2019-09-23 1218 浏览
早兩日睇到人地既post起左邊爐癮,一心諗住今日走去但馬屋,點知臨出門發現啲popo自己無啦啦係葵芳集結搞到但馬屋都關埋🙄但我真係太想打邊邊,👦🏻提議不如轉戰同一集團既牛陣🐮去之前一樣記得要用the gulu拎飛真係慳返唔少時間!!.🔸嚴選套餐 $179今日揀左個第二平既套餐,但雖然係咁,佢既牛肉都絕對對得住個價錢!!肉質都算軟腍,亦都唔嚡口,加上叫左幾round個質素都保持到。🔸自助區自助區既選擇同但馬屋差不多,但就有埋蝦片同薯格等小食。特別推薦✨羽衣甘藍🥬✨同✨蟲草花✨!! 羽衣甘藍係superfood有咩好唔多講,加上唔係度度打邊爐都有! 蟲草花就個人喜好私心推薦🤣🤣.另外推薦佢個✨紅咖哩✨佢係唔辣既,但就好香椰香同香料味,入面啲牛肉都炆到好腍同入味!!👦🏻仲用黎做邊爐肉既沾醬,都好正🤩🔸任食Haagen dazs🍦食完咸食,唔好忘記佢仲有任食haagen dazs!!今日仲遇到我既第二最愛夏威夷果仁味🤤🤤(第一絕對係花生醬味!).除左無得一人一鍋之外,其實牛陣好多野都同但馬屋相似~$179依個價黎講,其實食多幾碟牛肉同雪糕就回晒本!🤣🤣所以依兩間都係我地懶豬豬經常encore之
但我真係太想打邊邊,👦🏻提議不如轉戰同一集團既牛陣🐮
去之前一樣記得要用the gulu拎飛真係慳返唔少時間!!
2065 浏览

🔸嚴選套餐 $179

🔸自助區

另外推薦佢個✨紅咖哩✨

🔸任食Haagen dazs🍦
除左無得一人一鍋之外,其實牛陣好多野都同但馬屋相似~
$179依個價黎講,其實食多幾碟牛肉同雪糕就回晒本!🤣🤣所以依兩間都係我地懶豬豬經常encore之選🤣🤣
📍唔好忘記,唔做大嘥鬼食得曬啲野,埋單時可以問店員拎$29coupon,下次食就可以平啲嚕🤣🤣🤣
2019-09-04 293 浏览
牛陣已經唔係第一次食 基本上想食日式邊爐都會諗起牛陣 一黎老字號 二來分店多 總有一間係左近😛今次帶咗個係外國返黎既朋友 係香港食牛🐮 簡咗係荃灣愉景新城食牛陣 貪佢近我屋企 而又有車去到我朋友住既酒店🏨牛陣既款式對於我哩位外國朋友黎講 實在係花多眼亂 一於交俾我決定 一係唔食一係食好d🤗 嗌咗每位$219 上級安格斯套餐 套餐因為佢做緊優惠 所以可以無限追加高級海鮮配料🦞 有廣島蠔 帆立貝同墨魚仔 每次就一隻 按人頭計 食落都幾新鮮 我地都encore左幾轉🤤我地簡咗泰式冬陰公湯底 係最近新推出既 望落就好吸引😈 主打係又悶又熱既夏天 黎一口又酸又辣既味道👅 湯底可以自己DIY 放配料 先教我地首先用牛粒炒香 加入魷魚同海蝦 最後倒入冬陰公湯 按自己嘅需要加香茅木瓜絲青檸等 就會成為左一個自己最鍾意既冬陰公湯底🤤任食既除咗係海鮮之外 仲有牛舌牛肉同豬肉 仲可以自己出去拎蔬菜🥬或者火鍋配料 選擇好多 外國朋友覺得香港打邊爐依種食法好新鮮🤣 不得不提好似仲有熟食 有炸蝦片 炸雞仲有咖喱🍛 澳洲殼飼牛 牛肉牛味重 肥瘦比例就係3:7 岩哂我地鍾意食肥肉既朋友🙆🏻‍♀ 牛舌係我地最鍾意食既

