2024-06-18
想食火鍋嘅時候,牛大人經常係心水之一今日放工口痕,又嚟咗牛大人打邊爐🥰夜晚七點前嚟到,冇book枱唔使等直入,不過餐廳已經7、8成滿,之後仲要等位添,好彩早到😀今日嘅選擇係:套餐👉🏻美國特級安格斯湯底👉🏻剝皮辣椒雞湯牛大人嘅湯底選擇都偏向係清甜系,唔會太濃但反而係咁仲食到啲食材嘅鮮味如果都係覺得唔夠味,佢嘅醬料選擇超多,實揀到啱心水👍🏻自選飲品區有唔同自家製、紙包、罐裝飲品,仲可以喺qr code叫特飲✨️剝皮辣椒雞湯雖然個名睇落好似好辣,但其實都只係微微辣,仲甜甜哋添成件事好light,唔會越食越膩成日都會叫呢個湯底😋提提大家佢同鳳梨雞鍋湯底個味好似,如果叫鴛鴦鍋嘅話可以二揀一再搭一款其他感小姐覺得就咁叫最平呢個餐都可以好滿足安格斯牛食落肉味都算濃,肥瘦均勻,肉質嫩滑個牛嘅質素consistent, 唔會只係第一round好食重點推介大家食佢個芋頭貢丸😋😋😋係自選配菜個櫃嗰度,任何一個餐都可以任夾芋頭夠粉,好食!同埋雖然冇影到,但佢嘅麻吉燒都好味其實就係湯圓咁想像起嚟又鹹又甜好似好怪,但打邊爐打到7788嗰時當小食食,會有清新翻個味蕾嘅感覺總結 4🧡/5次次嚟食牛大人嘅經驗其實都差唔多
今日放工口痕,又嚟咗牛大人打邊爐🥰
今日嘅選擇係:
套餐👉🏻美國特級安格斯
湯底👉🏻剝皮辣椒雞湯
牛大人嘅湯底選擇都偏向係清甜系,唔會太濃
但反而係咁仲食到啲食材嘅鮮味
如果都係覺得唔夠味,佢嘅醬料選擇超多,實揀到啱心水👍🏻
✨️剝皮辣椒雞湯
雖然個名睇落好似好辣,但其實都只係微微辣,仲甜甜哋添
成件事好light,唔會越食越膩
成日都會叫呢個湯底😋
感小姐覺得就咁叫最平呢個餐都可以好滿足
安格斯牛食落肉味都算濃,肥瘦均勻,肉質嫩滑
重點推介大家食佢個芋頭貢丸😋😋😋
係自選配菜個櫃嗰度,任何一個餐都可以任夾
芋頭夠粉,好食!
同埋雖然冇影到,但佢嘅麻吉燒都好味
其實就係湯圓咁
總結 4🧡/5
次次嚟食牛大人嘅經驗其實都差唔多,係質素比較consistent嘅一間火鍋店
無論食物、飲品、同醬料都選擇多
亦唔會有"因為係放題"就將貨就價嘅感覺
雖然未去到好精緻,但絕對食得開心🤩
係餐廳晚餐時段比較繁忙,每張枱坐滿哂而距離有啲近,少少逼🤏🏻
不個整體嚟講都算係一間好光猛整潔嘅火鍋放題餐廳
睇吓幾時又會再嚟🤪