(我地平時食飯, 無咩新意, 唔同餐廳都係叫番食開嘅選項就算) 本身打算照舊, 叫番我地嘅例牌湯底…但睇 menu 時, 發覺個 蟲草花白玉藏珍鍋 好靚, 打卡able 嘅同時養生感十足, 嘿嘿… 安排!銅鑼灣店 格局開揚 企理整潔除咗手機落order嘅, 自助區 同樣極多選擇~好豐富 好豐富 好豐富呀!自從牛品有無限時, 我哋每次都係由晚市開始食到晚市完結… 唔好意思啊, 我哋真係食好多嘢…我真係好鍾意呢個無限時套餐, 唔使急 唔使chur, 慢慢傾夠 影夠 食夠, 唔使怕唔夠喉! 我欣賞!每每傾開食經, 就會叫身邊嘅朋友聚餐時記得要黎… 豆花同埋刨冰必食, 但我食得最多嘅係黑糖布丁 我相簿入邊見到自己食咗五個, 但係 有啲可能掛住食冇影相… 呢個黑糖布丁真係好味喎!我今次咁心急嚟銅鑼灣店, 其實 就係為咗呢個布丁… 平時睇得太多大家嘅分享了, 成日見到個布甸 “動L”… 攪到我 好想放題勁食勁飲嘅同時, 食埋呢個出鏡率極高嘅q彈布甸~我哋黎咁多次, 揀嘅都係牛澱品吃到飽套餐~牛牛嘅種類多得黎, 質量都好呀!除咗日本宮崎A5和牛必食, 我哋勁鍾意手切美國頂級封門柳! 軟腍腍肉味濃,

銅鑼灣店 格局開揚 企理整潔

除咗手機落order嘅,
自助區 同樣極多選擇~

好豐富 好豐富 好豐富呀!

自從牛品有無限時, 我哋每次都係由晚市開始食到晚市完結…
唔好意思啊, 我哋真係食好多嘢…

每每傾開食經, 就會叫身邊嘅朋友聚餐時記得要黎…

豆花同埋刨冰必食, 但我食得最多嘅係黑糖布丁
我相簿入邊見到自己食咗五個, 但係 有啲可能掛住食冇影相…

呢個黑糖布丁真係好味喎!

我哋黎咁多次, 揀嘅都係牛澱品吃到飽套餐~
牛牛嘅種類多得黎, 質量都好呀!

除咗日本宮崎A5和牛必食, 我哋勁鍾意手切美國頂級封門柳! 軟腍腍肉味濃, 而且油脂感微, 食多幾碟都冇心理負擔~

除咗各種牛牛牛之外, 水準穩定嘅海鮮都係好選擇呀~ 台灣墨魚仔、日本廣島蠔 同埋蜆 都係我哋每次必叫幾轉嘅~
鮮活鮑魚就係跟餐送的, 鮮甜彈牙~

1664 Blanc 生啤任飲, 梗係要啤啤佢!
易入口嘅“鬼佬涼茶” 係我飛佛, 我飲得好開心~

除咗平時食開嘅 麻辣鴨血、台灣香腸、椒鹽粟米 同埋炸午餐肉之外, 今次我哋又開心大發現:
黑糖糍粑!!!
呢個 熱辣辣 軟糯糯, 好味啊~

響牛品每次都有新發現

不愧係我哋最鍾意嘅台式吃到飽!

