2019-08-15 235 浏览
店門外(在商場位置)有坐位的,一搬都唔多人坐, 購買後會俾個電子CALL機你, 唔駛你緊張等取食物, 可以買完之後周圍行開,不過, 其實都係買雪糕既話, 建議返都係留係度等...我係食完LUNCH之後行過商場見到張相太吸引所以先試的,不過, 食過之後覺得有D失望...白桃唔甜(呢個都係睇貨源既), 但雪糕都太溶而且都唔太有奶味,再講$98一杯我覺得唔太值
不過, 其實都係買雪糕既話, 建議返都係留係度等...
我係食完LUNCH之後行過商場見到張相太吸引所以先試的,
不過, 食過之後覺得有D失望...
再講$98一杯我覺得唔太值
日本山梨縣白桃牛奶雪糕
2019-08-09
2019-08-09 227 浏览
雪糕講求奶味香和濃厚。而百味堂的雪糕我覺得更似是以煉奶為成份的雪糕,比起鮮奶香,它似牛奶片的香,更加甜。配上士多啤梨的酸能減少甜度,酸甜剛好。而k11店有座位供客人坐下來吃,氣氛更好。
雪糕講求奶味香和濃厚。
配上士多啤梨的酸能減少甜度,酸甜剛好。
而k11店有座位供客人坐下來吃,氣氛更好。
同朋友食完晚飯 又唔想食糖水就上網search下有咩雪糕店又有得坐又有得食尖沙咀呢頭原來冇咩雪糕店 一千零一間 俾我哋搵到呢間”百味堂”朋友一講原來呢間來自韓國的雪糕店曾經瘋魔香港一時 我哋去到都差唔多10點 完全唔使排隊 仲大把位俾我哋任揀望一望餐牌 呢度買嘅雪糕一啲都唔平喎一杯牛奶雪糕都要$48 然後 我哋呢啲外貌協會 俾佢一杯季節限定 價值 $88 既熊本縣蜜瓜牛奶雪糕 吸引左Wowowoo賣相真係加晒分!顏色超靚密瓜波波同蜜瓜沙冰 配上螺旋形白雪雪牛奶雪糕 影相厄like絕對一流講返味道,個牛奶雪糕真係好滑 奶味好重好香 我覺得就咁食一杯牛奶雪糕 應該會覺得漏~但係配上清新嘅蜜瓜我覺得balance得好好!蜜瓜沙冰夠凍 食落去好清涼 實屬消暑因物佢唔算好大杯~但係兩個人食完飯share既話 我覺得已經好夠皮

朋友一講原來呢間來自韓國的雪糕店曾經瘋魔香港一時
我哋去到都差唔多10點 完全唔使排隊 仲大把位俾我哋任揀

望一望餐牌 呢度買嘅雪糕一啲都唔平喎
一杯牛奶雪糕都要$48

講返味道,個牛奶雪糕真係好滑 奶味好重好香

2019-07-31 276 浏览
成日經過百味堂都冇幫襯過,因為次次都食完飯先經過,覺得應該食唔落。今次咁啱食唔飽,所以決定去過下口癮。店舖唔大,多數都系雙人位,有個隱蔽d嘅細卡位坐得幾舒服。講下杯雪糕先。今次叫咗佢招牌嘅牛奶雪糕。首先賣相係無得頂,個望落好smooth 嘅屎屎型雪糕真係好可愛,忍唔住即刻咀落去。佢外表同内涵一樣咁好,口感細滑,奶味超超超超濃,對於牛奶控嚟講真係天堂呀。個cone 都好靚,咬落脆卜卜,口感好輕,唔似一般餅cone 個種飽肚感。成杯雪糕係視覺同味覺嘅享受呀😍

2019-07-14 224 浏览
士多啤梨牛奶雪糕$78雪糕有啲稀,有冰粒,但牛奶味算重,士多啤梨味幾真,酸酸甜甜,質素可以更好所以呢個價位不吸引。Price 人均 : 80#test_tst ....#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #travelhk#foodstagram #eatstagram #foodie #foodblog #foodig #instafoodie #foodporn #foodreview #foodhunt #foodbeast #life #tasty #먹방 #맛집 #인스타푸드 #홍콩 #먹스타그램 #일상#comida #delicioso #comer #gusto@eat_travel_weekly @ufoodhk
士多啤梨牛奶雪糕$78

