2023-11-15 16 浏览
生活壓力大,食飯時間就更加應該鬆一鬆黎到尖沙咀狐狸食堂,慢慢享受下,食幾串串燒,飲杯野,放鬆一下心情啦狐狸食堂有兩款串燒set分別係免治雞肉棒4串同五花腩串4串以較低既價錢同時試晒唔同口味,係非常抵食既選擇免治雞肉棒(4串) $158四款口味分別有醬燒免治雞肉棒,芝士免治雞肉棒,檸檬鹽免治雞肉棒,明太子免治雞肉棒。免治雞肉棒配上月見汁呢d就基本野,再加上四款唔同口味,變化多而且唔單一,食自更開心五花腩串(4串) $168呢個五花腩串既買四款口味分別係醬燒年糕豬腩卷,燒野菜豬腩卷,燒蘋果肉桂豬腩卷 ,燒煙肉蕃茄卷唔鍾意肉桂既朋友可能比較難接受蘋果肉桂豬腩卷而食肉獸一定最愛燒野菜豬腩卷,基本上感覺就係啖啖肉除左呢兩個set之外,千奇唔好錯過佢地既燒鯖魚,非常好食而且好大條雞軟骨同軟骨餃子都係唔錯既選擇,香口脆口最啱就係配杯Asahi豚肉串set $168免治雞肉棒set $158燒厚切牛舌 $78味噌醬燒牛柳 $78醬油燒白鱔 $78明太子玉子燒 $58牛油蒜蓉翠玉瓜 $20醬油燒茄子 $28狐狸炒鮮菌 $45雞軟骨 $48日式炸軟骨餃子 $58燒鯖魚 $68白桃汁 $42日本柚子雪芭 $
生活壓力大,食飯時間就更加應該鬆一鬆

狐狸食堂有兩款串燒set
分別係免治雞肉棒4串同五花腩串4串
以較低既價錢同時試晒唔同口味,係非常抵食既選擇

免治雞肉棒(4串) $158

五花腩串(4串) $168
唔鍾意肉桂既朋友可能比較難接受蘋果肉桂豬腩卷
而食肉獸一定最愛燒野菜豬腩卷,基本上感覺就係啖啖肉

豚肉串set $168
白桃汁 $42
日本柚子雪芭 $38
日本紅茶雪榚 $38
2023-11-13 26 浏览
收工跟朋友去了狐狸食堂食日式串燒,飲下啤酒。餐廳除了生啤還有多款清酒,不過清酒我同個friend 都唔識飲,就揀生啤,$68杯,第二杯有半價。串燒方便,點了一客廚師推介的雞肉4品,包括:明太子免治雞肉捧檸檬鹽免治雞肉捧芝士免治雞肉捧醬燒免治雞肉捧店員會提議進食的先後次序,由淡到濃。我自己最喜歡檸檬鹽,比較清新。全晚最驚喜的串燒是燒蘋果玉桂豬腩卷,蘋果和豬腩肉很夾,酸酸甜甜又清爽,很好吃。小店只有數張枱,大約可坐十多人,服務很親切,食物都是即叫即做,是適合慢慢一邊食一邊傾計的地方。除了串燒,也有一些炸品很適合送啤酒。

收工跟朋友去了狐狸食堂食日式串燒,飲下啤酒。

串燒方便,點了一客廚師推介的雞肉4品,包括:
明太子免治雞肉捧
檸檬鹽免治雞肉捧
芝士免治雞肉捧
醬燒免治雞肉捧

除了串燒,也有一些炸品很適合送啤酒。
2023-11-13 20 浏览
#佐敦地膽 今次去佐敦嘅狐狸食堂食串燒!餐牌主自家製特色免治雞肉棒!仲有多款日式串燒、下酒小食、酒類等!選擇都幾多!小店細細坐位不多,日系裝潢氛圍感十足!🍢四支雞肉棒一客有四款包括:醬燒免治雞肉棒、檸檬鹽免治雞肉棒、明太子免治雞肉棒同芝士免治雞肉棒;好igable 嘅雞肉棒,由左至右味道由淡至濃排列,雞肉棒口感軟嫩,肉汁滿滿,配搭四種不同嘅煮法各有特色!我自己最鐘意檸檬鹽味夠清新!🍖五花腩Set 一客同樣有四款五花腩包括:味道清新爽甜十分驚喜嘅蘋果肉桂豬腩卷、口感爽脆嘅野菜豬腩卷、口感煙韌醬嘅燒年糕豬腩卷同鮮甜爆汁嘅煙肉蕃茄卷!四款都好食!🧈牛油醬油燒扇貝:鮮嫩嘅燒扇貝,可配薄脆嘅紫菜包住一齊食,外脆內軟,滋味滿分! 🦐蒜蓉牛油燒虎蝦:牛油燒但唔會好膩,大蝦蝦肉扎實,味道鮮美 !🍗燒雞中翼:燒得皮脆肉嫩,雞肉好juicy!  下酒小食:枝豆清新又開胃! 燒味淋魚干及魷魚🦑 香口惹味有嚼勁!🍜油揚烏龍麵:最後點返個簡單又好食嘅烏龍麵,麵條彈牙,十分暖胃!🥤飲品點了白桃汁,味道清新可解解膩! 狐狸食堂📍佐敦柯士甸路14號僑豐大廈地下西號舖