澳洲殼飼牛 牛肉牛味重 肥瘦比例就係3:7 岩哂我地鍾意食肥肉既朋友🙆🏻‍♀ 牛舌係我地最鍾意食既 絕對唔會太稔 爽彈 具口感👍🏻
我幾時都話 牛陣最大既賣點就係有任食哈根大師 今晚有四款口味❤ 唔執輸既我哋梗係食咗好幾碗 個個味都試勻 真心回本🤓
2019-09-03 270 浏览
4月嘅時候,我地一家三口約埋另外兩個家庭一齊去愉景新城行街食飯。其實愉景新城作為親子商場,好多餐廳都會以親子friendly作招徠。當中不得不讚牛陣,我地帶住小朋友食過幾次,每次都食得好開心!今次我地6個大人3個1-2歲嘅BB, 無預約的情況下,店員都迅速幫我地安排座位。用餐過程,店員都好細心我地有小朋友,加湯或遞上生肉時都會特別小心,好抵讚!其中有一幕係我地有個BB拎起一罐飲完的烏龍茶去玩,店員擔心罐邊會𠝹到BB而作出提醒,非常細心👍🏻不過印象中佢地無兒童餐具提供(我地無要求過),家長們可能需要自備了。講番食材方面,當晚我地點咗每位$289的日本產黑毛和牛,揀呢個價錢因為可以點埋牛舌。黑毛和牛的牛肉味好重,肥膏剛剛好,厚薄適中。牛舌我就鍾意佢入口爽爽哋,細細塊好容易就KO一碟!我地最後6個大人食咗16碟牛肉,10碟牛舌!仲有店內供應haagen-dazs雪糕🍦嗰日竟然有我最鍾意的夏威夷果仁味(口味不定期會轉哦)。雪糕位每次只可以一個人筆雪糕,每到食飯尾段必定排曬隊,大家唔想排隊可以一開始食咗雪糕先😋
2019-04-01
  • 牛舌
牛陣一直在我連鎖火鍋店名單中排第一位,其湯底選擇多而且味道吸引,周不時推陳出新,推出新湯底,前日見到又出番「期間限定」的冬蔭功湯,勁掛住❤️所以我就約埋朋友今晚黎個「冬蔭功火鍋」之夜先講飲品,有十幾款罐裝飲品可以簡,最正的是連泰國🇹🇭象啤都是任叫任飲,當然要啤一啤🍺夠哂泰式風味為迎合泰國風情,仲有泰式蝦片、薯格、香茅茶同椰子糖等等, 泰滋味🇹🇭這個冬蔭功湯底製作方法首先用牛脂搽勻個鍋,再煎香大蝦同墨魚🦑,店員再倒上冬蔭功湯,最後我們把竹籃內的配料如辣椒🌶️青檸、木瓜絲等加入湯中,酸度辣度都可以按照自己個人喜好🤪❤️製成最濃郁鮮味的冬蔭功湯底冬蔭功湯底的吸引之處絕對是香而不膩,酸酸辣辣絕對是刺激口水分泌💦十分開胃,很適合這個炎夏食用🌞火鍋配料、麵類及蔬菜都是在自助區任夾任食,超過三十款選擇,而惠顧這個套餐仲可以無限享用高級海鮮配料,包括廣島蠔、原隻魷魚仔及帆立貝,真心抵食廣島蠔淥完後仍大隻飽滿,吸埋冬蔭功湯底好滋味介紹左咁耐,仲未提到今次叫咩套餐😂今次點選的是$219/位的澳洲上級長期穀飼牛套餐🥩穀飼期長達270日以上,純種安格斯黑牛色澤呈鮮紅色,牛味香濃,口感軟綿細膩,油脂入口即化,油香四溢

