放學後接媽咪收工,喺銅鑼灣一帶有生活用品要買,買完之後就去金百利覓食,金百利廣場又唔少食肆,有平有貴。畀我哋發現咗一間比較平嘅麵食,就係位於8樓嘅痴心小麵。一去到我哋兩個人嗌咗一條酸菜烤魚,配料有:雲耳,魚腐,豆卜和蓮藕等酸菜烤魚$188條烤魚俾酸菜活埋,酸菜嘅分量非常之多,令整體嘅味道變得酸酸的,非常之開胃。成條魚經過香烤,所以非常之香脆,魚油味非常之重。一夾開條魚,發現魚肉都幾多, 魚肉都尚算嫩滑,不過食到中間,味道就比較清淡,要配上酸菜汁先好食。整體唔算多骨,食得都幾方便。來到食台灣嘢唔少得食抄手,骨湯抄手$42,一粒粒晶瑩剔透。個皮嘅質感非常之薄身,而裏面嘅肉粒唔會太大,唔會食到飽飽滯滯,分量剛剛好,個汁嘅味仲要唔錯。之後就嗌咗一個飯嘅套餐。晚市飯套餐嚟講有59蚊同65蚊嘅選擇,特別之處係包一盅湯或飲品,一碟蠔油生菜,一餸粟米白飯和是日甜品=4樣野,勁多嘢食之餘,唔會話好貴。紅蔥頭雞飯套餐$65生菜嘅口感夠清爽而且很新鮮,平衡番個肉類。湯係用咗六小時煲製而成,非常之清甜。而且味道唔屬於味精湯,而係帶有香濃嘅菇茸味呢!湯底下嘅湯渣有瘦肉同埋少量菇茸,材料非常之豐富,畀我我會揀湯而
畀我哋發現咗一間比較平嘅麵食,就係位於8樓嘅痴心小麵。

酸菜烤魚$188
成條魚經過香烤,所以非常之香脆,魚油味非常之重。

來到食台灣嘢唔少得食抄手,骨湯抄手$42,一粒粒晶瑩剔透。

紅蔥頭雞飯套餐$65
生菜嘅口感夠清爽而且很新鮮,平衡番個肉類。

湯底下嘅湯渣有瘦肉同埋少量菇茸,材料非常之豐富,畀我我會揀湯而唔揀飲品  。
紅蔥頭雞都幾嫩滑,個汁都幾清香,帶微微香蔥味,不過些少油膩。
這時配上白飯係一流,不會太鹹,值得一提嘅係雞的分量都幾多下!