🍢四支雞肉棒
🍖五花腩Set

🍗燒雞中翼:燒得皮脆肉嫩,雞肉好juicy!

下酒小食:枝豆清新又開胃!

燒味淋魚干及魷魚🦑 香口惹味有嚼勁!
🥤飲品點了白桃汁,味道清新可解解膩!

狐狸食堂
📍佐敦柯士甸路14號僑豐大廈地下西號舖
  • 五花腩Set
  • 四支雞肉棒
找到一家以混合港式以及傳統日式串燒的小店, 店面雖然小小的, 但環境頗舒適, 是適合三五知己說說笑笑的好地方! 枝豆 $28 ~ 日式串燒不可缺的餐前小食! 燒味淋魚乾 $68 ~ 魚乾但完全不覺得乾, 入口仍有濕潤感, 甜甜的很開胃! 懷舊燒吊片 $58/份 ~ 濃濃的燒吊片味道, 很乾身脆口, 慢慢咀嚼仍有肉汁! 燒雞中翼 $38/2只 ~ 我的最愛, 開邊燒更方便食! 皮燒得香脆, 以鹽調味, 肉質嫩滑! 四味免治雞肉棒 $158/4串 ~ 醬燒免治雞肉棒、檸檬鹽免治雞肉棒、明太子免治雞肉棒、芝士免治雞肉棒! 採用日本德島縣阿波醋橘雞, 酢橘雞的食用飼料,是德島縣名產其中之一的酢橘,將其磨成粉末,融合乳酸菌、綠茶粉末、殼聚糖等混合飼料,使酢橘雞的肉質彈牙,更沒有雞肉的腥臭味。 四式串燒豬肉卷 $168/4串 ~ 燒煙肉蕃茄卷、燒蘋果玉桂豬腩卷、燒野菜豬腩卷、醬燒年糕豬腩卷! 採用日本黑豚五花腩, 日本黑豚肉是由專人飼養,飼料均有嚴格規定及控制,不含任何激素,所以沒有腥味,而且脂肪含量亦很低,肉質鬆軟,肉味香濃, 完全沒有肥膩感。蒜蓉牛油燒虎蝦 $88/2只 ~ 蝦肉爽口彈牙又鮮味

枝豆 $28 ~ 日式串燒不可缺的餐前小食!

蒜蓉牛油燒虎蝦 $88/2只 ~ 蝦肉爽口彈牙又鮮味!

牛油醬油燒北油道貝柱 $78/串 ~ 配上香脆紫菜同食, 貝柱的鮮香軟滑與香脆紫菜, 味道口感豐富, 層次被提升!

狐狸油揚烏龍麵 $45 ~ 烏龍麵QQ彈彈, 很清爽!

果肉白桃汁 $42/杯 ~ 真的是有果肉, 冰冰涼涼不會太甜, 味道不會假, 讚!
2023-11-12 27 浏览
餐廳位於佐敦柯士甸路,是一間主打日式串燒小店,食物即叫即燒👍🍢🍡🍻🥢串燒豬肉卷set$168,比散叫化算,4款都有驚喜🐷醬燒年糕豬腩卷 - 要趁熱食,年糕軟糯煙靭燒野菜豬腩卷 - 五花腩包住野菜,減少油膩感燒蘋果肉桂豬腩卷 - 看上以為是豬腩片包住金菇菜,食落爽口鮮甜,原來不是金菇菜是蘋果,蘋果多汁鮮甜,食落層次分明,清新,有驚喜燒煙肉蕃茄卷 - 燒過嘅蕃茄仔,特別鮮甜,中和煙肉嘅鹹味🥢炸雞軟骨$48雞軟骨炸得酥脆香口,熱辣辣,食落口索索聲,同啤酒好friend 🥢醬油燒白鱔$78🥢醬油燒茄子$28🥢狐狸燒鯖魚 (配自家酸汁)$68熱辣辣,燒得皮脆肉嫩,配上自家酸汁,令魚味更突出🥢日式栗子雪糕$38淡淡粟子味,奶味濃,偏甜

