2023-10-15 93 浏览
好耐無食邊爐放題 就又諗起牛駅啦今次行完街去左尖沙咀分店 係美麗華隔離 好方便今次叫左麻辣火鍋 ps一開爐個陣無拎辣椒出嚟 後面越煮越辣❤️‍✨今次叫左平日夜市$288set 包左好多款牛 當中最推薦美國肩胛肉 食落肉味好濃 油脂分布都好平均 300蚊唔使可以食到呢個質素 非常抵食想肉味再濃D嘅可以揀手切封門柳✨呢度嘅配料都好有質素佢有一個保溫櫃去keep住D炸物嘅溫度, 好似響聆, 炸午餐肉, 炸魚皮, 生根咁可以狂夾 去到食個刻仲keep到脆口沾滿湯汁 勁正✨飲品方面同樣係好多選擇 有珍珠奶茶仲要係有質數茶味香濃珍珠陣牙嘅質素 我就飲左勁多枝冷泡茶🍵 簡直係打邊爐必備 仲有梅酒 清酒 白酒 🍾即使係最平嘅餐都可以飲 好抵食✨甜品種類好多 最正係有haagen-daz 任食 呢個價位黎講真係好抵🍨
好耐無食邊爐放題 就又諗起牛駅啦

今次叫左平日夜市$288set 包左好多款牛
想肉味再濃D嘅可以揀手切封門柳

呢度嘅配料都好有質素
可以狂夾 去到食個刻仲keep到脆口沾滿湯汁 勁正

2023-10-14 85 浏览
好耐冇打邊爐啦,襯打風就緊係邊邊佢啦,行過尖沙咀見到間牛駅,撞岩季節優惠有乳鴿任食,正😍😍上網睇返佢係全港首創台式火鍋嘅放題有乳鴿任食,而且haagen-dazs雪糕、啤酒、清酒同梅酒任飲,咁吸引又點會唔去食呢🤩🤩今次叫左個美國精選牛,叫左個麻辣火鍋,可以揀辣度,由bb辣都大辣首先講下個麻辣湯底先,雖然叫左bb辣,但味道都十足,一上枱就已經聞到麻辣香,而且麻度岩岩好,唔會太過,配合埋辣,都真係好正!出面有好多唔同品種嘅蔬菜可以拎,有難得一見嘅冰菜同水蓮依類台灣直送嘅食材,而且仲有小食冷盤可以拎,我好鍾意佢個麻辣小龍蝦,麻、香、辣,食落好爽。依到嘅牛肉油脂分佈幾好,唔會過肥,食落牛味十足,牛舌食落非常爽口,鴨血配上麻辣夠晒惹味,蝦就新鮮,食落爽口彈牙,而雞子就好新鮮,食落唔會有怪味去過唔同台式火鍋店,依一間係食得返台灣嘅味道,而且價錢超值,剩係飲酒都值回票價,岩晒三五知己一齊聚餐
好耐冇打邊爐啦,襯打風就緊係邊邊佢啦,行過尖沙咀見到間牛駅,撞岩季節優惠有乳鴿任食,正😍😍上網睇返佢係全港首創台式火鍋放題有乳鴿任食,而且haagen-dazs雪糕、啤酒、清酒同梅酒任飲,咁吸引又點會唔去食呢🤩🤩

有朋友話想食台灣打邊爐諗都唔使諗就係去牛站,除咗近我公司之外,性價比絕對高,出邊除咗有啲熟食可以夾之外,仲有啲蔬菜同雪糕,雪糕竟然有Häagen-Dazs😳😳正呀~-呢度係用QR code落單嘅好方便落野食果時發現竟然有乳鴿任食,我諗真係首創嘅台式火鍋放題😳😳連乳鴿都有喎!出面除咗有冷泡茶之外,仲有啤酒,清酒任飲,蔬菜竟然有水蓮等多種台灣直送食材🫶🏻真係值得黎食~我地呢個套餐都係$288咋-牛站秘製麻辣鍋/清甜椰子雞鍋佢麻辣都幾香辣就唔算太辣因為我哋叫咗小辣但我就覺得好惹味岩岩好椰子雞湯確實幾清甜椰香重-牛有SRF美國極黑和牛片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、美國安格斯牛板腱我覺得特別係SRF美國極黑和牛片都係軟嫩多汁脂肪平均🤤鮮甜沙白超鮮甜放喺椰湯果邊煮一流~醬爆糍粑係MVP!外脆內軟糯,黑糖喺入邊流出來超正😍😍-最後食埋啲雪糕甜品非常滿足🥰

