牛大人生意超好,星期六晚即興book已經無位,今次決定平日嚟試吓,碰吓運氣。竟然即興都可以入座,哈哈!晚市生意依然旺,我們點了澳洲極上和牛$248。⭐️台灣濃香蕃茄鍋放滿了番茄,很濃很香,味道不錯。⭐️手工啤落花流水入口順口,淡淡的啤酒小麥香,女生飲都可以。醬料有腐乳醬、豬肉醬、甜辣醬、辣椒漿、蘿蔔泥等,另外有炸蒜、蒜蓉、蔥花、芫荽、手切辣椒等選擇。配料有芋頭貢丸、芝士腸、乳酪蛋腸、海膽包、龍蝦沙律、蟹柳、招牌凍豆腐、蘿蔔、粟米、金菇、娃娃菜、響鈴、皇帝菜等。值得一提是牛丸好高質,牛味好濃郁。魚滑都不錯,選擇不少。麵有雞絲麵、王子麵、烏冬等選擇。另外有真滷牛肉飯,想吃飯可以考慮。自己掃OR code下單,有牛媽秘製滷大腸、私房鴨血、豐原排骨酥、水蓮等。令我最驚係是牛肉的質素真的很好,我們點了很多款牛肉例如牛小排、牛肩肉和安格斯等等,質素都很好。最後還可以選擇雪糕或仙草凍,我點了仙草凍,QQ彈彈,很美味。

晚市生意依然旺,我們點了澳洲極上和牛$248。

⭐️台灣濃香蕃茄鍋

放滿了番茄,很濃很香,味道不錯。

⭐️手工啤落花流水

入口順口,淡淡的啤酒小麥香,女生飲都可以。

值得一提是牛丸好高質,牛味好濃郁。

魚滑都不錯,選擇不少。

麵有雞絲麵、王子麵、烏冬等選擇。

另外有真滷牛肉飯,想吃飯可以考慮。

令我最驚係是牛肉的質素真的很好,我們點了很多款牛肉

例如牛小排、牛肩肉和安格斯等等,質素都很好。

{極上和牛食到飽!抵食嗎?}#牛大人.今日同男朋友❤️ 食牛大人!大鄉里嘅佢原來未食過!🤣🤣一於帶佢去試下,我哋book咗五點,七點半離座會平啲!我哋見早場平啲所以直接叫最貴嘅套餐!其實都係貴$50!加上我都未食過呢個餐,都想試下個分別!.✨必食✨❣️澳洲M5和牛牛肩卷❣️ 安格斯牛小排❣️ 安格斯一口牛肉粒❣️手切封門柳以上呢啲超級推介大家瘋狂食🤣🤣牛味夠,質地好!食得好滋味🙈.湯底方面,我同男朋友揀咗好耐🤣佢想食麻辣湯底,但係我又唔鍾意辣,我想食鳳梨雞(食過好好食),但佢又唔鍾意甜甜地嘅湯底🤣,最後我哋決定揀咗台中蒜頭雞!出乎意料地好食!大家都可以考慮下!.小食方面種類唔算多,我哋試咗炸午餐肉,鹽酥雞,炸午餐肉就比較油🥶,鹽酥雞就有90分!✨.自助區都幾大㗎✨有成60款左右👍🏻有超多唔同種類嘅菜,菇,魚蛋,腸仔,響鈴,烏東,公仔麵,等等!一定滿足到你!.📝總結呢度服務質素好好,員工好nice,環境都好舒服,夠大!食物種類多,上菜速度超級快,快到嚇親你🤣🤣落左2秒就送到枱咁!大家快啲黎食啦!.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8.5/10🌟環境: 8.5/10🌟服務: 8.5/10
{極上和牛食到飽!抵食嗎?}
#牛大人
✨必食✨
❣️澳洲M5和牛牛肩卷
❣️ 安格斯牛小排
❣️ 安格斯一口牛肉粒
❣️手切封門柳
以上呢啲超級推介大家瘋狂食🤣🤣牛味夠,質地好!食得好滋味🙈
📝總結
🌟推介: 8.5/10
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
2021-05-05
當日來到旺角天氣有點涼,突然想打邊爐,便和太太走到瓊華中心,再次光顧服務一流的牛大人位置:在旺角食市地標之一的瓊華中心九樓,地點當然是非常便利,港鐵旺角站出口走路只需3分鐘,而旁邊更是交通四通八達的彌敦道環境:餐廳佔全層,有足夠的地方,所以擺放座位亦有不少。雖然是火鍋店,但抽風系統非常好,幾乎沒有油煙。冷氣溫度適中,所以即使對住爐火也不覺侷促服務:瓊華牛大人服務出名好,這次也不例外。下單用QR碼,上菜快而沒有漏單,收拾極快速,侍應們亦很有禮貌。飲品及醬汁是自取,同時系統也供應一些台式飲品,所以除了一開始,之後幾乎不用離開座位食物:食物種類豐富,食材普遍質素高,我們點了極上和牛吃到飽套餐,7時半時結帳收費$248/位,選了比較香濃的牛骨湯底以下是每一系列精選的食材:極上和牛吃到飽 安格斯牛小排~味道香而嫩滑,不會韌澳洲和牛M5牛肩卷~油脂分佈最好,入口即溶,品質最佳手切封門柳~肉味更重,口感較佳章魚珍珠漿~章魚味很香的手打丸,口感彈牙免費澳洲和牛牛丸(2粒)~跟餐送2粒,牛肉味香濃而不會羶SRF極黑牛吃到飽安格斯特選牛板腱~肉質軟滑,牛味重美國SRF極黑牛肩胛~油花較多而肉味香濃,嫩滑易