佢哋喺銅鑼灣開咗新分店, 而家九龍、港島區都食到啦!座位闊落舒適, 卡位座位靠窗邊, 感覺更開揚~無限時晚市火鍋放題🍲, 有多款台式特色湯底俾你揀, 例如:元氣養生雞湯鍋、牛品麻辣鍋、酸菜白肉鍋、沙茶海鮮鍋等等, 更有各款高質肉類🥩、海鮮、台式小食無限追加, 絕對滿足到食肉獸🔥 新推出兩款春日特飲:西瓜烏龍🍉、芒果益力多🥭, 夏日消暑必飲!個人推介西瓜烏龍, 西瓜汁融合烏龍茶, 甜中帶茶韻, 同時喝到果香與茶香, 回甘不膩🍲「牛殿品」✔️新鮮活鮑魚/每人一隻✔️1664生啤無限量暢飲🍻 我揀咗元氣養生鍋🍲, 用上鮮雞做高湯底, 加上人蔘、紅棗、杞子等養生食材, 湯底好清甜, 非常滋補❣🥩日本宮崎縣A5和牛油花分布均勻細緻, 肉質柔軟多汁, 入口即化!🥩澳洲M9和牛食落有香濃肉味, 肉質鮮嫩, 充滿油脂香氣同肉汁!🥩牛脷心托薄切牛脷心托一客有4片, 肉質緊緻又柔軟任食自助區有丸類、蔬菜等等火鍋配料, 特別推介香芋包心上貢, 芋頭貢丸口感彈牙, 芋泥內餡好綿滑!另提供多款台式夜市特色小食, 有鹽酥雞、麻辣鴨血、墨魚仔🦑、台灣腸、椒鹽蝦🦐、宜蘭蔥餡餅等等。打完邊爐一定要食甜品!除咗有Häagen

🍲「牛殿品」
✔️新鮮活鮑魚/每人一隻
✔️1664生啤無限量暢飲🍻

🥩日本宮崎縣A5和牛
油花分布均勻細緻, 肉質柔軟多汁, 入口即化!

🥩澳洲M9和牛
食落有香濃肉味, 肉質鮮嫩, 充滿油脂香氣同肉汁!

🥩牛脷心托
薄切牛脷心托一客有4片, 肉質緊緻又柔軟

打完邊爐一定要食甜品!除咗有Häagen-Dazs雪糕之外🍦, 仲有綿花冰、豆腐花、新鮮水果🍉🥝 🍍, 非常滿足!
2025-06-18
2025-06-02 3171 浏览
今日發掘左一間超正火鍋放題🤩係我哋生平第一次食放題食到100%飽都仲想繼續食🥹任叫日本宮崎縣A5和牛同澳洲M9牛肩胛肉已經夠晒吸引,仲要送每人一隻鮑魚,加埋任飲1664生啤,兼且冇限時,嘆左成晚,飽到差啲行唔到🤣我哋揀咗元氣養生鍋,蔘味恰到好處,甘香得嚟唔會蓋過牛味宮崎縣A5和牛同澳洲M9牛肩胛肉超超超級好食,油脂豐富,而且分布均勻,簡直入口即溶,而火鍋正好減低油膩感,我地起碼encore 左5、6次🥹牛舌心好爽口彈牙,就連其他牛肉、羊肉都好高質😋海鮮一啲都唔馬虎,除咗有廣島蠔,仲有青口,海蝦、蜆、墨魚仔等等,蝦嘅肉質好結實,好鮮甜。平時出街食蝦最怕無味或者霉嘅蝦,今次我哋試完一round要encore😆蔬菜同丸類都好多選擇,仲有好多台式小食,花枝丸同蝦滑都很不錯,但係我哋為咗留返啲quota俾A5和牛,其他丸類就冇乜試到🤣雖然平時我唔係好熱衷於甜品,但係呢度竟是有自助芋圓同綿綿冰,配料種類好多,好想全部試勻晒😩最後仲叫埋每人一杯春陽茶事飲品,完全係捧住個肚返屋企🫠