呢度係用QR code落單嘅好方便
牛站秘製麻辣鍋/清甜椰子雞鍋
佢麻辣都幾香辣就唔算太辣
因為我哋叫咗小辣但我就覺得好惹味岩岩好
椰子雞湯確實幾清甜椰香重

我覺得特別係SRF美國極黑和牛片都係軟嫩多汁脂肪平均🤤
鮮甜沙白超鮮甜放喺椰湯果邊煮一流~

醬爆糍粑係MVP!外脆內軟糯,黑糖喺入邊流出來超正😍😍

最後食埋啲雪糕甜品非常滿足🥰

牛站越開越多分店啦,今日二訪尖沙咀分店,水準依舊,食到抱住個肚走👍有豬牛羊雞海鮮任君選擇泡茶,汽水,涼茶,清酒,珍珠奶茶樣樣有蔬菜,丸類,炸魚皮,響鈴,麻辣小龍蝦,糖水,麵食,Häagen-Dazs雪糕擺喺出邊仼攞,唔好浪費就得啦🥰我哋揀咗SRF美國極黑和牛片餐 成人 $288 任食兩小時。鴛鴦鍋 +$48滋補豬筒骨鍋,禦寒胡椒豬肚鍋兩款都足料,唔會好淡。點咗呢個餐,當然就係要勁食SRF美國極黑和牛片,鮮嫩牛味重,入口即化。手切封門柳、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片和巴西牛脷托,全都質量優良,口感出色。除了肉類,我們還點了一些海鮮,如帆立貝、沙鯭魚、鮮甜沙白、象拔蚌片和鮑魚。海鮮新鮮,必點沙白,鮮甜又冇沙。我們仲點了一些特色食材,如台北鴨血、澳洲羊肉片、雞子,榴槤炸彈,乳鴿和手打墨魚滑。這些食材都具有獨特的口感和風味,墨魚滑同雞子也是必食的,口感唔錯。最後再食多兩杯Häagen-Dazs雪糕結尾,好滿足。

有豬牛羊雞海鮮任君選擇
泡茶,汽水,涼茶,清酒,珍珠奶茶樣樣有

鴛鴦鍋 +$48
滋補豬筒骨鍋,禦寒胡椒豬肚鍋
兩款都足料,唔會好淡。

最後再食多兩杯Häagen-Dazs雪糕結尾,好滿足。
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥中秋過後天氣開始漸涼了,梗係要食返啲熱辣辣噶麻辣火鍋暖下身了😆😆😆台式麻辣火鍋噶湯底出名多款式同埋用料充足👍重點係乳鴿任食任點!晚市七點前離坐先$248咋!👅SRF美國極黑和牛套餐二百幾就有和牛食啦!我覺得尼個套餐係最抵食😋以往一直都係order 麻辣湯底,今次試下啲清淡啲嘅湯底,藥膳牛骨鍋😋牛骨味香濃,有兩大嚿牛骨做湯底,越煲越出味,仲有好多蟲草花同支泡藥材喺入邊👍滾好嘅嘢食基本上唔使點醬汁都好夠味,每張枱都有乳白色嘅牛骨湯俾客人自己加湯!肉類選擇較多,每款牛肉嘅質素都好高,油脂分布均勻,厚薄啱啱好,烚兩下就食得!仲有好多海鮮可以揀,沙白蜆肉煮完都好大粒冇縮水,蝦肉鮮甜,仲有田雞髀食添!啖啖肉真係好好味!肉丸類同埋蔬菜菜都可以喺出邊夾!台式火鍋一定有水蓮,但估唔到竟然有冰菜任夾!!我一定唔會執輸夾左一大碟😋雪櫃有Häagen-Dazs雪糕,老虎堂芝士夾心黑糖雪條,仲有好多出邊未見過嘅獨特口味雪條,有拿鐵咖啡味哦!仲可以自己DIY整芭菲!調味吧有廿幾款配料可以揀!蔥蒜芫荽任你溝😆仲有獨立包裝㗎芝麻油👍香到爆炸💥小食吧除咗有炸魚皮響鈴同其他炸物之外,仲有麻辣小龍蝦!每隻
❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