位置:

食物:
以下是每一系列精選的食材:

極上和牛吃到飽
澳洲和牛M5牛肩卷
安格斯牛小排~味道香而嫩滑,不會韌

澳洲和牛M5牛肩卷~油脂分佈最好,入口即溶,品質最佳

手切封門柳~肉味更重,口感較佳

章魚珍珠漿~章魚味很香的手打丸,口感彈牙

免費澳洲和牛牛丸(2粒)~跟餐送2粒,牛肉味香濃而不會羶

SRF極黑牛吃到飽
安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、蛋餃等
安格斯特選牛板腱~肉質軟滑,牛味重

美國SRF極黑牛肩胛~油花較多而肉味香濃,嫩滑易入口

蟹籽墨汁漿~墨汁鮮甜的手打丸,加入蟹籽多一重口感

牛媽秘製滷牛筋~牛筋一開爐就放入湯內,煮了一小時後既軟淋又香滑

精選嫩牛吃到飽
花雕酒雞件~由於主要食質素高的牛肉,這個系列只點了雞件,肉質同樣新鮮嫩口,但切件後雞骨破裂要小心點吃

海鮮類
各式海鮮及小食
鮮甜海蝦~海蝦不算大隻,但勝在新鮮海鮮味甜

真台灣鯛魚片~煮後魚肉軟滑而實凈,感覺新鮮

新鮮沙白
新鮮沙白~大大隻的沙白,非常鮮甜而且沒有沙

漿類
澎湖花枝漿~漿類只點了花枝和其他較貴組合的漿類,花枝香味重而且彈牙

餃類
台式蝦餃~長條型的蝦餃鮮甜味香,餡料多

台式蛋餃~蛋味香而肉餡多汁

瓜仔雞水餃~由雞肉、豬肉、玉米及脆瓜混合成的內餡,鮮甜味美

炸物類
豐原排骨酥~火鍋湯浸過後肉淋而香

鬼馬老油條~即炸油條,本身非常香脆,吸湯後仍脆口而有湯的甜味

小食
真豬小香腸及士林鹽酥雞
士林鹽酥雞~細小的酥雞帶一點辣味,香脆可口

真豬小香腸~皮脆肉香的切件香腸

魚香皮蛋豆腐~皮蛋豆腐本身有清香,配上木魚及香濃醬汁,味道突出又開胃

菜類
水蓮
水蓮~一般蔬菜可自取,唯獨水蓮是需要下單,非常新鮮帶點爽口

其他
私房鴨血~鴨血份量很大,味道香濃帶少辣

士林豬血糕~台灣特產當然要到試,口感不錯又不會重血腥味

美人花膠~花膠是火鍋必備,份量適中而軟滑

牛媽秘製滷大腸~滷大腸很重滷水味,大腸既香且淋

特飲
冬瓜茶~鮮甜美味又解渴

烏梅汁~酸酸甜甜,挺開胃

金桔椰果~甜中帶酸,椰果增添了口感

Movenpick 雪糕
甜品
結帳時帳單會附上一張甜品紙,由於我們對台式甜品沒興趣,故選了不同口味的Movepick雪糕作收尾

總括來說,瓊華牛大人不管食物質素、環境及服務都是一流,加上地點方便,來到旺角想打邊爐應該可說是不二之選呢

🌺牛大人
水蓮
Movenpick 雪糕
  • Movenpick雪糕
2021-05-08 125 浏览