我哋揀咗元氣養生鍋,蔘味恰到好處,甘香得嚟唔會蓋過牛味

牛舌心好爽口彈牙,就連其他牛肉、羊肉都好高質😋

最後仲叫埋每人一杯春陽茶事飲品,完全係捧住個肚返屋企🫠
  • 日本宮崎縣A5和牛
  • 澳洲M9牛肩胛肉
2025-04-30 3450 浏览
牛品無限時午市火鍋無限時午市火鍋的概念令人感到非常實惠,尤其適合牛肉愛好者😋😋😋隨心所欲咁享受高品質肉類同新鮮配料😆😆😆澳洲M9和牛澳洲M9和牛肉質極為鮮嫩,油花分布均勻🐂🐂🐂烹煮後既風味令人驚艷,入口即化,無論係涮煮定直接享用,都感受到其獨特風味🥳🥳🥳新鮮海鮮新鮮海鮮,肉質鮮美,搭配火鍋湯底,令每一口都充滿海洋鮮味🐙🦑🐟 其中魷魚仔同沙白都十分美味,提升左整體火鍋既層次感😛😛😛炸物炸物酥脆口感更加為火鍋增添唔同既風味,外皮金黃酥脆,內部鮮嫩🤩🤩🤩其中炸午餐內作為小食非常受歡迎,令人一試成主顧🥰🥰🥰手工芋圓、仙草、椰果手工芋圓、仙草和椰果等多款台式甜品搭配更為火鍋餐後增添甜蜜感🤓🤓🤓口感Q彈,清新風味更令人感到愉悅✌🏻✌🏻✌🏻哈根達斯哈根達斯濃郁雪糕為用餐體驗增添實在既奢華感,並提供2種口味🍨🥧👏🏻非常滿足甜品愛好者需求😚😚😚自家制刨冰自家制刨冰清爽口感令人倍感消暑🤩🤩🤩非常適合係火鍋後享用,整體用餐體驗更加完美😍
牛品無限時午市火鍋

澳洲M9和牛

新鮮海鮮

炸物

手工芋圓、仙草、椰果

哈根達斯

自家制刨冰
午餐
夜晚嚟咗呢間牛品食火鍋放題,1830前入座就可以有早鳥優惠。我哋揀咗中間價位嘅牛御品吃到飽套餐,早鳥價每位$319已經可以食到澳洲M9和牛同USA Prime Beef放題,食足120分鐘。湯底有10款選擇,我哋就揀咗黑蒜黃金鍋,湯入面除咗有原粒黑蒜,仲有蜆。先講自助吧,分為4大區域,除咗有蔬菜、丸類等嘅自助火鍋配料區,仲有台式小食熟食區、甜品區同飲品區,無限量供應超過100款嘢食飲品。肉類嘅質素唔錯,重點當然係澳洲M9和牛肩胛肉,油花分佈平均,入口肉質非常之腍嫩。美國特級牛小排同美國頂級牛肩胛肉都唔錯,腍得嚟肉味香濃。其他仲有好似加拿大頂級牛板腱、美國牛胸腹、西班牙栗飼豬、新西蘭羊卷肉、花雕醉雞件等都係任食。除咗肉類,好似青口、蜆、海蝦、黑魚片呢d海鮮亦都可以任叫。我哋食嘅牛御品吃到飽套餐,仲有送鮮活鮑魚同春陽茶事手調茶飲一杯,我哋就叫咗桂花蜜烏龍同鳳梨蜜烏龍。送嘅鮑魚都幾大隻,夠新鮮,口感爽彈。呢到嘅甜品區有齊布甸、雪糕、豆腐花、芋圓等嘅甜品,仲有唔同嘅自助配料好似珍珠、西米、啫喱、寒天、桃膠等可以diy炮製自己想要嘅配搭。餐廳依家用App join會員就會有85折,食其中幾款放題

美國特級牛小排同美國頂級牛肩胛肉都唔錯,腍得嚟肉味香濃。

除咗肉類,好似青口、蜆、海蝦、黑魚片呢d海鮮亦都可以任叫。

餐廳依家用App join會員就會有85折,食其中幾款放題仲可以玩夾公仔機一次,有機會夾到公仔、Häagen-Dazs雪糕券、現金券、和牛卷等豐富獎品。

牛品台式火鍋 (銅鑼灣)

6天前 0 浏览
約咗一個好耐冇見嘅朋友,我哋有好多嘢要傾呀!一定要搵間可以坐得耐嘅地方食飯!竟然比我哋搵到一間無限時任食邊爐,仲要有M9,A5高質牛肉飲食!啤酒任飲!可以冇壓力咁邊食邊傾! 我講緊嘅係位於銅鑼嘅「牛品台式火鍋」最早5pm就可以入座!有百多款火鍋配料🍺 1664生啤任飲!生啤清味易入口👍🏻先點湯底,有十款左右湯底!❗️推介❗️夏季限定 「蟲草花白玉藏珍鍋」冬瓜消暑,配合蟲草花、蟹肉、鮮蝦等湯頭非常鮮甜,湯滾起先來喝一碗湯再打邊爐!🐮🐷🐐🐓肉類:日本宮崎縣A5和牛、澳洲M9和牛肩胛肉、淨係食呢兩款已夠晒回本!其它仲有唔同款式嘅牛、新西蘭羊肉卷、西班牙豬、花雕醉雞等🦐🐟 海鮮:每位包活鮑魚一隻,非常鮮味易咬開,仲有海蝦、蜆、生蠔同青口,真係非常新鮮好味👍🏻 我見到隻蜆仲吹緊泡泡🍢台式灣特色:有鹽酥雞、炸地瓜丸、麻辣鴨血、台式甜不辣、台灣香腸、米血糕、牛品牛三寶,連水蓮菜都有,夠晒台式風味有特色自助區:喺等候嘢食期間,可以出去自助區攞其他火鍋配料,例如蔬菜、丸、粟米,菇類,即食麵飲品:套餐送一杯「春陽茶事」🧋,1664生啤任飲,飲品櫃仲有汽水,茶飲,特飲等,非常多選擇甜品:🍧自製台式雪花冰,豆腐花
可以冇壓力咁邊食邊傾!
我講緊嘅係位於銅鑼嘅「牛品台式火鍋

最早5pm就可以入座!
有百多款火鍋配料
🍺 1664生啤任飲!生啤清味易入口👍🏻

先點湯底,有十款左右湯底!
❗️推介❗️夏季限定 「蟲草花白玉藏珍鍋」
冬瓜消暑,配合蟲草花、蟹肉、鮮蝦等
湯頭非常鮮甜,湯滾起先來喝一碗湯再打邊爐!

甜品
🍧自製台式雪花冰,豆腐花,多款配料,紅豆、白桃、桃膠,爆爆珠、鳳梨、啫喱糖,愛玉、椰果、糖漿、煉奶等等
🍨Häagen-Dazs 甜筒任食

整體嚟講, CP值超高,食物質素高
地方整潔,座位闊落
確實係同朋友聚會嘅好地方
2025-07-01 0 浏览
之前係尖沙咀食過呢間既台式火鍋已經覺得幾有質素,因為除左平時大路既野食,仲有相當多台灣小食同甜品可以任食🤫而家連銅鑼灣都開左,夠哂方便😌感覺銅鑼灣呢間坐得仲舒服,比較多卡位.👁‍🗨 牛殿品吃到飽套餐 💲559.👁‍🗨呢個牛殿品套餐其中一個賣點係無限時任食!食到飽飽地,慢慢抖下再食過都得,吾洗急急腳食,怕比人趕走,實行食夠回本🤤同埋可以任飲1664生啤,包一杯春陽茶事既台式飲品,兩隻新鮮鮑魚😌.👁‍🗨 肉類.➰最高級既套餐,就係可以食哂餐廳入面有既所有肉類,無論係咩種類既豬牛雞,都可以任叫,夠哂爽😂最推介既係宮崎A5和牛同埋澳洲M9和牛😋前者牛味好香濃,食落都有陣陣既牛脂香,不過同後者相比,澳洲既M9和牛就更加肥美,油脂味突出啲🤫另外仲有美國封門柳,一口牛,牛小排,豬五花等等,質素都吾錯.👁‍🗨 小食熟食.➰有吾少台灣夜市小食,好似甜不辣,皮蛋豆腐,鹽酥雞,炸花枝丸,蔥餡餅,台灣香腸之類,剩係食呢啲小食都回哂本🥹甜不辣好煙韌好好咬😋蔥餡餅都食juicy juicy煎得香口,係鹽酥雞質素冇咁好,雞肉乾身左些少😬自助吧仲有啲炸物,地瓜球好高質,仲有大大塊蝦片,脆卜卜🤩熟食當中茶葉蛋都幾入味,
👁‍🗨 牛殿品吃到飽套餐 💲559