廣島蠔淥完後仍大隻飽滿,吸埋冬蔭功湯底好滋味

牛舌是必點項目,薄切大片且有爽勁!我同朋友都忍不住Encore再encore😆

蔬菜類竟然有冰菜跟羽衣甘藍🥬提供,而配料中的蟲草花、三文治魚丸及芝士豆腐我就最推薦✨

食到最後雖然已經捧住個肚仔走🤰🏻但當然不可以錯過Häagen-Dazs雪糕🍦 是任食!任食!任食!(重要的事要講3次)有4款口味,仲有我最愛的焦糖脆餅口味,實在是大滿足🤩
牛陣一直係我心目中任食火鍋入面既最高地位用料絕不含糊,件件都係靚牛你叫左邊個級數既,你加單就一定比返果個級數你唔似有d鋪頭會側側膊一開始比靚牛,之後比cheap牛你博你唔識分而且最重要係呢到d牛真係好靚天氣咁熱本身冇咩胃口仲要比我見到佢有得食冬蔭公,未食口水都已經流緊,邊有法子唔食佢自助吧應有盡有,有生菜,秋葵等各種時令蔬菜仲有牛丸等唔同既丸類,一應俱全醬料區,極力推薦大家落獨有既大阪汁,甜甜地,令個醬汁更好味最緊要係咩呀?係呢到仲有哈根大師任食!真係淨係呢樣野都已經夠吸引我黎食啦依家牛陣做緊岩晒夏天食既泰式主題所以有唔同既泰式食物有蝦餅,咖哩,香茅茶等等黎到主題啦我就點左個冬蔭公鍋,開鍋過程都好特別喎店員先用牛脂既油份開鑊再煎香大蝦同尤魚呢個時候你會聞到陣陣煎蝦香同尤魚鮮味令人食指大動炒香之後,再倒入裝有滿滿泰式香料既湯底咁就大功告成呢個過皇可以令到個湯底完全吸收到海鮮既鮮味而炒香左個鑊亦令香料味再進一步提升之後亦可按自己喜好加蕃茄、芫荽等等既配料令湯底層次更上一層樓而食夠219蚊仲可以任叫廣島蠔、帆立貝同原隻尤魚仔真係抵到爛而呢個冬蔭公鍋又好佛心咁set到219蚊令你唔洗特登叫高一
牛陣一直係我心目中任食火鍋入面既最高地位
用料絕不含糊,件件都係靚牛
你叫左邊個級數既,你加單就一定比返果個級數你
而且最重要係呢到d牛真係好靚
天氣咁熱本身冇咩胃口
自助吧應有盡有,有生菜,秋葵等各種時令蔬菜
仲有牛丸等唔同既丸類,一應俱全
醬料區,極力推薦大家落獨有既大阪汁,甜甜地,令個醬汁更好味
最緊要係咩呀?係呢到仲有哈根大師任食!
真係淨係呢樣野都已經夠吸引我黎食啦

依家牛陣做緊岩晒夏天食既泰式主題
所以有唔同既泰式食物
有蝦餅,咖哩,香茅茶等等

黎到主題啦
我就點左個冬蔭公鍋,開鍋過程都好特別喎
店員先用牛脂既油份開鑊
再煎香大蝦同尤魚
呢個時候你會聞到陣陣煎蝦香同尤魚鮮味
令人食指大動
炒香之後,再倒入裝有滿滿泰式香料既湯底
咁就大功告成
呢個過皇可以令到個湯底完全吸收到海鮮既鮮味
而炒香左個鑊亦令香料味再進一步提升
之後亦可按自己喜好加蕃茄、芫荽等等既配料
令湯底層次更上一層樓
冬蔭公鍋既牛係呢款澳洲上級長期穀飼牛
可以見到佢牛脂幾分明
令佢入口感覺好軟林林唔會韌
牛味香濃之餘仲有陣陣牛脂味
配埋醒神開胃既冬蔭公鍋,食得多都唔會膩
唔好因為佢叫牛陣就睇少佢d豬肉
豬肉一d騷味都冇
而且入口好鬆軟
牛舌夠晒爽口,仲牛味香濃
食完之後赫然發現台面有呢張野
用餐時間內食晒D野會有29蚊現金券
我自己就環保L黎既,一直好唔鍾意香港人成日都食唔晒都照叫既文化
呢種執輸行頭慘過敗家既諗法令香港呢個彈丸之地既廚餘數目係世界上名列前茅
所以我十分支持店家呢種做法
真係一舉三得:客人有現金券、餐廳唔洗浪費食材、地球資源唔會被浪費
值得一讚!
今餐食到不論心靈定係肉體都好滿足
埋單原來都係500蚊唔洗
真係抵到爛
2019-08-29 1012 浏览
今晚又去左 D Park 嘅牛陣打邊爐繼上一期嘅壽喜燒牛之鍋後, 今期又搞搞新意思, 推出冬蔭功鍋, 識食嘅我緊係又要去試下啦 !!職員會先送上冬蔭功鍋嘅材料, 然後就幫我地煮個湯鍋首先將鍋入面嘅牛脂肪燒熱, 迫出油脂, 然後再放入大蝦 & 魷魚煎香大蝦 & 魷魚煎到 7 成熟左右, 就倒入冬蔭功湯之後就放埋木瓜絲、泰式茄子、車厘茄、通菜、雜菌等材料去個湯度, 職員仲溫馨提示, 可以按自己喜好, 加入泰國小辣椒 & 青檸有 8 款火鍋醬料 (日式醬油、酸汁、大阪黃金燒汁、日式麻醬、辣椒、蒜蓉、芫茜、蔥花) 要去自助區拎上級穀飼肥牛色澤鮮紅, 配冬蔭功湯底超夾牛舌口感爽彈豚肉唔會好肥, 肉味夠濃海鮮盤有 3 款: 廣島蠔、帆立貝及魷魚仔, 都係任食自助區嘅火鍋食材有大量新鮮蔬菜、菇類、丸類、麵類、雞肉熟食區超脆薯格 & 蝦片Haagen-Dazs 雪糕有 4 款味道揀: 抺茶、Cookies & Cream、比行時朱古力、焦糖脆餅
今晚又去左 D Park 嘅牛陣打邊爐