👅SRF美國極黑和牛套餐

小食吧除咗有炸魚皮響鈴同其他炸物之外,仲有麻辣小龍蝦!每隻小龍蝦都爆膏!味道正宗!齋食小龍蝦都回本🤣🤣🤣

飲品櫃足足有六個!有好多自家製嘅冷泡茶,茶味香濃,超級解渴解辣👍仲有自家製嘅珍珠奶茶,絕對唔會比其他茶飲店差😋

甜品櫃有Brownie,木糠布甸,榴槤麻糬,同埋芋圓糖水等等!嘢食選擇多到你食唔晒😆😆😆超級滿足!繼續咁落去老細會唔會蝕錢㗎🤭

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

📍牛站(駅)麻辣火鍋放題
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

#moooveat #moooveatfood #moooveat 尖沙咀#尖沙咀美食#台式麻辣火鍋#乳鴿任食任點#足料火鍋湯底#回本火鍋#探店#hotpot#打邊爐#麻辣小龍蝦#火鍋關注組#靚牛肉#牛駅#火鍋放題
SRF美國極黑和牛片套餐,288蚊位💰SRF美國極黑和牛片套餐 😍120分鐘放題大滿足火鍋😁有大約100多款火鍋配料,十多款養生湯底☺️肉類有SRF美國極黑和牛,美國安格斯牛板腱等🥩海鮮方面有紐西藺青口,鮮甜海蝦,帆立貝等等🦐飲品方面有各種汽水,檸檬茶及珍珠奶茶任食多款不同牌子嘅雪糕🥤個人推介食物🙋🏻‍♂️SRF美國極黑和牛🐮極黑和牛口感十分柔軟,幾乎可以在口中融化,肉質纖維非常細緻😋手切封門柳 🐄細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍美國安格斯牛板腱 🐃油花分布平均,牛板腱食起嚟更有層次多汁可口😍鮮甜海蝦🦐鮮甜海蝦肉質較為彈牙,有一種柔滑感覺😄象拔蚌片🐘象拔蚌片質地相對柔軟,口感有彈性和爽脆😀
SRF美國極黑和牛片套餐,288蚊位💰

SRF美國極黑和牛片套餐 😍
120分鐘放題大滿足火鍋😁
有大約100多款火鍋配料,十多款養生湯底☺️
肉類有SRF美國極黑和牛,美國安格斯牛板腱等🥩
海鮮方面有紐西藺青口,鮮甜海蝦,帆立貝等等🦐

個人推介食物🙋🏻‍♂️
SRF美國極黑和牛🐮

手切封門柳 🐄
細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍

美國安格斯牛板腱 🐃
油花分布平均,牛板腱食起嚟更有層次多汁可口😍

鮮甜海蝦🦐
鮮甜海蝦肉質較為彈牙,有一種柔滑感覺😄

象拔蚌片🐘
象拔蚌片質地相對柔軟,口感有彈性和爽脆😀
2023-10-12 59 浏览
一想食火鍋放題一定諗起呢間。今次選擇SRF極黑和牛片套餐,$120分鐘,任飲任食。食品種類絕對夠多,而且唔少食材都係由台灣直送。十款湯底選擇,叫左胡椒豬肚湯,係食過其中一個最高質嘅胡椒豬肚湯底之一,又香又濃又夠辣,就咁飲都好正。✨私心必食推介SRF極黑和牛片/美國牛肩胛片/安格斯牛板腱/手切封門柳/鮑魚/象拔蚌片/花膠片/手打墨魚滑/日本帆立貝/海蝦/水魷甜品都係令人好滿足,有Häagen-Dazs雪糕/雪米糍/軟雪糕/brownies/奶凍/滋潤中式糖水⋯🙌🏻