👁‍🗨 肉類

👁‍🗨 小食熟食

➰有吾少台灣夜市小食,好似甜不辣,皮蛋豆腐,鹽酥雞,炸花枝丸,蔥餡餅,台灣香腸之類,剩係食呢啲小食都回哂本🥹甜不辣好煙韌好好咬😋蔥餡餅都食juicy juicy煎得香口,係鹽酥雞質素冇咁好,雞肉乾身左些少😬自助吧仲有啲炸物,地瓜球好高質,仲有大大塊蝦片,脆卜卜🤩熟食當中茶葉蛋都幾入味,幾有驚喜,如果大食既話,可以食飯碗肉燥飯配埋台式滷豬大腸😂
👁‍🗨甜品.雪糕.飲料

甜品好出色!有鮮芋鮮既芋圓可以無限食😂可以自製芋圓珍珠豆花,豆花質地都幾滑身,豆味突出🤩另外仲可以自製台式綿花冰,配上吾同既水果😇雪糕就係哈根達斯,但係驚喜佢提供比較少見既口味,好似柚子檸檬馬卡龍同意大利芝士蛋糕味,兩個都好好味,後者咖啡味好香濃🤤飲品除左可以叫春陽茶事既特飲,仲可以係飲品櫃自己揀,種類都相當多,汽水涼茶同各種茶飲都有,夠哂豐富
🔛 整體評分(7.5/10)
牛品台式火鍋係銅鑼灣人氣台式放題店,由台灣師傅主理,主打超過100款火鍋配料、台灣直送小食、甜品飲品任食,仲有1664生啤無限暢飲!最吸引係晚市「牛御品」或「牛殿品」套餐,每位送一隻鮮活鮑魚同一杯春陽茶事手搖飲品,打邊爐都可以歎到台灣人氣茶飲,勁有驚喜!環境寬敞舒適,自助區乾淨企理,啱晒朋友聚會、家庭聚餐,CP值高,難怪網民大讚!😋<牛品台式火鍋>#mochicouple_hk銅鑼灣搵食團⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣ 湯底選擇🍲必試限定✨《蟲草花白玉藏珍鍋》呢款超浮誇冬瓜火鍋簡直係夏日限定嘅藝術品🎐!以一整圈切花嘅冬瓜擺成圓環造型,中間注滿養生湯底🫧,上面鋪滿鮮蝦🦐、蟹柳🦀、蓮子🌰、蟲草花🌼,打邊爐都可以咁高貴✨~每啖都飲到冬瓜與蟲草嘅甘甜清香,消暑又養生❤️!打卡一流📸,味道更唔輸陣!2️⃣ 牛肉類牛品主打澳洲M9和牛肩胛肉😆日本A5和牛🐄美國封門柳、加拿大AAA板腱、牛胸腹(雪花牛)、美國牛小排等,每款牛肉油花分佈勻稱,肉味濃郁。A5和牛入口即化,油脂香甜,幸福感爆燈;M9和牛肉質柔嫩、帶有獨特牛香;🥩🔥封門柳則

<牛品台式火鍋>

#mochicouple_hk銅鑼灣搵食團

1️⃣ 湯底選擇
🍲必試限定✨《蟲草花白玉藏珍鍋》

2️⃣ 牛肉類
牛品主打澳洲M9和牛肩胛肉😆日本A5和牛🐄美國封門柳、加拿大AAA板腱、牛胸腹(雪花牛)、美國牛小排等,每款牛肉油花分佈勻稱,肉味濃郁。A5和牛入口即化,油脂香甜,幸福感爆燈;M9和牛肉質柔嫩、帶有獨特牛香;🥩🔥封門柳則牛味極濃,口感滑溜,牛控一定要試。加拿大板腱肉質彈牙,性價比高,雪花牛油脂豐富,涮幾秒已經嫩滑多汁。網民大讚美國牛小排軟腍多汁,整體牛肉水準高🤤任食無壓力,真係牛魔王天堂!🥰

3️⃣ 海鮮
海鮮選擇多,有青口、鮮蝦、花甲、魷魚、鮮活鮑魚等,全部新鮮彈牙,煮完唔會縮水。青口蛋白質豐富,低脂又健康☺️花甲細嫩鮮甜,有咬口🤩mochicp起碼食咗30隻花甲😂😂因為真係勁新鮮!仲會郁🤩每位送一隻鮮活鮑魚,落鍋煮完鮮甜彈牙,打邊爐食到咁多海鮮,CP值真心高!

