2021-12-31 91 浏览
龍門居舊店已經成日幫襯,睇住佢地努力經營,轉營再轉營,今次呢間新店係用另一個格調,地點靠近河傍,舖面闊落舒適,樓底高,坐得好舒服。好,坐低睇吓有咩好食先。法式紅酒燴和牛肉手工貝殼粉,上面有cherry tomato加水牛芝士碎,軟腍嘅和牛肉條,貝殼軟硬度控制得好好,亦都好入味。忌廉黑松露雜菌意粉,個忌廉超濃厚,掛滿每一條意粉,連雜菌都充滿好香黑松露味。焦糖泡沫朱古力,表面焦糖化,外圍圍住泡沫,朱古力比例高,但又唔過甜。

好,坐低睇吓有咩好食先。

2021-12-28 114 浏览
早前去咗屯門過了一個十分寫意的下午,這餐廳面對河邊,恍如置身渡假感覺!這間新開的西餐廳近單車徑以及河道旁,我由窗外望出去,再一邊品嘗美食,確實寫意極!餐廳都裝飾得很有田園氣息,牆上有葉子🍃,有掛上一架大單車,正配合著外面單車徑上駕駛著單車的人士,襯托得剛剛好!食物方面都用心又有質素,特別鍾意其中的蕃茄豬扒配蛋包飯,份量豐富,豬扒外脆內軟!還有和牛漢堡🍔 、炸魷魚圈配自家蜜糖芥末醬、自家焗蜜糖雞翼….不用點醬,味道都十分滋味!最後配上自家雜莓蛋糕和韓國柚子茶,大大滿足感!犇道 @chef_ben_hk 📍屯門業旺路101號弦海商場地鋪G01B號舖

不用點醬,味道都十分滋味!
最後配上自家雜莓蛋糕和韓國柚子茶,大大滿足感!

犇道 @chef_ben_hk
📍屯門業旺路101號弦海商場地鋪G01B號舖

2021-12-26 910 浏览
犇道開了新店,店舖較舊店的大很多🙈。店舖位於屯門弦海,在舊店行過去大約十分鐘就到了。新店環境光猛,鄰近河邊可欣賞風景,悠閒地吃東西😎。食物選擇有很多,多了咖啡和蛋糕選擇。-💥沖繩黑咖喱牛肋肉飯配荷包蛋 HKD$58,牛肋肉和咖喱的份量挺多的,另有荷包蛋在飯上☺。牛肋肉大大件,口感煙韌入口。咖喱味道濃郁,甜甜辣辣的挺惹味🤤。喜歡用荷包蛋的蛋汁拌飯,令到米飯更濕潤。-💥日式吉列豬扒蛋包飯配蕃茄汁 HKD$68,這個賣相吸引,金黃色的吉列豬扒,口感酥脆不油膩😍,肉質腍身帶肉汁。旋渦型的蛋包飯🙈,蛋味香濃口感滑滑的。蕃茄汁味道酸酸的挺開胃惹味🤤,用來拌飯不錯的。-💥唐揚炸雞配自家製蜜糖芥末醬 HKD$28,用小盤子裝著挺可愛的,這個是跟餐加購的小食,一份有三件。炸雞外脆內嫰,肉質煙韌帶肉汁,配醬汁吃味道更好🙈。-💥自選蛋糕 HKD$22/件,這個也是跟餐加購價,當天供應有三款撻,選擇紅莓果檸檬撻及熱情果芒果撻。紅莓果檸檬撻鋪滿雜莓🤩,味道酸酸甜甜的。熱情果芒果撻面頭有熱情果核,味道酸酸的很開胃,撻皮口感鬆脆。-💥迷你夾心甜甜圈 HKD$18/2件,有優惠劵的就會免費,有兩款顏色選擇,每款點了一

💥迷你夾心甜甜圈 HKD$18/2件,有優惠劵的就會免費,有兩款顏色選擇,每款點了一個😆。甜甜圈口感鬆軟,裡面有夾心味道更濃郁,味道不會太甜。
💥熱玫瑰咖啡 HKD$19 / 熱檸檬蜂蜜咖啡 HKD$19,飲品有跟餐優惠,用半價優惠升級🤩。