職員會先送上冬蔭功鍋嘅材料, 然後就幫我地煮個湯鍋

大蝦 & 魷魚煎到 7 成熟左右, 就倒入冬蔭功湯

上級穀飼肥牛
色澤鮮紅, 配冬蔭功湯底超夾

牛舌
口感爽彈

豚肉
唔會好肥, 肉味夠濃

海鮮盤
有 3 款: 廣島蠔、帆立貝及魷魚仔, 都係任食

自助區嘅火鍋食材

有大量新鮮蔬菜、菇類、丸類、麵類、雞肉
熟食區
超脆薯格 & 蝦片

Haagen-Dazs 雪糕
2019-08-28
一家大小最愛逛荃灣愉景新城, 除了有適合小孩的設施, 食店也多, 今天一家人出動又去覓食啦!一家人左逛又逛發現了3樓的牛陣, 大熱天時一邊歎冷氣一邊吃火鍋, 絕對是最高享受XD 而且… 最新推出的冬蔭公鍋超吸引!點餐後店員先送上冬蔭公火鍋料, 原來冬蔭公鍋可以DIY自行用牛脂熱鍋, 再加入海鮮和注入湯底, 但因為小娃也要吃的關係要了鴛鴦鍋, 上桌時已經由店家預備好湯底, 下次一定要再來自行DIY!除了指定的一分冬蔭公火鍋料, 店員還送上肥牛、牛舌、豚肉跟海鮮拼盤各一, 這些都可以任點任食, 食肉獸們絕對可以開懷大吃。 海鮮也有生蠔、帶子和魷魚, 同樣可以任吃其實相當划算。冬蔭公湯底本身既香又帶微微辣, 可以按喜好加入青檸汁和辣椒, 自行調整酸辣口味, 對吃不了辣的人來說非常貼心, 湯底口味較重也不用再沾醬調味了, 這冬蔭公肥牛香味非常誘人呢!自助區的火鍋配料也有數十款, 蔬菜、丸子、肉類、粉麵等全都有。 因為是泰式主題, 所以推出了泰式蝦片、炸雞和紅咖哩等特色食品。正餐吃飽了當然少不了甜品, 任吃的哈根大師可不能錯過, 店員還送上泰
一家大小最愛逛荃灣愉景新城,
除了有適合小孩的設施,
食店也多,
今天一家人出動又去覓食啦!
一家人左逛又逛發現了3樓的牛陣,
大熱天時一邊歎冷氣一邊吃火鍋
絕對是最高享受XD
而且…
最新推出的冬蔭公鍋超吸引!
點餐後店員先送上冬蔭公火鍋料,
原來冬蔭公鍋可以DIY自行用牛脂熱鍋,
再加入海鮮和注入湯底,
但因為小娃也要吃的關係要了鴛鴦鍋,
上桌時已經由店家預備好湯底,
下次一定要再來自行DIY!
除了指定的一分冬蔭公火鍋料,
店員還送上肥牛、牛舌、豚肉跟海鮮拼盤各一,
這些都可以任點任食,
食肉獸們絕對可以開懷大吃。
海鮮也有生蠔、帶子和魷魚,
同樣可以任吃其實相當划算。
冬蔭公湯底本身既香又帶微微辣,
可以按喜好加入青檸汁和辣椒,
自行調整酸辣口味,
對吃不了辣的人來說非常貼心,
湯底口味較重也不用再沾醬調味了,
這冬蔭公肥牛香味非常誘人呢!
自助區的火鍋配料也有數十款,
蔬菜、丸子、肉類、粉麵等全都有。
因為是泰式主題,
所以推出了泰式蝦片、炸雞和紅咖哩等特色食品。
正餐吃飽了當然少不了甜品
任吃的哈根大師可不能錯過,
店員還送上泰式軟糖貫徹主題
第二個胃又要出動啦XD
任點任食加上豐富的食物種類,
還有不定期變更的主題,
既美味又划算,
很適合家族或朋友聚餐,
下次一定要再來!
2019-07-30
  • 冬蔭公鍋
2019-08-25 124 浏览
這天到荃灣逛街,並吃了一頓豐富的火鍋放題。我們品嚐的是酸辣開胃的冬蔭功湯底火鍋。這個湯底並不簡單,先要炒香牛肉脂肪,然後再稍微煎一下海鮮,最後才可以加入預先準備好的冬蔭功湯。火鍋湯底真的非常豐富,材料有兩隻大蝦、魷魚、泰國矮瓜、蕃茄等等。我覺得與其說這是火鍋湯底,我覺得它更是一款獨當一面的海鮮冬蔭功。火鍋配料方面,餐廳提供三款肉片,分別是牛舌、豬肉片及牛肉片。這個牛肉片是上級穀飼牛,脂肪分佈得很美,入口質感很細嫩,牛肉的味道亦很濃郁!我們當日一共品嚐了7盤穀飼牛,最後一盤跟第一盤是有差的,但最後一盤肉的味道仍然是很美味!除了肉片,我亦吃不少廣島蠔。蠔的外形白嫩飽滿,味道鮮美可口,我非常喜歡。餐廳還提供了紅咖喱、香茅茶、椰子糖及象啤等等,具有泰國特色的食物/飲品。雖然這裡是日式餐廳,但我覺得這裡充滿了在泰國度假的氣氛!吃放題少不了品嚐甜點。這是哈根達斯雪糕!餐廳提供四款口味,但我的肚皮位置有限,只好忍痛放棄曲奇口味..其餘的口味,分別是綠茶、焦糖脆餅及綠茶。最後,這天令我印象很深刻的事是店員叫喊的口號。一般日式餐廳都會叫喊口號,通常是「歡迎光臨」之類的日語,但這天店員叫喊的是「Be Ha
這天到荃灣逛街,並吃了一頓豐富的火鍋放題

