继续分享我至爱嘅韩风美食!🤤​除咗铁板三文治, 我仲好锺意韩国百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​去开韩国都应该食过百味堂雪糕,呢间老字号连锁甜品店已经开业超过50年~自2017年过江嚟香港开店後,Keep住都有定期推时令口味雪糕,好似今个10月,就推出两款限定口味雪糕,分别有红番石榴味及菠萝椰香味,经过见到,真系忍唔住入咗去试!​▲百味堂会定期出限定口味雪糕。▲虽为韩国品牌,但装修感觉好日式呢!▲用雪糕筒做嘅灯座~几靓~佢哋虽是过江龙店,但质素Keep得返韩国水准!香港店嘅雪糕,同样用返韩国农场直送嘅有机牛奶制造架~每份雪糕都系用100%嘅有机奶制作,所以溶得超快,但质感份外幼滑,奶味又劲浓郁,真系会令人一试即爱上(非夸张)!​✦胭脂红番石榴牛奶雪糕睇Menu就话呢款雪糕系用来自台湾嘅胭脂红番石榴整,上层系番石榴果肉及梅粉,下层有胭脂红番石榴汁及牛奶雪糕~!呢款真系超好味!胭脂红番石榴嘅果汁好清甜,同牛奶雪糕劲夹!😍食时伴随啖啖梅粉,味道好有层次感!不过,讲到唔好嘅位,我系麻麻地薄切番石榴,一片片咁薄食,咬上口无咩嚼劲,如果切粒,相信口感会好啲。​✦菠萝椰香牛奶雪糕 呢款口味好似Pina Col
继续分享我至爱嘅韩风美食!🤤​
除咗铁板三文治, 我仲好锺意韩国百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​
▲百味堂会定期出限定口味雪糕。
▲虽为韩国品牌,但装修感觉好日式呢!
▲用雪糕筒做嘅灯座~几靓~

胭脂红番石榴牛奶雪糕
✦胭脂红番石榴牛奶雪糕
菠萝椰香牛奶雪糕
✦菠萝椰香牛奶雪糕
呢款口味好似Pina Colado,同样用菲律宾蜜糖菠萝酱,外加椰汁制成,底层配牛奶雪糕,真系超浓郁香甜!另外,我好锺意佢雪糕上嘅新鲜菠萝脆片,卖相好有亚热带风情,打卡唔错。然後,相比胭脂红番石榴,呢款味道会Creamy啲,味道系唔错,不过私心较锺意前者!😬​
原味牛奶雪糕
✦原味牛奶雪糕
两杯雪糕实在唔够喉,今次我仲再要多杯原味牛奶雪糕!🌝🍦​
牛奶雪糕不重复讲,其实要原味筒装雪糕,仲有个原因系我超爱佢哋嘅雪糕筒!口感好香脆,有浓浓蛋香,而且唔会似平时食开嘅威化饼脆筒咁,一咬开就散晒,而系一片片断开~加上波浪形倒三角设计,令溶咗嘅雪糕无咁易漏出嚟,整个设计又好食又方便。​
2020-10-01
胭脂红番石榴牛奶雪糕
菠萝椰香牛奶雪糕
原味牛奶雪糕
因为要分枱食所以我地一家三口搵食有一些限制,要食可以分享既食物、要有隔离枱分隔既餐厅........我地之前只食过佢地既雪糕,咁出名就唔洗介绍啦😙我今次就叫左两个饭其实味道系好食既,尤其是个韩牛,简直同我系韩国食既一样味,但两个饭加杯玉桂苹果汁$50,埋单要700几真系有点肉赤🤑🤑不过要再提一提味道系好好味既!😙😙😙

