2023-07-16 501 浏览
今次去咗太安樓依間食漢堡,又幾好食。分別叫咗一個燒烤雞漢堡,同埋雞肉中東烤肉卷,兩個都係加雞翼,薯條同埋汽水😆佢嘅中東烤肉卷 好得意,唔係用薄皮被包住,而係用麵包鮑魚,所以食落去會好有口感同埋厚實。而燒烤雞漢堡都唔錯,而且醬好多。薯條都炸得幾好,幾粗。。而雞翼係炸過,再加上唔同嘅醬汁,食落唔錯。✅✅但要注意返一間餐廳係唔提供餐具,佢會建議你用手食或者用紙巾,所以比較建議外賣返去有洗手嘅地方🤣🤣
今次去咗太安樓依間食漢堡,又幾好食。

2023-07-16 234 浏览
一直都聽聞太安樓有好多美食,今次終於去咗掃街啦裏面有好多唔同嘅嘢食,當中一間hungry Benny吸引住我嘅注意力因為我聽到出邊嘅客人居然話依一間仲好食過Five guys,搞到我即刻心思思叫咗一個漢堡套餐佢一個漢堡先至40幾蚊加$18就可以轉餐,如果你係學生嘅話仲可以免費轉餐添,價錢相當不錯我就叫咗個漢堡加雞翼加薯條加飲品嘅套餐,食得勁豐富同滋味,特別係雞翼,我叫咗水牛城雞翼,勁多醬,酸酸辣辣好惹味
一直都聽聞太安樓有好多美食,今次終於去咗掃街啦
2023-07-13 163 浏览
前幾日放假同朋友去咗太安樓掃街~~見到呢間小店主打中東烤肉卷同漢堡,全部即叫即製,價錢仲好親民😍😍門口仲有可愛的賓尼兔霓虹燈裝飾🐰,十分吸睛!即刻去試試先~~🍔松露醬漢堡 $45✨麵包鬆軟,裡面包住牛肉、芝士、生菜、蕃茄、洋蔥同松露醬等~~牛肉好厚身,肉質紥實多汁🐮!每啖都食到松露的香氣,加上芝士、生菜等配料一齊食口感好豐富🤤🤤另外我仲加($28)升級至「雞翼薯條+飲品」套餐,薯條即叫即炸,好香脆🔥🔥雞翼都唔錯,外層沾滿水牛城醬汁,十分惹味!整體性價比高👍🏻👍🏻
前幾日放假同朋友去咗太安樓掃街~~

🍔松露醬漢堡 $45✨

2023-07-11 147 浏览
太安樓嘅美食眾多🙈港島難得嘅掃街好去處🤔但通常都係以港式街頭小食為主🤐🤔但今次難得見一間賣kebab同漢堡嘅小店,一於就試下🙈中東烤肉卷+三隻雞翼,薯條,汽水❤️❤️❤️❤️$55+$18外面嘅皮偏淋身,令食落比較有容易咬😝烤肉卷🫔揀左雞肉,雞肉算嫩滑,亦好有味,配上外面嘅皮食,味道啱啱好😌雞翼炸得脆身,加上蒜香醬🧄,更香口惹味,薯條同樣香脆😚🤩值得一讚🥰😗😌😆☺️☺️😉

中東烤肉卷+三隻雞翼,薯條,汽水❤️❤️❤️❤️
$55+$18

2023-07-10 107 浏览
最近我跟隨上司同事去了西灣河工作,我哋平時都知太安樓好多平價美食,所以午餐時間我哋又來到太安樓地下周圍搵野食, 無意中見到有間漢堡店好吸引!我分別買了炸魚漢堡薯條餐 及松露牛肉漢堡餐 :炸魚漢堡炸魚香脆外脆內軟,魚肉嫩滑,漢堡麵包🥯又香軟可口!松露牛肉漢堡松露牛肉香噴噴松露好吸引, 牛肉牛味濃又多汁,真惹味!兩個餐$100 左右 已包薯條,飲品性價比不錯👍地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A34A號舖

我分別買了炸魚漢堡薯條餐 及松露牛肉漢堡餐 :

炸魚漢堡
炸魚香脆外脆內軟,魚肉嫩滑,漢堡麵包🥯又香軟可口!

松露牛肉漢堡
松露牛肉香噴噴松露好吸引, 牛肉牛味濃又多汁,真惹味!

