2021-09-08
今日去咗新界好多朋友介紹嘅老字號,喺上水個車站大概行5分鐘到會見到有一間好熱鬧嘅酒吧餐廳,有得食嘢之外仲有得hh,今次我哋就叫咗個晚餐套餐,一個燒春雞一個肉眼牛扒!晚餐都會跟一個餐包同埋餐湯,我哋就揀咗忌廉湯,佢嘅忌廉湯都非常香濃而且非常creamy!原隻燒春雞配意粉🍝原隻燒春雞嘅份量都好大,可以同朋友share食,去燒春雞燒到好香,肉質非常嫩滑👍🏻👍🏻而且佢個皮唔會好窿,仲好Juice添😻😻覺得就咁食成隻雞都夠飽佢啲意粉都差啲食唔晒😵😵另外仲叫咗美國肉眼扒10oz,我哋叫咗七成熟,嚟到嘅時候肉扒都非常大,都非常容易切開,切開之後都唔會見到有血水,係七成熟!而且牛扒嘅肉質但非常淋,唔會非常銀👍🏻👍🏻🤭再配埋佢嘅燒汁就非常好味😋如果你哋都係上水附近都可以去試吓依間平價又高質嘅西餐廳,佢哋平時都仲有happy hour!