Price 人均 : 80

#test_tst .
#먹방 #맛집 #인스타푸드 #홍콩 #먹스타그램 #일상
@eat_travel_weekly @ufoodhk
2019-07-09 325 浏览
尖沙咀百味堂男朋友唔知喺邊度搵到張百味堂嘅coupon ,於是就去換返杯雪糕 圖片同實物一樣樣!都係咁大杯,而且好靚 一食落去不得了!!!奶味非常之濃沃, 雪糕唔會太實又唔屬於軟雪糕, 好滑! 雪糕筒都非常之香脆,有窩夫嘅香味, 脆卜卜! 而且雪糕份量一啲都唔少,食到落底都仲有雪糕! 不過價錢都真係幾貴, 如果唔係有coupon都唔會買嚟試, 不過都真係幾好食如果鍾意牛奶味嘅朋友一定會鍾意呢個雪糕, 因為真係超級香濃嘅牛奶味!
尖沙咀百味堂
圖片同實物一樣樣!都係咁大杯,而且好靚

1K
2019-07-08 181 浏览
我地都幾鐘意百味堂嘅牛奶雪糕,除左原味、朱古力、抹茶等,不定時都會有啲季節限定嘅水果組合。事隔兩年終於再食到百味堂嘅蜜瓜牛奶雪糕,我地經常都提起呢個口味,其實係鐘意啲蜜瓜K11分店人流都幾旺,鋪面唔大,但係都有少量位置可以坐低堂食,畢竟雪糕價錢都唔屬於平。不過店員都比較繁忙,冇乜時間去收拾。蜜瓜牛奶雪糕 $88用嘅係熊本縣蜜瓜,比起第一次食漲左10蚊,一層雪糕一層蜜瓜果醬,面頭依然有6粒瓜球。果肉香甜多汁因為太細粒唔夠喉,直頭想就咁買個瓜番屋企刨。果醬味道較淡,存在感唔夠強烈,稍為被奶味蓋過。牛奶雪糕奶味依然濃郁,冰感較重,底部仲有少量冰碎,溶得較快。最主要我都係為左啲蜜瓜買的,一年一次,ok啦。

蜜瓜牛奶雪糕 $88
因為太細粒唔夠喉,直頭想就咁買個瓜番屋企刨。

2019-07-06
2019-07-04 244 浏览
百味堂來頭唔細,本身係一間有53年歷史嘅牛奶公司,兩年前先開設甜品品牌,宜家喺韓國已經有成60幾間分店。至於點解咁出名呢?就係因為所用嘅係有機奶.雪糕幼滑👍🏻,奶味超濃郁。採用日本熊本縣新鮮蜜瓜製作,部分蜜瓜肉打成汁,所以食到最後都冇水味,正常呀88蚊😂由頭食到尾每一口都有牛奶香同蜜瓜香甜💯💯
早就聽朋友介紹過百味堂的牛奶雪糕很好吃!今天剛好來到K11吃晚飯於是晚飯後就來買雪糕吃~~不過我就沒依朋友所說的試牛奶雪糕反而選了朱古力雪糕!朱古力雪糕上還灑上朱古力碎令朱古力味更加香濃,但不會過甜!朱古力味當中也滲著淡淡的牛奶香它的質感不像軟雪糕那樣軟滑反而是有點碎冰感!不過這樣的質感依然入口即溶!!Cone的質感不是很脆身那種窩夫筒但也不會過稔,都叫做有點點脆口,算是ok!價錢有點貴,只能很偶爾的吃一次啊~~
早就聽朋友介紹過百味堂的牛奶雪糕很好吃!

今天剛好來到K11吃晚飯
於是晚飯後就來買雪糕吃~~
不過我就沒依朋友所說的試牛奶雪糕
反而選了朱古力雪糕!
新鮮朱古力牛奶雪糕
朱古力雪糕上還灑上朱古力碎
令朱古力味更加香濃,但不會過甜!
朱古力味當中也滲著淡淡的牛奶香
它的質感不像軟雪糕那樣軟滑
反而是有點碎冰感!
不過這樣的質感依然入口即溶!!

Cone的質感不是很脆身那種窩夫筒
但也不會過稔,都叫做有點點脆口,算是ok!