跟餐是日甜品係奶茶奶凍,味道非常之濃郁,帶有一股濃烈的奶茶味,奶味亦都好重。
同時又不太甜,很好食呢!!想不到有這麼高質。。可惜分量較少

餐廳全日不設加一服務費,餐牌上嘅價錢就等於埋單嘅價錢,感覺好抵食呀,咁多嘢食,食物質素亦不差,下次都會想同friend嚟食呢間!!
2017-04-19 213 浏览
單從食的角度出發,中國還是有很多好食又有特色的菜,今晚就係一個例子。雞絲粉皮係港人最愛之一,但好食出色的,卻可遇不可求。呢個中上以上,雞絲夠曬足料,粉厚身結實彈牙,個麻醬好好味。美中不足係粉未夠凍鮮椒雞翼尖。我未算食得辣,呢個個辣度剛好,嗜辣不嗜辣的都啱食,煮到好淋,雞翼尖本該如此。但份量偏小,性價比不足。紅葱頭雞(例),雞肉好滑,好香葱味,而且大部分已經去骨,生我好怕個啲紅色的血混雜肉之中。其實好想食曬啲雞皮,但實在太邪惡了!痴心湯麵:餐牌寫推介,即管一嚐。一碗麵有曬豬軟骨,牛𦟌同雲吞,一次過滿足曬三個願望。豬軟骨夠曬軟,牛𦟌超入味,帶浸牛的騷味;可恨的係雲吞得一粒。另外湯底湯厚,仲有好多花生碎,撈埋啲麵一齊食,雙重口感。推介!加十蚊有埋燉湯,一打開,一股好香的松茸已撲入鼻內,而且過左好耐都仲出緊煙,冬天飲一流。裡面仲有好多湯渣可以食添!十蚊雞勁抵飲:-)肉燥滷蛋伴麵:睇都睇到個蛋黃超大,挖少少撈落個麵到,加倍滋味。要讚的係個麵質做得好好,好味:-)炸慢頭,其實食呢個,煉奶才是重點,你懂的啦:-)整體呢個,係金百利呢個核心地段,三百蚊唔係可以食到咁多野,有服務之外,地方又乾闊落真係可
單從食的角度出發,
中國還是有很多好食又有特色的菜,
今晚就係一個例子。
雞絲粉皮係港人最愛之一,
但好食出色的,卻可遇不可求。
呢個中上以上,雞絲夠曬足料,
粉厚身結實彈牙,個麻醬好好味。
美中不足係粉未夠凍
鮮椒雞翼尖。我未算食得辣,
呢個個辣度剛好,嗜辣不嗜辣的都啱食,
煮到好淋,雞翼尖本該如此。
但份量偏小,性價比不足。
紅葱頭雞(例),雞肉好滑,好香葱味,
而且大部分已經去骨,
生我好怕個啲紅色的血混雜肉之中。
其實好想食曬啲雞皮,但實在太邪惡了!
痴心湯麵:餐牌寫推介,即管一嚐。
一碗麵有曬豬軟骨,牛𦟌同雲吞,
一次過滿足曬三個願望。
豬軟骨夠曬軟,牛𦟌超入味,帶浸牛的騷味;
可恨的係雲吞得一粒。
另外湯底湯厚,仲有好多花生碎,
撈埋啲麵一齊食,雙重口感。推介!
加十蚊有埋燉湯,一打開,
一股好香的松茸已撲入鼻內,
而且過左好耐都仲出緊煙,冬天飲一流。
裡面仲有好多湯渣可以食添!十蚊雞勁抵飲:-)
肉燥滷蛋伴麵:睇都睇到個蛋黃超大,
挖少少撈落個麵到,加倍滋味。
要讚的係個麵質做得好好,好味:-)
炸慢頭,其實食呢個,
煉奶才是重點,你懂的啦:-)
整體呢個,係金百利呢個核心地段,
三百蚊唔係可以食到咁多野,
有服務之外,
地方又乾闊落真係可以該抵到一點呢,
仲要唔收加一添。
下次去銅羅灣,不妨去試一下痴心小麵啦!
2017-04-18 76 浏览
好多時經過一些食店都係因為被店舖名字吸引,某日係銅鑼灣被一間名叫痴心小麵既食肆吸引,就和朋友試吓係咪真係令人咁痴心。仲以為痴心小麵祗係一間麵食專門店,原來唔止食麵咁簡單,仲有烤魚鍋酸菜铐魚($188),魚鍋裏面既食材頗豐富,有蓮藕,腐皮,金菇菜,豆腐卜,雲耳,酸菜,調味料仲加入芫茜,蒜頭,令調味汁濃味中帶點蒜香和濃郁酸菜味,而整條魚煎得香脆金黄,放在魚鍋中慢火煑,一邊食一邊煑,仲可以落order叫其他食材加料。嚟到痴心小麵梗係叫碗招牌痴心湯麵食啦,湯麵有豬大腸,滷牛肉,雲吞和豬軟骨再加入大豆牙菜。豬大腸和滷牛肉滷得夠火喉,豬軟骨入口炆得夠淋,加入雲吞和大豆牙菜一起食,感覺有點車仔麵的味道,如果湯底能加熱少許,相信能令食材更入味。痴心小麵除了魚鍋和多款不同麵食的選擇外,亦有多款不同的套餐選擇,價錢大眾化。食飽飽各自叫了凍檸茶和奶茶一邊飲一邊傾計,悠悠閒閒的放假,埋單後再去附近睇場戲,放假留港消費也是不錯的選擇。
2017-04-15
2017-04-08 107 浏览
朋友想吃湯麵類,便上openrice尋找,發現有新店叫痴心小線,個名幾特別,而且就腳,銅鑼灣站出來很快到,便決定去試試。金百利感覺都是舊舊的,自己很少會選擇,今次同舊時印象一樣,食店雖然新,但座落金百利就係無新嘅感覺入到食店,雖是新店,但感覺黑暗,6:00人流不多,兩個人想坐近窗口位置,但被叫坐卡位,看看餐牌,有不同嘅麵,有湯亦有撈,我們揀了很耐,最後決定叫碗湯麵,名稱記不起,另叫了飲品。湯麵一般,不太突出,只可以講痴心小麵是譚仔米線另一選擇!