熱玫瑰咖啡有心心拉花,還有玫瑰花花瓣做點綴,咖啡味道香濃幼滑,玫瑰味道不會太甜😚。

熱檸檬蜂蜜咖啡味道香濃,把飲品攪拌一下,蜂蜜味道甜甜的,檸檬味道不會太酸。
2021-12-24
2021-12-20 114 浏览
🐳原來我經常經過也不知道這個開了一間餐廳,環境優美,面對著屯門河,晚上景色更美。 🐳火魔法師啤酒煮蜆💰98叫火魔法的原因就是上菜的時候,在客人面前點火,把蜆燒一燒,純粹是一個噱頭而已,味道帶點酒味,蜆也很新鮮。🐳犇道秘制燒春雞(全隻)💰148絕對不是BB🐥,兩個人一定夠食!犇道秘制雞,味道真的不一樣,跟我想像的完全不同,他們醃得很入味,由於我們吃不完,所以打包了,第二天再加熱同樣好吃。另外這個dish 也包括薯條和沙律,而薯條是無限refill 的😱,吃薯條也可吃飽😋🐳凍檸茶💰33🍋超級大杯,是兩個人的份量,檸檬片也很大片,而且是無限添飲,建議兩人點一杯就夠!

🐳火魔法師啤酒煮蜆💰98

🐳犇道秘制燒春雞(全隻)💰148

🐳凍檸茶💰33🍋
2021-12-19 164 浏览
犇道餐廳可以堂食啦,今日趁住天氣咁好就決定去試下,望住屯門河同單車徑,chill住嘆牛扒都幾正!店內環境幾靚,啱哂大家影相打卡而且環境設計空間感好大,加埋餐廳外望河同單車徑VIEW,周末嚟坐真係幾舒服休閒I 廚師發辦牛扒配薯菜 HKD 138擺盤好靚,已經夠影相牛扒上有牛油混合物,好香,配埋牛扒一齊食,味道好夾同碟仲有醬汁,令牛扒味道提鮮一切開牛扒,勁多肉汁滲出嚟,只沾番肉汁同牛油混合物,已經好滿足同碟薯菜軟綿,薯條炸得香口又熱,好抵食!牛扒好厚,外皮有焦香,吃到中間仲係肉嫩多汁肉味濃郁,唔多加調味都可以呢塊扒無咁多脂肪或骨,相對上無咁肥或油,可以話係啖啖肉添法式白酒忌廉藍青口 $38 呢個係加配嘅,青口幾大隻,味道濃郁口感爽口又JUICY用白酒忌廉一齊煮,口感濕潤啲黑松露薯條 HKD 58薯條好大碟,炸得香口又脆薯條好新鮮,無多餘雪味黑松露味道幾香,配埋黑松露芝士醬,真係食唔停如約三五知己一齊食飯傾計,呢道菜必點!青蘋果梳打特調 $28呢款味道幾清新,而且凍飲連梳打幾舒服,好解渴特別係吃完炸物再飲,感覺良好法式焦糖布丁馬德蓮貝殼蛋糕配雪糕 $38馬德蓮貝殼蛋糕好巨型,中間凸起,外型討

店內環境幾靚,啱哂大家影相打卡

I 廚師發辦牛扒配薯菜 HKD 138

擺盤好靚,已經夠影相
牛扒上有牛油混合物,好香,配埋牛扒一齊食,味道好夾
同碟仲有醬汁,令牛扒味道提鮮
同碟薯菜軟綿,薯條炸得香口又熱,好抵食!

牛扒好厚,外皮有焦香,吃到中間仲係肉嫩多汁
肉味濃郁,唔多加調味都可以
呢塊扒無咁多脂肪或骨,相對上無咁肥或油,可以話係啖啖肉添

法式白酒忌廉藍青口 $38

呢個係加配嘅,青口幾大隻,味道濃郁
口感爽口又JUICY
用白酒忌廉一齊煮,口感濕潤啲

黑松露薯條 HKD 58

薯條好大碟,炸得香口又脆
薯條好新鮮,無多餘雪味
黑松露味道幾香,配埋黑松露芝士醬,真係食唔停
如約三五知己一齊食飯傾計,呢道菜必點!

