2025-02-22 167 浏览
同埋朋友一齊去咗旺角中心整手甲,想起附近有間食章魚燒好出名,一於過去買嚟試吓!店名叫百味章魚,原來係之前真.章魚無雙嘅原班人馬主理,味道和質素都有保證。餐牌上有多款不同口味選擇,加2蚊更可以雙拼。今日係情人節可以免費雙拼,所有章魚燒都係即叫即做,分六粒和八粒價錢,落單至領取都好快!黑松露章魚燒:章魚燒粒粒飽滿,內有數粒章魚好爽口,章魚燒不止有黑松露,還有自家製黑松露醬,令黑松露味道十分濃郁。蜜糖芥末章魚燒:蜜糖芥末味道甜美,芥末的微辣和獨特的辛香為章魚燒提升了層次感!黑松露拼原味章魚燒:一次可以嚐到兩種味道,黑松露味道比較濃,原味外層金黃,燒得夠香,入口香脆。 章魚粒鮮味十足,口感爽彈,配搭木魚絲和特製醬汁,十分之惹味!

外卖自取
2025-02-21 119 浏览
位於旺角的百味章魚,和旺角中心的真‧章魚無雙同一班底,期待這裡的章魚燒是否同樣出色。環境簡潔明亮,感到舒適。蟹膏章魚燒,外皮金黃酥脆,咬下去的瞬間,香氣撲鼻而來。內餡是鮮嫩的章魚,蟹膏的鮮甜與章魚的彈牙形成完美的搭配,一口接一口,根本停不下來。黑松露章魚燒,獨特之處在於松露的香氣。外層酥脆,內裡的章魚肉質鮮嫩,搭配上切片的黑松露,瞬間提升了層次感,感受到奢華的風味。櫻花蝦章魚燒。醬汁由店家精心調製的千島醬帶有一點辣味,醬汁與章魚燒的搭配恰到好處,櫻花蝦的鮮香和香脆更增添了不少風味,令人驚喜。

2025-02-21 77 浏览
人氣章魚燒專門店·百味章魚🐙前身名為章魚無雙 宜家就改左名章魚燒均為即叫即製🔥有多款唔同口味選擇 各自有不同特色😎主要做外賣🥡無堂食 可以企埋一邊食成日一粒章魚燒入面有兩粒章魚🐙份量十足💕.🫧櫻花蝦章魚燒 $36海味的鮮美享受章魚燒外表金黃酥脆櫻花蝦味道幾得意 咬落去好脆口味道咸香充滿鮮味得黎有啲辣辣地😮.🫧明太子章魚燒 $35明太子醬風味十足👍🏻自己最鍾意係呢個味 本身都好鍾意明太子味道比想像中有驚喜❤️.🫧蜜糖芥末章魚燒 $34甜辣的創新風味蜜糖甜香同微辣芥末同章魚燒幾夾有種獨特的風味 正😋
人氣章魚燒專門店·百味章魚🐙

🫧蜜糖芥末章魚燒 $34
甜辣的創新風味
蜜糖甜香同微辣芥末同章魚燒幾夾
有種獨特的風味 正😋
旺中最強日式小食‼️🇯🇵去咗旺角中心二樓掃街😋食咗間叫百味章魚🔥前身店係章魚無双🥄日式小食吸引了眾多食客😋每次光顧都能有新的驚喜🖼非常多顧客幫襯買小丸子🥘提供多種口味的章魚燒 😋明太子章魚燒🐙外皮金黃酥脆,內裡則包裹著彈牙的章魚與濃郁的明太子醬。當你一口咬下去,瞬間爆出的鮮香與微辣的味道讓人驚艷。明太子的鹹香與章魚的鮮味完美融合,搭配上淋上的特製醬汁和海苔碎,視覺與味覺的雙重享受,讓這道菜成為百味章魚的招牌之一☺️黑松靈章魚燒🐙章魚燒的特色在於加入了黑松靈,為整道菜增添了獨特的風味。外皮依然保持著酥脆的口感,裡面的章魚與黑松靈的搭配則帶來了濃厚的海味。每一口都充滿了驚喜,黑松靈的香氣和章魚的鮮美相互交融🤗櫻花蝦章魚燒🦐櫻花蝦的香氣與章魚的鮮味完美融合,帶來獨特的口感體驗。每一口的章魚燒都散發著海鮮的鮮香,搭配上微微的鹹味,更是讓人感受到自然的清新感😋食客在享受美味的同時感受到舊店章魚無双的情懷,仲有多種新口味,每位食客都能找到自己喜愛的味道😁
旺中最強日式小食‼️🇯🇵