湯麵一般,不太突出,只可以講痴心小麵是譚仔米線另一選擇!
2017-04-06
2017-04-07 100 浏览
今日放假,悠悠閒閒自己一個人去銅鑼灣行街,行到攰就想食番個下午茶,在金百利商場眾多的食肆中,揀左呢間位於8/F的痴心小麵。睇menu覺得樣樣都好吸引,又想食雞煲,又想食麵,但得一個人又點嗌咁多野... 納悶之際比我見到一款「一人份雞煲撈麵」,覺得直情係為我而設,即點!「一人份雞煲撈麵」$62上桌嘅時候係冚住蓋的,一打開頓時香氣撲鼻。雞煲的調味係佢嘅靈魂,而呢個煲用料好足,味道香濃,又辣又麻,啲麵索左雞煲的汁,零舍滋味!「雪花牙籤雞」$32個碟好靚!用牙籤吉住一粒粒炸雞塊,表面淋上了泰式辣醬,雞肉肉質嫩滑,不錯。「黑牛」(可樂+朱古力雪糕,$28)我咁大個人都係第一次飲黑牛,因為平時去嘅餐廳都無供應,其實冇乜機會試到。原來朱古力同可樂都夾得到,有趣:D最後本來想點個「皇室奶茶布甸」的,但店員話今日冇,只得「桂花曲奇奶凍」,都唔錯。

「一人份雞煲撈麵」$62
上桌嘅時候係冚住蓋的,一打開頓時香氣撲鼻。

「雪花牙籤雞」$32
「黑牛」(可樂+朱古力雪糕,$28)
2017-04-01
2017-04-07 233 浏览
金百利廣場咁多食肆,今次就揀咗8樓嘅痴心小麵。晚市套餐好抵食,價錢相宜,選擇又多,所以要了一份。我選擇了食肆推介的豆花小麵+牙籤雞+特飲(黑牛),都只是$83。這個豆花小麵用了豬骨湯底,加上秘製的雜醬及嫩嫩的豆腐,味道調較得幾好,清甜的湯底、嫩滑的豆腐、煙韌的麵條,配合得恰到好處。這個牙籤雞,外面是脆卜卜的炸漿、裡面是嫩嫩的雞肉,很香口,不錯的小吃。這款懷舊飲品-黑牛(可樂+朱古力雪糕),很久沒有飲了,再次見到它,有久別重逢的感覺。見烤魚有特價,所以order了一份。這個香辣烤魚,賣相不錯,食材都幾豐富,除了有原條烤魚、很多配菜如蓮藕、金菇、腐竹、豆卜、木耳絲外,當然少不了辣椒、芫茜等惹味的配料。烤魚份量十足,雖然用的不是鮮魚,但味道做得不錯,而且放在爐上溫着吃,加上辣度十足,的確有保暖及飽肚的效果。本以為這碟生菜芯是類似油菜般淥熟的,想不到真的是「生」菜,加上特製配料的沙律做法。爽口新鮮帶點辣味,

