招聘中
$17,500-$25,000
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
2021-10-22 526 浏览
❤️今日特登約咗朋友去尖沙咀試呢間餐廳🍴預咗要等位😊但係好彩今次唔係等咗好耐就可以有位喇😋😋..💜佢個位置相當之方便,連住尖沙咀地鐵站🚉攞咗飛仔行一陣街就有位喇。環境雖然有啲迫😊但整體感覺不錯👍員工服務態度很好很有禮貌👍食物不單止好吃仲好大份👍👍..🍴牛油果香芒烤雞配胡麻醬 $118❤好大份😋好多雞肉👍份量好大😊..🍴黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $118❤呢個意大利粉size適中,兩個女仔share啱啱好👍啲客都幾大隻🥰佢嘅意粉嘅質地好彈牙,比起出邊嘅意粉好食好多👍..☕️四季清茶 $38❤雖然都夠大杯,但係味道比較普通,下次可以試飲其他特飲😊..🥤凍檸檬茶 $34❤朋友係凍檸檬茶粉絲,佢都覺得幾好飲,鍾意飲嘅你都可以試吓👍..💰:$339 / 2人 (晚餐)📍:K11 購物藝術館B2 27鋪
🍴牛油果香芒烤雞配胡麻醬 $118

❤好大份😋好多雞肉👍份量好大😊
🍴黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $118

☕️四季清茶 $38

❤雖然都夠大杯,但係味道比較普通,下次可以試飲其他特飲😊
🥤凍檸檬茶 $34

💰:$339 / 2人 (晚餐)

📍:K11 購物藝術館B2 27鋪
話說上次去完牧羊少年試唔到佢嘅weekend menu 今次就諗住完夢!人龍過左幾個月依然不減 呢間真係好受歡迎😂🍕日式大阪燒風味煙三文魚薄餅💰128同最初expect嘅唔同 呢個係薄批之中嘅薄批 係餅底 咬落脆卜卜咁 個人唔係咁鍾意 另外可能大阪燒醬多 成個pizza蛋黃醬味太濃厚食耐左好膩 肉眼都見到餅底上面好多油 攞紙巾印左一下真係成達油漬 食得多真係會覺得鹹同埋好膩😩🥐芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒💰68三個吞拿魚酥盒上面都有一細塊士多啤梨 其實就係好酸嘅😿食落酥皮盒口感唔錯 相對上面兩個冇特別油膩 吞拿魚都幾融合 還可以🍝香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉💰108一開始食第一啖覺得味道好新奇好惹味 充滿泰式風情嘅冬陰功味道好突出 鳳尾蝦亦好彈牙 但係食耐左會覺得意粉整體偏甜 都會覺得好膩🥲 不過醬料份量真係值得稱讚整體來講個人覺得呢度調味都比較重 醬料好鹹同埋易膩 而排隊人龍亦都太長 性價比唔高下次未必再encore😿📌 牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖

🍕日式大阪燒風味煙三文魚薄餅
💰128

🥐芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒
💰68
芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒

🍝香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉
💰108
香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉

📌 牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖
2021-06-05
2021-10-16 397 浏览
呢間cafe應該唔陌生🤭今次第二次食都keep到水準🙌🏻但尖沙咀店嘅坐位比較密🪑所以有少少嘈🤫不過可以接受的😙🔸俄式牛仔柳意大利粉🐄 $118呢個意粉有d驚喜😙牛仔柳好林🐮醬汁係蘑菇汁🍄而意粉上網嘅酸忌廉個人就不太喜歡,有d酸🤭🔸明太子鳳尾蝦意大利粉🦐 $118意粉有好多明太子,仲有d櫻花蝦而上面有4隻蝦同飛魚籽🍤啖啖都好豐富❣️但意粉偏硬🤭仲有少少辣🌶🔸鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉🍝 $98黑松露味好夠🙌🏻未食已經聞到好香🤩食落去仲有芝士嘅香🧀再加上菇超夾🙆🏻‍♀️但個人覺得有d膩🤫🔸日落巴黎🧇 $108窩夫嘅蛋味較重🥚而朱古力雪糕同朱古力醬都較甜🍫Cream好棉密🍨鐘意食甜嘅可以試吓🍬