✨上次食#安平燒肉 今次食#牛大人#台式火鍋 是常識吧😋多選擇 正湯底 上菜速度極快 又衛生我今次係食極上和牛吃到飽套餐 $258@1呢個餐會送一份澳洲和牛牛丸食落真係勁Juicy又彈牙 牛味幾濃郁但係如果仲想食就要另外額外收費👉🏻👈🏻湯底叫咗阿嫲養生濃湯鍋 諗住健康啲清啲可以好好品嚐澳洲M9和牛😋飲品/菜 /丸/麵/醬油可以係自助區拎而肉/小食就QR Code落單過程好快 我計過時落單後唔使30秒就送到👍🏻收碟速度仲快唔使20秒😂 我係咪好無聊😂😂黎到牛大人主要當然係叫牛🐂我最愛係澳洲和牛M5牛肩卷嫩滑又充滿鮮味 油脂比例適中 烚一烚已經好嫩滑 真心正 我食咗好多碟😋😋另外我order咗好多份水蓮😋佢係一隻台灣特有嘅菜 高纖高鉀又低卡平時好難買到 難得呢度我梗係要食盡佢啦👍🏻我鍾意佢每一份嘅份量都好少 啱晒眼闊肚窄嘅我 可以試晒咁多款😋佢地仲有好多自家製嘅冷泡茶桂花烏龍 菊花普洱 洛神花茶 冬瓜茶 可以幫你清熱去油消滯 但係打邊爐肯定要飲啤酒所以我叫咗杯手工啤-流水落花🍻信我就跟我叫吧🥰想知有啲乜嘢食可以睇吓圖片✨溫馨提示我5:00去食門口已經超多人排隊大家記住book枱呀#復活節

上次食#安平燒肉 今次食#牛大人#台式火鍋 是常識吧😋

想知有啲乜嘢食可以睇吓圖片
✨溫馨提示我5:00去食門口已經超多人排隊
大家記住book枱呀

#復活節快樂#香港必食#香港美食
#hkfoodie #hkinfluencer #hkkol
還有兩個星期就到母親節,為免食加價餐,決定提早同媽咪慶祝,今日趁著早收工,就衝去牛大人拎位,順利在5點幾入座✌️不過入座時已經見到有人開始排隊,香港人果然愛吃火鍋!——————————🍲台中蒜頭雞鍋(單鍋)媽媽愛食清淡健康的湯底,於是叫了這款蒜頭雞鍋,一上桌照慣例先喝幾口湯,發覺比之前叫的牛湯確實清新好多,湯頭偏淡,有絲絲雞鮮味,雞肉嫩滑,蒜頭亦多,不過起初的蒜味不重,反而是越食越濃,確實過癮!🔹澳洲極上和牛餐 $248/人慶祝節日當然不能省,今次就點了最貴的極上和牛餐試試,一於豪一餐!各類食物基本上都選了幾款試過,大滿足!-澳洲和牛M5牛肩卷肉質新鮮無雪味,肥瘦比例適中,牛味香濃🐂-台灣鯛魚片魚肉白滑實淨,入口緊實鮮美-新鮮沙白沙白新鮮肥美,重點是沒有沙,飽滿彈牙-台灣鴨血鴨血大塊滑溜,煮得入味不腥-水蓮今次是第二次吃台灣水蓮,依然覺得很愛🥰每份約有一口份量,比一般蔬菜纖幼,新鮮爽脆,掛湯力特強-台灣特色小吃小食就點了士林鹽酥雞、魚香皮蛋豆腐、基隆甜不辣等,最推薦梅甘酥脆薯,新鮮即炸熱辣辣,炸番薯甜香軟糯,搭配酸香的梅子粉,特別惹味!
——————————
🍲台中蒜頭雞鍋(單鍋)
台中蒜頭雞鍋

🔹澳洲極上和牛餐 $248/人

-澳洲和牛M5牛肩卷

肉質新鮮無雪味,肥瘦比例適中,牛味香濃🐂

-台灣鯛魚片

魚肉白滑實淨,入口緊實鮮美

-新鮮沙白

沙白新鮮肥美,重點是沒有沙,飽滿彈牙

-台灣鴨血

鴨血大塊滑溜,煮得入味不腥

-水蓮

-台灣特色小吃

2021-04-24
2021-05-04 127 浏览
𝕄𝕂 旺角 • 牛大人台灣火鍋吃到飽🍲📍旺角彌敦道𝟞𝟚𝟠號瓊華中心𝟡樓🔍旺角、尖沙咀、銅鑼灣、荃灣、觀塘➰🔹90分鐘極上和牛吃到飽 HK$248/位🐂最高級的套餐是極上和牛吃到飽,邊爐價錢而言物超所值。多款台式火鍋湯底可揀,鴛鴦湯底可另加HK$50!套餐包括澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛板腱、花雕酒雞件、蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿等高級食材,附送四粒和牛牛丸,和牛卷可見紋理清晰,油脂豐富,連牛丸也是肉味濃郁!外面配料區推介芋頭牛丸及滷肉飯,多款丸類、蔬菜及麵食任君選擇。▪️白桃烏龍/桂花烏龍/洛神花茶/菊花普里冷泡茶樽仔好靚,清香解膩。▫️台式仙草/ Mᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕每人一客甜品,必試花生紅豆仙草,滑溜香甜結尾。
𝕄𝕂 旺角 • 牛大人台灣火鍋吃到飽🍲
📍旺角彌敦道𝟞𝟚𝟠號瓊華中心𝟡樓
🔍旺角、尖沙咀、銅鑼灣、荃灣、觀塘

🔹90分鐘極上和牛吃到飽 HK$248/位🐂

▪️白桃烏龍/桂花烏龍/洛神花茶/菊花普里
冷泡茶樽仔好靚,清香解膩。

▫️台式仙草/ Mᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕
每人一客甜品,必試花生紅豆仙草,滑溜香甜結尾。
2021-05-03 315 浏览
🇭🇰牛大人台灣火鍋吃到飽🍲最近火鍋癮起又去左食牛大人今次去左旺角分店食5點時段同其他分店一樣配料整齊放好店員好好 比左4人位我地兩個坐得好舒服揀左$248 極上和牛🐃120分鐘吃到飽又再encore 👩🏻最鐘意既鳳梨雞肉湯底🍍
每人送左兩粒和牛牛丸🐃有口罩套同濕紙巾提供 都會主動收野同加湯服務態度好好 超細心💯💯💯
而且整體感覺衛生蔬菜🥬配料都放得好整齊 所有食材均以有蓋封好強逼症表示欣賞飲品櫃同配料櫃🤣-🍍鳳梨雞肉湯顏色係清清地 飲左啖都幾出味 清清甜甜的鍋內有一隻雞🐓愈食會愈鐘意 大胃人士可以食埋鳳梨雞肉湯🍍既一大好處係佢可以帶出所有食材既鮮味😻另外佢地既豉油係特別秘製 上菜同清盤既速度都好快👍🏻👍🏻佢地既無糖冷泡茶真心幾好飲☕
如果要解辣揀返罐裝仙草凍實無死😆早幾次黎都係飲特飲同冷泡茶多其實打邊爐飲啤酒🍺🍺先係最開心私心推薦一定要試下牛大人手工啤流水落花🍻飲落有酵母同啤酒花既香味唔會有平時啤酒好重的苦澀味非常易入口 男女都一定鐘意👍🏻👍🏻🐃牛肉比較推薦既係SRF牛肩胛&澳洲和牛M5澳洲和牛 脂肪分怖好平均 肥美🤤6熟左唔會好鞋好實 有油香味金菇 魚滑 牛滑 菜 響鈴 魚 鴨血等等
🇭🇰牛大人台灣火鍋吃到飽🍲