價錢有點貴,只能很偶爾的吃一次啊~~
2019-03-29
新鮮朱古力牛奶雪糕
2019-07-01 171 浏览
老字號的韓國甜品店百味堂乘著韓流於 2017 年旋風式登陸香港。 恕本人老眼昏花,首次見到百味堂 logo 未睇真隻牛牛還以爲是什麼藥材品牌。原來是一家 1964 年成立的韓國乳業品牌,以百分百有機奶製成的牛奶雪糕甜品店。早前於希慎及太古城中心展開的期間限定店屢見人龍排隊。 百味堂的確將品牌形象配合產品包裝得相當吸引。特別是限定店的裝, 欣賞品牌帶給顧客一種甜品簡約美學的感覺。試過原味及朱古力味,雪糕牛奶味香濃細滑但有點甜。一試無妨。
2019-06-13 273 浏览
香港6月天氣就已經咁熱😵 等我介紹下雪糕啦🍦 百味堂係我其中一間favourite🤤 第一次食要講返幾年前去首爾🇰🇷 見到佢話100%有機牛奶🥛 誤打誤撞食左一杯 雪糕好滑奶味又重🤤🤤 之後仲特登返去食多杯😍 (韓國價錢平一半,去韓國一定要食多幾杯❗️❗️❗️)   去到早幾年終於嚟左香港😍🤓 牛乳同豆乳味都好香好正 2個味都推介♥️ 視乎原本中意咩味多啲🤓 近來佢推出左好多新味 但我一直都鐘情於呢2個味 冇試過其他🙈🙈 如果大家食過可以話我知好唔好食😂🤓   唯一缺點就係貴💰但間中經過都會去食翻杯😛 如果去韓國記得一定要食🙆🙆

2019-06-10
  • 原味/豆乳牛奶雪糕
2019-06-05 217 浏览
每個雪糕都可以選擇要杯裝或甜筒裝😎,價錢是一樣的!食雪糕當然配甜筒裝😍依款牛奶雪糕味道很吸引,牛奶味十分濃郁,是100%有機農鮮奶製造的🤩,口感好順滑😋,味道偏甜,真係好正😚~~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$40⏪回頭率:80%~~~~~📍百味堂尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
~~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍百味堂
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
2019-06-01 246 浏览
🍦百味堂起韓國真係好抵食💰最平既話廿幾蚊就依經有得食喇😋而香港係貴成一倍有多囉好唔值🙄 仲記得初初起k11新開嗰時啲人係排隊排到痴左線,真係唔明啲人諗乜🤦🏼‍♀️雖然香港價好貴,不過至少依家唔洗排隊既😂
2019-05-19 367 浏览
有幾次經過見有人排隊買雪糕, 都想試下食 。琴日lunch time經過見唔多人排隊,又有位坐, 就同我個仔同朋友去食番杯先。 特濃咖啡比想像中好味, 可能因為用韓國organic嘅咖啡, 有少少驚喜, 牛奶咖啡濃得嚟又唔會令你覺得苦 , 味道啱啱好。 豆乳雪糕 ,入口有陣淡淡嘅豆乳味, 小朋友好鍾意, 對於唔食甜嘢嘅我都覺得ok 。 濟州抹茶咖啡, 可能因為抹茶加特濃嘅咖啡緣故, 有種黑糖嘅感覺, 我朋友都話有驚喜。
豆乳牛奶雪糕
濟州抹茶牛奶咖啡,濟州抹茶咖啡
2019-05-18
豆乳牛奶雪糕
濟州抹茶牛奶咖啡,濟州抹茶咖啡
  • 特濃牛奶咖啡
2019-05-14 413 浏览
當百味堂之前開係k-11 地下果層時,曾經盛極一時,無論咩時間去都超多人排隊,風頭一時無兩,個個都拎住雪糕影相,不過而家開左幾間分店,熱潮過後已經完全唔洗排喇。揀番最原始既招牌白雪雪屎型雪糕 - 原味牛奶雪糕,造型趣緻可愛,呃like 一流,牛奶雪糕本身帶有奶膻味,不過質地未算好creamy 好稠身果種,反而會有些少冰粒,可能水份比較多,亦都算係快溶,而個筒就係威化筒,我自己就一向唔鐘意威化筒既質地,所以就覺得無乜特別。

原味牛奶雪糕
2019-05-12