金百利廣場咁多食肆,今次就揀咗8樓嘅痴心小麵。

晚市套餐好抵食,價錢相宜,選擇又多,所以要了一份。

豆花小麵
黑牛
見烤魚有特價,所以order了一份。
重慶香辣烤魚
重慶香辣烤魚
幼嫩生菜芯
2017-03-27
豆花小麵
黑牛
幼嫩生菜芯
2017-04-07 118 浏览
今日同老公去銅鑼灣shopping,到了晚餐時間,因為銅鑼灣有很多不同種類的食店,太多選擇了,食乜好?來到金百利廣場,望住個廣告牌,老公話不如食痴心小麵,說有同事食過,吾錯喎!晚市套餐比較底食。鹿兒島豬軟骨飯:有豬軟骨、白飯、2款開胃小食、油菜。豬軟骨好入味又林滑😋痴心小麵:老闆親自調教重慶的醬料的味道,減咸減辣適合香港人口味,用料有:豌豆、花生、五花腩,加埋自家製醬汁,令人一試難忘,設有套餐,吾同價錢配吾同小食,好底👍我今次配了牙籤雞麻醬麵配紅蔥頭雞:麻醬撈麵,非常惹味,配芽菜、五花腩、花生等,爽口又彈牙!紅蔥頭雞,雞肉好嫩滑,紅蔥加麻油醬油,味道又香又濃郁👍每款套餐都送飲品一杯和甜品一客,非常超值👍老重慶抄手:饀料是小白菜加鮮肉,小小辣。滷香豬蹄兒:林度適中,滷得非常入味,香味四溢,食不停口😋
晚市套餐比較底食。
每款套餐都送飲品一杯和甜品一客,非常超值👍
老重慶抄手:饀料是小白菜加鮮肉,小小辣。
滷香豬蹄兒:林度適中,滷得非常入味,香味四溢,食不停口😋
2017-04-02
  • 紅蔥頭雞
  • 痴心小麵
2017-04-01 64 浏览
雖然看上去已經面目全非,但還是很好吃的。好吃到什麼程度呢?好吃到忍不住停下來發這條狀態。讓我來介紹這隻雞吧,這隻雞擁有全世界最長的脖子,以及最多的雞翅尖還有骨頭蓋(。・ω・。)ノ♡什麼你不相信,來下面上圖給你看。這只是一隻雞哦,其實還是很好吃的,從這家店剛剛開業就來吃了好幾次。但不知道為什麼,最近的雞好像進化了,脖子越來越長,腳的數目好像也多了很多,對於喜歡吃雞腳和雞脖子的食客實在是一個天大的福利啊(。・ω・。)ノ♡大家可以來試一試哦,真的不騙你們(๑>ڡ<)☆給你們近距離觀看一下,是不是很棒棒呢,厲害了我的老母雞。同時強烈安利雞脖子下面的麻醬麪,那真叫一個好吃,35塊錢一份,買不了吃虧買不了上當,你說對吧(。・ω・。)ノ♡好了就說這麽多了,大家可以來試一試,點一點這個變異雞煲,嘻嘻。
麻辣雞煲
2017-04-01
麻辣雞煲
2017-04-01 61 浏览
同朋友去銅鑼灣行完街,之後佢帶我去金百利廣場既痴心小麵食 dinner =]同朋友一人叫左一個餐,有2個小食 ~秋葵新鮮、木耳爽口,健康之選。 茶樹菇燉湯~感覺很養生,飲落茶樹菇味道濃郁~招牌 - 痴心小麵 ~麵質滑而彈牙,有d 微辣,裡面有好多料,eg. 豆豆、花生碎和肉燥,唔錯~ 另外叫左個麻辣雞煲 ~半隻雞既份量原來都有好多!!雞件非常嫩滑,配上香濃惹味既醬汁,滋味十足! 最後餐廳仲送左個甜品比我地,個奶凍超滑,而且可以解辣,正! 小評:味道:★★★★☆環境:★★★★★服務:★★★★★衛生:★★★★☆抵食:★★★★★
同朋友一人叫左一個餐,有2個小食 ~

秋葵新鮮、木耳爽口,健康之選。

茶樹菇燉湯~

感覺很養生,飲落茶樹菇味道濃郁~
招牌 - 痴心小麵 ~

另外叫左個麻辣雞煲 ~

半隻雞既份量原來都有好多!!

雞件非常嫩滑,配上香濃惹味既醬汁,滋味十足!

最後餐廳仲送左個甜品比我地,個奶凍超滑,而且可以解辣,正!

小評:

抵食:★★★★★
2017-03-31
2K
2017-03-27 566 浏览
來到痴心小麵,當然要點個重慶香辣烤魚。 正宗重慶香辣烤魚 (原價 $168) (特價原條 $128)好抵食😋 用左彩虹鯛,炸到脆卜卜 🐠辣椒夠香 😋揀左大辣🌶🌶浸在烤魚中吸收麻香味道,非常好吃! 配料有雲耳、金菇🍄、蓮藕、芽菜、豆卜、百葉結🎀 烤魚點了大辣,有爐子加熱,暖笠笠的感覺,烤魚用左原條珍珠魚,兩邊炸到金黃香脆,魚肉吸收曬麻辣香味又香又滑,啖啖滋味。 配料: 芝士腸($28) 稻庭烏冬($28) 烏冬夠彈牙😋吸收曬麻辣汁味道🌶超正😍 油麥菜 ($28) 招牌痴心小麵套餐($46) 乾拌麵,不帶太多湯頭,充份攪拌後,碗底的佐料興麵條完美融合,每一條麵濃烈乾香。 嫩嫩的豆花小麵套餐($46) 推介的豆花小麵配上嫩嫩的豆花果然特別。 套餐還包括燉足6小時的燉湯,當日的湯是茶樹菇燉湯,香甜美咪,又超足料,好味! 仲送兩款開胃小食 最後仲有星級甜品,當中甜品是奶茶奶凍,冷凍可口,奶味香濃,軟滑可口,味道超好!
來到痴心小麵,當然要點個重慶香辣烤魚。