真豬小香腸 士林鹽酥雞 魚香皮蛋豆腐
梅甘酥脆薯 基隆甜不辣 等等都不錯
流水落花
流水落花
午餐留肚準備今晚放工後同朋友去牛大人去食台式人氣火鍋「牛大人」!今日決定試下極上和牛套餐🐮今次試左台灣鳳梨雞湯底🍍都幾鍾意個湯底,好足料,有雞、苦瓜、菠蘿粒同大白菜等等,好清甜,唔會覺得肥膩。幾款牛肉及配菜,包括澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱及美國SRF極黑肩胛。另外,餐廳會向每枱客人送上一碟澳洲和牛丸。三款牛肉脂肪分布平均,雖然薄切,但是牛肉濃肉嫰,令人食指大動。當中以澳洲和牛M5牛肩卷最得我歡心,其次是美國SRF極黑肩胛。和牛丸充滿肉汁同時又有濃濃牛肉味,值得一試!!至於配菜方面,推薦個章魚海鮮滑,外面火鍋店比較小見。章魚滑吸收了湯底味道後,令到味道層次提升,又有章魚粒粒,好食!其他配菜都新鮮,味道正常。麻辣鴨血都有!另外有啲台式小食,例如小香腸、梅粉脆薯粒等,都唔錯。飲品有好多茶飲選擇!食食下忍唔住叫左杯「落花流水」啤酒🍻啤啤佢!最後,仲有甜品食🍮有Movenpick雪糕和台式仙草糖水。仙草糖水味道中規中矩。食到好飽好滿足😝

今次試左台灣鳳梨雞湯底🍍

和牛丸充滿肉汁同時又有濃濃牛肉味,值得一試!!

另外有啲台式小食,例如小香腸、梅粉脆薯粒等,都唔錯。

吃到飽 - 牛大人,真係名不虛傳!只要你一坐低,就會感受到d牛等緊比你食🐮 其實menu就有3款套餐比你揀,價錢愈貴,選擇愈多……我就建議你第一次食的話可以揀最平/中間果款,事關你未必食得晒🙈今次我地揀左中間果款—美國SRF極黑牛 ($248)比最平果Set多左任食多啲唔同部位嘅牛肉eg 牛板腱、牛下肩胛etc仲有豬梅花片、豬五花片、墨汁漿、鮮魚漿、魚件雞件等等湯底方面,揀左台灣鳳梨雞鍋成隻雞擺左入去😍揀完套餐,就可以用手機掃QR code自助落單,呢到食物上菜速度超快,唔洗擔心要等好耐/份量比小你喔😜小Tips: 用「三角形」🔼碟裝住嘅食物,可以直接進食,唔好dump落個鍋到晒咗佢喇XDD出面有台灣直送食材料非常之多選擇有好多蔬菜 粟米 肉丸 腸仔揀又用獨盒嘅盒裝住好衛生醬配料都係自助式牛肉好嫩滑 肉質靚油脂間紋分佈平均 牛味道濃墨魚滑 八爪魚滑好彈牙甜品方面有Movenpick ice cream有common嘅雲尼拿同朱古力味最推核桃味 不過喱隻味道似係期間限定不過我食野速度比較慢所以120分鐘對於我來講其實食得比較急不過都揀咗7788嘅嘢食嘅
吃到飽 - 牛大人,真係名不虛傳!
只要你一坐低,就會感受到d牛等緊比你食🐮