青蘋果梳打特調 $28

呢款味道幾清新,而且凍飲連梳打幾舒服,好解渴
特別係吃完炸物再飲,感覺良好

法式焦糖布丁馬德蓮貝殼蛋糕配雪糕 $38

馬德蓮貝殼蛋糕好巨型,中間凸起,外型討好
口感鬆軟濕潤,淡淡杏仁味,同時散發焦糖布丁味道,好特別
暖暖哋甜品配上冰凍雪糕,正

之前係龍門居小鋪面的時候都有食過但係之前環境實在太逼對於高大的身形實在難搞收到風係弦海開新鋪即刻走去幫襯超級開陽的餐廳對住外面公園和屯門河景陽光充沛加上餐廳裝修綠植非常好chilllunch抵食,咁啱有款想試的今日冇貨另外,餐廳暫時未有酒牌等有酒牌再黎食過好想試試薯條free flow跟餐的超大杯巨無霸檸檬茶好俾到除佐因為free flow,檸檬的份量都好多👍叫佐兩個lunch都好好食👍👍presentation超啱我心水視覺味覺都非常滿足👍👍👍service我地個waitress好funny勤力又服務好👍👍👍絕對有下次,希望keep住開業這個水準❤️
之前係龍門居小鋪面的時候都有食過
但係之前環境實在太逼
對於高大的身形實在難搞

收到風係弦海開新鋪即刻走去幫襯
超級開陽的餐廳對住外面公園和屯門河景

陽光充沛加上餐廳裝修綠植非常好chill

lunch抵食,咁啱有款想試的今日冇貨
另外,餐廳暫時未有酒牌
等有酒牌再黎食過
好想試試薯條free flow

跟餐的超大杯巨無霸檸檬茶好俾到
除佐因為free flow,檸檬的份量都好多👍
叫佐兩個lunch都好好食👍👍
presentation超啱我心水
視覺味覺都非常滿足👍👍👍
service我地個waitress好funny
勤力又服務好👍👍👍
絕對有下次,希望keep住開業這個水準❤️
2021-12-16
  • 檸檬茶free flow
  • 日式咖哩牛腩飯
  • 吉列豬扒蛋包飯
2021-12-15 101 浏览
沿住屯門河行,發現咗呢間新餐廳,裝修亮麗雅致,原來係西式ᴄᴀғᴇ😍 要試!於是,同朋友一人點一道主食,再嚟杯咖啡☕️ 🎈火魔法師啤酒煮蜆 $𝟿𝟾 ʙᴇᴇʀ sᴛᴇᴀᴍ ᴄʟᴀᴍs ᴡɪᴛʜ ʙᴀsɪʟ ᴏɴ ᴍᴀɢɪᴄ ғɪʀᴇ 驚艷😍 火魔法好ɪɢᴀʙʟᴇ!重點,蜆肉鮮甜大粒,帶淡淡嘅酒香味😋 令人忍唔到連汁底都飲埋❣️ 🎈皮卡夏牛扒(臀里脊蓋扒)𝟷𝟸ᴏᴢ $𝟸𝟹𝟾 ᴜs ᴘʀɪᴍᴇ ᴘɪᴄᴀɴʜᴀ sᴛᴇᴀᴋ 聽講ᴘɪᴄᴀɴʜᴀ嘅小西冷好食,有幸遇到呢日嘅是日推介係ᴘɪᴄᴀɴʜᴀ sᴛᴇᴀᴋ🤩 即試!臀里脊蓋扒有層脂肪,好嘢嚟👍🏻 係烤煮過程中,可以好好咁比牛肉補充汁水和香氣,𝟼成熟嘅肉質嫩度適中,略有嚼意💕🎈玫瑰咖啡(熱)$𝟹𝟾 ʀɪsᴇ ᴄᴏғғᴇᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 🎈檸檬蜂蜜咖啡(熱)$𝟹𝟾 ʟᴇᴍᴏɴ ʜᴏɴᴇʏ ᴄᴏғғᴇᴇ 咖啡正常發揮,食飽飲啡,加上餐廳環境好舒服😌 係個與好友相聚嘅好地方。
於是,同朋友一人點一道主食,再嚟杯咖啡☕️

