2020-11-20
咁啱去屯門,ig打yellow屯門睇下有咩好食啦,就見到呢間牛蓋。睇相好吸引架,慢煮牛牛牛牛🐮咁多牛220g都係$96。就咁睇落都幾抵🤔 揸緊車去既時候,check多次openrice,一睇就不得了!咁多負評既😢😢抱住自己未試過,唔好咁易信人既心態去,食完幾後悔☹️☹️招牌牛扒蓋飯 $96兩層牛腹膜肉,有少少醬汁。食落似係普通現貨醬汁就咁倒落去。牛肉冇咩牛味,質地就煮得幾冧又唔韌。面頭灑上少許白芝麻,不過唔會令蓋飯造型靚左🤔白飯煲得太冧。生菜唔知做咩事😒成個感覺勁港式,求其加d菜落去咁,冇乜誠意。放返兩塊沙律菜都好呀🤦♀️芝士漢堡扒飯 $80哇!俾佢咁大個漢堡波波嚇親😂份量冇得頂,望落覺得$80食到咁大舊漢堡好抵呀。不過食一啖包你即刻唔係咁諗🤦♀️漢堡都係冇乜牛味既,有好大量黑椒係漢堡波入面😒最憎d食物有咁多黑椒。比我感覺係,食材味道麻麻,所以先加大量重味調味料🤔芝士質地好差,又鞋又唔流心。咁都要$80…比返塊正常薄切流心芝士漢堡扒我算啦🤦♀️凍肉舖都係賣$35咋😔唔好食,唔開心。價錢同質素唔成正比。好食是良知💛😔
招牌牛扒蓋飯 $96
芝士漢堡扒飯 $80
唔好食,唔開心。價錢同質素唔成正比。好食是良知💛😔