2024-03-14 385 浏览
疫情爆出後一直冇食過,今日辦完事係下午茶時間,見堂食人唔多就去食,成個場大約得5~6枱客而且係國內人多,遊客區都預左係咁,被安排坐窗口卡位,menu仲係lunch價錢,不過最平嘅任食已經由129加價到169,而且免費湯底得一款鰹魚湯,其他湯底都要加每位5蚊,但好想食都接受左,揀左麻辣同豬骨湯底,好快就送到,仲附上3盤牛肉1盤豬肉,之後要加肉就用QR code自行落單,都幾好唔駛下下叫個侍應過黎,不過可惜豬肉得一款冇得揀豬腩,限時90分鐘任食即刻出去拎蔬菜,見到有四款炸物都拎黎試下,仲有關東煮同咖喱飯,不過胃口有限都冇拎黎食,拎左少少蔬菜同拎飲品,見到有酸梅湯即刻斟返去飲先,酸酸甜甜好開胃,未開餐就飲左一杯今日目標就係做食肉獸同食好多雪糕,有我最鍾意嘅朱古力,士多啤梨,曲奇,另一款係焦糖,所以不停肉同雪糕輪流食,最後2個人食左12盤肉,6杯雪糕,飽到上心口因為唔係繁忙時段,侍應都冇趕我地走,不過實在太飽都食唔落,坐多左5分鐘要走人行下消化下先得啦呢間侍應有禮,環境舒適,係國內遊客多比較嘈,下次都會再黎呢間食

2024-03-13
2023-12-05 1069 浏览
黑毛和牛專家 - 牛陣前排涉及日本福島核廢水既排放計劃,我地作為顧客都有一定既擔憂好彩但馬屋集團一直以來都對食品安全非常重視,佢地持續有同供應商合作,仔細監控食品來源,確保所使用的食材都符合政府既要求同標準,將客人既安全同健康放係最重要既考量,所以之前中秋節後去尖沙嘴拍拖,都放心同女朋友喺牛陣補食中秋節大餐岩岩過左中秋節所以黎食牛陣Shabu Shabu慶祝既人唔太多,唔洗等位就入得去啦!餐廳以日系裝潢,環境幾舒服。自助調味料區有18款醬汁自由調配,個人特別推介有6款日式醬汁 : 本枯乾冬菇醬油﹑特調柑橘醋﹑紀洲練梅芝麻醬﹑甘甜橘子醬油﹑自家製濃香味噌芝麻醬﹑烤長崎飛魚醬油。自助配料區仲有好多蔬菜任食,包括冬瓜、蘿蔔、金菇菜、萵筍、蟲草花等等,選擇多到食唔哂我同女朋友都好鍾意食和牛,90分鐘放題任食緊係揀個好食D既啦,我地推介日本產特選黑毛和牛及日本產豚肉放題套餐,肉類包括日本產特選黑毛和牛﹑日本產黑毛和牛﹑澳洲產特上長期穀飼牛﹑澳洲產長期穀飼牛﹑嚴選牛肉﹑上級牛肉﹑美洲產豚肉﹑日本產豚肉﹑牛舌。特選黑毛和牛切得勁薄,色澤紅潤,油花均勻,入口軟綿細滑,口感柔嫩!食完包大家想再食 ! 套
黑毛和牛專家 - 牛陣

套餐仲有魷魚、青口、帶子、大蝦、蝦滑、蟹柳、海螺,都係任食唔嬲架 !

飲品有13種罐裝有糖及無糖飲品俾大家揀,甜品方面有Haagen Dazs雪糕任食,怕肥既我都要食夠2杯雪糕先肯走人

牛陣
地址 : 尖沙咀彌敦道63號iSquare 706鋪
訂座電話 : 2311 1092
營業電話 : 星期一至日 12:00 - 22:00
2023-09-27
  • 日本產特選黑毛和牛
2023-11-23 612 浏览
午市定量火鍋套餐是$99起,可以享用60分鐘。店員一開始會送上肉類一碟,其他食品可以出去放題櫃取。放題櫃有大約二三十款食物選擇,都係一般的蔬菜、芝士腸、丸類等,比較普通。另外還有 關東煮及炸物。 湯底可以加$5/人 升級雙拼湯底👉🏻 值得一提是這間Häagen-Dazs雪糕任食有多款口味可以選擇,除了士多啤梨及朱古力,還有栗子及開心果味,食完超滿足😋環境黎講佢算開揚闊落,都幾好坐。有時同朋友想搵個靜少少既地方可以考慮這裡。