最後,這天令我印象很深刻的事是店員叫喊的口號。一般日式餐廳都會叫喊口號,通常是「歡迎光臨」之類的日語,但這天店員叫喊的是「Be Happy」- 使人會心微笑的短語,每個人心中簡單又純粹的追求!
牛肉控嘅肥🐽提議要食牛而我又想任食打邊爐最後我地就揀左荃灣嘅「牛陣」一次過滿足哂我地兩個嘅願望.入場後速閱一下MENU任飲任食系列共有三款我地揀左澳洲上級長期穀飼牛套餐,每人$219湯底有八款見到有最新推出嘅冬陰公湯底當然二話不說選擇佢.店員先上冬陰公湯底料,己包海鮮拼盤之後再介紹步驟,就可以DIY由於我地個樣傻下傻下咁店員主動幫我地整鍋底,勁NICE呀首先,炒香和牛脂肪等油脂滲透哂整個鍋底後,再放入大蝦同魷魚最後再注入湯底,加入青檸同子彈椒由於每人嗜辣嘅程度吾同,所以佢只放左一半好貼心呀同店員傾談下了解到冬陰公湯底係真材實料咁熬製出黎有香茅,南薑,檸檬葉等所以湯頭會愈煮愈濃郁,酸酸辣辣咁,.餘下嘅海鮮,有生蠔同元貝就自行放入鍋內當然,任食點會少得牛呢店員上左三碟牛肉,豬肉同牛舌各一碟純種安格斯黑牛果然吾錯色澤鮮紅吸引,油脂分佈平均肉質軟腍牛味濃郁,只需灼數秒即可入口油香豐富,嫩滑又鮮香而牛舌有彈性富有嚼勁,肉汁豐富薄切豬肉片九瘦一肥嘅黃金比例真係PERFECT! 吾會食到油膩感之餘,肉味重又不帶豬臊味.自助吧材料都好豐富,目測至少有30款有丸類,菇類,菜類,肉類,粉麵類,豆腐類小食有