兩個餐$100 左右 已包薯條,飲品
性價比不錯👍

地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A34A號舖
2023-06-30 80 浏览
放工肚餓經過太安樓, 見有一間kebab, 就試一試.嗌咗個雞卷同薯條, 等咗大概5/6分鐘. 講咗要走洋蔥,結果有好多生洋蔥😵‍💫挑極都仲有….雞肉冇乜烤過咁, 碎得泥似煲湯嘅湯渣, 食落去完全冇kebab感覺. 醬汁一般, 同埋其實都唔會俾你揀有咩醬, 佢又唔會offer. Wrap 還好,似有烤過, 厚度OK. 薯條都OK, 一般水準. 但見着收銀哥哥找完錢俾我, 冇帶手套 擰轉後邊去整食物…ummm…應該都唔會有下一次啦.
放工肚餓經過太安樓, 見有一間kebab, 就試一試.

2023-06-01 167 浏览
上星期五夜晚經過太安樓見到呢間除咗賣漢堡包,原來都賣kebab,見好耐冇食,呢頭附近又唔見有呢樣嘢,所以就買咗個烤牛肉卷返屋企食。首先出到嚟佢唔係真係好似平時嗰啲圓形捲住,而係壓扁左,一打開個錫紙包啲牛肉碎跌晒出嚟食得好麻煩。味道亦都係一半,啲牛肉亦都好乾。諗住$55算啦。好嘅一餐唔好嘅一餐。點知食完一個鐘後到開始個人唔舒服發熱發冷跟住作嘔,最後嘔返食咗嘅烤肉卷,先至好返啲。所以大家想清腸胃先好諗住食

所以大家想清腸胃先好諗住食
2023-03-13 362 浏览
呢間咁嘅嘢都開左一段時間,從來都無諗住試,因為行過見到個門面已經唔開胃,亦未曾見過有人排隊幫襯,呢間嘢咩料都心中有數~點知呢晚唔知時運低定咩原因,居然走左埋去試,我前邊無客,我後邊又無客,真係欣賞自己嘅膽色~結果,真係奶晒嘢!個漢堡包裡面塊所謂牛肉,竟然係生嘅!水牛雞翼個汁難食到不得了,雞翼亦都勁瘦無乜肉!最不滿係果兩個staffs,一條𡃁仔一條肥妹,一邊整我d食物,一邊吹水無停過,唔知噴左幾多飛沫落我d食物!!!呢次經驗真係好後悔,留意番,呢間嘢係一d都唔平!!!!!

結果,真係奶晒嘢!
個漢堡包裡面塊所謂牛肉,竟然係生嘅!
水牛雞翼個汁難食到不得了,雞翼亦都勁瘦無乜肉!

呢次經驗真係好後悔,
留意番,呢間嘢係一d都唔平!!!!!

2023-01-14 420 浏览
特登去太安樓諗住搵啲好味嘅嘢食,見到網上面有人推薦呢間嘢,就試咗佢個全日早餐。個餐等咗20分鐘,都唔係最大問題,冇諗過水準咁差。🥲🥲🥲最主要嘅問題係個手打漢堡,又un又冇味,完全擺唔落口;個炒蛋入面加咗炒蘑菇,非常細份,冇咩味道,仲有少少臭⋯🤢最後就係個pancake,份量ok口感都還可以,但剩係得少少蜜糖醬,最後要去m記加個新地筒落去食先有味😂😂呢個套餐要$88,真係好唔抵!😡😡
2023-01-14
下午茶
2022-11-19 425 浏览
之前只買過飲品,不過係現成果醬開,所以之後再沒幫襯。見佢張Burger poster 拍得咁靚,今日決定試吓。打開紙包裝,一見到個包係淺色,軟爬爬樣!已經有點失望!一大啖食落去,有洋蔥味,但並不太香甜,食到牛肉!冇乜牛肉香味,食到一半,有粒細沙!咩事?有啲驚!而且超級多筋!如果不太硬的筋,會照食,不過,真係太硬了!食食吓覺得有少少脆但無香味的,原來是煙肉🤷🏿‍♀️,點解連煙肉都無香味!只有咸味!呢個漢堡$43.平嘅!但我係唔知食咗啲咩!我決定寫評論係希望佢哋有改善…..感覺香港食材來源愈來愈差!還是愈來愈貴?
打開紙包裝,一見到

個包係淺色,軟爬爬樣!已經有點失望!

