2022-08-02 168 浏览
pancake質地幾挺身,咬落有口感,比較推薦topping on side漢堡嘅用料幾足,以呢個價錢黎講係抵嘅!漢堡扒嘅肉質比較健康,如果多返少少肥肉會比較好,麵包有烘過令佢皮脆,醬吸曬入麵包,幾入味Menu 選擇唔算多,主要有Pancakes 同BurgerBuger總共有7款,今次試左最多人食嘅Truffle Mayo Burger店舖位於太安樓裡面,中間位置,而且裝修比較特別,算係容易搵Pamcake bunny

漢堡嘅用料幾足,以呢個價錢黎講係抵嘅!

店舖位於太安樓裡面,中間位置,而且裝修比較特別,算係容易搵

Pamcake bunny
2022-08-01 107 浏览
食物即叫即做、食材超有份量!仲有all day breakfast添呀!啱啱補完課嘅我即刻衝咗去太安樓嘅pancake店!需要即時食返個漢堡包同甜品等自己開心一下先!漢堡包評分:外觀🌟🌟🌟口感🌟🌟🌟份量🌟🌟🌟價錢🌟🌟🌟服務🌟🌟🌟包夾住牛肉口感juicy、配合蔬菜同醬料有種異國風味!pancake評分:外觀🌟🌟🌟口感🌟🌟🌟份量🌟🌟🌟價錢🌟🌟🌟服務🌟🌟🌟濃濃cream味嘅pancake真係甜品必嗌!口感軟綿綿有抹茶、楓糖漿、朱古力味可選,任由你配搭!pancake唔太甜適合男女老少食!位於@太安樓西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A34A號舖

漢堡包評分:
外觀🌟🌟🌟
口感🌟🌟🌟
份量🌟🌟🌟
價錢🌟🌟🌟
服務🌟🌟🌟
包夾住牛肉口感juicy、配合蔬菜同醬料有種異國風味!

pancake評分:
外觀🌟🌟🌟
口感🌟🌟🌟
份量🌟🌟🌟
價錢🌟🌟🌟
服務🌟🌟🌟
濃濃cream味嘅pancake真係甜品必嗌!
口感軟綿綿有抹茶、楓糖漿、朱古力味可選,任由你配搭!
pancake唔太甜適合男女老少食!

位於@太安樓
西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A34A號舖
楓糖漿pancake
鵝肝牛扒漢堡包
招牌鵝肝牛肉漢堡
楓糖漿pancake
鵝肝牛扒漢堡包
招牌鵝肝牛肉漢堡
今日又黎到太安樓覓食🤣 最鍾意睇下有無新開既小食店❤️ 今次見到呢間小店主打Pancake 但同時又有賣漢堡🍔 兩樣都好似好吸引好想試下😋 ⭐️ Bunny's Pancake 🐰招牌既梳乎厘 Pancake 超有驚喜🥰 咬落去好鬆軟 軟綿綿咁唔會膩口☁️ 蛋白感覺好輕盈 平民既價錢完全超越Cafe既質素🤍 簡單用左楓糖漿同紅莓汁調味🍓 唔會搶左Pancake既蛋香 🥞⭐️ Foie Gras Burger 🍔一睇就見到份量好豐富 💕 鵝肝超厚充滿油香🦆 漢堡本身肉質都好淋 咬落好Juicy🥩 麵包本身夠鬆軟 而且薯條仲加上少少辣味調味調味🌶 整體CP值好高

Bunny's Pancake

⭐️ Bunny's Pancake 🐰

⭐️ Foie Gras Burger 🍔
Bunny's Pancake
2022-07-27 89 浏览
今日去西灣河探朋友,點都要買啲嘢食大家開心share…太安樓有好多不同嘅美食,而比我吸引到嘅就係呢一間pancakebunny!佢有好多唔同嘅burger選擇同埋班戟…我哋都鍾意食啲比較龍尾嘅嘢所以呢一間係好適合我哋我叫咗一個他他醬漢堡,同埋厚班戟朱古力醬及棉花糖,由於即叫即整所以我哋需要喺外面等20分鐘!我哋期待嘅嘢食終於搞掂啦, 他他醬漢堡有好厚嘅牛肉,肉汁豐富,再配上蔬菜可以平衡返味道!然後班戟係比我預期中更加好食,甜度適中,食完唔會覺得好重味,除咗鍾意食甜品嘅女士之外,連男士都會接受呢一個甜度
今日去西灣河探朋友,點都要買啲嘢食大家開心share…