湯底可以加$5/人 升級雙拼湯底

👉🏻 值得一提是這間Häagen-Dazs雪糕任食

2023-11-23
2023-08-04 735 浏览
夏天要食清爽啲打邊爐驚會好膩?牛陣夏祭期間限定蕃茄壽喜燒令炎炎夏日都可以,食得清爽又健康日本產黑毛和牛放題套餐(成人$369/位)蕃茄壽喜燒湯底店家特調嘅壽喜燒汁,加入蕃茄濃湯蕃茄酸甜剛好平衡壽喜燒嘅香甜好岩夏天食,夠哂開胃!鐵鍋會舖滿蕃茄、冬瓜、秋葵等夏日蔬菜,顏色非常搶眼待蔬菜加熱至冒煙,就可以加入牛肉舖面再沿鐵圈倒入自家製蕃茄壽喜燒汁然後按喜好生熟程度即可食用日本產黑毛和牛油花分明,肉質軟嫰,入口不會太油膩,好岩放題食用,食多幾塊都唔會膩澳洲產特上長期(270 日)穀飼牛揀左上乘部位,富有口感肉味較濃·北海道四元豚選用無激素添加嘅日本高品質豬肉脂肪分佈均衡,肉質軟腍有彈性除左和牛、牛肉同豚肉套餐仲有牛舌、魷魚仔、墨魚、蟹籽蝦滑等都係任點任食自助吧熱食區|蔬菜火鍋食材吧|飲料區|甜點雪糕區|醬汁區有多款夏季野菜選擇,好鍾意冬瓜同秋葵,同蕃茄壽喜燒鍋好夾熱食以炸物為主,炸黑糖麻糬、炸花枝丸、炸薯條同炸魷魚黑糖麻薯煙煙韌韌,軟糯好食!仲有牛肉咖喱,香濃惹味(可以自製和肉牛肉咖喱飯要有飯落肚先夠飽既朋友仔,可以食咖喱飯◎咖喱落足料牛肉甜點區有Haagen-Dazs雪糕任食,食番兩大碗雪糕
夏天要食清爽啲
打邊爐驚會好膩?
牛陣夏祭期間限定蕃茄壽喜燒
令炎炎夏日都可以,食得清爽又健康

日本產黑毛和牛放題套餐(成人$369/位)
蕃茄壽喜燒湯底
店家特調嘅壽喜燒汁,加入蕃茄濃湯
蕃茄酸甜剛好平衡壽喜燒嘅香甜
好岩夏天食,夠哂開胃!

鐵鍋會舖滿蕃茄、冬瓜、秋葵等夏日蔬菜,顏色非常搶眼
待蔬菜加熱至冒煙,就可以加入牛肉舖面
再沿鐵圈倒入自家製蕃茄壽喜燒汁
然後按喜好生熟程度即可食用

日本產黑毛和牛

澳洲產特上長期(270 日)穀飼牛
揀左上乘部位,富有口感肉味較濃
北海道四元豚
選用無激素添加嘅日本高品質豬肉
脂肪分佈均衡,肉質軟腍有彈性

除左和牛、牛肉同豚肉
套餐仲有牛舌、魷魚仔、墨魚、蟹籽蝦滑等都係任點任食

自助吧
熱食區|蔬菜火鍋食材吧|飲料區|甜點雪糕區|醬汁區

有多款夏季野菜選擇,好鍾意冬瓜同秋葵,同蕃茄壽喜燒鍋好夾

熱食以炸物為主,炸黑糖麻糬、炸花枝丸、炸薯條同炸魷魚
黑糖麻薯煙煙韌韌,軟糯好食!
仲有牛肉咖喱,香濃惹味(可以自製和肉牛肉咖喱飯
要有飯落肚先夠飽既朋友仔,可以食咖喱飯◎咖喱落足料牛肉

