2021-03-22 14 浏览
🍦快闪甜蜜感谢祭🥰Buy one get one free gogogo!见到百味堂推出雪糕买一送一优惠🤩行过尖沙咀,当然要同埋朋友仔一齐开心ice-cream cheers! 🍦豆乳雪糕外型可爱,打卡之余更回味❤香浓嘅豆乳味入口即融,顺滑嘅感觉带俾人无尽夏日清凉。🥥椰皇蛋白配原味牛奶雪糕新品当然要试下🤩熟识嘅中式甜品椰皇炖蛋白同皇牌牛奶雪糕cross over~食落满口椰香,好有泰式风味🤤入面装有香滑嘅蛋白,加上香浓嘅椰汁西米同牛奶雪糕,口感果然特别香滑😍面头低温烘烤嘅椰子脆片,脆口甘香,更添层次。
🍦快闪甜蜜感谢祭🥰
Buy one get one free gogogo!

🍦豆乳雪糕

🥥椰皇蛋白配原味牛奶雪糕

韩国过江龙百味堂,南阳乳业的奶制品已传承过半世纪,母公司身为韩国名牌老字号,牛奶雪糕由农场直送及以100%有机奶制成🐮软雪糕以及脆筒造型独特,是「打卡」的好选择,而且雪糕款式种类很丰富😋😋值得一提的是消委会早前检查市面各款雪糕,发现百味堂在「安全整体」评分更获满分👍🏻🍦 #豆乳牛奶雪糕 $48『小编私心推荐👅』▸ 与原味牛奶雪糕相比更清爽软滑,有淡淡大豆清香▸ 脆筒保持脆口,可口松化👅好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑🍦 #红枣脆 $58▸红枣脆是Hong Kong Special系列,是香港限定款🇭🇰▸红枣脆粉不会盖过天然牛奶香味,更带点养生气息💬脆粉只散落在雪糕表层,如额外增添红枣酱或更突出红枣主题,让口味更具层次感

🍦 #豆乳牛奶雪糕 $48
『小编私心推荐👅』
▸ 与原味牛奶雪糕相比更清爽软滑,有淡淡大豆清香
▸ 脆筒保持脆口,可口松化
👅好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑

🍦 #红枣脆 $58
▸红枣脆粉不会盖过天然牛奶香味,更带点养生气息
2021-03-19 16 浏览
百味堂其实系韩国百味堂出品,标榜加入韩国百味堂自家农场有机牛奶制作,以100%有机牛奶制成的牛奶雪糕最有名,加上外型独特,所以令我好感兴趣又经常见到好多好评,今次我终於搵到机会试吓啦,店舖侧边有一个堂食位置,供客人可以坐低慢慢叹,但座位大约得十个左右,要座低打卡就可能有机会要等下🥭新鲜芒果牛奶雪糕 $72 (8/10)牛奶雪糕嘅奶味好香浓,口感丝滑,再配合新鲜芒果加芒果酱,配搭得好好,口感好丰富。因为芒果唔系冬天季节嘅水果,以为会有少少酸,但食落口系香甜的,整体来讲系好好食,但价钱上有少少贵🙈

🥭新鲜芒果牛奶雪糕 $72 (8/10)
新鲜芒果牛奶雪糕
新鲜芒果牛奶雪糕
2021-03-12 92 浏览
K11 的百味堂只是一家小餐厅,但经常坐满了客人,他们的雪糕是很出名,但还没有试过。今天下班经过时没有多少客人,见到他们有其他甜点和饮料供应。反正离吃晚饭还是两个小时,就试一下他们的东西。他们还有蛋糕和三文治,而且可以配成套餐,吃一个下午茶无妨。只是剩下的甜点不多,随便挑了一款。这个是海盐焦糖果仁酥饼,配咖啡做一个 combo,78元不算太贵。酥饼的卖相甚佳,饼上的果仁也摆砌得很精致。酥饼是合桃酥的味道,十分松化,一咬即散,基本上可以不用叉子吃。味道和份量都不突出,单买45元的价格是有点贵。如果是找一个地方舒适的吃点甜品,这里是不错的。