🔸俄式牛仔柳意大利粉🐄 $118

🔸明太子鳳尾蝦意大利粉🦐 $118

🔸鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉🍝 $98

🔸日落巴黎🧇 $108
2021-10-13 251 浏览
日落巴黎🌄 $108個名起得好有詩意😇其實就係香蕉🍌朱古力窩夫🍫🧇配朱古力雪糕🍧 窩夫🧇即叫即製上枱時仲熱辣辣♨️新鮮即食係做到外脆內軟既效果👌🏻外皮再脆啲會更加好食😋有蛋香🥚但唔算十分突出🤭 💡記住要趁熱食💡凍左外皮就唔脆、變韌無左外脆內軟既口感層次〽️變得無咁好食💔 朱古力雪糕🍫🍧幾高質🥳有朱古力粒唔會過甜👌🏻香蕉🍌 - 香甜朱古力醬🧉 - 正常,偏甜🧐 窩夫🧇沾上雪糕🍨一齊食一凍一熱🧊♨️一硬一軟更加滋味😻 整體而言,未係我係香港食過最好食既窩夫🤫但勝在餐廳多分店可以隨時解決到想食窩夫既欲望👻而且份量多🤰🏻餐廳環境舒適👏🏻不失為三五知己坐低食甜品、傾計既好選擇👭

日落巴黎🌄 $108

外皮再脆啲會更加好食😋
有蛋香🥚
但唔算十分突出🤭

💡記住要趁熱食💡
凍左外皮就唔脆、變韌
無左外脆內軟既口感層次〽️
變得無咁好食💔

朱古力雪糕🍫🍧
幾高質🥳
有朱古力粒
唔會過甜👌🏻

香蕉🍌 - 香甜
朱古力醬🧉 - 正常,偏甜🧐

窩夫🧇沾上雪糕🍨一齊食

但勝在餐廳多分店
可以隨時解決到想食窩夫既欲望👻
而且份量多🤰🏻
餐廳環境舒適👏🏻
不失為三五知己坐低食甜品、傾計既好選擇👭

2021-10-01 412 浏览
今日同家姐一齊去K11上堂整麵包,上完都成四點。有啲肚餓想去食個下午茶,經過見到牧羊少年,就決定一齊試吓。由於今日係公眾假期所以冇任何tea set,我哋嗌左Pasta menu 06 - 冬陰功海鮮意大利粉、凍伯爵茶咖啡同埋酸忌廉薯條 (原本應該係蕃薯條但係佢哋話冇晒)✨Pasta menu 06 - 冬陰功海鮮意大利粉:意粉味道其實幾好,雖然唔算有好濃冬陰功味,但係都算ok~ 但個問題就係海鮮嗰度成兜意粉嘅料得兩條蟹柳、幾粒菇同埋啲洋蔥。咁即係成兜意粉嘅海鮮係得蟹柳就略嫌冇乜料✨酸忌廉薯條:薯條香脆偏粗身,好吃✨凍伯爵茶咖啡:個人覺得太甜,但係家姐覺得好飲好有伯爵茶味整體來講我覺得都好食嘅,但係呢個意粉要$108仲未計加一,我嘅感覺就會覺得有啲唔值