牛肉控嘅肥🐽提議要食牛
而我又想任食打邊爐

最後我地就揀左荃灣嘅「牛陣」
一次過滿足哂我地兩個嘅願望

入場後速閱一下MENU
任飲任食系列共有三款

我地揀左澳洲上級長期穀飼牛套餐,每人$219
湯底有八款

見到有最新推出嘅冬陰公湯底
當然二話不說選擇佢

店員先上冬陰公湯底料,己包海鮮拼盤

之後再介紹步驟,就可以DIY
由於我地個樣傻下傻下咁

店員主動幫我地整鍋底,勁NICE呀

首先,炒香和牛脂肪
等油脂滲透哂整個鍋底後,再放入大蝦同魷魚
最後再注入湯底,加入青檸同子彈椒

由於每人嗜辣嘅程度吾同,所以佢只放左一半
好貼心呀

同店員傾談下了解到
冬陰公湯底係真材實料咁熬製出黎

有香茅,南薑,檸檬葉等
所以湯頭會愈煮愈濃郁,酸酸辣辣咁,

餘下嘅海鮮,有生蠔同元貝就自行放入鍋內
當然,任食點會少得牛呢

店員上左三碟牛肉,豬肉同牛舌各一碟
純種安格斯黑牛果然吾錯
色澤鮮紅吸引,油脂分佈平均
肉質軟腍牛味濃郁,只需灼數秒即可

入口油香豐富,嫩滑又鮮香
而牛舌有彈性富有嚼勁,肉汁豐富

自助吧材料都好豐富,目測至少有30款

有丸類,菇類,菜類,肉類,粉麵類,豆腐類

小食有炸薯格,炸蝦片等

泰式咖哩牛肉飯,椰香味偏重

咖哩味香濃,好惹味

竟然連我最中意嘅芝士魚腐都有,正呀

最後,食飽後千奇吾好漏左HAAGEN DAZS呀!
留意返,呢款筒裝係MADE IN FRANCE 架

比杯裝MADE IN CHINA 嘅好味好多

飲品,象啤都係任飲架

2019-08-21
2019-08-17 136 浏览
牛陣新推出咗個冬陰公喎即刻約朋友黎trytry order咗個冬陰公喎之後,職員會先用肥豬肉黎起鍋,令湯底更加香濃,等鍋燒熱後就會拎起啲肥豬肉,再加個濃郁冬陰功湯及配料, 配料都係一啲香葉、芫茜、秀珍菇等等,另外仲有幾條小辣椒,如果鍾意食辣嘅朋友可以落多啲,食唔到辣嘅可以唔落 ,因為本身個冬陰功湯底唔辣除咗配料之外,冬陰功湯當然唔少得有蝦,兩隻蝦大隻又新鮮海鮮、牛肉等等都係任添,不過千祈唔好浪費牛肉、豬肉嘅質素都唔錯,我最鍾意既係牛舌依度既牛舌超級薄,爽口唔會韌既然係任叫絕對要瘋狂咁食牛舌飲品都係任飲 畀我發現咗有款道地黑糖薑茶, 第一次試味道又真係幾好 呢餐超級滿足
牛陣新推出咗個冬陰公喎即刻約朋友黎trytry

除咗配料之外,冬陰功湯當然唔少得有蝦,兩隻蝦大隻又新鮮

海鮮、牛肉等等都係任添,不過千祈唔好浪費

牛肉、豬肉嘅質素都唔錯,我最鍾意既係牛舌
依度既牛舌超級薄,爽口唔會韌
既然係任叫絕對要瘋狂咁食牛舌

飲品都係任飲
畀我發現咗有款道地黑糖薑茶, 第一次試味道又真係幾好
呢餐超級滿足
牛陣火鍋最近出左個夏之美鍋-冬陰功鍋,主打泰國風味既菜式,非常特別,而且可以睇住成個整冬陰功鍋既過程,非常有投入感。選擇非常多既菜類和丸類,非常特別既係有貢菜白椰菜……每樣菜都十分新鮮,水汪汪既菜,令人忍唔住每樣都夾些小~角落頭竟然有大驚喜,就係Häagen-Dazs雪糕既任食(四款口味)朱古力、雲呢拿、曲奇&綠茶口味,見到真係未開飯先興奮!自助吧仲有泰式香茅茶,泰式紅咖哩(配米飯或蝦片), 泰式蝦片, 炸雞, 薯格……另外非常推薦既係熟食方面:炸蝦片蝦片非常脆卜卜,蝦味十足,估唔到咁好味!而旁邊有4種不同既醬料,令到炸蝦片更惹味!酸辣又開胃既冬蔭功湯底火鍋 (內有蝦, 魷魚, 和牛脂肪) 首先炒香和牛脂肪,然後落蝦和魷魚,當所有香料都已炒好最後把冬陰功湯底注入黑鍋,按自己喜好落辣椒仔同落青檸檬汁,調教辣度同酸度。全程自己落手DIY非常有投入感!落湯底時要小心熱同滾燙既湯會彈出!另外仲配上泰國蔬菜盤(內有泰式子彈椒及青檸)按自己喜好落鍋(可落可不落),蔬菜份量亦不少!澳洲上級長期穀飼牛、牛舌&豬肉片,仲可以任食海鮮!上級長期穀飼牛肉既油脂分佈非常平均,雪花非常靚,完全估唔到任食有咁靚仔