明太子章魚燒🐙

黑松靈章魚燒🐙

櫻花蝦章魚燒🦐

2025-02-15 66 浏览
旺中一向出名好食嘅人氣章魚燒🐙原來改左名!但其他嘢都冇變依然咁好食!依家仲有優惠每盒減$3✨今次叫咗三款口味😋蟹籽 $34/6粒、蜜糖芥末 $31/6粒、明太子 $32/6粒章魚燒粒粒飽滿而且章魚肉唔少!食落唔會成口粉漿恰到好處配埋蟹籽口感更加豐富蜜糖芥末甜甜地都好夾明太子就相對鹹啲啲有啲仲可以雙拼一次過試幾款味唔怕食唔曬!選擇超多🤣下次會想試埋其他口味🤤憑收據隔離買茶飲仲可以優惠每杯減$3添🫣
旺中一向出名好食嘅人氣章魚燒🐙
原來改左名!但其他嘢都冇變依然咁好食!
依家仲有優惠每盒減$3✨
今次叫咗三款口味😋

章魚燒粒粒飽滿而且章魚肉唔少!
食落唔會成口粉漿恰到好處
配埋蟹籽口感更加豐富
蜜糖芥末甜甜地都好夾
明太子就相對鹹啲啲

有啲仲可以雙拼一次過試幾款味唔怕食唔曬!
選擇超多🤣下次會想試埋其他口味🤤
憑收據隔離買茶飲仲可以優惠每杯減$3添🫣
2025-02-14 135 浏览
經常行開旺角中心食小食,以為章魚小丸子🐙轉左第二間店,但原來係同之前真‧章魚無雙同一班底,見到開心左,可以繼續食。今日同幾位朋友食,可以試唔同味道😻😻樣樣都好吸引明太子章魚燒 $32每粒都有好多明太子醬🤤🤤明太子醬屬於比較咸香味既醬料,所以好惹味,同章魚燒好夾黑松露章魚燒 $36黑松露醬非常多,每粒都佈滿,而且每粒上面都仲有黑松露,雙重享受。蜜糖芥末章魚燒 $31 算係比較少見嘅味道,蜜糖加埋芥末係完美組合🥳甜甜地少少辣全部章魚燒都係新鮮製造,所以攞上手熱辣辣💪🏼💪🏼💪🏼皮非常之薄,但係好香脆,入邊墨魚大大粒,仲有好多木魚配搭,十分滿足🤩🤩百味章魚 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB02號舖

明太子章魚燒 $32

黑松露章魚燒 $36

蜜糖芥末章魚燒 $31
算係比較少見嘅味道,蜜糖加埋芥末係完美組合🥳甜甜地少少辣

百味章魚 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB02號舖
蜜糖芥末章魚燒
午餐
蜜糖芥末章魚燒
2025-02-13 63 浏览
每次掃街必定去食章魚小丸子,旺角中心新開百味章魚其實係我幫襯開 真·章魚無雙 班底,只是改左新名字~~最開心係而家有減$3 優惠更抵食!一人一盒唔洗爭!黑松露併蟹膏黑松露香氣濃郁,蟹膏就有加埋蟹子增添口廳明太子併沙律蛋明太子醬加得非常慷慨,沙律蛋又是較少見又唔會有違和感的口味蒜香牛油粟米 (不能雙併)章魚燒少見的口味,會經火炙過,粟米控會好喜歡每一粒章魚燒都有大大粒章魚真材實料無變過,非常滿足!注意有個別口味不能雙併
每次掃街必定去食章魚小丸子,旺角中心新開百味章魚

其實係我幫襯開 真·章魚無雙 班底,只是改左新名字~~

最開心係而家有減$3 優惠更抵食!

一人一盒唔洗爭!

黑松露併蟹膏
黑松露香氣濃郁,蟹膏就有加埋蟹子增添口廳

明太子併沙律蛋
明太子醬加得非常慷慨,沙律蛋又是較少見又唔會有違和感的口味

蒜香牛油粟米 (不能雙併)
章魚燒少見的口味,會經火炙過,
粟米控會好喜歡

每一粒章魚燒都有大大粒章魚真材實料無變過,非常滿足!