不过要再提一提味道系好好味既!😙😙😙
铁板韩牛炒饭
鳗鱼玉子泡菜炒饭
2020-12-04
铁板韩牛炒饭
鳗鱼玉子泡菜炒饭
2020-11-25 103 浏览
韩国过江龙雪糕🍦系尖沙咀K11都开咗好耐 之前食过原味雪糕都觉得唔错 不过价钱唔平🤑食完晚餐又想食个甜品🍮但又太饱🥴食杯雪糕就岩岩好🤪-林柿牛奶雪糕🍦牛乳味道依旧浓郁😋好creamy唔会死甜👍🏻个柿汁用韩国林柿新鲜制造 食落好清甜🤩香浓牛奶味雪糕加上香甜柿汁非常合衬😍价钱虽然略嫌贵 但间中食下亦无妨🤣🤭🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消费💰: HKD $78Lamlam脷指数🤤: 8.5/10性价比⚖️: 7.5/10

林柿牛奶雪糕🍦

🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消费💰: HKD $78
Lamlam脷指数🤤: 8.5/10
性价比⚖️: 7.5/10
百味堂咁出名 今次都系第一次食😝用左韩国直送100%有机牛奶制成果然超重牛奶味🥛!!香滑浓厚🤤质感细滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度适中虽然价钱有啲贵 $48不过经过绝对可以买杯黎试下呀
百味堂咁出名 今次都系第一次食😝
用左韩国直送100%有机牛奶制成
果然超重牛奶味🥛!!香滑浓厚🤤
质感细滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度适中
虽然价钱有啲贵 $48
不过经过绝对可以买杯黎试下呀
2020-10-15 232 浏览
炎炎夏日 真系好需要食雪糕解热有日黎到K11 见到呢间韩国软雪糕就即刻拉左朋友入去舖头都有小小空间比大家坐低慢慢食雪糕好好彩 个日岩岩有人走 我地有位坐原味牛奶雪糕$48牛奶味好重 好creamy 系我钟意既牛奶味口感似食紧sorbet同埋个筒都出乎意料几好食呢个雪糕好好 唔会好甜 所以下次黎会叫返呢个食我地又叫左牛奶雪糕加咖啡呢个亦都好好味咖啡既苦涩同牛奶雪糕既甜味混合味道更加丰富最後附送香港夜景图我真系好锺意香港呀
炎炎夏日 真系好需要食雪糕解热

我真系好锺意香港呀

原味雪糕
  • 原味牛奶雪糕
2020-09-16 337 浏览
热橙香朱古力配手工棉花糖 (期间限定)佢有即磨嘅香橙皮,有淡淡嘅橙香味几香 ,饮落去嘅时候,表面个层 棉花糖都几滑 ,朱古力沟埋香橙饮嘅时候 真喺唔错 ,有机会我都来饮多次 。
热橙香朱古力配手工棉花糖 (期间限定)
热橙香朱古力配手工棉花糖
热橙香朱古力配手工棉花糖
2020-07-29 659 浏览
韩国过江龙,之前去韩国旅行嘅时候都有食过依间雪糕店,当时食嘅系牛乳味,味道同日本嘅软雪糕🍦叮当马头一到炎炎夏日,都会忍唔住好想食雪糕今日咁啱行到尖沙咀,买完野又唔想再拎住周围行,难得依度有得坐喺度慢慢食,所以决定坐低叹返杯雪糕先虽然价钱一啲都唔算平,但系我依然觉得系物超所值,因为佢绝对系性价比偏高。朱古力味牛奶雪糕 $68牛乳味依然系超浓味,但朱古力虽然系几浓郁,但我本人认为可可味道,略嫌味道绝对唔及有啲大品牌咁好。

一到炎炎夏日,都会忍唔住好想食雪糕

朱古力味牛奶雪糕 $68
2020-07-22 452 浏览
呢间甜品店出名食牛奶软雪糕, 呢排天气热左咁多, 最啱食返杯雪糕消消暑😎✿🍦扭纹雪糕今次试左朱古力+牛奶味嘅扭纹雪糕, 雪糕质地好滑, 朱古力同牛奶味都好浓, 尤其系牛奶味😍 至於个雪糕cone亦都系自家制, 脆口之余唔会太甜, 唔似平时食嘅甜筒, 有时小妹会觉得平时食嘅甜筒cone太甜太腻🤔 所以今次百味堂嘅雪糕cone配搭浓味嘅软雪糕就啱啱好喇💯 食完会想再encore🤣👍 如果唔想食cone亦可以拣杯装😌✿除左扭纹之外, 仲有其他口味嘅雪糕任君选择, 最近仲推出左白桃牛奶雪糕, 有机会要再去试下🤤 另外, 小妹想特别介绍下店入面嘅装饰, 有座好靓好吸睛嘅甜筒灯塔, 好啱大家拎住雪糕打卡影相㗎, 小妹果日去到都忍唔住影左几张😆