今次我地揀左中間果款—美國SRF極黑牛 ($248)
仲有豬梅花片、豬五花片、墨汁漿、鮮魚漿、魚件雞件等等

湯底方面,揀左台灣鳳梨雞鍋
成隻雞擺左入去😍

有common嘅雲尼拿同朱古力味
最推核桃味 不過喱隻味道似係期間限定

不過我食野速度比較慢所以120分鐘對於我來講其實食得比較急
不過都揀咗7788嘅嘢食嘅

牛大人台式火鍋黎左香港開店都有一段時間成日full booking,今晚都終於book到檯,無理由唔叫個最貴既澳洲極上和牛餐豪食一番。湯底有9個款式選擇,剎時間好難決擇唯有揀最特色既台灣鳳梨雞鍋底,有D果香感覺清新之餘又融合鮮嫩雞隻餚製而成濃郁味道,完全唔會遮掩牛肉本身既原味道。打邊爐都要分工,我先掃QRcode睇菜單點餐,老公負責到自助區拎飲品、調醬汁、拼配料。亮點既瓶裝冷泡茶,邊食邊飲幾口桂花、白桃烏龍茶降温又解腻,啖啖茶香好清新!不過打邊爐都係要飲杯啤酒爽一爽,呢度都有手工啤酒,試杯流水落花,係American pale ale,充滿花香入口順喉清爽。醬汁選擇有D花多眼亂,當中既台灣腐乳醬、特調豬肉醬、台灣甜辣醬、洋蔥牛肉醬較特別,每款拎少少,為食物添加一份地道風味。和牛餐隨附每位澳洲M9和牛牛丸各2粒,一口咬下享受豐盈和牛肉汁、油香充斥口腔。極上和牛、SRF極黑牛、精選嫩牛系列都可以無限量追加,作為牛迷緊係重點食和牛、黑牛啦!極上和牛餐最正係澳洲和牛M5牛肩肉,牛脂分佈均勻,牛味濃厚夠肉汁安格斯牛小排,油脂呈大理石紋肉質鮮嫩手切封門柳,比機切厚身得黎有質感,油花較少但肉味濃。

極上和牛餐最正係澳洲和牛M5牛肩肉,
牛脂分佈均勻,牛味濃厚夠肉汁

安格斯牛小排,油脂呈大理石紋肉質鮮嫩
手切封門柳,比機切厚身得黎有質感,油花較少但肉味濃。
極黑牛肩胛,肉質細嫩具彈性,肥紋均勻

沙白,鮮甜中帶海水咸味,我地點左幾次都無沙,好乾淨。
漿類有7款,款款吸引可惜2人不能試太多。干貝鮮魚漿、蟹子墨汁漿,口感扎實Q彈。
秘製滷牛筋、牛肚、豬大腸,非常入味腍透。
仲有軟嫩滑順既私房辣鴨血都係必點配料。

離座前30分鐘last order會有店員送上甜品紙~
甜品每人一款,有movenpick雪糕同埋仙草凍可揀~
2021-04-21 340 浏览
冇專登book七點,所以食五點。服務唔錯,落單五分鐘內食物就嚟。叫咗中價套餐,牛骨湯底。食物整體同預期相近,冇好大驚喜但相當穩陣。鴨血:同豬紅差唔多,唔知點解成為潮流雞絲麵:吸湯汁好嘢味,不過我唔敢食咁多澱粉質鹽酥雞、蜆、蝦:相當正常水蓮:香港冇見過嘅菜,幾爽,但淥太耐會變乾墨魚、乾貝、旗魚、海鮮漿:妹話幾好食,我有啲失望,比較實,冇乜口感粒粒安格斯牛:幾好食,係咁叫,不過因為唔同部分,次次個花紋同形狀都唔一樣脆薯:意外地好食,又熱又脆甜不辣、大黑輪:魚蛋類,好飽仙草糖水:細細碗,相當正常飲品淨係試咗幾款無糖茶,都唔細支,飲唔曬可以拎走。冇優惠嘅話應該短期內唔會再食。
鴨血:同豬紅差唔多,唔知點解成為潮流
雞絲麵:吸湯汁好嘢味,不過我唔敢食咁多澱粉質
鹽酥雞、蜆、蝦:相當正常
水蓮:香港冇見過嘅菜,幾爽,但淥太耐會變乾
脆薯:意外地好食,又熱又脆
甜不辣、大黑輪:魚蛋類,好飽
仙草糖水:細細碗,相當正常
飲品淨係試咗幾款無糖茶,都唔細支,飲唔曬可以拎走。
冇優惠嘅話應該短期內唔會再食。