注意有個別口味不能雙併
2025-01-24
  • 明太子
  • 黑松露
今次去百味章魚試咗佢哋嘅蒜香牛油小丸子,真係好好味,絕對值得俾5分,小丸子一如既往地足料!❥ 蒜香牛油小丸子小丸子外脆內軟,蒜香味十足,牛油嘅香氣更係令人陶醉。每一口都充滿咗濃郁嘅味道,加埋特製醬汁,真係唔少得。可能我比較細食,一如既往地買六粒已經飽,分量啱啱好唔會過多。而且,拎張單去隔離手搖買嘢飲仲有得平🤣同埋脫離咗加盟之後,做緊優惠,買任何嘢都平$3,性價比真係超高。未食過嘅朋友仔行開旺中,絕對要去試吓!

❥ 蒜香牛油小丸子

而且,拎張單去隔離手搖買嘢飲仲有得平🤣

未食過嘅朋友仔行開旺中,絕對要去試吓!
2025-02-08 87 浏览
很久很久沒有去過東京,看看自己社媒紀錄原來已有7年多,因此聖誕節送給自己的禮物 - 孤獨的旅行家;嚴寒的冷冬,能夠令內心熾熱的,就是每個地鐵站都會見到一粒一粒的章魚燒,對我而言,章魚燒香味撲鼻的味道就是日本的味道。回到香港,原來魷魚遊戲🦑 已經開播了,但我依然想念日本的味道,因此,決定替自己來一場章魚遊戲🐙。吃章魚燒🐙二話不說想起百味章魚,原來旺角中心新開了百味章魚限定旺角店,屹立第一座2樓sb02™️舖,行過去,嘩,舖位已給一大堆年青人重重包圍,插針不入!雖然我年時已高🥲但為了心愛的章魚燒也在所不惜!我一口氣點了三種我至愛的口味:黑松露章魚燒,蟹膏章魚燒和蒜香牛油粟米章魚燒,三種味道也芳香馥郁,小丸子內的小章魚亦清爽彈牙,是我至愛的たこやき🐙!

2025-02-04 164 浏览
去襯旺中行街街都會掃下街食下啲小食~發現呢間小丸子店改左名叫「百味章魚」,係由《真‧章魚無雙》同一班底,講明味道不變👍🏻保持了一貫的高水準呢家購買有優惠呀😍 買任何款式嘅章魚小丸子都會減$3👏🔸黑松露章魚燒 六粒 $36外皮香脆,裡面的章魚🐙大大粒,再搭配勁多既黑松露醬,岩曬黑松露控也~~~~🔸蟹子章魚燒 六粒 $34蟹子係我的最愛!有滿滿的綠色橙色嘅蟹子~ 咬落去有蟹子同小丸子既脆卜卜🤤再加上左沙律醬🔸蟹膏章魚燒 六粒 $36蟹膏的鹹香味道濃郁,每一口都充滿著蟹膏的香氣,好感滿足❣️❣️
去襯旺中行街街都會掃下街食下啲小食~

呢家購買有優惠呀😍 買任何款式嘅章魚小丸子都會減$3👏

🔸黑松露章魚燒 六粒 $36

🔸蟹子章魚燒 六粒 $34
蟹子係我的最愛!

🔸蟹膏章魚燒 六粒 $36

2025-02-04 120 浏览
三人行必去食好野,行旺中朋友話必定要食章魚小丸子。原本章魚真·無雙改左名為「百味章魚」,但仍然是原班人馬,我相信味道應該不變。今年有轉名優惠每盒減$3,又可以慳返少少錢。蟹子章魚燒 有紅色同綠色蟹子在章魚燒,顏色好靚色、香、味皆全。蟹子入口會卜卜下,而每粒章魚小丸子入面都有2粒大大嚿章魚,真材實料。芝士章魚燒 章魚小丸子上的芝士是用火槍即刻燒熔大量芝士,每粒章魚小丸子都有濃濃芝士相伴。明太子章魚燒 想不到明太子沙律醬與章魚小丸子味道是好好夾!絕配!咸咸的明太子沙律醬是鹹香滑嫩,章魚燒外酥內嫩。
三人行必去食好野,行旺中朋友話必定要食章魚小丸子。

今年有轉名優惠每盒減$3,又可以慳返少少錢。

蟹子章魚燒

芝士章魚燒

2025-01-27
  • 明太子章魚燒
2025-02-04 91 浏览
今天在旺角中心逛街,當然要去掃街吃美味小食。有一層集中了多間出名小食店,而這間百味章魚的章魚燒就很吸引,而且他們是旺角中心*真 章魚無雙*的同一班底。下午這個時間都很多人,要排隊等一會。章魚燒即叫即製,口味款式選擇很多,我們一共選了三個口味。大阪風章魚燒章魚燒熱辣辣,外脆內軟,入口即溶,每粒章魚燒有兩粒章魚肉,份量多,大阪風口味香濃,沙律醬美味鮮甜,味道很配搭。櫻花蝦章魚燒櫻花蝦真的很多,鋪满表面,香脆鮮甜,美味無比。明太子章魚燒明太子味道也很惹味,明太子醬份量很足,鹹香可口,吃不停口。