✨私心必食推介

2023-09-04
2023-10-11 90 浏览
因為收工晏左遲左去本身book左12:00既牛站,去既途中打去問會唔會冇位,職員好友善話唔緊要,做到4:00😝未去到已經感受到服務態度唔錯!又再一次食牛站既麻辣火鍋,出面嘅自助bar枱都仲係有超多選擇!湯底當然要叫鴛鴦啦,叫咗一個秘製麻辣湯底(小辣)加清甜椰子雞煲!一個清甜一個麻味十足~好滿足😍叫咗SRF 美國極黑和牛片+美國肩胛肉同西班牙豬五花片,兩個都同樣出色,絕對唔會有雪藏味,估唔到放題都可以食到唔錯嘅牛肉,牛味好濃!五花片好爽口,配搭麻辣湯底一流~另外鮑魚仲可以任叫,配搭椰子雞湯鮮甜好味~而且最令我記得嘅就係台北鴨血!而且呢度嘅調味料都好特別,會有另外嘅調和芝麻油俾你同你嘅醬油一齊享用~令到成個醬油好惹味!講真咁多選擇真係食唔晒,連甜品仲有咁多選擇!Haagen Dazs 雪糕任食,小朋友又有乳酪揀!性價比真係好高,只可以講話呢間係一定會成日食嘅放題火鍋店😊🍽 牛駅麻辣火鍋放題(尖沙咀)📌 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖☎️ 3188 2882 / 3188 1988⏰ 星期一至日: 12:00-15:00

一個清甜一個麻味十足~好滿足😍

性價比真係好高,只可以講話呢間係一定會成日食嘅放題火鍋店😊

🍽 牛駅麻辣火鍋放題(尖沙咀)
📌 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
☎️ 3188 2882 / 3188 1988
⏰ 星期一至日: 12:00-15:00
17:00-23:00

#打邊爐 # 高質火鍋 #任叫 #放題 #牛肉
尖沙咀牛駅台式火鍋放題,餐廳位處The One對面街,地理位置好方便易搵,啱晒大家行完街買完嘢之後坐低擦餐飽🤪自助醬料區選擇齊全,對於打邊爐唔少得食醬嘅我,呢度可以俾我調配到最愛嘅醬汁組合🤩湯底揀咗清甜椰子雞鍋,湯底本身好足料,味道亦濃郁,誠意十足😌牛肉品質相當高,圖中呢一款係美國極黑和牛SRF,混合咗日本和牛、美國安格斯牛嘅優點😎我哋前前後後加埋叫咗幾Round牛肉,水準保持得好穩定,呢一點跑贏市面好多同類型舖頭👍海鮮選擇都有唔少!好多配料,當中唔少標榜為台灣直送!最意想不到係打邊爐竟然會有紅燒乳鴿食,真係今餐一大驚喜位😋自助配料區好整齊,外觀保持得衛生、整潔,呢一點實屬難得,令顧客可以食得放心👏前菜選擇好豐富,未打邊爐前可以醫一醫肚先👻飲品櫃嘅幾款啤酒,可以啤啤佢🍻自家製珍珠奶茶🧋!仲有部好重要嘅軟雪糕機!!雖然打邊爐已經食到好飽,但係都唔可以錯過😆😆🤩🤩
海鮮選擇都有唔少!
好多配料,當中唔少標榜為台灣直送!
最意想不到係打邊爐竟然會有紅燒乳鴿食,真係今餐一大驚喜位😋
前菜選擇好豐富,未打邊爐前可以醫一醫肚先👻
飲品櫃嘅幾款啤酒,可以啤啤佢🍻
自家製珍珠奶茶🧋!
2023-10-08 3682 浏览
✨同朋友係尖沙咀睇完戲都差唔多9點,超肚餓!!我誇張地講咗句可以食晒一牛😂 途徑見到呢間牛駅,就試試佢🤤✨時間啱啱好,原來九點後有優惠👍 我同朋友揀咗$278,任食套餐🤤🤤🍲湯底:牛站秘製麻辣鍋 小辣果然係秘製,除咗辣,麻味都好出👍 而且每張枱都有一樽湯底任加👍👍 👍食物種類好多,上菜速度非常快,俾客人爭取時間盡情食🤤🤤🤤 食過其他類似嘅任食火鍋,呢間真係冇得輸!佢連任食乳鴿都有😋😋😋😋真係一定要再同friend嚟過!😋😋 🐂牛牛方面都不斷Encore 🤤 高品質嘅美國牛肉真係唔錯! 美國極黑和牛係點得最多嘅,建議烚5秒就夠🤤🤤 入口就品嚐到極濃厚嘅牛肉香味😍 一定要試!佢其他嘅牛,真心有良心!因為食過其他火鍋店都比較薄,削弱左牛味。所以牛站真係食得過😋👍👍半自助區嘅食物種類眾多! 有麻辣小龍蝦任食、台灣肉燥飯、涼拌雞腎、涼拌雜菇、湯、粥、炸魚皮、響鈴😋👍醬料區都好充足,好驚喜有麻椒油,一定要加係醬料裡面,更麻更辣,超正!👍飲品種類數之不盡🤣 由啤酒到新鮮冷泡茶、連珍珠奶茶都有👍👍 仲有紙包飲品及罐裝汽水,啱哂一路打邊爐一路解辣。我第一杯就揀咗啤酒🍻,原來除咗啤酒和清酒,都可以任飲🫶🏻