他们还有蛋糕和三文治,而且可以配成套餐,吃一个下午茶无妨。

只是剩下的甜点不多,随便挑了一款。

Cake  Coffee  Combo

如果是找一个地方舒适的吃点甜品,这里是不错的。
2021-03-12
Cake  Coffee  Combo
2021-03-07 85 浏览
韩国既百味堂系K11开左咁耐今日先系我第一次食~听闻系用有机牛奶制成雪糕~~今日就试左佢地既皇牌口味~原味牛奶雪糕~🍦首先佢的外形已经好cute cute好吸睛啦~食前一家要同佢合照先呀!📸📸📸 口感都有惊喜🤗 雪糕质地非常挺身~影好耐都未溶呀~HAHA估唔到食落去竟然会系全脂牛奶!!!好似盒仔装全脂牛奶咁~~好香奶味同好滑呀~~🥛🥛如果劲钟意牛奶味既话一定大爱!!食完都好饱下架~HAHA不过我个人都系钟意日本既3.6牛奶雪糕多d~所以都未必会试第2次~
韩国既百味堂系K11开左咁耐今日先系我第一次食~
听闻系用有机牛奶制成雪糕~~
今日就试左佢地既皇牌口味~原味牛奶雪糕~🍦
首先佢的外形已经好cute cute好吸睛啦~
食前一家要同佢合照先呀!📸📸📸
口感都有惊喜🤗 雪糕质地非常挺身~
影好耐都未溶呀~HAHA
估唔到食落去竟然会系全脂牛奶!!!
好似盒仔装全脂牛奶咁~~好香奶味同好滑呀~~🥛🥛
如果劲钟意牛奶味既话一定大爱!!
食完都好饱下架~HAHA
不过我个人都系钟意日本既3.6牛奶雪糕多d~
所以都未必会试第2次~
2021-03-07
外卖自取
🧁 BUY ONE GET ONE FREE DESSERT 🍰 —————🍵Matcha Chiffon w/ mochi HKD 48 (original)🍓Raspberry cheesecake HKD 48 (original)Stop by after lunch for some buy one get one free treat! Quality was average but great value for money I would say. The addition of the mochi was quite fun!😋And the cheesecake was on the sour side🤔This is not an ad, but here’s how you can join in on the fun! Download the K11 app and join as a member to get BUY ONE GET FREE for desserts at a number of shops! Any shop that has a p
—————

This is not an ad, but here’s how you can join in on the fun! Download the K11 app and join as a member to get BUY ONE GET FREE for desserts at a number of shops! Any shop that has a pink sign saying “SUGAR RUSH” is part of this special offer! You can use this discount once a day until 31 March 2021! Can’t wait to get my hands on more desserts!
2021-03-02 101 浏览
建议:如果唔想伏,朱古力可以免试。但原味唔错,超浓牛奶味。见meun仲有豆奶味应该唔错🤤,可惜今日售罄🙈成日见到都好想试,今日路经见好多人排就发现原来做紧优惠。买任何口味,送一杯原味牛奶🍦😜 👇👇详细/分店睇下面。两个🍦都好重手,食到底都仲有雪糕,完全无空洞感。脆筒系威化筒,平时唔太锺意威化,因为通常会好易淋。但百味堂依款食到尾都够脆同无穿底 👍朱古力 (HK$58) 夸张啲讲,上面啲朱古力碎片直头救左支雪糕 😂可以话唯一食到真系朱古力味。雪糕食落朱古力味好浓,但充满粉感,好似食到成口粉甘。原味牛奶 (HK$48)相比起朱古力,原味👍,味道虽则偏甜,但奶味真系好浓,食落好似练奶 😋

朱古力 (HK$58)