🥢串燒豬肉卷set$168,比散叫化算,4款都有驚喜🐷

醬燒年糕豬腩卷 - 要趁熱食,年糕軟糯煙靭

燒野菜豬腩卷 - 五花腩包住野菜,減少油膩感

燒煙肉蕃茄卷 - 燒過嘅蕃茄仔,特別鮮甜,中和煙肉嘅鹹味

🥢炸雞軟骨$48

🥢醬油燒白鱔$78

🥢醬油燒茄子$28

🥢狐狸燒鯖魚 (配自家酸汁)$68
熱辣辣,燒得皮脆肉嫩,配上自家酸汁,令魚味更突出

🥢日式栗子雪糕$38
淡淡粟子味,奶味濃,偏甜

2023-11-11 9 浏览
三五知己最岩就係去居酒屋傾密偈我哋係尖沙咀搵到一間細細哋嘅日式居酒屋,抱住試吓嘅心情,點知好有驚喜 連擺盤都好有心思‼️🐷四式串燒豬肉卷 有齊4款口味,分別有醬燒年糕豬腩卷、野菜豬腩卷、蘋果肉桂豬腩卷、煙肉蕃茄卷,✨估唔到蘋果肉桂配豬腩卷係咁好食,肉桂嘅香令整個口味更上一層樓蘋果嘅爽脆度係鬆化我口,唔硬又唔淋❤️✨蕃茄煙肉卷一入口,蕃茄汁爆曬出嚟,好juicy多汁✨野菜口味嘅豬腩卷,野菜仲好爽脆嫩口🐔雞肉捧都有四款口味,個人最鍾意檸檬鹽免治雞肉棒口味好refreshing‼️炸軟骨餃子、燒鱈魚條、醬油燒茄子、牛蒡呢3款都係我最鍾意食的佐酒一流🍶
三五知己最岩就係去居酒屋傾密偈

我哋係尖沙咀搵到一間細細哋嘅日式居酒屋,
抱住試吓嘅心情,點知好有驚喜
連擺盤都好有心思‼️

🐷四式串燒豬肉卷

蘋果嘅爽脆度係鬆化我口,唔硬又唔淋❤️
✨蕃茄煙肉卷一入口,蕃茄汁爆曬出嚟,好juicy多汁

✨野菜口味嘅豬腩卷,野菜仲好爽脆嫩口

🐔雞肉捧都有四款口味,個人最鍾意檸檬鹽免治雞肉棒

口味好refreshing‼️

炸軟骨餃子、燒鱈魚條、醬油燒茄子、牛蒡
呢3款都係我最鍾意食的
佐酒一流🍶

2023-11-10
2023-11-08 17 浏览
呢間係食日式串燒既鋪頭,位置就0係尖沙咀諾士佛臺下面條街韓國街前面少少,呢條街好多人夜晚飲酒搵野食都會來呢度食野架,雖然鋪面細細但食物質素都唔差。牛油烧難中翼 $38是一道經典的日式燒烤,用牛油和鹽調味,烤至外皮酥脆,內裡多汁。難中翼是雞翼的中段,肉質嫩滑,帶有一點點的筋,咬起來有彈性。牛油的香氣和鹽的鮮味,與雞肉的甜美完美地融合在一起,讓人一口接一口,停不下來。明太子免治雞肉伴捧 $42是一道創意的燒烤,用明太子醬和免治雞肉混合,捏成小球,然後用竹籤串起來,烤至金黃。明太子醬是一種辣味的魚子醬,有著濃郁的海鮮風味,與免治雞肉的細緻和鮮嫩相互映襯,形成一種獨特的口感和味道。每一口都能感受到明太子醬的微辣和免治雞肉的鬆軟,讓人欲罷不能。醬油燒白鱔 $78是一道清新的燒烤,用醬油和糖調製成的醬汁,醃製白鱔,然後烤至表面焦香,內裡嫩滑。白鱔是一種淡水魚,肉質細膩,沒有腥味,適合用醬油燒的方式來處理。醬油的鹹甜和白鱔的清淡,形成一種和諧的平衡,讓人感覺清爽不膩。燒蘋果肉桂豬肉卷 $48是一道甜美的燒烤,用蘋果片和肉桂粉包裹豬肉片,然後烤至蘋果軟化,豬肉熟透。蘋果和肉桂是一對絕配,能夠帶出豬肉的