🎈火魔法師啤酒煮蜆 $𝟿𝟾

🎈皮卡夏牛扒(臀里脊蓋扒)𝟷𝟸ᴏᴢ $𝟸𝟹𝟾
ᴜs ᴘʀɪᴍᴇ ᴘɪᴄᴀɴʜᴀ sᴛᴇᴀᴋ

🎈玫瑰咖啡(熱)$𝟹𝟾
ʀɪsᴇ ᴄᴏғғᴇᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ
🎈檸檬蜂蜜咖啡(熱)$𝟹𝟾
ʟᴇᴍᴏɴ ʜᴏɴᴇʏ ᴄᴏғғᴇᴇ
2021-12-15 90 浏览
犇道之前在屯門龍門居係食日本菜,另外有賣火鍋配料,牛肉出名都幾正~我都買過幾次✨依家佢喺附近開咗新分店🥳主打食西餐👏🏻🍴食物🍴1️⃣特級黑安格斯肉眼牛扒$288(12oz): 朋友因為一定要食well done嘅牛扒,我開頭都驚會唔會變到好韌🙈點知原來真係有驚喜😳牛扒鮮嫩多汁,好濃牛味,油脂好豐富,牛肉控一定要試👏🏻2️⃣北海道鮮帶子卡邦尼意粉$138: 三粒帶子冇花假,唔係扮北海道😆大粒又鮮甜,意粉份量其實都幾多,味道調配得唔錯,好Creamy❤️✅薯條係無限添加,好抵食❗️我地每人叫左$30既檸檬茶,都可以無限添加💥環境💥見到隔離嘅河邊環境夠寧靜舒服😌空間好大座位好闊落,入開屯門嘅可以嚟試吓

🍴食物🍴

✅薯條係無限添加,好抵食❗️
我地每人叫左$30既檸檬茶,都可以無限添加

💥環境💥
2021-12-14 68 浏览
剛開張新的單楝屋苑小店,本店係龍門居之前食過好多次外賣一直都唔錯,主力係牛類,記得以前成日食蛋包飯。今次又支持下。食物仲進步左,可能堂食係好味啲。印象中以前冇risotto,而家仲有冇扒,下次都要試下。裝修滿分,落地玻璃對住屯門海單車徑,坐又坐得舒服。
裝修滿分,落地玻璃對住屯門海單車徑,坐又坐得舒服。
2021-12-14
  • 炸墨魚圈墨魚汁意大利飯
2021-12-14 192 浏览
犇道新店開張和舊分店的分別頗大,新店的招牌上標明了Steakhouse,感覺上路線是走西餐廳風格,但可惜試過後就覺得同茶餐廳冇分別,只係變咗收10%的高級茶餐廳。中午去食lunch不用等位,直接入坐。坐低後,冇餐牌,冇水提供,試吓問個戴眼鏡侍應姐姐拎杯水,結果佢只係俾咗我哋一杯,情況有啲尷尬,想問侍應姐姐拎多一杯水嘅時候佢就擰轉頭細細聲話自己好忙,我都唔夠膽再問佢拎多一杯水,話晒都收+1服務費。枱面上無枱紙,無餐巾,夠晒環保。只有一個類似茶餐廳嘅竹籃放刀叉匙羹。午餐Menu 我哋order左🍴吉列豬扒蛋包飯🍴極級黑安格斯肉眼扒另外再追加了魷魚圈,是日濃湯+麵包先嚟咗湯同麵包,枱面上個竹籃已經有湯匙,麵包嚟到嘅時候跟一隻熱飲匙羹,而唔係跟牛油,唔知做乜嘢。問侍應麵包會否有牛油提供,然後佢哋冇牛油,黑人?,冇牛油?唔通等跟橄欖油加黑醋?佢哋都冇。結果麵包乾咬了幾啖,浸下個蘑菇湯。🤣🤣🤣🤣🤣主菜嚟到,極級黑安格斯肉眼扒,好!難!食!餐廳主打牛扒,但係個肉眼扒可以咁難食,落單時侍應問我牛扒要幾成熟,個人口味標準答案medium rare,然後侍應話佢哋只有五成熟,因為係慢煮牛扒,OK啦咁,上菜