🍲湯底:牛站秘製麻辣鍋 小辣

👍水果,當晚有哈密瓜、西瓜、提子同埋橙
供應充足👍👍👍

當晚食咗以下食物,全部都有再Encore:😋

✅ SRF美國極黑和牛片
✅ 手切封門柳
✅ 美國安格斯牛板腱
✅ 美國牛肩胛片
✅ 巴西牛脷托
✅ 美國豬梅肉片
✅ 燒乳鴿皇(任食乳鴿任食乳鴿😍)
✅ 帆立貝
✅ 鮮甜沙白
✅ 手打墨魚滑
✅ 手包蝦肉雲吞
✅ 象拔蚌片
✅ 榴槤炸彈(流心!必試!)

🍰甜品
有一整個大雪櫃裝住各式各樣嘅甜品,例如牛奶布甸、木糠布甸、戶縣、奶凍、蕨餅等等。最重要係有Häagen-Dazs任食呀! 唔需要甜品券,可以任食嘅感覺真好🤤🤤🤤 當中嘅牛奶布甸好好食🤤🤤 就算食得好飽,我都食得落兩杯👍👍
  • 麻辣小龍蝦
2023-10-08 86 浏览
同朋友食飯最啱就係打邊爐,依間係朋友都推薦嘅打邊爐放題,平日食都keep住咁多人,一定有佢嘅原因。揀左中價餐食120分鍾,有埋和牛海鮮可以任食任飲,好吸引!!!!🥳🥳🥳醬料選擇多,十幾款醬料任揀,仲有埋醬料配搭小tips🤩🤩丸類好齊全,比較偏台式口味,好多都係第一次見嘅口味。除左放係自助區嘅配料之外,仲可以叫蝦滑墨魚滑、鴨血、燕餃等,依幾款都比較推薦🤪🤪蔬菜類有好多選擇,有皇帝菜、水蓮、冰菜都係比較少機會食到,打邊爐一於試勻哂😉😉甜品同雪糕都超吸引,最後揀左個芋圓涼粉凍,有齊哂三色芋圓同涼粉,細細碗,食到咁飽食返少少甜品都唔過份🤣🤣清甜椰子雞鍋依個湯底超好食,加埋雞肉椰子片好鮮甜,煲到最後啲肉質都唔Un,下次嚟都會叫返依個👍牛肉帶有少少脂肪,肉質幾嫩滑而肉味香濃😌😌最期待係食任叫嘅海鮮拼盤,有鮑魚、青口、象拔蚌,帆立貝、沙白,全都都幾新鮮,冇咩沙☺️☺️依家仲有乳鴿可以食,幾特別幾創新😆
醬料選擇多,十幾款醬料任揀,仲有埋醬料配搭小tips🤩🤩
清甜椰子雞鍋
牛肉帶有少少脂肪,肉質幾嫩滑而肉味香濃😌😌
依家仲有乳鴿可以食,幾特別幾創新😆
