2019-03-06
致電外賣小故事我:唔該麥皮雙蛋餐丫阿姐:(悔氣) 你要講早餐編號我:我唔知編號,應該得一個麥皮雙蛋早餐阿姐:你自己黎餐廳我俾個餐牌你我:重申需要。。。阿姐終於幫手睇餐牌疑惑:點解要個客背曬menu既編號?重點,唔係1,2,3號餐,個餐叫18055拎餐-阿姐:(訓導) 打電話叫外賣要講編號我:阿姐,你地咁多早餐,我要背曬佢呀?阿姐:(惡) 你要講編號。。經理(便衣)加入單打,同阿姐講:拿,宜家d人,你唔駛同佢講咁多,咩都講唔好意思,唔好意思。D人唔講道理,你唔駛同佢講咁多。我:(嬲左)同一時間,有另一個堂食客話d野有些唔熟,經理又:唔好意思,唔好意思,唔好意思。但語氣完全唔真心,亦無了解。只係想你快d走。呢句其實係好,但用作息事寧人,明顯很求其+打發你既語氣。打開早餐,未開始食,見圖紙巾餐具濕曬,雙蛋放於勁大既發泡膠盒內,簡直難以置信!我相信經理無特登玩我,因佢無離開收銀位,係真係咁。很可惜,新開舖,價錢唔平,服務咁。食完早餐,我怕自己下世做樹。應該唔會記曬佢27款早餐,每款5個數字既編號啦,無緣再幫親。
我:唔該麥皮雙蛋餐丫
阿姐:(悔氣) 你要講早餐編號
我:我唔知編號,應該得一個麥皮雙蛋早餐
阿姐:你自己黎餐廳我俾個餐牌你
我:重申需要。。。阿姐終於幫手睇餐牌
疑惑:點解要個客背曬menu既編號?
重點,唔係1,2,3號餐,個餐叫18055
拎餐-
阿姐:(訓導) 打電話叫外賣要講編號
我:阿姐,你地咁多早餐,我要背曬佢呀?
阿姐:(惡) 你要講編號。。
我:(嬲左)
呢句其實係好,但用作息事寧人,明顯很求其+打發你既語氣。
打開早餐,未開始食,見圖
紙巾餐具濕曬,雙蛋放於勁大既發泡膠盒內,簡直難以置信!
我相信經理無特登玩我,因佢無離開收銀位,係真係咁。
18055 早餐