午餐Menu 我哋order左
🍴吉列豬扒蛋包飯
🍴極級黑安格斯肉眼扒
另外再追加了魷魚圈,是日濃湯+麵包

主菜嚟到,極級黑安格斯肉眼扒,
好!難!食!
餐廳主打牛扒,但係個肉眼扒可以咁難食,落單時侍應問我牛扒要幾成熟,個人口味標準答案medium rare,然後侍應話佢哋只有五成熟,因為係慢煮牛扒,OK啦咁,上菜時見到牛扒好大塊都幾期待佢嘅味道,但係食一啖就好失望,因為牛扒完全冇牛味😥,拎開牛扒上面塊牛油之後,成塊牛扒都仲係好油,真係同茶餐廳嗰塊牛扒冇乜分別,但係餐廳個名仲要叫Steakhouse,晚市都唔好抱咁大期望。

侍應態度亦都非常之唔友善,冇禮貌,落單時講明牛扒要走配菜,但係結果變咗吉列豬扒蛋包飯走配菜,戴眼鏡嗰位侍應姐姐仲要話返我轉頭,話我自己要求吉列豬扒蛋包飯走配菜,你自己聽錯打單又打錯,我覺得唔緊要,但係我覺得你無需要話返我轉頭。

成餐飯唯一個優點就係杯咖啡,除此之外其他食物質素真係好差,服務又差。

開張之前不斷派Coupon傳單,拎張Coupon去食飯嗰時又唔扣優惠😀😀混亂到9彩。
$$168  黑安格斯肉眼扒😥
咖啡Latte👍🏿
2021-12-10
咖啡Latte👍🏿
2021-12-14 88 浏览
之前都有去開龍門居犇道買牛排🥩,番屋企自己煎,佢既牛排有一定既保證👍🏻今次佢係弦海開咗新嘅西餐廳,一定要去捧下場啦!餐廳環境舒適乾淨,窗邊位仲可以望到河邊靚景😌今次叫咗特級黑安格斯肉眼牛扒12安士,牛扒五成熟,肉質鮮嫩,入口即溶嘅感覺,好好味😋配上即炸薯角,好香口!薯角仲可以refill,無限食🙂另外再order左炸墨魚圈墨魚汁意大利飯, 墨魚圈即叫即炸,好鬆脆好香,墨魚汁意大利飯煙煙銀銀,好有咬口,好好食😊仲叫咗一杯鮮檸茶,又係可以免費添飲,好抵😄😄
仲叫咗一杯鮮檸茶,又係可以免費添飲,好抵😄😄
2021-12-13 810 浏览
最近在我家附近又開張了一間新餐廳,位置比咖啡店更近單車徑和河邊,由窗外望出去,真是好有鄉郊氣息。位置:在弦海商場地下,經過天橋走去龍門居方向就看到了,由我家到這邊都不需要五分鐘。環境:相比在龍門居舊店,新分店相當寬敞,佈置亦充滿田園氣息,甚至在牆上掛有一架單車,配合外面的單車徑。面向河邊是一排落地玻璃窗,可看到公園樹林和屯門河,而門口旁更有一個盆栽櫃,放置各種小盆栽🪴,非常漂亮,決定下次早一點過來坐這個位置!服務:雖然是第二日開張,客人都相當多,但不影響出菜速度,收拾餐具都很快手,亦貼心詢問客人是否需要加添小食,因為可以無限添吃,不過我們的肚是有限😂。午市:有A至J款的午市套餐,均包有凍飲,而且可以無限添飲,很抵食!Set B 沖繩黑咖哩牛肋肉飯配荷包蛋$105每份主食份量頗多,兩個女孩子根本吃不完,下次可以分享一個餐。白飯上是未熟透蛋黃的荷包蛋,一切開就是流心,而咖哩牛肉就另上,牛肉帶筋有嚼口,有些沒有就很軟身,而咖哩一點也不辣,反而有點甜和質感濃稠,足以拌飯吃兩碗!Set H 法式紅酒燴和牛手工貝殼粉$126整體味道和外觀其實是像蕃茄醬牛肉粉,和牛已拆絲,所以是當肉醬拌貝殼粉吃,蕃