甜點區有Haagen-Dazs雪糕任食,食番兩大碗雪糕夠哂滿足

食完仲有日本小遊戲,「千本引」拉繩抽獎遊戲每一條繩子連接着份獎品,拉到咩禮物全憑運氣🤣
禮物有玩具、零食同$29牛陣餐飲優惠券
☀️牛陣夏祭限定☀️至8月31日
🍅蕃茄壽喜燒 TOMATO SUKIYAKIYA🥩酸酸甜甜好滋味😋試到𣎴-様的壽喜燒除咗試到新口味, 仲有夏祭限定小遊戲活動。🪢「千本引」拉繩,憑眼力實力選出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券,千本引抽獎挑戰 (千本引き、Senbon hiki) 是日本一種抽獎方法,每一條繩子旨連接獎品一份.我就贏咗個明太子粟米卷🤛🏻
我點左個套餐澳洲產特上長期穀飼牛🐄及北海道四元豚🐖放題套餐. 肉質有質素,再order 都好快送給你。
🥩澳洲產 特上長期穀飼牛-又真係特別唔同。特別嫩滑,佢嘅切法同埋厚度有水準,keep住肉質鮮度。因為佢採用270日或以上穀飼期的安格斯品種,飼養過程絕不使用任 何激素及抗生素。絕對食得安心。

🐖北海道四元豚肉質鮮嫩多汁,脂肪平均分佈,肉味濃而沒有豬羶味,絕對不 比和牛失色。我都追加咗兩碟❤️
🫶🏻套餐另包任食食品:牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚,再加埋#Häagen-Dazs雪糕任食,真係食到捧住個肚走。😛😛減肥聽日先講🫣

☀️牛陣夏祭限定☀️至8月31日

🍅蕃茄壽喜燒 TOMATO SUKIYAKIYA🥩

酸酸甜甜好滋味😋試到𣎴-様的壽喜燒

🥩澳洲產 特上長期穀飼牛-又真係特別唔同。

🐖北海道四元豚

最近煩心事一堆堆,週末決定去大吃一餐抒發下😀。.素愛酸甜開胃嘅味道,今次就試咗牛陣嘅夏祭限定蕃茄壽喜燒湯底,湯底以自家調配嘅壽喜燒汁,加入原粒鮮蕃茄熬煮而成,上檯時候已經有加入多種當造野菜,貌相甚佳,亦令湯底更添清爽。#澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚套餐:介紹完番茄壽喜燒湯底,就講下90分鐘嘅放題任食有咩好推介~首先第一樣梗係肉肉肉肉肉🥩,穀飼牛雪花分布平均,紋理細膩,入口富牛脂香氣;四元豚則肉質柔軟有彈性,沒有半點羶味;歐洲產豚肉雖然唔係呢一個套餐嘅主打但係質素都有驚喜,食落去嘅口感四元豚肥啲啲,冇咁有彈性,但係肉脂味突出少少,兩者各有千秋。中意海鮮的話,亦有蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚等等可以電話掃碼下單。自助吧食物推介:🥬野菜:推薦蕃茄、冬瓜、秋葵、蟹味菇、羽衣甘藍、生菜等等,全部都係好夾蕃茄壽喜燒湯底嘅菜款,尤其係索汁之餘又可以令湯底更清新嘅冬瓜。🍢關東煮:油揚年糕、蘿蔔、鵪鶉蛋(提提大家年糕去得超快,手快有手慢冇)🍦Häagen-Dazs:四款口味任食(藍莓、焦糖果仁、士多啤梨、馬卡龍雙重朱古力口味等🥨炸物:黑糖糍粑(黏糯爆漿)、炸魷魚圈(魷魚鮮味及油炸香氣並存,任食質素黎
最近煩心事一堆堆,週末決定去大吃一餐抒發下😀。

#澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚套餐:

自助吧食物推介:
🥬野菜:

🍢關東煮:

🍦Häagen-Dazs:

🥨炸物:
黑糖糍粑(黏糯爆漿)、炸魷魚圈(魷魚鮮味及油炸香氣並存,任食質素黎講好唔錯)、炸花枝丸(裡面真係有粒粒花枝)

▶︎最近做緊活動,最後有個拉繩小遊戲玩~🤣贏咗個Donki粟米棒🌽

2023-07-30 302 浏览
原本我就係一個蕃茄控,特別係超濃郁嘅蕃茄湯底,夏天嘅時候食,酸味味超開胃。牛陣最近出咗蕃茄壽喜燒,見到咁吸引當然要試吓啦。今次呢就試咗澳洲產特上長期穀飼牛同埋北海道四元豚放題套餐,咁湯底當然係蕃茄壽喜燒。個煲一嚟到原本就已經係一個野菜底煲,加上濃郁嘅蕃茄壽喜燒汁,唔使再用任何調味料都夠晒味啦。加上佢哋都肉質係非常講究,牛肉同豬肉都係好細嫩。出面仲有配菜區有好多嘢食可以選擇,熟食同埋生嘅食物都有。除此之外最開心嘅當然係有任食嘅Häagen-Dazs啦,而且仲要係今年嘅新口味,我最鍾意嘅就係士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕,味道香甜好味。食完嘢之後仲可以玩小遊戲添,門口增添左一「千本引」拉繩小遊戲,我就拉中左一個零食,大家都快啲試吓啦。

前幾晚同邊爐控去咗《牛陣》打邊爐🍲揀咗呢個夏祭蕃茄壽喜燒鍋鐵鍋鋪滿咗滿滿嘅夏日野菜,入面有蕃茄、洋蔥、蟹味菇、蓮藕、冬瓜同秋葵,等野菜滾起,跟住就放上滿滿嘅牛肉再倒入蕃茄壽喜燒汁😍聽住👂🏻「咋咋~~~聲」好治癒🤓🤤蕃茄味濃郁,味道酸酸甜甜又美味
╰☆澳洲產特上長期穀飼牛及北海道四元豚放題套餐 $289 /每位「澳洲產特上長期毅飼牛」肉質軟嫩中帶有彈性,香甜又多汁「北海道四元豚」肉味濃冇豬羶味,肉質鮮嫩,入口柔軟另外仲包埋魷魚🦑墨魚、蝦滑、蟹柳都係任食😋自助醬料區醬油對比其他餐廳選擇較多,有山椒七味粉、柑橘醋、柚子醬油、芝麻醬、花椒油、昆布醬油同甘甜橘子醬油等等飲品區有多款汽水、茶類飲品自助區除咗多款新鮮蔬菜🥬、丸類…仲有熟食關東煮🍢炸物等等..仲有 Haagen-Dazs 雪糕任食,記住留返個肚仔食雪糕🍧😚最後臨走記得玩埋拉繩抽獎遊戲呀😆
前幾晚同邊爐控去咗《牛陣》打邊爐🍲

揀咗呢個夏祭蕃茄壽喜燒鍋

「澳洲產特上長期毅飼牛」肉質軟嫩中帶有彈性,香甜又多汁

「北海道四元豚」肉味濃冇豬羶味,肉質鮮嫩,入口柔軟

另外仲包埋魷魚🦑墨魚、蝦滑、蟹柳都係任食😋

飲品區有多款汽水、茶類飲品

自助區除咗多款新鮮蔬菜🥬、丸類…仲有熟食
關東煮🍢
炸物等等..