就略嫌冇乜料

✨酸忌廉薯條:薯條香脆偏粗身,好吃

✨凍伯爵茶咖啡:個人覺得太甜,但係家姐覺得好飲好有伯爵茶味

‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥牧羊少年咖啡館#尖沙咀黃店💛•呢間cafe討論度好高,小妹返學哥時都會特登上上下堂行去食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過舖面細咗啲,所以要避開lunch hours同夜晚先敢食(*≧ω≦)•🦐🍝《黃金鹹蛋忌廉…》小妹冇影底之後揾唔返個名ಥ_ಥ ($98)小妹成日睇到呢間野嘅主食評價麻麻,但今次真係推翻咗小妹嘅認知(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)首先有好多大大隻嘅蝦,肉質好似小妹咁嫩⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄最令人驚喜嘅係啲鹹蛋黃碎!撈埋忌廉意粉食超開胃!增加咗意粉嘅質感同鹹蛋香~•🥧🍨《法式蘋果撻配雲尼拿雪糕》($78)小妹個甜品胃就好似黑洞咁,食幾多都唔夠(*≧ω≦)呢個蘋果撻賣相好靚,蘋果酸甜適中,個底係脆皮底,小妹巧喜歡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)暖暖哋嘅蘋果撻撈住雪糕食巧𠹌爽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)~•🍹《冰果茶》冰果茶唔會太甜,入面有幾塊蘋果同橙,好fresh好健康(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)~•平時行k11都會見到好多人排隊,今次四點幾去食一去到就有得入座(*≧ω≦)小妹已經想再去食佢啲甜品了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)•٩(ˊᗜˋ*)و✧*。📍 牧羊少年咖啡館 (K11購物藝術館) (尖沙咀)尖沙
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
牧羊少年咖啡館
#尖沙咀黃店💛

🥧🍨《法式蘋果撻配雲尼拿雪糕》($78)

🍹《冰果茶》

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 牧羊少年咖啡館 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖

💰人均消費:$100-$200

#foodie小妹_尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店
2021-09-09 483 浏览
難得年輕的經理有禮 兼體諒老人家對某類食物有敏感,不厭本人好煩的要求,還謙謙有禮地滿足本人的需要,在這世代兼不是五星級酒店,,較難找到如此人材及服務態度,實在吃得開心 兼食物品質有水準,會介紹及日後繼續光顧👍🙂😋😋😋😋😋
2021-09-03 620 浏览
呢間餐廳有幾間分店,本身都想試下。咁啱因為入過K11展覽有50蚊coupon,就揀左呢間餐廳K11分店試下食個 lunch。呢度都唔少人排隊,我同朋友係13:30左右開始拎飛(有得網上電子拎飛),按理上已經係過左午市嘅高峰期,但都等到至少14:00先入得去。所以要去的話就記得提早網上拎定飛啦!職員比左個似似地bar 枱位置比我地,坐高腳榹,感覺環境雅致。按 lunch menu 選擇,我地叫左一個千島海鮮pizza 、黃金鹹蛋大蝦意大利粉、一杯抹茶朱古力(有 cream top )。千島海鮮 pizza 帶有甜甜嘅千島醬,加上滿滿嘅海鮮,真係幾好食!海鮮包括爽滑彈牙嘅大蝦,有口感嘅小墨魚,同絲絲分別食落似北海道蟹柳嘅蟹柳條。如圖,成份pizza都唔細件,可分為6份係絕對抵食。平時唔會食到太多件pizza 嘅我,因為好食都食到3塊(同朋友分享)!到黃金鹹蛋大蝦意大利粉,唯一不足就係只得4隻大蝦,亦無其他"餸",但個汁真係好好食!呢個汁係名副其實真係充滿黃金鹹蛋香,亦能食出鹹蛋黃個種略帶少沙嘅質感!作為鹹蛋粉絲嘅我真係覺得好好好好食!最後到抹茶朱古力,一樣有不錯嘅水準。由於有明顯嘅分層,可
按 lunch menu 選擇,我地叫左一個千島海鮮pizza 、黃金鹹蛋大蝦意大利粉、一杯抹茶朱古力(有 cream top )。千島海鮮 pizza 帶有甜甜嘅千島醬,加上滿滿嘅海鮮,真係幾好食!海鮮包括爽滑彈牙嘅大蝦,有口感嘅小墨魚,同絲絲分別食落似北海道蟹柳嘅蟹柳條。如圖,成份pizza都唔細件,可分為6份係絕對抵食。平時唔會食到太多件pizza 嘅我,因為好食都食到3塊(同朋友分享)!到黃金鹹蛋大蝦意大利粉,唯一不足就係只得4隻大蝦,亦無其他"餸",但個汁真係好好食!呢個汁係名副其實真係充滿黃金鹹蛋香,亦能食出鹹蛋黃個種略帶少沙嘅質感!作為鹹蛋粉絲嘅我真係覺得好好好好食!最後到抹茶朱古力,一樣有不錯嘅水準。由於有明顯嘅分層,可以吸下下層嘅抹茶又吸下上層嘅朱古力,2種享受,然後最後再混合加左係頂嘅cream 一齊飲,非常邪惡香口。杯野落嘅冰唔會太多,所以唔會造成過一陣飲就溶冰溶到太淡口,呢點好!
總結,整體食物質素真係不錯!不過即使扣掉50蚊coupon都食左接近三百,略為偏貴。但整體我都係推薦嘅!
2021-08-31 496 浏览
餐廳位於尖沙咀K11商場,又係一個超方便既位置係地鐵站出口一出已經見到,而且食物有質素不過都幾多人,平日lunch既時間十等左15分鐘左右先有位🍝黃金鹹蛋黃苦瓜忌廉雞肉意粉 ($98)好似係其他地方冇見過有苦瓜意粉呢個組合見到咁得意既配搭,加埋我中意既鹹蛋黃就一於叫黎試下點知又真係好好食,鹹蛋黃同忌廉味道濃郁加埋小小苦瓜既苦澀味又好夾🥒真係值得一試😋☕玫瑰牛奶咖啡 Rose Cafe Latte ($46)咖啡跟lunch set加$24就可以升級揀自己中意既野飲Rose latte味道都唔錯,好香玫瑰味咖啡味亦都好香👍
餐廳位於尖沙咀K11商場,又係一個超方便既位置
係地鐵站出口一出已經見到,而且食物有質素
不過都幾多人,平日lunch既時間十等左15分鐘左右先有位