🍦扭纹雪糕

扭纹雪糕
2020-07-05
$48 (宵夜)
扭纹雪糕
  • 纽纹雪糕
2020-07-13 417 浏览
📌 百味堂~尖沙咀今次经过K11见到百味堂个白桃雪糕招牌真系好吸引🤩所以就忍唔住叫咗一杯嚟试对上一次嚟食已经系两年前 嗰时已经觉得味道偏奶粉味唔太锺意🤭今次谂住俾多次机会试多次因为佢个招牌入面嘅白桃雪糕真系影得好靓😍写咗话系用原个山梨县白凤桃炮制加上系六月尾至八月尾嘅限定 只限於K11 MUSEA同K11购物艺术馆店有得卖好似好矜贵咁就买咗一杯嚟试😜1️⃣ 日本白桃牛奶雪糕 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟵𝟴 见到佢有全个白桃上真系超级期待😍因为个人真系超级锺意食桃🍑虽然都挣扎咗一阵 因为嗰价钱都偏贵💸但果然上到嚟超级失望😣不单止货不对板 仲要味道唔好食本身以为会砌得好靓 但结果每一片白桃都切到又细又薄白桃系真系几甜嘅 不过上到嚟啲桃汁太多多到泻嘅感觉 而且浸晒落啲雪糕到令到雪糕食咗五分钟之後已经融晒🥴而且牛奶雪糕嘅味道亦都好似饮紧BB奶粉咁其实都觉得呢个味道系佢signature 亦都有唔少人锺意🧐但我真系觉得好似饮紧BB平时饮嘅配方奶整出嚟嘅雪糕😐💡整体嚟讲 广告招牌同现实相差太大已经令我好失望😞扣晒分
📌 百味堂~尖沙咀

性价比💵: 3/10
打卡指数😍: 4/10
环境服务🥂: 6/10
推荐指数👍🏻: 2/10
✄------------------------------✄
🍴: 百味堂
📍: 尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B1楼B101A号舖
🔍:11:30-22:00(Mon-Thur,Sun); 11:30-22:30(Sat)

☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie尖沙咀
☞︎ 同类型餐厅 #hkhungryfoodie韩式
☞︎ 同款式餐厅 #hkhungryfoodie甜品

2020-07-10 307 浏览
行街行到附近想食啲甜嘢就拣咗百味堂。餐厅主力做外卖所以堂食座位唔多,不过雪糕紧系要坐低慢慢叹啦。济州抹茶牛奶雪糕($78)外形够晒吸引。牛奶味浓,似牛奶妹牌牛奶糖味。抹茶粉一啲都无吝啬,啖啖绿茶味,有少少抹茶应有嘅涩味,唔会死甜。雪糕唔算溶得快,可以慢慢叹。食到最底啲雪糕溶溶地,加埋抹茶酱好似饮紧冻牛奶抹茶咁,又多一重享受,店员好有礼貌。我好贪心又有想要红豆又想要绿茶,佢有礼貌咁覆我呢间分店无呢个配搭。

济州抹茶牛奶雪糕($78)