最後臨走記得玩埋拉繩抽獎遊戲呀😆
2023-07-25 1088 浏览
夏天悶熱,但係又想食火鍋,見到牛陣最新推出「蕃茄壽喜燒鍋」,合乎我的要求,新嘢就最啱我。呢度侍應非常有禮,安排好座位之後,奉上蕃茄壽喜燒鍋,再給我一壺蕃茄湯,確保鍋底一直保持濃郁的蕃茄味道。個鍋已經放好新鮮蕃茄,不同種類的蔬菜,冬瓜蓮藕片及菇類。味道非常清新,酸甜可口,非常適合夏天食用。牛肉用上澳洲產特上長期穀飼牛,脂肪比例均勻,肉質柔軟,肉味濃郁。豚肉用來自北海道四元豚,肉質滑溜,有口感。令外scan QR code 落order, 仲有好多選擇, 唔夠可以繼續不停添加。 自助枱上更擺放多款蔬菜,丸,炸物,咖喱飯, 最驚喜仲有關東煮🍢。而飲品方面,有多款汽水,茶款等等任君選擇。食飽之後一定要食Haggen Dazs, 有幾款特色雪糕, 唔係周圍都有得食架,每款一杯都夠回本😂食完侍應姐姐提我玩遊戲,夏季限定「千本引」拉繩遊戲,憑眼力選定獎品,再拉出繩索,就要睇吓有冇運氣😆,禮物包括有零食,玩具,餐飲禮券。放心一定有獎🎁

用餐时段
2023-07-25 115 浏览
最近牛陣推出夏祭限定-蕃茄壽喜燒食完仲有小遊戲拉繩可以玩仲要即拉即獎幾過癮😆今次叫左中價位個款放題牛同豬都好出色👍🏼🔸日本黑毛和牛及北海道四元豚 $369/位湯底係獨有特製壽喜燒汁,加入咗大量鮮蕃茄熬煮而成,酸酸甜甜好開胃。北海道四元豚肉鮮嫩多汁,脂肪平均分佈,肉味濃而無豬羶味。黑毛和牛肉質上盛,油脂分佈得非常均勻。套餐仲包咗任食牛舌、蟹籽蝦滑、原隻魷魚仔、墨魚🦑。熱食區有炸雞、炸薯角等,夏日仲特設咗炸魷魚、炸日式糰子、黑糖麻糬、炸花枝丸、日式章魚燒,仲有關東煮。
雪糕超正,有Häagen-Dazs最新口味雪糕: 士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕、雙重朱古力馬卡龍雪糕及柚子檸檬馬卡龍雪糕🍦
飲品有多款汽水、茶類飲品、冷泡茶。惠顧$289或以上嘅套餐可任飲Asahi罐裝啤酒!
最近牛陣推出夏祭限定-蕃茄壽喜燒
食完仲有小遊戲拉繩可以玩
仲要即拉即獎幾過癮😆
今次叫左中價位個款放題
牛同豬都好出色👍🏼

🔸日本黑毛和牛及北海道四元豚 $369/位

2023-07-21
用餐时段
火鍋淨係適合冬天食?梗係唔係啦!牛陣新推出左超適合夏天享用既「夏日蕃茄壽喜燒限定套餐」,甜甜酸酸特別開胃,而且令原本只有甜味既壽喜燒增添風味。火鍋中途係不斷添加蕃茄壽喜燒汁而唔係加水,所以湯底唔會被溝淡,而煮好既食物都非常夠味,完全唔洗蘸任何調味。.食放題就一定要搵回本位,除左主要既肉類,就係Haagen Dazs雪糕喇🍨 仲要係2023年夏季最新口味黎,包括士多啤梨紅桑子馬卡龍雪糕、雙重朱古力馬卡龍雪糕和柚子檸檬馬卡龍雪糕,拎多幾舊都夠曬回本啦!.其他既仲有飲品放題、一般蔬菜丸類、炸物(如炸魷魚、炸日式糰子、炸花枝丸)、關東煮。——✦ 澳洲產 特上長期穀飼牛 及北海道四元豚 放題套餐 $289/人 *2——✧ 澳洲產 特上長期穀飼牛優質牛肉,飼養過程絕不使用任何激素及抗生素,放心可以食用😋厚薄適中,呢個價錢呢個質素,係相當唔錯
✧ 北海道四元豚除左係無激素,仲使用優質飼料養飼,令肉質更好,日本直送香港!健康又新鮮!🎁 食完仲可以玩夏季限定既「千本引」拉繩小遊戲,拉出夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)!

