5天前
旺角瓊華中心開咗間主打手切潮汕牛肉嘅火鍋放題,朋友試過話水準不錯,呢晚一齊嚟試吓。餐廳環境闊落,星期五晚再加埋新開張,都要等一陣先入座。我哋點咗$338嘅餐,如果7:45pm前離座,則$298。餐廳主打手切潮汕牛肉,咁當然唔少得點咗佢幾款唔同部位嘅牛肉,包括封門、吊龍、雪花及匙柄等。現場有師傅即時手切牛肉,感覺特別新鮮好味。個人推介吊龍及雪花,厚薄適中,牛味濃郁。另外亦點咗美國牛板腱,質素亦相當好。 套餐仲包咗一個海鮮拼盤,入面有桶蠔、鮑魚、龍躉、沙巴及海蝦。各款海鮮新鮮好味,性價比相當不錯。手工鹹蛋黃炸魚皮、牛丸、炸午餐肉等亦係必食推介,炸魚皮入口香脆,而牛丸則超彈牙,夠juciy。自助食物區提供菜類,餃類、丸類、小食、麵食等,款式相當齊備。飲品選擇好多,有啤酒、港式奶茶、花茶、檸檬茶及汽水等,聽見隔離枱狂讃佢嘅港式奶茶,奶茶控可以一試。甜品當然唔少得有雪糕及雪條,充滿港式情懷。
甜品當然唔少得有雪糕及雪條,充滿港式情懷。