4️⃣ 台式小食
鹽酥雞、甜不辣、炸地瓜薯條、麻辣鴨血、炸午餐肉、台式香腸等,全部香口惹味,外脆內嫩。鹽酥雞用九層塔一齊炸,香氣四溢;甜不辣彈牙鮮香;地瓜薯條外酥內軟,灑上甘梅粉鹹甜交錯,麻辣鴨血滑嫩入味,香麻不嗆,台灣夜市feel滿分!

5️⃣甜品
芋圓、仙草、豆腐花、Häagen-Dazs雪糕、台式手搖茶飲等,全部任食任飲。DIY綿綿冰消暑又好玩,芋圓煙韌,仙草清爽,雪糕成大桶任你𢳂,餐後解膩一流。甜品區超受歡迎,食完鹹嘢再歎甜品,完美ending!

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸
📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 1樓
🚇銅鑼灣站A出口,步行約4分鐘
🕒Mon-Thur:12:00-22:30
Fri-Sun:12:00-23:00
用餐优惠
試食活動
2025-06-25 0 浏览
這間人氣火鍋放題店位於銅鑼灣的金朝陽中心二期,主打無限時火鍋放題,堅持從台灣直送地道食材,搭配台灣廚師團隊獨創湯底。牛殿品 - $559可享1664生啤無限量暢飲,另外每位鮮活鮑魚一份及春陽茶事飲品。鍋底方面,除了十款每日新鮮熬製的湯底選擇,還有最新推出的夏季限定—「蟲草花白玉藏珍鍋」,大大塊冬瓜細膩軟嫩,帶有淡淡的清甜味,使湯底更加清爽可口,還有蟲草花、蝦及雞肉等,清熱解毒好消暑。肉類方面,必吃九款頂級牛肉。日本宮崎縣A5和牛有豐富的霜降油花,柔嫩多汁得幾近入口即化,脂肪清爽不膩;手切美國頂級封門柳厚度適中更有口感,嫩滑有嚼勁富肉汁…海鮮方面,鮮活鮑魚厚肉爽身有明顯的鮑魚鮮味;鮮蝦爽脆富有彈性;蜆肉鮮甜無沙;手工蝦滑有良好的黏性,保留蝦肉鮮甜;鮮滑黑魚片嫩滑細膩…台式小食不定期更換款式,有蘭陽糕渣、牛品牛三寶、酥脆小酥肉、大腸包小腸及椒鹽粟米等,尤其喜歡金黃酥脆的鹽酥雞,有陣陣椒鹽濃香。自助區方面,有多款炸物及台式小吃提供,亦有林林總總的火鍋配料及新鮮蔬菜。甜品方面,Häagen-Dazs雪糕有抹茶、意大利芝士蛋糕及士多啤梨三款口味,還有滑溜的手工豆花及入口即化的綿綿冰,均可自行加入

牛殿品 - $559

鮮滑黑魚片

台灣香腸
椒鹽粟米
水蓮

甜品方面,Häagen-Dazs雪糕有抹茶、意大利芝士蛋糕及士多啤梨三款口味,還有滑溜的手工豆花及入口即化的綿綿冰,均可自行加入芋圓、愛玉、紅豆、椰果、仙草及寒天等配料;自家製黑糖布甸滑嫩綿密富雞蛋香。
春陽茶事