配料有雲耳、金菇🍄、蓮藕、芽菜、豆卜、百葉結🎀

配料:

芝士腸($28)

稻庭烏冬($28)

烏冬夠彈牙😋吸收曬麻辣汁味道🌶超正😍

油麥菜 ($28)

招牌痴心小麵套餐($46)

嫩嫩的豆花小麵套餐($46)

推介的豆花小麵配上嫩嫩的豆花果然特別。

仲送兩款開胃小食

2017-03-26
癡心女子就聽得多痴心小麵真是第一次啦 天氣涼涼地就適合食雞煲 我們點了一個重慶麻辣雞煲有半隻雞的份量 醬汁香濃惹味 配上嫩滑雞件,滋味十足 再選配響鈴和魚腐 令雞煲又變成火鍋了 當然少不了痴心湯麵 有多款配料配搭而成 有牛腩、豬軟骨以及花生 、香料 而麵條則做得爽滑 也點了一個牙籤雞,真是用牙籤串起的 雞粒炸至香脆又不影響內裏的肉汁 還有嫩滑秋葵爽口、清脆的口感 又有微微的辣,健康又美味 如果喜歡食一些家常風味的食物 這裏是一個不錯的選擇 又可以好好地品嚐重慶的風味美食
癡心女子就聽得多

痴心小麵真是第一次啦

天氣涼涼地就適合食雞煲
我們點了一個重慶麻辣雞煲

有半隻雞的份量
醬汁香濃惹味
配上嫩滑雞件,滋味十足
再選配響鈴和魚腐
雞煲又變成火鍋了
響鈴
魚腐
當然少不了痴心湯麵
有多款配料配搭而成
有牛腩、豬軟骨以及花生 、香料
而麵條則做得爽滑
痴心湯麵
也點了一個牙籤雞,真是用牙籤串起的
雞粒炸至香脆又不影響內裏的肉汁
還有嫩滑秋葵

爽口、清脆的口感
又有微微的辣,健康又美味
如果喜歡食一些家常風味的食物
這裏是一個不錯的選擇
又可以好好地品嚐重慶的風味美食
2017-03-24
2017-03-21 87 浏览
一行四人到金百利商場用膳中午時份人山人海最後選擇了痴心小麵午餐送小吃和飲品或湯朋友的誘人的麻醬麵很惹味試了一口芝麻醬味濃郁上面還伴有肉燥碎我加了15元要蔥油雞絲拌麵雞肉嫩滑蔥油夠惹味麵條質感非常好先宣傳片才知他們有自動過冷河機怪不得麵質如此彈牙燉湯超有驚喜是日湯料有瘦肉蟲草花清甜生津喝後非常舒服飲品或湯二選一建議選燉湯朋友追加了是日減價的蘿蔔牛腩鍋鍋面有大量芹菜十分清香牛腩較碎和較多筋膜位蘿蔔清甜沒渣看到他們還有水煮魚特價下次有機會再來品嚐
一行四人到金百利商場用膳

誘人的麻醬麵
2017-03-21
誘人的麻醬麵
2017-03-15 127 浏览
開業幫襯咗好多次,一開始好多選擇,可以揀其他湯,可以係原隻蒸飯⋯😾加價之後,質素反而低咗,set死一隻湯,無蒸飯!black list!豬軟骨超難食⋯⋯⋯🤢🤢🤢甜品係咖啡奶茶布甸,完全唔知點形容隻味⋯🤢幾條菜變成一條菜😳😳😳小菜原本係送蘿蔔同青瓜,改咗之後,個waiter話下次order要講要蘿蔔,今次黎就話無得轉,無蘿蔔同青瓜嘅前菜!🙃🙃🙃點啊⋯⋯⋯越做越差👿👿可以改進嗎?