用餐优惠
優惠券
2021-04-21 272 浏览
久仰牛大人嘅大名 分店越開越多 一直知道佢嘅人氣爆晒燈🔝今次我哋特登揀咗平日嚟試 仲book咗晚市一開嘅時間 即係5點就嚟🕔諗住咁早應該無乜人啦 點知都係全場爆滿 坐咗半個鐘左右 出面已經見到排緊隊等位 真係好犀利👏🏻安排咗坐卡位 勁開心 夠晒闊落坐得好舒服🥰一場嚟到 當然又係要食最好 我哋揀咗◽牛大人紅燒牛骨鍋+台中蒜頭雞窩只要+$50就可以揀鴛鴦鍋 兩款湯底嘅感覺好唔同 紅燒牛骨鍋好香好濃 帶有微微嘅辣味而蒜頭雞鍋相對比較清 食得出蒜味但唔會太搶味 最正係入面仲有隻雞脾喺度😍差唔多去到尾段我哋就食埋佢 煲咗咁耐啲肉質都無乜點變老 最鐘意煲湯雞嗰種好輕易"骨肉分離"嘅效果 而且好好味 我覺得好有誠意啊💕◾澳洲極上和牛吃到飽呢個set可以揀嘅款式係最多 亦都係最好 而且每位都會送澳洲M9和牛牛丸兩粒 本身我仲諗送兩粒牛丸比我係咩意思先?! 原來係本小姐睇少咗佢🤡和牛味超級濃郁呢基本上set內所有嘅牛肉種類都比我哋試勻晒 而當中我最喜愛嘅有澳洲和牛M5牛肩卷/手切封門柳/安格斯特選牛板腱/牛媽秘制滷牛筋 呢幾款嘅牛味最突出 而且肉質都比較鮮嫩 而牛筋嘅黏性仲好強 又係膠原啊🤤牛大人唔係淨
我哋揀咗
◽牛大人紅燒牛骨鍋+台中蒜頭雞窩
◾澳洲極上和牛吃到飽

牛大人唔係淨係食牛嘅😌除咗肉類火鍋配料 仲有台灣特色小食/手工水餃/海鮮… 例如台式火鍋必食嘅鴨血/鹽酥雞/鬼馬老油條… 選擇係非常之多 另外自助吧除咗醬汁配料 仲有各種蔬菜/麵類同飲品 相信去過嘅都會知道佢哋嘅冷泡茶係好受歡迎 未去過嘅都要提你去到一定要試🍵
講開飲品 最近佢哋推出咗隻手工啤
🍺流水落花
我都試咗啦 好易入囗 帶有少少花香味😚打邊爐飲啤酒嘅感覺真係好perfect!!!💯

最後食埋我至鐘意嘅Movenpick 飽到上頭殼頂 勁滿足啊🤰🏻
2021-04-20 184 浏览
個個講起打邊爐就一定會個起牛大人,最hit果陣一直冇機會食到,今次終於可以試下係咪真係咁正難得終於食到,我地要左個澳洲極上和牛套餐,食物選擇會多啲外,仲可以食到和牛,封門柳都係呢個餐先有湯底方面就揀左牛大人秘方麻辣鍋同牛大人紅燒牛骨鍋,麻辣鍋叫左小辣已經好夠味,花椒味好香!牛骨鍋簡直就同平時食牛肉麵既湯一樣,自己落個麵落去就可以食埋牛肉麵一揀完湯底就可以用佢比既qr code落order除左肉之外,仲叫左一啲手打漿,呢到既漿類係我見過最多,忍唔住每樣叫啲,呢到仲有台式小食幾出名,就每樣要左啲試出面可以自己拎蔬菜,丸類,同麵食,醬油調配佢都好細心咁教埋你應該點溝,仲有一大煲醬牛肉,比埋白飯你自制醬牛肉飯,想要幾多就幾多,牛肉味好香,撈飯食好夾肉方便最鐘意和牛m5牛肩卷同封門柳,牛味濃,仲易入口,豬頸肉同豬肉片都好唔錯同fd食飯傾計點少得飲酒,我叫左一杯手工啤-流水落花試下,個名幾靚,飲落清清地,但又有啤酒香,好岩只係想飲少少,唔鐘意烈酒名既你最後仲可以每人係movenpick 同仙草凍中揀一客,仙草凍配料好多,味道都唔錯

