2020-01-16
今日係旺角行街,成日都諗唔到食咩好,今日去左牛極試下,又唔洗點等位。一入到去係自助付款,可以揀想食咩肉好幾大件,之後入面自助bar既湯、飯、醬汁同埋沙律就任食。湯既料好足,但係我去到得返小小面豉湯,之後鋪頭refill既係蕃茄牛肉湯,都好好味但面豉湯會吸引D。沙律就得一款揀,冇咩特別,加下甾汁都唔錯。我地叫左牛肩排180g同埋牛柳200g,當日唔係好肚餓,所以小小食住先。牛肩排180g $80好有肉味,好淋加上可以點下醬汁同埋加下D調味粉或者係鹽,已經好好食。牛柳200g $110牛柳反而冇牛肩排咁淋,其實牛好多唔同部位都好好食,可以去多D呢D食牛既專門店食多D試下唔同部位。牛極既特色係用燒熱左既石板上菜,可以自己去adjust下熟既程度,食到咁上下石塊唔夠熱可以叫店員幫手換另外一塊,同時間會warm住唔怕凍曬啦。最平果兩塊都幾好食,仲有和牛系列,下次都想再黎試下。