩角:咖哩薯仔餡好味!但皮厚而油偏黑!鐵板串燒雞:印象最深刻的一個!味道恰到好處!有一個雞膇一件雞腿肉,好好味!茄汁咖哩羊肉:甜甜的,羊不硬,好!椰汁咖哩海鮮:椰汁味很濃,蝦和魷魚都好吃!(魚柳有怪味)新德里特式薄餅:有兩大片,甜甜的,好吃!新德里蒜香薄餅:又有兩大片,少少蒜香,好!是日甜品:竟然是鹹的!當粟米湯吃還不賴!飲品:點了可樂,來了兩罐,還細心地奉上有冰有檸檬的杯子,讓食客自行處理!付款時還送了一張VIP咭給我們,下次九折。環境和服務都可以,不過見到小昆蟲!那位帶我們上樓的,笑容很親切呢!不過侍應不斷強迫我們要二人餐,我們沒有所謂之下就服從了,但回想起就覺得不妥當呢!(雖然事實上真的好味抵食,但沒有選擇的餘地嗎?)下次會嚐嚐別的,但不排除會再來。
保安禮貌主動地問我們目的地,再轉交帶位員。
之後,見的全是外籍人士了。

吃了:
瑪拉里薄餅:味道好好!辣辣的!3種醬!
咖哩角:咖哩薯仔餡好味!但皮厚而油偏黑!
茄汁咖哩羊肉:甜甜的,羊不硬,好!
椰汁咖哩海鮮:椰汁味很濃,蝦和魷魚都好吃!(魚柳有怪味)
新德里特式薄餅:有兩大片,甜甜的,好吃!
新德里蒜香薄餅:又有兩大片,少少蒜香,好!
是日甜品:竟然是鹹的!當粟米湯吃還不賴!

付款時還送了一張VIP咭給我們,下次九折。
環境和服務都可以,不過見到小昆蟲!
那位帶我們上樓的,笑容很親切呢!
下次會嚐嚐別的,但不排除會再來。
2007-05-15 28 浏览
「women」不只是英文解釋的「女人」,也是普通話「我們」的拼音... 我們Isabella,Katie,Margaret & me 四位好朋友終於有機會聚首一堂我先帶Bella&Katie到餐廳去(Margaret有事要遲來)... 一踏進重慶大廈,便有很多Indians來招客... 反正不太清楚皇宮印度餐廳在哪裡,就讓其中一位來帶路經過一番討論,結果是:瑪沙拉燴雞﹑鑊仔羊肉﹑牛油烤餅﹑黃薑飯早點叫食物真的是比較明智,因為飪煮的時間還蠻久... 45mins後,Margaret一來就可以開動Katie試了她那麼多年來也害怕的羊肉... 可惜吃完還是沒什麼好感受(其實我也要負責... ho ho)羊肉我一向也喜歡... 但這個羶味不夠重,而且很辣... 受不了;那個黃飯口感很不錯,很有嚼勁... 蠻香... 材料有蔬菜和水果,挺特別的;雞肉的外表不太吸引,但味道很好,雞肉蠻嫩,很夠味... Naan我們就用來點醬吃... 大家也吃不出Butter來賣單後,三位女生就來到我家...

賣單後,三位女生就來到我家...
2007-03-04 26 浏览
二人餐,多項可選菠菜咖哩雞,雞都係鞋,中辣都唔夠辣180俾200找一張20,good! keep it.餐送vip10%off card
二人餐,多項可選
菠菜咖哩雞,雞都係鞋,
中辣都唔夠辣
180俾200找一張20,good! keep it.
餐送vip10%off card
(非会员)
2006-06-11 22 浏览
第一次跟朋友去重慶食咖哩覺得d地方真係好污糟, 餐廳入面都有小強不過間鋪真係好多人幫襯因為佢d野食真係唔錯我o地三個人叫左:1) 鐵板燒雞2) 鐵板燒魚3) 椰汁咖哩羊4) garlic nan同埋一個圓形o既餅(唔記得左叫咩)雖然我唔係特別鍾意食咖哩, 不過覺得真係幾好食garlic nan點椰汁咖哩真係唔錯, 又唔辣, 可以試下
第一次跟朋友去重慶食咖哩
覺得d地方真係好污糟, 餐廳入面都有小強
不過間鋪真係好多人幫襯
因為佢d野食真係唔錯
我o地三個人叫左:
1) 鐵板燒雞
2) 鐵板燒魚
3) 椰汁咖哩羊
雖然我唔係特別鍾意食咖哩, 不過覺得真係幾好食
2006-04-30 23 浏览
叫左個二人套餐,有鐵板魚、咖哩羊、咖哩海鮮,特別係個印度甜品,幾好食
2005-11-25 31 浏览
本來想去新德里..但唔記得地址, 記得早排睇過Openrice既食評,三樓都有間幾多好評~~於是就跟個阿差上樓要行樓梯行上三樓呢~樓梯有油..滑滑地~上落要好小心~黎左呢間餐廳...一入去就有陣羶味~我地唔係好肚餓..所以散叫叫左個($20)既細裝印度啤~有點味~不過又冇新力啤咁苦烤羊卷($45)..一的都唔羶.加埋的香料~好味~椰汁咖喱雞~($45)..好香~不過冇乜咖喱味&一的都唔辣~原來仲送埋一籃餅,白色厚厚似麵包..味道又似饅頭..用黎吸左咖喱汁食..好正~個粟米雞湯($20)..的味麻麻地~可以不叫叫左個好似叫大蒜餅之類~(約$18)..薄薄的.似薯片