午市:

Set B 沖繩黑咖哩牛肋肉飯配荷包蛋$105

Set H 法式紅酒燴和牛手工貝殼粉$126
整體味道和外觀其實是像蕃茄醬牛肉粉,和牛已拆絲,所以是當肉醬拌貝殼粉吃,蕃茄味道較突出,所以是肉醬意粉的變奏版。

韓國柚子茶
朋友點叫,是淡黃色的柚子茶,不會過甜,重點是所用的杯子很典雅,顯然深明現代人喜歡相機先吃的習慣,很懂得如何吸引女士。

檸檬蜂蜜咖啡
這個咖啡杯更漂亮,但味道不符合我口味,因為是用齊啡配檸檬和蜜糖,所以咖啡的甘苦味較重,完全沒有牛奶,下次試其他款式。

炸魷魚圈3件配自家蜜糖芥末醬
炸粉適中,外脆內軟韌,不用點醬,味道都足夠,如果配啤酒應該更好吃。

日式唐揚炸雞3件配自家蜜糖芥末醬
炸雞較大塊,炸至啡色,肉質算嫩並不會乾,外層沒有油淋淋的感覺,是已經吸乾了油份!
2021-12-10
之前已經成日去位於龍門居既犇道食材居買D慢煮牛扒返屋企嘆~知道佢地近排係弦海商場開左間餐廳~當然要去上試下啦~餐廳環境都唔錯~枱與枱之間唔會太迫~大大個落地玻璃有陽光可以照射入內~真係幾舒服出面仲有條單車徑添~踩到咁上下入黎食下野飲杯野咁都幾唔錯~馬蘇里芝士蕃茄烤大雞扒紐倫堡腸配薯菜($78)馬蘇里芝士蕃茄哩款醬汁夠哂開胃惹味~雞扒超厚超大塊~肉質嫩嫩的~雞扒同個醬汁好夾~好好味~極級黑安格斯肉眼扒配薯菜($168)佢地既扒~真係唔需多介紹~有去食材店買開既都知道有幾好味~牛味香濃~肉質嫩滑~火喉控制得岩岩好~唔點醬汁就咁食都已經好正~醬汁好似帶有少少紅酒既味道~加埋醬汁黎食又有另一番風味~餐飲凍鮮檸檬茶(+$3)免費添飲杯凍檸茶係用大大個啤酒杯黎裝~已經有500ML~其實一杯都已經好夠飲~檸檬好夠~而且糖漿係另外上既~自己要幾多就加幾多~因為好想知道添飲係會點樣加~所以我地就添飲多一杯~結果係成杯~連埋檸檬咁比多一杯你~一定夠味~哩樣真係抵讚呀!!加左$18~要埋是日濃湯+麵包冇飲錯應該係黑松露湯黎架~夠哂香濃~正呀麵包本身已經好香~而且仲要熱辣辣咁~食落幾煙韌2個SET我都揀左薯菜
之前已經成日去位於龍門居既犇道食材居買D慢煮牛扒返屋企嘆~
知道佢地近排係弦海商場開左間餐廳~當然要去上試下啦~
餐廳環境都唔錯~枱與枱之間唔會太迫~

大大個落地玻璃有陽光可以照射入內~真係幾舒服
出面仲有條單車徑添~踩到咁上下入黎食下野飲杯野咁都幾唔錯~
馬蘇里芝士蕃茄烤大雞扒紐倫堡腸配薯菜($78)

馬蘇里芝士蕃茄哩款醬汁夠哂開胃惹味~
雞扒超厚超大塊~肉質嫩嫩的~
雞扒同個醬汁好夾~好好味~
極級黑安格斯肉眼扒配薯菜($168)

佢地既扒~真係唔需多介紹~
有去食材店買開既都知道有幾好味~
牛味香濃~肉質嫩滑~火喉控制得岩岩好~
唔點醬汁就咁食都已經好正~
醬汁好似帶有少少紅酒既味道~加埋醬汁黎食又有另一番風味~
餐飲凍鮮檸檬茶(+$3)免費添飲

