2022-06-02 106 浏览
時常到旺角買東西,買完就會行下熱門地方食下嘢,有些小店唔係街坊就很少會帮襯的,除非有人介绍啦。瑞生堂位於旺角街巿邊緣位置,後面是巴士站,多數人行完食完就拿拿臨走,唔知前面街角有間凉茶舖。近幾日,可能食得燥熱嘢多,又麻辣又榴槤,攪到眼赤、口乾口苦,飲大量水也夠,瞓得唔好,成晚發夢,記得之前係瑞生堂買過支雞骨草飲,今次行經旺角,買咗支大的,老闆話有些老顧客由元朗專程來買幾支返去,他有750ml細支$25, 1750ml 大支$50。買咗返去,已經飲咗半支,藥味很濃,火露夠晒,除咗雞骨草外,他有加入綿茵陳,車前草……等植物,最緊要係無添加。每個人体質唔同,飲完至少肚子舒服,睇下今晚有冇好覺瞓先😂

每個人体質唔同,飲完至少肚子舒服,睇下今晚有冇好覺瞓先😂

2022-06-01
外卖自取
$50 (其他)
2010-03-06 217 浏览
我都是第一次推介涼茶店子是親戚的朋友開的,果然做得不錯~FREE了幾支回來,喝完效果不錯!真的清熱氣!消了我的喉嚨痛,現在還自己想去買來喝據知這支「中草藥雞骨草」涼茶是用了很多種藥煲成的,不會偷工減料的~涼茶不稀!喉嚨痛、熱氣、感冒都岩飲!大家可以去試下....絕對work!!!

我都是第一次推介涼茶
店子是親戚的朋友開的,果然做得不錯~