2022-09-23 533 浏览
今次見到多咗款式的小食。Pancake依然這幾款味道。睇落佢哋個recipe已經穩定大大個pancake外賣形式攞到返屋企都依然夠挺身。試咗佢哋個新炸魚柳包 「素」 $48估唔到食齋都可以變成咁 , 真係好似食緊真嘅魚一樣 🐟😂Pancake有加價 ,之前$40 兩塊 而家 $48 (咁嘅質素都非常之合理, 出到去食都唔止這個價)之前嘅雜莓改做士多啤梨🫶🏻🍓排隊嘅時候都聽到其他客人說「轉成遠道揸車來食、太安樓美食唔少得佢嘅pancake 同埋漢堡包」。

試咗佢哋個新炸魚柳包 「素」 $48

估唔到食齋都可以變成咁 , 真係好似食緊真嘅魚一樣 🐟😂

士多啤梨楓糖疏乎厘pancake
2022-09-22
15 分钟 (外卖自取)
士多啤梨楓糖疏乎厘pancake
  • 漢堡包
  • Omni  fish  fillet
  • 疏乎厘pancake
2022-09-03 445 浏览
。Pancake 。日常。今次食你啦 - 班戟賓尼 Pancake Bunny (都係因禍得福先有得食🤭)太安樓俾人嘅感覺係食炸嘢,小食多。 但其實喺太安樓入面都有甜品食!仲有佢 - Pancake !!呢間舖頭喺橫巷入面,隔離係炸物😳但唔可以食炸嘢住,雖然好吸引都….每一份pancake都要等15至20分鐘,即叫即整💛所以order完之後,仲可以行個round 睇吓仲有冇其他啱食😝今次叫左厚班戟朱古力醬及棉花糖 - Chocolate Pancake (2pcs)個pancake有口感,唔係空氣感 frd 黎,朱古力醬同棉花糖都頗多,學舖頭話齋,如果即刻食嘅話應該會更加好味,但其實外賣攞走咗,坐喺度食,佢都唔差喎👍🏻間舖頭冇啊得堂食嘅,買完一係企喺度食,一係就攞走,但係呢一個價錢,又甘足料,係確實可以再次encore👍🏻(如果可以加cream嘅話,我諗應該仲好食😝)
。Pancake 。日常。

今次食你啦 - 班戟賓尼 Pancake Bunny
(都係因禍得福先有得食🤭)

(如果可以加cream嘅話,我諗應該仲好食😝)
15 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-08-05 456 浏览
好耐冇去太安樓食嘢,見到呢間新嘅Pancake Bunny,裝修幾靚咁樣,就同朋友一齊食我哋兩個人嗌咗一個Pancake同埋一個Burger ,好彩兩個人share,如果唔係都應該食唔晒😂首先講吓個pancake先,我幾鍾意佢嘅質地有口感,而且即叫即做,食落口熱辣辣,不過甜食嘅pancake唔係太啱我口味,下次試下鹹食先現場冇枱櫈,好彩兩個人去,如果唔係都唔知點樣拎住啲嘢食Truffle Burger醬汁超級多,cover曬成個burger 嘅味道,最欣賞麵包有烘過,食落去脆嘅,漢堡肉夠健康,肉厚而且冇咩肥膏呢個價錢我冇太多要求,朋友話要俾4粒星⭐️

現場冇枱櫈,好彩兩個人去,如果唔係都唔知點樣拎住啲嘢食

Truffle Burger

呢個價錢我冇太多要求,朋友話要俾4粒星⭐️
2022-08-05 342 浏览
見太安樓開左間班戟店,食評又一致好評,咪同朋友試下佢,我平時好少會食剩野,呢間係少數令我食一半就掉嘅食店疏乎厘班戟質地係ok嘅,打很夠硬正,咬落去就好似食莎翁咁,不過佢啲sauce 唔知發生咩事,楓葉糖漿配水果?水果呢?右邊嘅cream一陣就溶曬,所謂嘅水果係罐頭berry,死甜,仲要糖漿搞到水塘咁食落去淨係得個甜字,唯一相比嘅係,佢比平時班戟店平,但有下開廚嘅,自己做好似會開心啲如果再食的話,一定叫佢favour 全走

如果再食的話,一定叫佢favour 全走
2022-08-04 240 浏览
西灣河地鐵站一出就係美食滿滿嘅太安樓,鍾意食嘢嘅我又點會唔識嚟丫。喺太康樓入面開咗Pancake bunny我當然叫咗個超鬆軟🥞嘅厚班戟配楓葉糖漿及水果我即場食,因為店員話疏乎厘班戟,如果拎返到屋企品質會下降㗎,真係好好味😋幸福感滿分💯另外我叫咗個招牌鵝肝牛肉漢堡漢堡包🍔包質地好軟,主角係牛肉漢堡,肉汁滿滿帶有筋,入口好有咬口,鵝肝外脆內juicy 同漢堡係絕配❤️ 入面嘅材料非常豐富,熟有洋葱🧅蕃茄🍅生菜🥬芝士🧀煙肉和沙律醬,超級好味,下次再食吓其他口味嘅漢堡先得😋
我當然叫咗個超鬆軟🥞嘅厚班戟配楓葉糖漿及水果
另外我叫咗個招牌鵝肝牛肉漢堡