飲品方面,每人一杯春陽茶事台式飲品,烏龍鮮奶滑順且帶有茶香,不會過於膩口;檸檬蜜烏龍酸甜適中,清爽解膩,還有1664生啤及多款罐裝飲品。
2025-06-24
約左老Best 黎食「牛品」台式放題, 考試前已經約定考完試要嚟食~小姐安排咗個窗口位,又近攞嘢食嘅位置俾我哋, 爽~ 方便🥰我喺OpenRice買咗2套coupon,日本極品奈和牛套餐超抵 ($341) 我哋先嚟叫晒幾款唔同嘅牛食,全部都好好食😁😁又腍又有牛味😋😋食物包括:肉類:日本極品奈禾牛 、美國特級牛小排 、美國頂級肩胛肉 、加拿大頂級牛板腱 、美國牛胸腹 、手切美國頂級封門柳 、牛腿心托 、西班牙栗飼豬梅肉 、西班牙栗飼豬五花 、新西蘭羊卷 、花雕醉雞件 、台灣墨魚仔、一口和牛 ,海鮮(新西蘭青口、海蝦、蜆)鮮黑魚片再送鮮活鮑魚及指定春陽茶事(每位一杯)出邊仲有20幾款台灣直送(火鍋配料):仲有豆腐花,芋圓甜品+10幾款配料,仲有刨冰,又有哈根大師雪糕🤓食到我哋兩個捧住個肚走~ 大滿足😁佢雖然限時,其實只不過係限時點食牛肉,夠鐘都冇趕我哋走,可以喺出邊慢慢再攞嘢食都得(如果仲食得落)😝 已經約定下次再嚟🥰🥰

食物包括:
肉類:
出邊仲有20幾款台灣直送(火鍋配料):

食到我哋兩個捧住個肚走~ 大滿足😁

2025-06-18 418 浏览
叫左2碟肉套餐 冇食任食午餐我叫左豬肉同牛肉 我同事叫左牛肉同海鮮一份肉係2碟 一定唔會唔夠食 海鮮係一份湯底加左錢叫鴛鴦鍋 滷水果個好好食 有蜆 蝦 份量都足夠自助區 同出面大部份火鍋店差唔多 都係丸 菜等值得去食嘅係甜品 有好多toppings 仲有芋丸 果肉 愛玉 飲品方面都係正常飲品 汽水 茶 果d 個人喜好雪糕係Haagen-Dazs 雖然唔係獨立杯裝 自己鐘意幾多就幾多 而且勝在可以食完再食 以98蚊 2款肉 其實係4碟肉嘅午餐黎講 絕對冇得輸
叫左2碟肉套餐 冇食任食午餐
自助區 同出面大部份火鍋店差唔多 都係丸 菜等
飲品方面都係正常飲品 汽水 茶 果d 個人喜好

以98蚊 2款肉 其實係4碟肉嘅午餐黎講 絕對冇得輸
2025-06-17
炎炎夏日坐喺冷氣底下打邊爐係件好爽既事,今次約咗朋友去新開張既台式火鍋店度食火鍋,環境就腳,見到都有唔少選擇,仲有1664生啤任飲!牛殿品食到飽套餐 $589今次揀選嘅係牛品食到飽套餐,套餐一開始要先揀湯底,十幾款湯底入面最後揀咗黑蒜黃金鍋,用豬骨做底再加入黑蒜同埋大蜆,湯底鮮甜。呢個牛殿品套餐包括有日本宮崎縣a5和牛、澳洲m9和牛肩胛肉、手切美國頂級封門柳和加拿大頂級牛板腱等等,肉類種類繁多。入面最鍾意就係宮崎縣a5和牛,和牛切到薄薄一片,肥瘦適中,加埋日本生雞蛋超美味!當然仲有其他海鮮啦,建議大家可以叫佢哋嘅鮑魚,煮熟咗之後肉質嫩滑易咬,鮮味十足。當然除咗qr code落單嘅肉類同小食外,外面都有自助吧可以揀選火鍋配料、炸物、蔬菜、飲品、甜品同飲品等。有花枝丸、蜂巢豆腐、魚腐、水餃等等。熟食方面就見到有肉燥飯、蒜泥青瓜、鹵水豬肚、蘿蔔、雞翼尖、茶葉蛋等等。套餐本身已經有包春陽茶事飲品同埋1664生啤無限量暢飲,1664生啤一大杯,入口有明顯麥香,飲落順口,配埋打邊爐一流。不得不提嘅係有得diy甜品食到飽,外面有自助雪糕區、芋圓甜品區,同埋可以整飄雪黑糖綿綿冰。見到佢哋嘅雪糕係用咗h