同朋友打邊爈到訪牛站(駅)麻辣火鍋放題,餐廳大又夠哂open,空氣好流通唔會打完邊爐一陣味。不過選擇困難嘅我,一開始選湯底已經被考驗!餐廳提供10款湯底選擇,今次仲有期間限定嘅合掌瓜栗子雞湯,所以一定要鴛鴦鍋先滿足到我!最後我揀咗期間限定湯底以及香濃蕃茄豬骨鍋,只係湯底都非常足料。蕃茄湯酸甜香濃又惹味;合掌瓜栗子雞湯清新滋補!套餐選咗120分鐘SFR美國極黑和牛餐,可任選美國極和牛片,美國安格斯牛板腱,手切封門柳,美國牛肩胛肉 巴西牛脷托,牛肉都色澤亮麗,非常新鮮,牛脂雪花均勻!而美國極和牛片大大片的,入口相當有口感,肉味濃厚!肉類方面,我還瘋狂點了澳洲羊肉片,因為羊肉片實在太嫩滑鮮甜,浸透了火鍋湯底嘅味道,真係好好好味!另外,醉雞翼,台灣鴨血,以及手打墨魚滑都非常推介!而海鮮類就必點沙白,鮮味爆汁;象拔蚌,紐西蘭青口,象拔蚌片,蝦仁棒棒都係非常鮮味,唔使點任何醬汁都正。而火鍋自助選料區仲有超過40款配料任君選擇,其中仲包括多種台灣食材,仲有涼伴小食,炸物及甜品自助區,每次行去選料區,為食嘅我真係每款都想試!而飲品方面,有梅酒,清酒,日本啤酒,仲有各種氣水,果汁,茶飲凍飲,而自家嘅冷泡
美國極黑和牛片

牛肉類

火鍋自助選料區仲有超過40款配料任君選擇,其中仲包括多種台灣食材,仲有涼伴小食,炸物及甜品自助區,每次行去選料區,為食嘅我真係每款都想試!而飲品方面,有梅酒,清酒,日本啤酒,仲有各種氣水,果汁,茶飲凍飲,而自家嘅冷泡茶真係非常清新解滯!真係由小食,飲品,火鍋配料及湯底都性價比非常高,而且依家仲有燒乳鴿放題,熱辣辣乳鴿,香脆又多汁,千祈唔好錯過!
麻辣小龍蝦
甜品
合掌瓜栗子雞湯
香濃蕃茄豬骨鍋
2023-10-06 152 浏览
呢個位置以前是日式放題,現在變了人氣台式麻辣放題火鍋,唔同時段價錢不一。首先我食唔到辣所以點了個滋補湯底「清甜椰子雞鍋」,湯頭真係清甜而且有好多雞件,不過我都係無乜點食,留肚食好嘢牛肉質素唔差,但以「美國極黑和牛」最有牛味,我哋食咗5、6盤😋。海鮮有鮑魚、青口、象拔蚌、蝦、沙白……仲有大量貴菜任取,如水蓮、萵筍、羽衣甘藍、紫蘿蔔等熟食也很多,如麻辣小龍蝦🦞,我見啲人食咗幾轉,仲有燒乳鴿、芝麻雞翼、炸魚皮….甜品都唔弱,有多種選擇:布甸、蛋糕、雪糕、生果,仲有榴槤炸彈…兩個人唔使五百,抵食。我算細食,好多嘢都食唔落,下次再努力💪🏻!