要行樓梯行上三樓呢~樓梯有油..滑滑地~上落要好小心~

黎左呢間餐廳...一入去就有陣羶味~

我地唔係好肚餓..所以散叫

叫左個($20)既細裝印度啤~有點味~不過又冇新力啤咁苦

烤羊卷($45)..一的都唔羶.加埋的香料~好味~

個粟米雞湯($20)..的味麻麻地~可以不叫

叫左個好似叫大蒜餅之類~(約$18)..薄薄的.似薯片
2005-08-21 28 浏览
Good Food, nice decor and service!2 persons, we ordered one Lamb Masala and one Spinish Chicken Curry, one yellow fried rice, and one garlic nann bread. And 2 big bottles of beer. Check $200. I tried a few restaurant in Chung King Mansion, basically, all serve good food, but this one, Taj Mahal, is so far my favourite one. Besides wide choices in their menu, the taste are deeper and with more spicies. Many HK / Chinese people like flatten taste / sweet curry, which I don\'t like. I love spicy!

2005-08-04 29 浏览
今次比個識英文既Indian 煩死... 搞到要叫個Set dinner, 不過送勁多野, 計返又抵喎~ 勁飽~~果度係樣樣野都好食囉~~咖哩呀, 薄餅呀, BBQ ar, Fried Basket ar叫左個4個咖哩, 有魚, 羊, 雞同薯仔薯仔上次食好好食嫁, 但今次可能因為凍左冇咁好食個Fried Basket 平時唔會叫嫁, 但係其實都幾好食~~有onion ring, 炸茄子, 炸魚果d ~個BBQ d 味好濃, 但係加d 檸檬汁其實個味好清新四個薄餅都各有特色, 個個都好好味~試左個indian drink, mango lassi, 係d yogurt 加d 芒果咁啦, 唔夠凍, 芒果又唔夠多, 都係加州Jamba Juice 既mango a go go 好飲d, 哈哈每人$70其實識講英文個哥仔都幾nice gei~~
果度係樣樣野都好食囉~~
叫左個4個咖哩, 有魚, 羊, 雞同薯仔
薯仔上次食好好食嫁, 但今次可能因為凍左冇咁好食
有onion ring, 炸茄子, 炸魚果d ~
個BBQ d 味好濃, 但係加d 檸檬汁其實個味好清新
四個薄餅都各有特色, 個個都好好味~
每人$70
其實識講英文個哥仔都幾nice gei~~
2005-07-18 43 浏览
想試重慶大廈的咖哩很久了..但又好驚d阿叉...終於,搵到個志同道合o既壯男一齊去試~ 我勁肚餓,o係印藉waiter推介下,快快手咁揀左個$二人套餐($180),內容好豐富: 1.Mix Raita (沙律) - 小小的一盤,內容有蕃茄,洋蔥,青瓜等.清清甜甜的開胃菜!2.Masapapads (烤脆薄片)-印度菜的must have頭盤.同樣是餅,個人始終覺得烤餅好吃多了!3.Chicken Soup印度的雞湯也鮮,卻總較中湯濃與香.大概也下了不少香料!4.Bhajia Squides(炸魷魚)-橙色o既炸魷魚,令人覺得色素勁多...麻麻鍾意~5.Fish Tikka(串燒鮮魚件)-鐵板燒的魚塊,香味四溢!味道也真的很滋味,讚!6.Seafood Curry-明明不喜歡奶味淡咖哩,卻失策的叫了咖哩海鮮~ 味道不討好,而且當中的魚塊有點異味,似變質... 7.Mutton Curry(羊肉咖哩)-鮮紅色的咖哩,辣而且香,很好吃!8.Garlic Naan-我的主菜~ 陪Mutton Curry吃滋味滿分! 9.Onion Kulcha(洋蔥脆餅)-與Garlic Naan的分別不大,

9.Onion Kulcha(洋蔥脆餅)-與Garlic Naan的分別不大,當然也好食~
10.Dessert-原來是朱古力雪糕.冰冰甜甜的,吃完咖哩的我也頗受落~
11.Drinks-有多款飲品可供選擇,我就要了一杯White Wine.雖只是小小的一杯,可口感與甜味皆不差,令這餐更加回味了~

雖然不是每道菜都喜歡,但菜式種類/選擇很多,價錢合理,環境舒適,又有風味,我覺得很抵食!而且,waiter服務態度友善,教了我兩句印度話呢: Namaste (Hello / Goodbye) + Dhanyewad (Thank you)~
2005-05-27 36 浏览
早幾星期前,一支公响尖沙咀行街,肚餓之際想食咖喱,最後决定往重慶大廈一試,其實之前我本想到重慶大廈食一次咖喱,奈何太太覺得重慶大廈龍蛇混雜,最终害怕而止步。如今我一人獨闖龍潭,誤打誤撞之下入了皇宫印度餐廳,下午二時多全廳面就只有我和另一對外籍遊客,坐了十多分鐘我便把整間餐廳包起來,因為連那兩個遊客都结帳走了。小弟叫了一客羊肉咖喱,大约四十多元,後來再加一客paratha和一支细装印度啤酒,羊肉味道十分香濃,paratha滲入了咖喱汁的香料在口中散發出啖啖印度式的正宗咖喱香,羊肉的食味較為辣了點,未必人人都可接受得來,但對小弟而言就簡直係一絕。結帳之際與差婆閒談幾句,發覺原來她的廣東話十分靈光,最後還送给我一張VIP九折咭,真係very nice!!全程花費七十多元,在重慶大廈來說一人食七十多元好像貴了一點,但食物質素就值回票價。
真係咪講笑,行過都有廿個喬寶寶包圍你,如果唔係朋友一早決定去呢間,都唔知點算。乾淨污糟唔係我想講的範圍。本來我就一向都唔鐘意印式的咖哩的,不過友人話去就是旦啦。首先就有D醬點塊硬餅餅,叫杯茫果汁類似奶昔,一般啦。Then,有碟酸的洋蔥青瓜。又then一個乾一個濕濕地的牛同羊跟塊牛油餅。之後最正的係個cheese,味道同口感都中正我favour。不過就唔係食過的最好,我最鐘意的…係Greek的燒芝士…唔關哩事的。不過都ok啦,一次半次,唔係難食就得。
乾淨污糟唔係我想講的範圍。
本來我就一向都唔鐘意印式的咖哩的,不過友人話去就是旦啦。
首先就有D醬點塊硬餅餅,叫杯茫果汁類似奶昔,一般啦。
Then,有碟酸的洋蔥青瓜。
又then一個乾一個濕濕地的牛同羊跟塊牛油餅。
不過都ok啦,一次半次,唔係難食就得。
2004-03-08 16 浏览
來重慶食野,都算第一次。是朋友介紹的,拿著他的VIP Card則可避過這群印度人。還可能遇到有負責帶位的人幫忙引路添!入到餐廳,哇!那位甜美笑容的印度婦人,將內心的不安都打消。4人共膳,結賬只需二百餘元,超抵食。他們的熱情介紹,禮貌款待,真的令人難忘。還有,我想食的印度雪糕,竟售罄,這使我有更大衝動想再去多次。
2001-07-24 26 浏览
這間係我成日去的indian restaurant. 其實重慶的都唔錯, 不過我唔like 佢地成日在門日跟住你. 好死煩, 因為我一早知我要去邊間. 所以都費時理佢地. 無論係侍應或chef 都係indian, 好authentic. 我次次去都係叫samosa (咖哩角), lamb masala, indian 黃飯. 同tandoori chicken, d herbs 真係好香, 個老闆又識講cantonese.最重要係好平, 想叫什麼就叫. 唔駛想咁多.
無論係侍應chef 都係indian, 好authentic. 我次次去都係叫samosa (咖哩角), lamb masala, indian 黃飯. 同tandoori chicken, d herbs 真係好香, 個老闆又識講cantonese.
最重要係好平, 想叫什麼就叫. 唔駛想咁多.