2024-08-10
尋日去德福行街,行到肚餓,見到semi buffet dinner set 有龍蝦🦞生蠔🦪先三百幾蚊,仲可享用埋自助精選甜品吧又幾抵食。Main course:有四款可選擇,我哋揀咗法式芝士焗龍蝦🦞配SRF牧場牛扒🥩,牛扒揀咗7成熟,肉質軟腍牛味濃,龍蝦🦞都幾大隻,鮮甜爽口彈牙,配埋龍蝦面上嘅香濃芝士食,真係一流😋。跟餐有個海鮮拼盤,生蠔🦪好鮮甜,肉質肥美,食完仲想食多幾隻😋,超正!海蝦爽口彈牙,蜆同青口鮮味十足。配一杯白酒/紅酒或果汁,我揀咗杯白酒,配海鮮,好夾!最後梗係去自助吧食埋個甜品先完滿,呢度有好多款甜品選擇:木糠蛋糕 、朱古力香蕉蛋糕、朱古力tart 、椰絲奶凍、豆腐花、抹茶牛油忌廉卷、啫喱同水果,每樣都試咗,估唔到甜品都咁高質,沙律吧仲有超過十多款菜式選擇,仲有湯同飲品。
Main course: