2020-04-11
今日黎到誠品行行下發現有這間台灣小店😍小店坐位都算闊落,不過食客以外賣為主,牆上都有唔少可愛嘅壁畫。睇下餐牌,有唔少台式地道嘅餐點🥰仲有大熱嘅芋圓飲品❤️我地今次揀左堂食,收銀位置先測體溫,亦有搓手液提供👍🏻👍🏻☺️點完餐後就會有個到餐提示器,當閃閃下就可以取餐了😋我地點左2個餐加一個小食😌滷雞扒肉燥乾拌麵+黑糖珍珠鮮奶+炸花枝丸我地先將滿滿嘅肉燥拌到麵中,食落好香。平時我都係食湯麵多d ,今次食拌麵比想象中好味🥰仲有滷蛋😍 滷雞扒我地用🔪切好,食落滷水味香香濃濃😋😋仲要好大塊🤤炸花枝丸係我平時食台灣野必點嘅小食,外面脆脆,入面軟綿綿😍仲有花枝好彈牙。黑糖珍珠鮮奶,黑糖掛杯好靚打卡一流,入面嘅鮮奶同黑糖拌勻後飲落有淡淡嘅黑糖味,唔會太甜。珍珠好Q🤩香酥炸雞腿便當+芋頭鮮奶小芋圓炸雞腿好大隻😋😋食落咸咸香香🥰外皮好脆,唔會好油同乾👍🏻👍🏻便當有粟米,炒粉絲,津白,同菜甫,仲有滷蛋。配菜好入味,同超多疏菜,配飯一齊食,好夾😆芋頭鮮奶小芋圓,色澤好靚,有唔同顏色嘅小芋圓,好靚,飲落真係淡淡芋泥味,唔係人造嘅芋頭味🤤,芋圓控必點😋飲完已經覺得自己食完一個小甜品🥳好正❤️
睇下餐牌,有唔少台式地道嘅餐點🥰仲有大熱嘅芋圓飲品❤️
滷雞扒肉燥乾拌麵+黑糖珍珠鮮奶+炸花枝丸
香酥炸雞腿便當+芋頭鮮奶小芋圓