🍝黃金鹹蛋黃苦瓜忌廉雞肉意粉 ($98)
好似係其他地方冇見過有苦瓜意粉呢個組合
見到咁得意既配搭,加埋我中意既鹹蛋黃就一於叫黎試下
點知又真係好好食,鹹蛋黃同忌廉味道濃郁
加埋小小苦瓜既苦澀味又好夾🥒
真係值得一試😋

☕玫瑰牛奶咖啡 Rose Cafe Latte ($46)
咖啡跟lunch set加$24就可以升級揀自己中意既野飲
Rose latte味道都唔錯,好香玫瑰味
咖啡味亦都好香👍
2021-07-22
2021-08-27 538 浏览
鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 $98很普通的意粉,偏creamy同重口味,不過不失😃日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 $128薄餅有驚喜,一咬落口,餅皮香脆可口,批底係薄批底,脆得黎有d咬口,至於topping,煙三文魚同燒汁好夾,略嫌味道有點濃,不過整體而言仍值得推薦!店舖環境不錯,就算係坐吧台都幾闊落,坐得幾舒服🤙🏿不過餐廳服務就有待改善,坐低唔會主動提供野飲,以一間中高價位的西餐廳黎講服務態度麻麻地☹️😖
鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 $98

很普通的意粉,偏creamy同重口味,不過不失😃

日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 $128

鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉
2021-08-23 638 浏览
每次經過牧羊少年咖啡館都要排隊,這次在尖沙咀K11 Art Mall逛街看到難得不用排隊就來試試他的午餐。午餐大約100多,有附飲品和餐湯。厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包 配 酸忌廉薯角雞扒很厚,肉質鮮嫩,帶點焦焦的香氣,味道都很不錯!麵包有微微烘烤,口感香脆。今天蕃薯條賣完了換成薯角,薯角有稍稍調過味,可惜不夠熱。酸忌廉醬沒什麼味道,不過不沾也好吃。黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉一上桌就已經聞到香濃鹹蛋味,已經流口水!蝦肉算新鮮,有四隻。麵條口感很好,很彈牙,鹹蛋忌廉醬汁真的很邪惡,份量稍稍少,但是值得一試!是日餐湯是甘荀忌廉湯,甘荀味不重,忌廉味道香濃,好味。凍檸茶味道都OK,天氣熱很適合。
每次經過牧羊少年咖啡館都要排隊,
午餐大約100多,有附飲品和餐湯。

厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包 配 酸忌廉薯角
雞扒很厚,肉質鮮嫩,帶點焦焦的香氣,味道都很不錯!
麵包有微微烘烤,口感香脆。

今天蕃薯條賣完了換成薯角,
薯角有稍稍調過味,可惜不夠熱。
酸忌廉醬沒什麼味道,不過不沾也好吃。

黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉
一上桌就已經聞到香濃鹹蛋味,已經流口水!
蝦肉算新鮮,有四隻。
麵條口感很好,很彈牙,
鹹蛋忌廉醬汁真的很邪惡,份量稍稍少,但是值得一試!

是日餐湯是甘荀忌廉湯,
甘荀味不重,忌廉味道香濃,好味。
凍檸茶味道都OK,天氣熱很適合。
在尖沙咀K11 Art Mall內餐廳林立,其中的牧羊少年咖啡館,經過好多次都因為要排很久而放棄,今日因為早就餓了,不用排隊就坐下嚐嚐看。餐湯和凍檸茶是日餐湯是甘荀湯,雖然是甘荀,但甘荀味不重,很好入口。凍檸茶合格在水準內,可惜是小杯了一點,夏天喝兩三啖就沒了。厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配 酸忌廉蕃薯條 (今日賣光了換成薯角)嘩,雞扒有厚切很搶眼!我切了一小塊單吃,肉質和味道都很不錯!麵包有微微烤過會有脆脆的口感!整個漢堡也很好吃!今天蕃薯條賣光了換成薯角,薯角也不錯,也有調過味,酸忌廉醬其實不太酸,味道也不太濃,薯角沾和不沾醬也好吃。
在尖沙咀K11 Art Mall內餐廳林立,
其中的牧羊少年咖啡館,
經過好多次都因為要排很久而放棄,
今日因為早就餓了,
不用排隊就坐下嚐嚐看。

餐湯和凍檸茶

是日餐湯是甘荀湯,

雖然是甘荀,但甘荀味不重,很好入口。

凍檸茶合格在水準內,
可惜是小杯了一點,
夏天喝兩三啖就沒了。

厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包
配 酸忌廉蕃薯條 (今日賣光了換成薯角)

嘩,雞扒有厚切很搶眼!
我切了一小塊單吃,
肉質和味道都很不錯!
麵包有微微烤過會有脆脆的口感!
整個漢堡也很好吃!

今天蕃薯條賣光了換成薯角,
薯角也不錯,也有調過味,
酸忌廉醬其實不太酸,
味道也不太濃,
薯角沾和不沾醬也好吃。
2021-08-19 5781 浏览
復活節與友相聚, 為咗大家方便, 揀咗去尖沙咀食飯! 尖沙咀餐廳眾多, 我哋千揀萬揀, 揀咗位於K11 嘅牧羊少年咖啡館 。朋友喺食店官網度訂座, 好方便! 不過留意返得晚飯時間可以訂座, LUNCH 要WALK IN 的。而且晚餐時間分2 段, 1 個係由17:30 - 19:00, 1 個係19:00 - 21:00。我哋訂咗後者啦! 我坐西鐵去到尖東站, 出K11 個出口左轉就係, 都算易搵。食店唔算好大, 座位有D 逼。見食店都有高枱設計, 感覺都幾CHILL! 🍻牧羊少年浪人手工生啤花香味, 好飲! 黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉好一道FUSION 菜, 鹹蛋苦爪混埋一齊同忌廉汁好夾,不過略嫌份量少咗D。雙重口味蜜糖芥末黑松露薯角配酒之選, 薯角點上蜜糖芥末醬同黑松露醬, 好食! 日式大阪燒風味煙三文魚薄餅呢個係朋友叫嘅, 係大阪燒既燒汁味PIZZA, 呢個一般好味。香煎加拿大保濕豬鞍 配蘋果泥豬鞍超好食, 唔乾又入味! 蘋果泥好滑, 不錯! 小食拼盤 (坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、薯角)最後我哋叫咗小食拼盤,  小食拼盤有坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、薯

食店唔算好大, 座位有D 逼。
見食店都有高枱設計, 感覺都幾CHILL! 🍻

牧羊少年浪人手工生啤
花香味, 好飲!