牛油烧難中翼 $38

明太子免治雞肉伴捧 $42

醬油燒白鱔 $78

燒蘋果肉桂豬肉卷 $48
是一道甜美的燒烤,用蘋果片和肉桂粉包裹豬肉片,然後烤至蘋果軟化,豬肉熟透。蘋果和肉桂是一對絕配,能夠帶出豬肉的鮮甜,同時增加一點點的酸和香。每一口都能感受到蘋果的爽脆和豬肉的鮮嫩,讓人有一種幸福的感覺。

燒煙肉蕃茄卷 48
是一道鮮美的燒烤,用煙肉片包裹蕃茄片,然後烤至煙肉酥香,蕃茄爆汁。煙肉和蕃茄是一對經典的組合,能夠帶出彼此的鮮味,同時形成一種鹹甜的對比。每一口都能感受到煙肉的香氣和蕃茄的酸甜,讓人有一種滿足的感覺

2023-11-05 19 浏览
這間店的環境簡潔而舒適,以木質和日本傳統元素為主。你坐在舒適的座位上,享受著輕音樂和溫暖的燈光,彷彿置身於日本的小巷中。四支免治雞肉棒set, 明太子免治雞肉棒帶來了濃郁的辣味和鹹香的明太子風味,雞肉鮮嫩多汁。檸檬鹽免治雞肉棒則帶來了清新的柑橘香氣和微酸的口感,給予了雞肉更多層次的風味。芝士免治雞肉棒滿溢著濃郁的芝士香氣,質地柔軟,入口即化。醬燒免治雞肉棒則帶來了甜中帶著微微的鹹味,口感嫩滑多汁。明太子玉子燒。煎蛋外層金黃鬆軟,有濃郁的明太子風味。每一口都帶來了蛋香和鹹香的明太子味道,口感柔軟滑嫩醬油墝白鱔。這道料理以鱔魚經過烤燒後搭配香氣四溢的醬油墝調味。鱔魚肉質鮮嫩,口感彈牙,與醬油墝的香氣相互襯托。牛油醬油燒扇貝。這道料理以鮮嫩的扇貝經過烤燒後淋上滋味豐富的牛油醬油。扇貝肉質鮮嫩多汁,帶有微妙的甜味,與牛油醬油的香氣相得益彰。

2023-11-04 27 浏览
呢晚去左居酒屋食串燒🏮店員都好友善 仲請我哋飲酒xd環境好溫暖,坐得舒服提供多種日式串燒、小食和清酒🍶🍗 免治雞肉棒 |必點菜式 🍗免治雞肉棒是餐廳🍴自家製作 口感比外面的加工製品更加多汁嫩滑不會太鹹一份有4支雞肉棒 不同的口味:醬燒檸檬鹽明太子芝士🧀️每一口都充滿了肉汁!特別推薦芝士🧀️口味,口感濃郁讓人有種吃漢堡的錯覺!燒厚切牛舌串燒 牛舌非常厚 調味濃郁🍢 燒年糕紫蘇豬腩卷 🍢非常特別的組合,豬腩肉包裹著年糕口感獨特超級煙靭😝我好鍾意食年糕燒白鱔都好Juicy
呢晚去左居酒屋食串燒🏮
店員都好友善 仲請我哋飲酒xd
環境好溫暖,坐得舒服
提供多種日式串燒、小食和清酒🍶

🍗 免治雞肉棒 |必點菜式 🍗

免治雞肉棒是餐廳🍴自家製作
口感比外面的加工製品更加多汁嫩滑不會太鹹

一份有4支雞肉棒 不同的口味:
醬燒
檸檬鹽
明太子
芝士🧀️

每一口都充滿了肉汁!
特別推薦芝士🧀️口味,口感濃郁
讓人有種吃漢堡的錯覺!

