2023-08-28
🎀最近解決咗啲擾人煩事,約咗朋友搞個慶功宴,梗係打邊爐擦餐勁最開心。🎊我哋揀咗奧海城犇殿台灣火鍋,佢食材高質又抵食,款式選擇亦非常多。卡位舒適,最適合朋友聚餐或一家大細飯聚。👍晚市90分鐘吃到飽放題有幾種價位可以揀,自選湯底一款 + 自選套餐 +自助台式地道小食 + 自助蔬茶吧,我哋揀咗最豪華果款:澳洲M9和牛·美濃牛肉,加送神仙牛肉及東港海鮮盤一客💰388HKD😻感覺就好似去咗台灣夜市食小吃咁,勁多選擇而且環境都裝修得好有氣氛。燒台灣香腸、鹽酥雞、滷水區、芋丸仙草、肉鬆蛋餅,勁多台灣美食元素。台灣滷水超入味,最愛滷水豆腐,連台灣香腸都有兩款揀,我就勁鐘意佢個黑胡椒味。🍲湯底有原本已經有八款,刈菜蚵仔鍋、一品酸菜白肉鍋、御膳麻辣鍋、烏龍茶菌皇湯、桃膠土雞美人鍋、台式濃香沙茶鍋、美白凝膚牛乳鍋、藥膳紅燒牛骨鍋,依家仲新推出咗夏季限定的兩款湯底:秘製胡椒豬肚鍋、台南清香椰子雞鍋。☕️好少見到以烏龍茶入火鍋,我哋決定試吓,真係正到冇朋友,佢個茶香同菌菇無敵夾,烏龍茶嘅茶香將菌菇嘅鮮甜味提升,湯底清而不寡,用嚟煮和牛真係太正啦!我哋都想試吓佢個夏之限定,所以揀咗個起級養生嘅台南清香椰子雞鍋。岩岩
💰388HKD
尤其喜歡海蝦,肉質扎實又鮮甜。
📍犇殿台灣火鍋
大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG59-65號舖
(港鐵奧運站 D3 出口)