2020-07-06 316 浏览
终於一尝百味堂甜品!百味堂开咗咁耐,都仲未试过佢嘅甜品。虽然佢嘅定价唔低,但系甜品质素有一定嘅保证,隔好耐食一次都未尝不可。今次一於试下鲜忌廉蛋糕系列!济洲抹茶鲜忌廉蛋糕$68- 外卖包装好精美,鲜忌廉蛋糕底下浸有好浓郁嘅抹茶酱汁,洒上米通令蛋糕整体口感提升不少。抹茶酱有回甘味道,唔系太甜,将酱汁加入蛋糕一齐食,感觉好似饮紧抹茶。蛋糕松软湿润,鲜忌廉口感轻盈。食到最後,我将所有抹茶酱都食唒,一个人食就啱啱好!下一次要试下百味堂嘅雪糕!
济洲抹茶鲜忌廉蛋糕$68
2020-06-29
5 分钟 (外卖自取)
$68 (宵夜)
2020-07-02 143 浏览
其实每次行过经过哩间雪糕店都好想食,因为佢个雪糕型已经好得意好吸引,今日行到攰,就坐下休息下啦。因为最近白桃雪糕比较多人点,所以就试下先!佢系用咗原个嘅白桃,所以酸酸甜甜好味!雪糕嘅奶味都好重好香滑。
2020-07-02 106 浏览
Japanese White Peach Milk Ice Cream-系k11行街经过百味堂,好耐之前已经想试佢嘅招牌牛奶雪糕😋,啱啱有新品出,试下佢嘅雪糕先!$98🍑🍑原个白桃新鲜制作🍑入面仲有流心果蓉🍑有机牛奶香浓纯滑🍑幽幽果香打卡首选
$98🍑
🍑原个白桃新鲜制作
🍑入面仲有流心果蓉
🍑有机牛奶香浓纯滑
🍑幽幽果香打卡首选
日本白桃牛奶雪糕
2020-06-01 401 浏览
Assam Milk Tea Ice Cream $78 (3.5/5)来自百味堂「先苦後甜」的阿萨姆奶茶雪糕招牌牛奶雪糕浇上来自英国的阿萨姆茶再加上一点新鲜的柠檬皮在雪糕顶部为整杯雪糕带来一点清新的感觉。招牌牛奶雪糕融合在阿萨姆奶茶里我们先品嚐了一口牛奶雪糕浓郁的牛奶味包覆我们的舌头再吃一口,牛奶雪糕伴着奶茶奶茶中和了牛奶的甜味带点回甘,却略为有点苦涩。在吃这杯雪糕的过程会体会到「先苦後甜」这四个字的意味雪糕杯底部有点炼奶在配合略带苦涩和牛奶雪糕这杯结合两味的雪糕让苦涩味和甜味碰在一起,正正恰到好处
来自百味堂「先苦後甜」的阿萨姆奶茶雪糕
招牌牛奶雪糕浇上来自英国的阿萨姆茶
再加上一点新鲜的柠檬皮在雪糕顶部
为整杯雪糕带来一点清新的感觉。

招牌牛奶雪糕融合在阿萨姆奶茶里
我们先品嚐了一口牛奶雪糕
浓郁的牛奶味包覆我们的舌头
再吃一口,牛奶雪糕伴着奶茶
奶茶中和了牛奶的甜味
带点回甘,却略为有点苦涩。

在吃这杯雪糕的过程
会体会到「先苦後甜」这四个字的意味
雪糕杯底部有点炼奶
在配合略带苦涩和牛奶雪糕
这杯结合两味的雪糕
让苦涩味和甜味碰在一起,正正恰到好处
阿萨姆奶茶雪糕
2020-05-22 321 浏览
啊萨姆奶茶雪糕之前就成日吃佢地嘅原味 奶味系好香浓 同埋滑 今次就试下奶茶味 吃之前饮啖奶茶 发现佢地奶茶一开始好「涩」因为佢奶茶加左好多嘅柠檬皮 带柠檬清香 不过感觉唔到奶茶 净系饮奶茶系伏小小 不过加上佢地嘅原味雪糕 牛奶嘅甜味中和後又觉得好得意 😂 觉得啱啱好 吃到最後就 越吃越好味 因为越下 雪糕已经慢慢融 中和奶茶 就吃得出奶茶嘅香 同埋 带出炼奶嘅味道 好特别 好多层次
啊萨姆奶茶雪糕