燒厚切牛舌串燒
牛舌非常厚 調味濃郁

🍢 燒年糕紫蘇豬腩卷 🍢

燒白鱔都好Juicy
2023-11-04 16 浏览
我一直好支持小店,同朋友搵晚飯時發現「狐狸食堂」,細細間,不過好有日式feel,就入黎食野啦!!狐狸食堂是一家串燒小店,位於柯士甸道西!以日式串燒為主我地叫左好多野食!牛油蒜蓉翠玉瓜🥒燒雞中翼🐥免洽雞肉🐓醬油燒白饍🐟狐狸炒鮮菌🍄燒雞心🫀燒日式青椒仔🫑茶湞飯飯糰🍙燒日本雞柳🐔燒台灣鯖魚🐠最喜愛就係四式串燒豬肉卷,裡面包含燒年糕豬腩卷丶燒野菜豬腩卷、燒蘋果玉桂豬腩卷、燒煙肉番茄卷4種口味各有特色 最好味就係燒蘋果玉桂豬腩卷,就咁望以為係金菇,原來係蘋果…好爽口..同豬腩好夾!全部都係即叫即整,飲埋啤酒最適合,邊食傾計邊食…好開心地過左一個晚上!!

狐狸食堂是一家串燒小店,位於柯士甸道西!以日式串燒為主

我地叫左好多野食!

牛油蒜蓉翠玉瓜🥒
茶湞飯飯糰🍙
燒日本雞柳🐔
燒台灣鯖魚🐠

2023-11-03 15 浏览
免治雞肉棒 (4串) ~四款口味分別係醬燒、芝士、檸檬鹽、明太子,當中原味同檸檬鹽可以沾上旁邊嘅汁料,肉棒鬆軟口感,內裏肉粒亦有咬口,四種口味不同享受! 燒厚切牛舌 ~牛舌非常香軟,外層燒到帶有焦香,內裏呈粉紅色,賣相同口味都一流!味噌醬燒牛柳~牛味非常重,一啲都唔韌,一件一口啱啱好!狐狸炒鮮菌 ~鮮菌種類有幾款,每款既尺寸同口感都稍有分別,件件都沾上汁料夠曬入味!狐狸燒鯖魚 (配自家製酸汁) ~靖魚外皮極為香脆,啖啖肉,配上特製酸汁更可解油膩感荔枝梳打 ~有氣嘅梳打永遠都係最解渴,配搭上荔枝香味,口味非常香甜清爽

味噌醬燒牛柳~牛味非常重,一啲都唔韌,一件一口啱啱好!

Happy Friday去邊好?最適合約三五知己食日本串燒,小酌幾杯,聊聊天,鬆一鬆。日本人都有呢個習慣。每訪串燒店,阿女必點免治雞肉棒,喜歡軟綿綿的肉碎,加上4款很配搭的口味,很滿足。當中,最喜歡配蛋吃,口感特別軟滑。其它還有甘香的芝士、鹹香鮮味的明太子、醒胃的檸檬鹽等等。居酒屋還提供多款日式串燒,有軟嫩牛舌、富驚喜的豚肉串、爽口的墨魚嘴、脆卜卜的雞皮串……提到佐酒,小食一定要有炸雞軟骨、明太子烏冬。.菜單:燒雞皮燒雞中翼4式免治雞肉棒燒厚切牛舌燒墨魚咀蒲燒鰻魚炸雞軟骨明太子烏冬.狐狸食堂佐敦柯士甸路14號僑豐大廈地下西號舖

菜單:
炸雞軟骨
明太子烏冬
狐狸食堂
佐敦柯士甸路14號僑豐大廈地下西號舖

串燒套餐裡的四款豚肉卷同雞肉捲真係超推薦!每一款都有獨特的特色。店員建議先試醬燒年糕豚肉卷,因為如果等太耐,年糕可能會失去彈牙的口感。燒椰菜豚肉卷的味道濃郁燒蘋果肉桂豚肉卷則口感清新。最啱食到太滯清下口。燒煙肉蕃茄卷,超Juicy!四款豚肉卷的口感和層次感非常出色,搭配得恰到好處,而且豚肉烤得剛剛好,絕對不會太乾!另外有蒲燒鰻魚,入口即溶,而且鰻魚汁都算幾多仲有好推薦啊好牛舌,好厚好煙韌仲超重牛味!明太子烏冬都係一定要叫!位置也很方便,就在佐敦地鐵站附近。
串燒套餐裡的四款豚肉卷同雞肉捲真係超推薦!

每一款都有獨特的特色。

燒椰菜豚肉卷的味道濃郁
燒蘋果肉桂豚肉卷則口感清新。最啱食到太滯清下口。

燒煙肉蕃茄卷,超Juicy!

另外有蒲燒鰻魚,入口即溶,而且鰻魚汁都算幾多

仲有好推薦啊好牛舌,好厚好煙韌仲超重牛味!

明太子烏冬都係一定要叫!

