2014-06-19
爸爸節快樂,今日三人同行黎呢到食,記得許多年前來過朗豪坊的分店,今次來青衣城,都算是久別逢吧。六點來到,幸好不用等位,限個半鐘。父親節職員大部份男男女女都貼了鬍子,很搞笑,今天父親節,竟然仍有買一送一的set,職員一開始給了錯的餐牌我們,說價錢未update,不知是否父親節特別貴,或是一早都已加價呢?面包鬆軟,可以任添,牛油亦很香。煙三文魚沙律,菜很新鮮,沙律醬亦好好味,唔係普通白色嗰隻。海鮮盤,最好食係龍蝦,膏同肉都比蟹出色,螺都ok。野菌湯的菌味非常出,龍蝦湯ok.茄蝦意粉,蝦爽口,亦有鮮味,意粉有嚼勁,略嫌茄味不夠。Set dinner的牛都ok,但食左400日縠飼牛,就差好遠,400牛好有牛味,亦唔hai身,medium rare的程度剛剛好,剛好鎖住血汁但又見紅,非常考工夫蟹肉班cake原來勁細件,但我對個皮沒什麼興趣。鴨胸正常,沒特別,不hai身。甜品,個奶好食,好重奶味今天免費送一張即影即有相,侍應仲會主動幫我地用手機影,仲有道具,非常有心思。相信爸爸會滿意今天的父親節。
六點來到,幸好不用等位,限個半鐘。
面包鬆軟,可以任添,牛油亦很香。
煙三文魚沙律,菜很新鮮,沙律醬亦好好味,唔係普通白色嗰隻。
海鮮盤,最好食係龍蝦,膏同肉都比蟹出色,螺都ok。
野菌湯的菌味非常出,龍蝦湯ok.
茄蝦意粉,蝦爽口,亦有鮮味,意粉有嚼勁,略嫌茄味不夠。
Set dinner的牛都ok
蟹肉班cake原來勁細件,但我對個皮沒什麼興趣。
鴨胸正常,沒特別,不hai身。
甜品,個奶好食,好重奶味
相信爸爸會滿意今天的父親節。