原味牛奶 (HK$48)
外卖自取
2021-02-25 86 浏览
基本上我系为咗写呢个食评而注册OpenRice 成为会员的。与友人睇戏,因为佢哋已用饍很饱,而我仲未食饭,所以选择百味堂,她们食甜品,我食正餐。喺我嘅认知,泡菜炒饭系无得输的,亦系我喜爱嘅炒饭。饭到,哗!份量少到一个点,一粒肉都欠奉,饭是淋的,没有炒过,泡菜味也很少,铁匙羹与铁兜互相碰撞所产生的声音,不知为何让我很有监狱风云的感觉,$138,30蚊都俾多佢。可能喺度应该只食雪糕(传闻最好食),但呢次咁震撼的经验好难令我再行入去食嘢。🖕🏻🖕🏻🖕🏻
2021-01-28 169 浏览
又比我乱打乱撞搵到个靓靓下午茶,原本谂住同朋友喺K11搵嘢食吓,但太多,价钱又贵好难选择,行到百味堂门口见到呢个下午茶嘅宣传海报几靓,价钱亦都合理$388两位,谂住佢影相宣传啫唔会有个盒啦,餐送到嚟时,原来真系会比埋我地用嚟影相呢😍立即加哂分啦,牛乳雪糕香浓嘅牛奶味,松饼做得松软加埋果酱非常味味,咸点系辣味肉丝夹包,少少辣开胃,同埋靓靓玻璃瓶装住嘅虾仁饼,味道新鲜,都少喺下午茶出现,栗子卷好松软好好味不会太甜,唯一比较逊色嘅系两杯甜品,饮品方面绿茶latte同香芋latte,两杯都好香浓,好味道
2021-01-23 148 浏览
地方不大,只有几张二人台,需自行搵位再点餐(自助形式),下午茶时间我们点了套餐,一件西饼加一杯咖啡或茶$78,另加一杯Green tea latte,好靓,影相打卡指定动作。
2021-01-23
因为要分枱食所以我地一家三口搵食有一些限制,要食可以分享既食物、要有隔离枱分隔既餐厅........我地之前只食过佢地既雪糕,咁出名就唔洗介绍啦😙我今次就叫左两个饭其实味道系好食既,尤其是个韩牛,简直同我系韩国食既一样味,但两个饭加杯玉桂苹果汁$50,埋单要700几真系有点肉赤🤑🤑不过要再提一提味道系好好味既!😙😙😙

不过要再提一提味道系好好味既!😙😙😙
铁板韩牛炒饭
鳗鱼玉子泡菜炒饭
2020-12-04
铁板韩牛炒饭
鳗鱼玉子泡菜炒饭
2020-11-25 185 浏览
韩国过江龙雪糕🍦系尖沙咀K11都开咗好耐 之前食过原味雪糕都觉得唔错 不过价钱唔平🤑食完晚餐又想食个甜品🍮但又太饱🥴食杯雪糕就岩岩好🤪-林柿牛奶雪糕🍦牛乳味道依旧浓郁😋好creamy唔会死甜👍🏻个柿汁用韩国林柿新鲜制造 食落好清甜🤩香浓牛奶味雪糕加上香甜柿汁非常合衬😍价钱虽然略嫌贵 但间中食下亦无妨🤣🤭🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消费💰: HKD $78Lamlam脷指数🤤: 8.5/10性价比⚖️: 7.5/10