位置也很方便,就在佐敦地鐵站附近。
上星期同老婆去左狐狸食堂,佢係一間裝修簡約,氣氛舒適既居酒屋,主打串燒同燒物,選用上等食材,用料新鮮燒厚牛舌,牛舌切得厚厚實實,燒得香香脆脆,肉汁豐富,配上自家製嘅醬汁同檸檬汁,鹹香開胃,好過癮!👀👍🏻山葵醬燒雞柳,雞柳肉質嫩滑多汁,山葵醬唔會太辣,反而帶出雞肉嘅甜味,又有少少清新嘅感覺,超正!😃👏🏻👏🏻四式串燒豚肉卷,呢個係我最鍾意嘅一款串燒,有四種唔同嘅配料卷埋豚肉,每一種都有自己嘅特色 😍😍😍燒煙肉蕃茄卷係最經典嘅組合,煙肉嘅香氣同蕃茄嘅酸甜好夾 👍🏻燒蘋果肉桂豚肉卷係最驚喜嘅一款,蘋果同肉桂都係甜品常見嘅材料,但係用嚟做串燒都好好味,蘋果燒得軟爛,肉桂香氣撲鼻,同豚肉一齊食有層次感 👏🏻燒椰菜豚肉卷 & 醬燒年糕豚肉卷都唔錯,椰菜增加咗清爽度,年糕增加咗彈牙度,好味~ 😋醬油燒茄子,茄子燒得好入味,又保持咗水分,唔會太乾或太油。外皮仲燒得微微焦脆,淋上醬油同蔥粒,簡單又美味!👏🏻👏🏻牛油燒北海道貝柱,貝柱大大隻彈牙新鮮,燒得啱啱好,好鮮甜。紫菜仲燒到好脆,勁好味!😋👏🏻👍🏻炸牛肉可樂餅,外層炸到超香脆,入面就係軟綿綿既牛肉同薯蓉,加埋七味粉沙律醬,味道簡直一絕!🙊浦燒鰻魚,鰻魚

浦燒鰻魚,鰻魚肉又厚又嫩,表面有少少焦香,淋上自家製嘅甜醬油,香甜可口~

山椒燒牛柳,牛柳粒剛剛好,唔會太生或太熟。山椒醬係用新鮮嘅山椒籽同醬油調製而成,辣度適中,唔會蓋過牛肉嘅鮮味,正!

牛油醬油燒飯團配櫻花魚鬆,飯團係用牛油同醬油炒過,然後灑上櫻花魚鬆。飯團同紫菜都香香脆脆,櫻花魚鬆增加咗鹹香度,一啖飯團一啖茶,好滿足~ 😌

狐狸燒鯖魚(配自家酸汁),呢個係店名菜式,當然唔可以錯過。鯖魚去骨去皮,切成薄片,再用特製嘅燒汁燒過。鯖魚肉質結實彈牙,燒汁帶出咗魚嘅香氣同甜味。配上自家製嘅酸汁,令味道更加清新開胃。

日本栗子雪糕,居然係 Kuri 嘅四萬十栗子雪糕,真係喜出望外,非常香甜可口,正呀!👍🏻

白桃汁,味道清甜不膩,好解渴。仲有少少白桃肉可以食,配串燒一流~

樣樣野食都咁好味,服務態度又好,下次要再返黎試埋其他串燒先得!😃
2023-10-31 25 浏览
同大家分享一個位於佐敦三角公日式串燒餐廳,佢嘅位置係喺三角公廁附近好容易搵!入到去室內,油煙味冇想像中咁濃有驚喜!而且枱與枱嘅距離唔算話好迫,最啱同朋友傾住計飲住洒happy friday同大家介紹一下佢哋嘅招牌特色串燒豬肉卷。其中燒椰菜豬腩卷好令我回味,呢款豬腩卷咬落去,又脆又唔膩,我甚至忍唔住再叫多一串除咗嗰個,我仲叫咗牛舌串燒。佢哋嘅牛舌切得剛剛好,食嘅時候一定要趁熱,因為佢非常Juicy而且煙靭諗度到啱啱好!唔會話好Over! 仲要特別讚揚一下餐廳嘅細心安排。佢哋提供冰水,而且連杯仔都係雪凍咗,真係好貼心!店員都好好好有禮貌。我一定會再去呢間餐廳!下次嚟就一定會試啲酒,有好多唔同嘅種類!可以叫店員介紹反!

好有禮貌。我一定會再去呢間餐廳!

下次嚟就一定會試啲酒,有好多唔同嘅種類!可以叫店員介紹反!