2022-07-19 96 浏览
西灣河太安樓好多野食,,今次經過呢間pancake小店,見到原來有漢堡!!!!我叫左個漢堡餐,,再加左薯條~🤪🤪🤪佢有唔同既醬汁口味可以選擇~有辣味、經典款等等……我鍾意食辣,叫左辣味 ~😎😎😎佢既牛肉係手打牛肉,,好厚身,好足料,味道都好正。薯條有落黑椒,原來咁樣都幾香幾好食~呢個價錢食到呢個質素,,性價比高。其實一直都想試佢嘅pancake,不過怕自己食唔晒所以都係留返下次再試🤣🤣🤣
我叫左個漢堡餐,,再加左薯條~🤪🤪🤪
佢有唔同既醬汁口味可以選擇~
有辣味、經典款等等……
我鍾意食辣,叫左辣味 ~😎😎😎
佢既牛肉係手打牛肉,,好厚身,好足料,味道都好正。
薯條有落黑椒,原來咁樣都幾香幾好食~
呢個價錢食到呢個質素,,性價比高。
2022-07-11 87 浏览
招牌鵝肝牛肉漢堡 $90 份量十足,豪邁奔放,每一種食材都存在感十足,卻不會互搶鋒頭。一大片鵝肝絕不欺場,厚厚漢堡排亦充滿肉汁。配料的每一項細節亦兼顧周到:由塗滿牛油煎至脆口的麵包,至滿溢的蛋黃醬和芝士,還有大量番茄、生菜和洋蔥。角度所限,照片未能盡錄包內材料。厚班戟配朱古力醬及棉花糖 2pc $40 (另有3$53供選擇)綿滑十足,尚未切開已澎湃得自行爆漿。蛋香恰到好處不會過甜,濃厚朱古力醬亦充滿可可豆香,不會有坊間常見的人工甜味,算一大驚喜。還有學生優惠,學生送飲品和薯條。小編也建議各位大大儘快享用Pancake,味道和質感也更好。大部分時間,小編都會選擇即場享用美食。

招牌鵝肝牛肉漢堡 $90

還有學生優惠,學生送飲品和薯條。

小編也建議各位大大儘快享用Pancake,
味道和質感也更好。
大部分時間,小編都會選擇即場享用美食。

2022-07-08
  • 招牌鵝肝牛肉漢堡
2022-06-27 114 浏览
西灣河嘅太安樓好出名👍,勁多美食,每次想掃街都會去😋。作為東區街坊,隔一排就會去食下嘢🍽️🍴,好方便。前幾日囡囡放學,帶佢去食嘢,見到開咗一間主打漢堡包同班戟嘅外賣店Pancake bunny🐰, 門口有兔仔裝飾,好可愛。食物即叫即做,要等十五分鐘,保證熱辣辣。🍔鵝肝牛肉漢堡 大大個,材料好豐富😋有鵝肝,厚厚嘅牛肉漢堡, 仲有煙肉,芝士 ,蕃茄,洋蔥,生菜,勁juicy。🥞厚班戟配🍫朱古力醬及棉花糖班戟鬆軟,配香甜嘅朱古力醬,同小朋友喜愛嘅棉花糖,幸福滋味💗💕

食物即叫即做,要等十五分鐘,保證熱辣辣。

🍔鵝肝牛肉漢堡

🥞厚班戟配🍫朱古力醬及棉花糖

2022-06-27
外卖自取
呢幾年都開始食pancake熱潮.而且都好受歡迎,呢間位置太安樓中的一間小店,而附近有Pancake 同漢堡既店都唔多,下午茶又好LUNCH 又好,都想食的唔係中式既食物。漢堡價錢由HK$40至HK$90多款選擇 仲有甜品的班戟有2塊或3塊選擇由HK$40- $76鵝肝牛肉漢堡 $90 厚班戟配朱古力醬及棉花糖 $40 /2 塊粒粒棉花糖更加甜美呀鬆軟班戟淋上朱古力醬,配以忌廉同棉花糖真的是分外滿足。淡淡朱古力醬味道而且柔軟鬆化的口感甜而不膩,仲散發出微微既蛋香鵝肝牛肉漢堡 即叫製作約15分鐘鵝肝牛肉漢堡中夾了厚切鵝肝、煙肉、牛肉漢堡、蕃茄塊、芝士鵝肝入口滿口充滿住油脂香味,入口後仍留住餘韻在口腔中牛肉肉質鮮嫩多汁
漢堡價錢由HK$40至HK$90