林柿牛奶雪糕🍦

🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消费💰: HKD $78
Lamlam脷指数🤤: 8.5/10
性价比⚖️: 7.5/10
百味堂咁出名 今次都系第一次食😝用左韩国直送100%有机牛奶制成果然超重牛奶味🥛!!香滑浓厚🤤质感细滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度适中虽然价钱有啲贵 $48不过经过绝对可以买杯黎试下呀
百味堂咁出名 今次都系第一次食😝
用左韩国直送100%有机牛奶制成
果然超重牛奶味🥛!!香滑浓厚🤤
质感细滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度适中
虽然价钱有啲贵 $48
不过经过绝对可以买杯黎试下呀
2020-10-15 281 浏览
炎炎夏日 真系好需要食雪糕解热有日黎到K11 见到呢间韩国软雪糕就即刻拉左朋友入去舖头都有小小空间比大家坐低慢慢食雪糕好好彩 个日岩岩有人走 我地有位坐原味牛奶雪糕$48牛奶味好重 好creamy 系我钟意既牛奶味口感似食紧sorbet同埋个筒都出乎意料几好食呢个雪糕好好 唔会好甜 所以下次黎会叫返呢个食我地又叫左牛奶雪糕加咖啡呢个亦都好好味咖啡既苦涩同牛奶雪糕既甜味混合味道更加丰富最後附送香港夜景图我真系好锺意香港呀
炎炎夏日 真系好需要食雪糕解热

最後附送香港夜景图

我真系好锺意香港呀

原味雪糕
  • 原味牛奶雪糕
继续分享我至爱嘅韩风美食!🤤​除咗铁板三文治, 我仲好锺意韩国百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​去开韩国都应该食过百味堂雪糕,呢间老字号连锁甜品店已经开业超过50年~自2017年过江嚟香港开店後,Keep住都有定期推时令口味雪糕,好似今个10月,就推出两款限定口味雪糕,分别有红番石榴味及菠萝椰香味,经过见到,真系忍唔住入咗去试!​▲百味堂会定期出限定口味雪糕。▲虽为韩国品牌,但装修感觉好日式呢!▲用雪糕筒做嘅灯座~几靓~佢哋虽是过江龙店,但质素Keep得返韩国水准!香港店嘅雪糕,同样用返韩国农场直送嘅有机牛奶制造架~每份雪糕都系用100%嘅有机奶制作,所以溶得超快,但质感份外幼滑,奶味又劲浓郁,真系会令人一试即爱上(非夸张)!​✦胭脂红番石榴牛奶雪糕睇Menu就话呢款雪糕系用来自台湾嘅胭脂红番石榴整,上层系番石榴果肉及梅粉,下层有胭脂红番石榴汁及牛奶雪糕~!呢款真系超好味!胭脂红番石榴嘅果汁好清甜,同牛奶雪糕劲夹!😍食时伴随啖啖梅粉,味道好有层次感!不过,讲到唔好嘅位,我系麻麻地薄切番石榴,一片片咁薄食,咬上口无咩嚼劲,如果切粒,相信口感会好啲。​✦菠萝椰香牛奶雪糕 呢款口味好似Pina Col
继续分享我至爱嘅韩风美食!🤤​
除咗铁板三文治, 我仲好锺意韩国百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​
▲百味堂会定期出限定口味雪糕。
▲虽为韩国品牌,但装修感觉好日式呢!
▲用雪糕筒做嘅灯座~几靓~

胭脂红番石榴牛奶雪糕
✦胭脂红番石榴牛奶雪糕
菠萝椰香牛奶雪糕
✦菠萝椰香牛奶雪糕
呢款口味好似Pina Colado,同样用菲律宾蜜糖菠萝酱,外加椰汁制成,底层配牛奶雪糕,真系超浓郁香甜!另外,我好锺意佢雪糕上嘅新鲜菠萝脆片,卖相好有亚热带风情,打卡唔错。然後,相比胭脂红番石榴,呢款味道会Creamy啲,味道系唔错,不过私心较锺意前者!😬​
原味牛奶雪糕
✦原味牛奶雪糕
两杯雪糕实在唔够喉,今次我仲再要多杯原味牛奶雪糕!🌝🍦​
牛奶雪糕不重复讲,其实要原味筒装雪糕,仲有个原因系我超爱佢哋嘅雪糕筒!口感好香脆,有浓浓蛋香,而且唔会似平时食开嘅威化饼脆筒咁,一咬开就散晒,而系一片片断开~加上波浪形倒三角设计,令溶咗嘅雪糕无咁易漏出嚟,整个设计又好食又方便。​
2020-10-01
胭脂红番石榴牛奶雪糕