檸檬好夠~而且糖漿係另外上既~自己要幾多就加幾多~
因為好想知道添飲係會點樣加~所以我地就添飲多一杯~

加左$18~要埋是日濃湯+麵包

冇飲錯應該係黑松露湯黎架~夠哂香濃~正呀
麵包本身已經好香~而且仲要熱辣辣咁~食落幾煙韌
2個SET我都揀左薯菜~而佢地哩度既薯條~係可以免費添加架~
不過D薯條好似OVERCOOK左D~
同埋如果用D粗身少少既薯條~口感應該會再好D~
蜜糖烤焗雞翼($28/4隻)

雞翼大大隻~烤焗既時間岩岩好~裡面既肉質仲好滑同好JUICY
2021-12-11
  • 安格斯肉眼扒
2021-12-12 77 浏览
呢間餐廳係龍門居開業多年,一直都係主打日式和食同埋慢煮牛扒,而且口碑唔錯,係區內都小有名氣。所以今次佢地開左新餐廳都要黎試下。呢度有別於龍門居分店,地方闊落坐得好舒服。晚市係冇set 既,全部都係散叫。今次嗌左兩個主菜同兩杯野飲。凍檸檬茶$33(免費添飲)一黎到咁大杯都有d 嚇親,茶底較淡飲落舒服糖漿係自己另加,再添飲就會比返250ml。法式紅酒燴和牛手工貝殼粉$128蕃茄味濃,和牛亦唔會乾到牛肉乾咁。不過味道就不過不失。特級黑安格斯肉眼牛扒30oz $488舊店賣開慢煮牛扒所以都好放心,但估唔到咁有驚喜,原本都覺得塊扒咁厚唔多唔少都會乾或者好韌。但呢塊扒完全唔韌,而且好有牛味仲好有肉汁。薯條都脆身,而且可以免費添加,但稍為較偏油,如果乾返d 就更佳。總結味道同環境都唔錯,欣賞佢唔似坊間d 餐廳為左做多幾轉生意而限時,可以慢慢食唔使急住走,所以都幾肯定呢間餐廳可以成為我既新飯堂。

凍檸檬茶$33(免費添飲)

法式紅酒燴和牛手工貝殼粉$128
蕃茄味濃,和牛亦唔會乾到牛肉乾咁。不過味道就不過不失。

特級黑安格斯肉眼牛扒30oz $488

2021-12-12
  • 特級黑安格斯肉眼牛扒
2021-12-11 404 浏览
見到新開張就同朋友去食下先餐廳上左簡潔嘅工業風仲配上好大幅既紅磚牆加埋架單車好特別🚲而且仲有投射畫面播住海邊嘅景色令人好放鬆新開緊係要去試下是日推介啦我揀咗皮卡夏牛扒(臀里脊蓋扒)12oz忌廉黑松露雜菌意粉皮卡夏牛扒(臀里脊蓋扒)12oz 🥩個名就夠晒特別啦咁究竟係咩呢係臀部上蓋切出嚟帶有脂肪嘅肌肉比一般牛扒唔同佢嘅肉質係比較結實而邊邊嘅脂肪燒得好香夾埋食係滿滿既油香同牛味我叫左medium rare 食落岩岩好唔會un 最爽嘅係佢嘅薯條係可以免費 refill 架😍😍叫一個主菜就可以瘋狂食薯條🍟忌廉黑松露雜菌意粉🍝一上枱就聞到黑松露醬既香味落得一啲都唔吝嗇意粉吸收晒忌廉汁嘅味道再加上香濃嘅菇味值得推介飲品我簡左薑蜜舒緩茶淡淡地嘅薑味加上蜜糖飲落去好舒服好啱冬天飲而且咁啱我仲要月事緊所以有呢個嘢飲揀真係好啱我最後食左兩個甜甜圈作結🍩🍩新張期內係免費送㗎😋😋我仲見到有唔同種類嘅酒類供應如果叫檸檬茶或者檸檬水都可以免費refill 都幾抵
見到新開張就同朋友去食下先
餐廳上左簡潔嘅工業風仲配上好大幅既紅磚牆