——
——
✧ 澳洲產 特上長期穀飼牛

✧ 北海道四元豚

2023-04-11 934 浏览
佢嘅招牌菜係和牛同牛胸肉,係一間講究牛肉嘅餐廳。先講牛胸肉,佢哋嘅牛胸肉非常有彈性,質感十分豐富,肉味鮮美,牛肉本身就係有啲甜,同埋煮咗之後加咗啲芝士,真係好味到爆,讓人吃到停唔到口。另一邊廂就係佢哋嘅和牛,佢哋嘅和牛質感好細緻,肉味非常鮮美,幾乎無咩膻味,同時都好嫩滑,我哋食咗之後一陣陣咀嚼之後就化咗,真係好驚訝。除咗佢哋嘅主打牛肉之外,佢哋嘅菜式都好出色。例如佢哋嘅焗蘑菇同芝士,好濃郁,蘑菇味夠濃,而且加咗啲芝士之後更加美味。另一款菜式係佢哋嘅鐵板香腸,香腸好彈牙,口感好豐富,同埋加咗啲醬汁之後更加美味。整體嚟講,餐廳牛陣係一間非常出色嘅餐廳,佢哋嘅牛肉菜式好出色,味道好正,服務態度都好好,環境同埋氣氛都好舒服。如果你鍾意牛肉,呢度絕對係一個值得你嚟試嘅餐廳!
佢嘅招牌菜係和牛同牛胸肉,係一間講究牛肉嘅餐廳。

2023-04-03
2023-04-09 735 浏览
因為太夜搵唔到食啲咩,望食評又ok,就同男朋友去食,佢自己叫我地座二人位?我就問下係昧昧上完送,因為太少野望落都沒咩胃口,果個waiter就話逗好似我啲食唔起…話我們嘅位太細,大佬你叫我啲座噶,你啲大公司都係cheap???已經叫公司啲人唔好去🙅雖然話才680幾都唔洗咁樣態度啊?咁趕住收工你唔好做啦,又唔係會拖你啲時間,我啲都準時10點走過陣,隔離台都超佐時啦,你啲唔去催人啲?唔會咁多waiters waitresses都唔會唔識講日語啊?總之唔會再來,影響香港啲服務質素,特意來評論。
今日點了他們家的黑毛和牛放題套餐🐃他們家的薄切黑毛和牛非常新鮮、嫩滑,肉質十分細嫩,入口即化🤤讓我一口接一口不停地吃。另外壽喜燒的湯底非常濃郁🍲口感豐富,配上肉的香氣,真是美味至極🤩套餐還包括多種海鮮,有蠔🦪青口、帶子、墨魚滑,海鮮每隻都好鮮甜大隻!令人十分驚喜☺️還有多種配菜,如豆腐、蔬菜🥬丸類🧆拉麵🍜等,讓食客可以根據自己的口味來搭配😇配菜也十分新鮮😎整體來說,強烈推薦👍🏻
今日點了他們家的黑毛和牛放題套餐🐃

2022-12-29 1348 浏览
平時食嘅壽喜燒鍋, 好似打邊爐咁, 將啲牛肉碌落去, 滾兩滾, 有少少甜味咁, 但呢間尖沙咀嘅牛陣將壽喜燒,發揮至極致, 店員會親自向你介紹, 解釋同範點樣將每一片牛肉烹調, 而且每一碟餸菜都係直接同店員講, 店員會親自送上新鮮食材, 確保唔會漏單之餘, 又會密切關注每一個顧客烹調時的困難, 十分貼心店員會教你首先將牛肉一片片煎香, 然後按自己嘅喜好加上壽喜燒汁, 入口牛肉特別香口, 而且有壽喜燒嘅味道, 而且每一片牛肉味十足, 脂肪比例亦都很均勻除此以外仲有新鮮海鮮, 鮮蝦,帶子,生蠔,青口, 墨魚等, 小白菜,羽衣甘藍,仲有好多其他五花八門嘅菜式, 甜品同埋飲品任君選擇最緊要食嘅就係“哈根大“雪糕, 食返幾球都已經回本

最緊要食嘅就係“哈根大“雪糕, 食返幾球都已經回本