另外非常推薦既係熟食方面:炸蝦片

全程自己落手DIY非常有投入感!
落湯底時要小心熱同滾燙既湯會彈出!

澳洲上級長期穀飼牛、牛舌&豬肉片,仲可以任食海鮮!
上級長期穀飼牛肉既油脂分佈非常平均,雪花非常靚,完全估唔到任食有咁靚仔既牛!

牛肉片滾一滾,見到變色就可以食,食落軟滑,少少都唔韌,牛肉夾起時已經感覺到係非常軟既口感,牛味非常,食完一片完全忍唔住想再食!

牛舌同豬肉片都唔錯,主打食牛肉片,咁靚既牛肉片無理由唔食。

最後食甜品:Häagen-Dazs雪糕既曲奇&綠茶口味,綠茶口味比較軟身,容易挖起到,而曲奇由於太受歡迎而見底,所以較凍難挖。

我仲係曲奇雪糕上面加左朱古力醬,見到都想食多杯,不得了!
2019-08-14 786 浏览
今日同事話想食牛, 於是就帶咗我去呢間牛陣,任飲任食放肆一番😁去到揀左新出嘅冬陰功鍋,每位$219即可以任食上等穀飼牛、海鮮,仲可以任飲超過10款以上罐裝飲品😋牛陣所採用嘅係電磁爐平面枱,比一般火鍋店為整潔乾淨蔬菜、丸類、其他配料種類多,任揀😋即食嘅有炸薯格同炸蝦片, 仲有飯同紅咖哩雪糕櫃有最受港人歡迎嘅 Haagen Dazs雪糕,味道有4款 - 雲呢拿、抹茶、比利時朱古力及曲奇,大家唔好忘記佢地嘅存在啊😛店員會先用和牛嘅油脂炒香冬陰功嘅海鮮, 然後再倒入冬陰功湯, 務求令到冬陰功湯底更加鮮味更加香濃👍🏻熱辣辣嘅夏天,最適合就係食開胃嘅嘢, 呢個冬陰功湯底酸味味帶少少辣,幾過癮🌌 上等穀飼牛 🌌牛肉紋理分布平均, 非常易咬而且毫無韌嘅感覺,配合冬陰功湯的酸,肉味更加出色😋🌠牛舌🌠牛舌食落煙煙韌韌帶少少爽,幾過癮🎇豚肉🎇豚肉都算嫩口,肉味帶少少鮮甜,唔錯🎆香脆蝦片🎆呢個必須要試下, 非常之香脆鬆化,食到悶悶哋再整一塊香脆蝦片👍🏻🌠 Haagen dazs雪糕 🌠食飽飽當然唔少得食雪糕啦,4款味任揀,我諗係7-11買,呢到已經值$60,作為最後衝刺,緊係要食返幾杯😛總括而言, 呢間牛陣嘅