多款選擇

仲有甜品的班戟
有2塊或3塊選擇
由HK$40- $76
鵝肝牛肉漢堡 $90
厚班戟配朱古力醬及棉花糖 $40 /2 塊
粒粒棉花糖更加甜美呀

鬆軟班戟淋上朱古力醬,配以忌廉同棉花糖真的是分外滿足。
淡淡朱古力醬味道而且柔軟鬆化的口感

甜而不膩,仲散發出微微既蛋香
鵝肝牛肉漢堡

即叫製作約15分鐘
鵝肝牛肉漢堡中夾了厚切鵝肝、煙肉、牛肉漢堡、
蕃茄塊、芝士
鵝肝入口滿口充滿住油脂香味,入口後仍留住餘韻在口腔中
牛肉肉質鮮嫩多汁
2022-06-26
2022-06-01 245 浏览
太安樓真係平民美食天堂最近見多左間小食店, 主打漢堡及pancake,四十蚊左右就食到, 一於買來試下先。鵝肝牛肉漢堡 $90 即叫即製,落完單之後大約等15左右就可以拎,漢堡裡夾住厚切鵝肝、煙肉、厚牛肉漢堡、蕃茄同流出來既芝士,賣相相當豐富,咬落有肉汁,非常邪惡。 轉餐加$18包香脆粗身薯條及飲品厚班戟配抺茶及紅豆 2pcs $40班戟可選梳乎厘/美式實心口感,我揀左梳乎厘班戟,口感鬆軟綿滑,配上抺茶醬及紅豆蓉,甜而不膩,好perfect。
太安樓真係平民美食天堂

最近見多左間小食店, 主打漢堡及pancake,
四十蚊左右就食到, 一於買來試下先。

鵝肝牛肉漢堡 $90

即叫即製,
落完單之後大約等15左右就可以拎,
漢堡裡夾住厚切鵝肝、煙肉、厚牛肉漢堡、
蕃茄同流出來既芝士,賣相相當豐富,
咬落有肉汁,非常邪惡。

轉餐加$18包香脆粗身薯條及飲品

厚班戟配抺茶及紅豆 2pcs $40

班戟可選梳乎厘/美式實心口感,
我揀左梳乎厘班戟,口感鬆軟綿滑,
配上抺茶醬及紅豆蓉,甜而不膩,好perfect。

2022-05-29 168 浏览
以我所知港島東區冇乜地方有all day breakfast🫣如果有請介紹我,我最鐘意食all day breakfast 因為😎早兩日去朋友家gather,行經呢間鋪頭見到最基本的$40至尊漢堡 已經有芝士煙肉紫色洋蔥蕃茄生菜🤩🤩仲好舊包脹卜卜,一睇就好有食慾🥰即刻停低外賣左甜品🍮餵下朋友又費時兩手空空上佢到梳乎厘大大舊,味道又好足夠可能太餓一個人食曬兩件🫣雖然地點對我呢個新界人黎講比較遠不過行街或者經開點都要特登黎買返件

早兩日去朋友家gather,
行經呢間鋪頭
見到最基本的$40至尊漢堡
已經有芝士煙肉紫色洋蔥蕃茄生菜🤩🤩
仲好舊包脹卜卜,一睇就好有食慾🥰

即刻停低外賣左甜品🍮餵下朋友
又費時兩手空空上佢到
梳乎厘大大舊,味道又好足夠
可能太餓一個人食曬兩件🫣
雖然地點對我呢個新界人黎講比較遠
不過行街或者經開點都要特登黎買返件

2022-05-26 143 浏览
漢堡包及pancake 好有質素。價錢又唔貴 —$40係邊度搵到?. 港島東都唔知邊度可以搵到間all day breakfast. 竟然太安樓裏面開咗間大家可以試試🥞🍔❤️
漢堡包及pancake 好有質素。價錢又唔貴

大家可以試試

🥞🍔❤️
Bunny  pancake
2022-05-23
宵夜
Bunny  pancake
"Pancake Bunny" . Is the sister shop to the same famous Tai On Lau 太安樓 building's "Lazy Pasta".The 1st shop, cooks up a Japanese Eggs x Japanese white flour pancakes 🥞! For only around $40 HKD. Whilst at the same time, they also make their own proprietary Beef Burgers 🍔 by hand grinding the mince, then seasoned with their own recipe. *Not allowed to divulge the recipe totally, but it involves a gastric bubbly input to enhance the beef patty texture!•The Beef burger comes with either Veggies & C

•The Beef burger comes with either Veggies & Cheese 🧀. But later on, they also introduced a French Foie Gras 煎鵝肝版本.

•Matcha Pancakes 抹茶班戟, as said uses Japanese eggs 🥚🍵. Also Japanese flour to make. The Egg whites and Egg yolk are whipped separately for the best combined textures & flavors, after cooking

• The most Popular recipe here. Is surprisingly, the All Day Breakfast with beef patties, eggs, bacon & mushrooms. 全日早餐班戟. Which suits the whole day or after a hard work out, or a long day at work.. Or sometimes, after a bit of booze or Hangover episode!! 😊