雙重口味蜜糖芥末黑松露薯角
配酒之選, 薯角點上蜜糖芥末醬同黑松露醬, 好食!

香煎加拿大保濕豬鞍 配蘋果泥
豬鞍超好食, 唔乾又入味! 蘋果泥好滑, 不錯!
香煎加拿大保濕豬鞍 配蘋果泥

小食拼盤 (坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、薯角)
最後我哋叫咗小食拼盤,  小食拼盤有坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、薯角, 全部都好食既! 但係食食下真係覺得好飽!
最後就打包拎走!
小食拼盤

K11 呢間分店地點方便, 食物好味, 但係坐得有D 迫。
下次會試下另一間分店!
2021-04-03
小食拼盤
2021-08-17 508 浏览
#我的吃貨日常🐽 呢間黃店真係不錯🥰🥰推薦大家要試下!!!😋😋😋之前係屯門食過一次 今次係尖沙咀分店同朋友們再食☺️☺️去完藝術館打卡 心血來朝想食甜品🍮諗起呢間☺️卡魯哇咖啡酒提拉米蘇 $78呢個做到大眾化口味 吾會太甜又吾會太苦👍 早前同屋企人去食左個cafe 媽媽話個個太苦了 haha 但鐘意食苦朱古力嘅我就鐘意啦😛 下次可以帶她來試試😌😌美中不足是那兩塊餅冇咩味 吾好食🤣🤣🤣旦日蛋糕🍰芝士蛋糕 $68我係超鍾意食芝士蛋糕梗係要試吓!不過呢個不太推薦喔 我覺有點太甜了沒有了濃濃cream cheese 🧀 的感覺喜歡偏甜的還是可以試吓😝英式窩夫配雪糕 $78呢個係我每次都去食的 因為覺大大份又扺食 四塊窩夫🧇 一人一塊😚😚正 配埋士多啤梨醬同雪糕一齊食我好鍾意熱辣辣配凍B冰冰的配搭😋黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉 $98仲叫多個意粉食下先 味道不錯份量吾係話好多 岩岩好 但大食怪就會覺吾夠喉 所以建議叫小食一齊食😊填飽肚子朋友們都說飲品不錯😌大家可以試下😜溫馨提示:每台只有90分鐘用餐時間架炸😉😉牧羊少年咖啡館 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖#生活小記錄#隨心一拍#相機先食#
#我的吃貨日常🐽
呢間黃店真係不錯🥰🥰推薦大家要試下!!!😋😋😋
之前係屯門食過一次 今次係尖沙咀分店同朋友們再食☺️☺️
去完藝術館打卡 心血來朝想食甜品🍮諗起呢間☺️

卡魯哇咖啡酒提拉米蘇 $78
美中不足是那兩塊餅冇咩味 吾好食🤣🤣🤣

旦日蛋糕🍰芝士蛋糕 $68
我係超鍾意食芝士蛋糕梗係要試吓!
不過呢個不太推薦喔 我覺有點太甜了

朋友們都說飲品不錯😌大家可以試下😜

溫馨提示:每台只有90分鐘用餐時間架炸😉😉

牧羊少年咖啡館
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖

#生活小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #相機食先 #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控#cafe #拍拖👫#打卡#jessicafoodhunt#jessicafoodie
2021-08-15 342 浏览
食物幾好,但coffee 唔多掂,點左個macchiato 唔太正宗,奶泡太厚,coffee味唔太平行,有待改善,環境唔錯,除左咖啡其他都ok ,野食方面味道適中,希望你地可以係咖啡方面改進
2021-08-14