海鮮有鮑魚、青口、象拔蚌、蝦、沙白……

仲有大量貴菜任取,如水蓮、萵筍、羽衣甘藍、紫蘿蔔等

2023-10-06 65 浏览
牛站(駅)麻辣火鍋放題🌟整體: 款式好多 係QR code 同 出面攞 嘅方式 兩小時任飲任食都還可以 主打牛肉任食🏠環境: 好大好多位 出面攞食物位唔會好窄 就算好多人都唔會排到傻🧑🏻‍🍳服務: QR code 點餸都快手上 唔會拖你☆║.............║☆SRF美國極黑和牛片 set $248 ‼️ 清甜椰子雞鍋✅ 雖然主打麻辣 不過椰子雞都唔錯 唔會好重椰奶味 反而真係有清甜‼️ SRF美國極黑和牛片✅ 美國和牛(極黑牛)是將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,當中最聞名為 Snake River Farms (SRF),所出產的牛肉取得雙方的長處,有日本和牛細緻的油花,也有美國安格斯牛的濃厚肉味‼️ 手切封門柳/美國安格斯牛板腱/美國牛肩胛片✅ 有其他牛嘅部位食 肉味都唔錯 可以唔加醬油去食原味‼️ 海鮮類✅ 有帆立貝、紐西蘭青口、鮮甜海蝦、沙鯭魚、鮮甜沙白、水魷魚、象拔蚌片、鮑魚✅ 款式好多 有少有嘅象拔蚌片同鮑魚‼️ 特色嘢✅ 蝦仁棒棒、台北鴨血、美顏花膠、滷牛筋、秘製滷大腸、秘製豬肚✅ 平時屋企火鍋好少可以試哂咁多嘢 鹵水系列都難買 有水蓮等多種台灣直送
牛站(駅)麻辣火鍋放題

✅ 有其他牛嘅部位食 肉味都唔錯 可以唔加醬油去食原味

‼️ 海鮮類

✅ 款式好多 有少有嘅象拔蚌片同鮑魚

‼️ 特色嘢

✅ 平時屋企火鍋好少可以試哂咁多嘢 鹵水系列都難買 有水蓮等多種台灣直送食材

‼️ 甜品

✅ 有少量整好嘅甜品 例如木糠布甸 牛奶布甸 味道正正常常
✅ 雪條雪糕 都有貴價嘅haagen dazs同韓式雪條

‼️ 飲品

✅ 飲品方面對比其他任食火鍋嚟講 算出色
✅ 酒精類有 啤酒 冷熱清酒 梅酒 任飲 汽水乜都有
✅ 仲有台式手搖飲品 珍珠奶茶 白桃茶 etc

📍 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

Shop 102, 1/F, Albion Plaza, 2-6 Granville Road, Tsim Sha Tsui

⏰ 今日營業
12:00 - 16:00

☎️ 電話號碼 31882882
31881988

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2023-10-02 83 浏览
上網見到火鍋放題有得任食我最愛嘅乳鴿,咁就梗係要嚟試一試啦。今次好好彩,Walk in竟然有book枱嘅人甩底,我哋成功10分鐘內就可以入到去食,開心!我哋就只係揀咗最平,又有得食乳鴿嘅餐,湯底呢就揀咗清湯同埋沙嗲湯底,沙嗲湯底好濃好重花生味,啱晒重口味嘅朋友。而海鮮方面由蝦,沙白,青口等等任叫,最好食係青口,超級新鮮。咁梗係仲要講吓我最愛嘅乳鴿啦,好入味,我自己食咗三隻,即係12件!除咗任食乳鴿,竟然仲有得任食小龍蝦,而飲品亦都有得任飲珍珠奶茶,平時喺出面買杯珍珠奶茶都$20-$30杯,喺度飲真係值回票價,另外仲有生果同埋雪糕等等嘅甜品。哩間火鍋放題真係性價比高,十分推薦。

哩間火鍋放題真係性價比高,十分推薦。
2023-09-15