一揀完湯底就可以用佢比既qr code落order

2021-04-20 213 浏览
身邊好多朋友介紹牛大人打邊爐好正,終於有機會約到朋友食啦!我哋一早就去排隊攞籌,隆重其事,七點幾鬆啲就可以入座等位期間我哋已經可以揀定湯底同套餐,我哋揀咗最貴嘅澳洲極上和牛套餐同牛骨湯底,睇相好吸引呀!!!一入座我哋就衝左去自助區揀丸同菜類,見到自助區嘅食物同飲品簡直令人瘋狂飲品有唔同嘅茶類,啱晒怕肥嘅女士們,汽水就當然適合男士啦返到座位即刻用QR code order牛肉類同其他食物, 唔使2分鐘就送上😂湯底都到啦,可以開波!個牛骨湯底好濃郁,平時嘅湯底唔同,唔怪得咁吸引啦!黎得牛大人梗係食牛肉啦,每份order有兩三片,所以身為食肉獸嘅我哋,梗係一次過order多啲,好興奮呀!啲牛肉真係好正!又新鮮又滑一路飲住茶類飲品消滯解渴,好開心呀!減肥?咩嚟㗎?

飲品有唔同嘅茶類,啱晒怕肥嘅女士們,汽水就當然適合男士啦

個牛骨湯底好濃郁,平時嘅湯底唔同,唔怪得咁吸引啦!

啲牛肉真係好正!又新鮮又滑

一路飲住茶類飲品消滯解渴,好開心呀!減肥?咩嚟㗎?
2021-04-19 168 浏览
之前都已經食過牛大人嘅燒肉店安平燒肉,今次終於食到牛大人🍲今次同朋友係食五點嗰round,不過竟然都已經好多人食🤭差唔多full晒。我哋食極上和牛,即係最貴嗰個餐。湯底揀咗麻辣湯底少辣。.呢個最貴嘅餐有三款牛肉,包括係手切封門柳、安格斯牛小排同埋澳洲和牛M5牛肩卷,我哋就每款都叫一份試吓。可能我哋兩個人,所以叫一份就會有兩片,我覺得幾好,可以試多啲唔同嘅嘢。另外我哋都叫咗平少少嘅餐嘅牛肉,因為覺得望落都幾靚,包括係安格斯特選牛板腱同埋美國SRF極黑牛肩胛。總共係我覺得兩個餐嘅牛肉都OK,封門柳就本身就厚身啲,其他嘅牛肉片食落其實都差唔多。.呢到嘅小食同火鍋配料都唔錯。小食方面推介糖醋甜不辣,食完之後個糖醋汁仲可以用來點其他嘢☺️配料方面,呢到嘅滑真心高質,蟹子墨汁漿、澎湖花枝漿、台灣海鮮漿同埋真味牛肉漿四款滑我哋都有叫😚另外我特別鍾意手工大黑輪!食落有點煙韌,點糖醋甜不辣個糖醋汁食好正!朋友就好鍾意佢哋個私房鴨血,一個人食咗兩兜。.呢到嘅飲品都有好多選擇,無糖茶都有幾款。另外都可以落order叫冬瓜茶。今次仲叫咗杯手工啤酒🍻不過啤酒就要額外收費。最尾仲有每人一份甜品,我要杯裝雪糕,朋友要
之前都已經食過牛大人嘅燒肉店安平燒肉,今次終於食到牛大人🍲
我哋食極上和牛,即係最貴嗰個餐。
湯底揀咗麻辣湯底少辣。

呢到嘅小食同火鍋配料都唔錯。

朋友就好鍾意佢哋個私房鴨血,一個人食咗兩兜。

呢到嘅飲品都有好多選擇,無糖茶都有幾款。
另外都可以落order叫冬瓜茶。
今次仲叫咗杯手工啤酒🍻不過啤酒就要額外收費。

最尾仲有每人一份甜品,我要杯裝雪糕,朋友要咗仙草凍。