大阪風章魚燒

櫻花蝦章魚燒
櫻花蝦真的很多,鋪满表面,香脆鮮甜,美味無比。

明太子章魚燒
明太子味道也很惹味,明太子醬份量很足,鹹香可口,吃不停口。
1K
2025-02-03 78 浏览
店名: 百味章魚 地址: 旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB02號舖旺角站B1出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4.5/5百味章魚係以前嘅真‧章魚無雙,由同一班底經營,只係改左名,係同一個舖位😆今次仲推出優惠,每盒可以-$2添😌佢地出面落足料,不論係章魚粒🐙定係面頭嘅配料,都滿滿的😆明太子章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️$35熱辣辣新鮮整好,章魚燒上面鋪滿明太子醬,味道鹹鹹地,章魚燒配上惹味嘅明太子醬,好好食😋蟹膏章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️$39佢地就連蟹膏份量都唔會手軟,蟹膏味道鮮甜,完全唔腥,配上章魚燒到味道好夾😚蟹籽章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️$37雙色嘅蟹籽滿滿咁鋪左係章魚燒上面,蟹籽獨有咬落脆脆嘅口感,再加上彈牙嘅章魚粒,整體層次感好豐富😌
店名: 百味章魚

明太子章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️

蟹膏章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️

蟹籽章魚燒❤️❤️❤️❤️❤️
2025-01-30 79 浏览
📍 百味章魚(旺角)夜晚9:00去到仍然咁多人排隊!真係好受歡迎,人流不斷!差唔多等咗半個鐘先有得食。不過都係值得嘅💓一攞到上手都係熱辣辣,真係好吸引!燒到皮脆,內餡仍然軟綿綿!呢一間位於旺角中心*真•章魚無雙,係同一班底,所以材料都係真材十足,每一粒章魚燒入面都有一粒大大粒章魚🐙咬落去仲好有口感!佢哋嘅醬汁都係獨特嘅,仲可以叫店員多醬,多跳舞草🤲🏻好治療🤭我就叫咗三款口味~✨蟹籽{有兩款顏色嘅不同蟹籽,綠色同埋平時食嘅橙色,賣相都已經滿分,仲可以食到兩種不同口味嘅蟹籽}✨櫻花蝦{鋪滿好多好多嘅櫻花蝦,每一粒都食到蝦肉,溝埋識跳舞嘅跳舞草食,熱得來好有驚喜}✨蜜糖芥末{蜜糖嘅甜,加埋少少攻鼻既芥末,係最鍾意食嘅章魚燒味道。}

📍 百味章魚(旺角)

夜晚9:00去到仍然咁多人排隊!
真係好受歡迎,人流不斷!
差唔多等咗半個鐘先有得食。
不過都係值得嘅💓
一攞到上手都係熱辣辣,真係好吸引!
燒到皮脆,內餡仍然軟綿綿!

我就叫咗三款口味~

✨蜜糖芥末
{蜜糖嘅甜,加埋少少攻鼻既芥末,係最鍾意食嘅章魚燒味道。}

2025-01-29 77 浏览
旺角中心食物選擇非常之多,今天一試和旺角中心真.章魚無雙同一班底的百味章魚。正值星期日晚上,人流暢旺,點餐之後,需要稍等一會,才能取得食物。美食是值得被期待的,也值得花時間等候。一共帶走三款口味慢慢品嚐,當中包括:大阪風章魚燒可以說是原味章魚燒吧?加入香氣四溢的紫菜,配搭特色醬油,味道調配得濃淡得宜,配合外脆內軟腍的章魚燒,而且內裏有大約兩至三粒章魚,口感十足,一試難忘。櫻花蝦章魚燒櫻花蝦密密的佈滿章魚燒表面,毫不吝嗇,也確保蝦味濃郁。醬料微辣,吃起來惹味。內裏章魚當然也是用料十足,確保了口感。黑松露章魚燒以黑松露調味的章魚燒,醬料較為純粹、清淡,突出了黑松露雍容華貴的香味。配合煙靭彈牙的章魚粒,一口一件,非常滿足。

大阪風章魚燒

櫻花蝦章魚燒