牛陣所採用嘅係電磁爐平面枱,比一般火鍋店為整潔乾淨

蔬菜、丸類、其他配料種類多,任揀😋

即食嘅有炸薯格同炸蝦片, 仲有飯同紅咖哩

冬陰功鍋

長崎穀飼牛肉

🌌 上等穀飼牛 🌌
特選牛舌

🌠牛舌🌠
牛舌食落煙煙韌韌帶少少爽,幾過癮

🎇豚肉🎇
豚肉都算嫩口,肉味帶少少鮮甜,唔錯
香脆蝦片

🎆香脆蝦片🎆
Haagen dazs雪糕

🌠 Haagen dazs雪糕 🌠

總括而言, 呢間牛陣嘅性價比真係好高,以$200左右價錢食到上等靚牛肉,又有蔬菜其他配料任食任飲,食物質素高,湯底惹味,一個字,抵!👍🏻
冬陰功鍋
長崎穀飼牛肉
特選牛舌
香脆蝦片
Haagen dazs雪糕
  • Haagendazs雪糕
2019-07-05 181 浏览
太久沒有食放題了,今天同好友約在荃灣,碰巧在愉景新城那邊看到一家日式火鍋店,因為可用手機排隊用餐,可以邊逛邊等通知,非常方便,所以就想去牛陣試試啦。這間店面積不算大,服務中規中矩吧。我們點了壽喜燒湯底,先擺放兩粒牛肥膏在鍋中,待牛肥膏出油後下洋葱,再放牛肉作燒烤用,也可加入壽喜燒汁變為一個壽喜燒鍋,和牛熟了之後加蛋汁,和白飯青葱一起食,實在好惹味!我地淨系食和牛都食到好飽,蔬菜既選擇都好豐富,估唔到連蟲草花同羽衣甘藍都有添,好够味!甜品是哈根達斯雪榚,有四款口味選擇,也系任食哦。另外餐廳亦會送芒果糯米飯雪條,椰子汁味頗重,感覺很一般。和牛食得出好高質, 除了牛肉,蔬菜丸類等不用叫,有自助吧隨意添加,很方便,性價比還不錯啦!
2019-06-26 249 浏览
自從愉景新城裝修加入親子主題後,就常常過來流連,一個下午不亦樂乎。商場內有很多食肆,也不愁吃的。其中一間常吃的是牛陣,日式火煱放題。可用The Gulu手機排隊,一邊逛,一邊等手機通知快到了再上去。90分鐘用餐時間雖然有點趕,但想食牛肉放題,沒辦法啦。有4個套餐可選,最貴的是2個和牛套餐,較便宜的是上選、嚴選2個套餐,個人推介嚴選套餐,包汽水任飲,另外上級牛肉脂肪比例較少,薄薄的肉片,燙3至5秒就可以吃,口感不會很油膩,不會影響戰鬥力,哈哈。除了牛肉,蔬菜丸類等不用叫,有自助吧隨意添加,很方便。等服務員通知餘下15分鐘用餐時間,正好轉戰Haagen Dazs雪糕,也是任食哦。吃的飽飽的,明天再減肥吧。

除了牛肉,蔬菜丸類等不用叫,有自助吧隨意添加,很方便。

吃的飽飽的,明天再減肥吧。
2019-06-23
  • 嚴選套餐
2日1夜大陸遊結束. 直通巴士直達愉景新城, 又到食飯時間, 就緊系食埋飯先回家啦. 7點到達愉景新城, 食飯時間, 好多食市都要等.......其實之前一直都想試牛陣既. 但每次都系2個人又好似冇乜引, 今次一行5人. 而佢又唔洗等位. 所以就佢啦, 再加上見到佢凡惠顧$219或以上的晚市放題, 就有得無限享用 ~ 廣島蠔, 帆立貝同埋原隻魷魚仔因為系放題關係,同枱所有人都要叫同一款肉類套餐. 我唔食牛既, 所以同枱朋友都因為我的關係.選了一個不太貴的套餐而又系 $219以上的. 咁就有海鮮食啦 我地叫的套餐系 $219一位. 咁就有牛啦, 豬啦 (不是黑毛豬)  同埋海鮮了, 好似系澳洲的肉. (偏偏唔記得影自己食果個餐的餐牌)成個餐不過不失啦. 唔叫得出色.飲品任飲唔系新奇的事. 連ASAHI 啤酒都系任飲就真系驚喜喎. (去過其他火鍋放題系要每人加幾十蚊的)不過佢就唔同其他地方, 任你自己系雪柜慢慢選啦. 系要睇餐牌再叫佢拎.最後甜品時間. 竟然系 Haagen-Dazs 雪糕任食, 不過佢就唔系杯裝的, 而家筒裝. 因為受歡迎而且又太難"筆"啦. 女仔大人都攪佢唔掂, 搵個男

成個餐不過不失啦. 唔叫得出色.

最後甜品時間. 竟然系 Haagen-Dazs 雪糕任食, 不過佢就唔系杯裝的, 而家筒裝. 因為受歡迎而且又太難"筆"啦. 女仔大人都攪佢唔掂, 搵個男人去"筆"會好D啦
2019-04-06