甜品係咖啡奶茶布甸,完全唔知點形容隻味⋯🤢

幾條菜變成一條菜😳😳😳

點啊⋯⋯⋯越做越差👿👿可以改進嗎?
豬軟骨
2017-03-13 669 浏览
星期日的中午,因為女朋友要係銅鑼灣返工,所以中午就約埋一齊食野。 今次就上左黎<< 痴心小麵 >>。 餐廳位於金伯利,位置好方便。餐廳擺位整齊又有調理。 因為時間充足,今次就點了<<重慶酸菜烤魚>>。烤魚材料多多,除了一條大烤魚外,還有酸菜,木耳,金針菇,蓮藕,豆腐卜等等。份量多,夠哂兩個人分享。唔食得辣的人,最好揀酸菜烤魚,酸酸地好開胃。 條魚因為係先烤過黎,所以入口好脆,特別係邊位。肉質又嫩,真係有驚喜。 我地仲叫左碟配料黎當邊爐打,就係萬惡既肥牛喇。 呢度既肥牛雖然肥肥地,但最緊要係切得夠薄嘛。 飲品點了<<白牛>>,其實係雪碧加上雲呢嗱雪糕球。又一飲好邪惡既野飲,但就好解渴。 女朋友仔就健康好多,點了杯熱的<<喬麥茶>>。

今次就上左黎<< 痴心小麵 >>。

餐廳位於金伯利,位置好方便。餐廳擺位整齊又有調理。

女朋友仔就健康好多,點了杯熱的<<喬麥茶>>。

2017-03-12
2017-03-09 517 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。痴心小麵.一麵之緣:痴心愛上。✰•*˚ ✿✿舌尖上的銅鑼灣✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤ 想吃麵的時候,一定是帶麻辣的香氣 在記利佐治街看到一個大招牌:痴心小麵 未吃過,不知如何痴心呢?於是和同事一起上樓一試 原來這裡二人餐才218元非常抵食 難怪超多情人到此癡纏,HAHAHAHA 小食可選3款 海蜇——夠爽口彈牙,配上秘製汁汁非常惹味 雪花牙籤雞——炸得香脆可口,一支支牙籤篤住食,份外過癮 香拌牛展——最愛牛展的濃香牛味,切片入口,吸收勁多香濃汁汁 痴心紅蔥頭雞——份量不少,足2人用 鮮滑的雞肉,皮特別香,因為有紅蔥頭的香氣 加上粒粒的碎蔥,滿口香氣,很有食力 誘人的麻醬麵——名副其實的誘人,入口就是香到爆的麻醬味 辣度=零,但味力十足,麻香誘人,令人一口接一口 痴心小麵——微辣的小麵,加入了大量豆豆、花生碎和肉燥 麵質香口彈牙,愈食愈好味,屬輕量級的麻辣香口之作,可以作入門之選 ——蕎麥茶—— 隨餐送上養生健康的蕎麥茶,熱飲上陣,暖粒粒又舒暢 ——甜品—— 金絲榴槤卷:外層脆口,內裡香軟,口感不錯

雜感女生 好味日記

˚*•。痴心小麵.一麵之緣:痴心愛上。•*˚

✿✿舌尖上的銅鑼灣✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

想吃麵的時候,一定是帶麻辣的香氣

在記利佐治街看到一個大招牌:痴心小麵

未吃過,不知如何痴心呢?於是和同事一起上樓一試

原來這裡二人餐才218元非常抵食

難怪超多情人到此癡纏,HAHAHAHA

小食可選3

海蜇——夠爽口彈牙,配上秘製汁汁非常惹味

雪花牙籤雞——炸得香脆可口,一支支牙籤篤住食,份外過癮

香拌牛展——最愛牛展的濃香牛味,切片入口,吸收勁多香濃汁汁

痴心紅蔥頭雞——份量不少,足2人用

鮮滑的雞肉,皮特別香,因為有紅蔥頭的香氣

加上粒粒的碎蔥,滿口香氣,很有食力

誘人的麻醬麵——名副其實的誘人,入口就是香到爆的麻醬味

辣度=零,但味力十足,麻香誘人,令人一口接一口

痴心小麵——微辣的小麵,加入了大量豆豆、花生碎和肉燥

——蕎麥茶——

隨餐送上養生健康的蕎麥茶,熱飲上陣,暖粒粒又舒暢

——甜品——

金絲榴槤卷:外層脆口,內裡香軟,口感不錯

這裡的味道也有一定水準,特別是愛吃麻醬的人

值得到此一吃呢!

小評:
味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
题外话/补充资料: 小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★☆ 服務:★★★★☆ 衛生:★★★★☆ 抵食:★★★★☆
2017-03-08