牛殿品食到飽套餐 $589

不得不提嘅係有得diy甜品食到飽,外面有自助雪糕區、芋圓甜品區,同埋可以整飄雪黑糖綿綿冰。見到佢哋嘅雪糕係用咗häagen-dazs雪糕,今日有三隻口味分別係士多啤梨、雲呢拿藍莓馬卡龍同埋柚子檸檬馬卡龍,食客可以自己調節雪糕份量,側邊仲有脆筒可以加雪糕上去添!
黎到金朝陽中心二期「牛品」點左無限時既「牛殿品吃到飽」火鍋放題🥘🥢青花椒和牛鍋做湯底,自己加花椒調麻度,湯頭麻香微辣,愈滾愈香濃,涮牛肉完全帶出和牛嘅油脂麻香,超夾! 最鍾意日本宮崎A5和牛🥓大理石雪花紋靚,輕涮3秒肉質香嫩,食左10碟都唔膩!🥓澳洲M9和牛肩胛,肉質實淨牛味濃,帶嚼勁!🥓手切美國封門柳、牛脷心托軟嫩,加拿大頂級牛板腱、一口和牛、豬梅肉等,肉類十多款都試唔哂!鮑魚每位一隻新鮮彈牙,大大隻。廣島蠔、大蜆鮮甜。台灣食品小食款式多,水蓮菜爽脆、麻辣鴨血嫩滑入味、大腸包小腸糯米吸晒油香,仲有牛三寶、烤椒皮蛋豆腐、椒鹽蝦、椒鹽粟米、地瓜球,食到停唔到口!留肚食甜品DIY綿綿冰🍧十多款配料任加,黑糖珍珠+煙韌芋圓+茶凍+爆珠寒天! 仲有Häagen-Dazs任食🍦飲品除咗自助櫃既罐裝汽水、茶飲。 仲任點1664生啤🍻🍻飲兩大杯配辣鍋超爽! 每位有「台灣春陽茶事」手搖飲1杯,鳳梨烏龍茶有埋果肉好fresh🥤無限時真係加分!7點食到10點,慢慢食足廿幾碟牛唔使趕!$500幾蚊位食到A5和牛+海鮮+手搖飲+啤酒。大推青花椒鍋,麻香同和牛真係絕配

涮牛肉完全帶出和牛嘅油脂麻香,超夾!

🥓澳洲M9和牛肩胛,肉質實淨牛味濃,帶嚼勁!
🥓手切美國封門柳、牛脷心托軟嫩,
加拿大頂級牛板腱、一口和牛、豬梅肉等,肉類十多款都試唔哂!

鮑魚每位一隻新鮮彈牙,大大隻。
廣島蠔、大蜆鮮甜。

台灣食品小食款式多,

留肚食甜品
仲有Häagen-Dazs任食🍦

飲品除咗自助櫃既罐裝汽水、茶飲。
仲任點1664生啤🍻🍻飲兩大杯配辣鍋超爽!

無限時真係加分!
大推青花椒鍋,麻香同和牛真係絕配
牛品算是我暫時為止,食過同級數最好食的牛肉火鍋放題。尖沙咀分店食過好多次了,新店開到銅鑼灣,之前食開2個鐘,總是不夠盡興,現在這個“牛殿品”無限時晚市火鍋放題,簡直正中下懷。這個套餐可以無限量任點任食A5日本宮崎和牛🐂,最適合作為牛魔王的我。如果喜歡喝兩杯的,無限暢飲1664生啤🍻最最適合,一整晚,喝着酒,聊着天,寫意。位位送新鮮鮑魚/頭盤A5和牛,油花好好,未開始已經期待值拉滿😋。有好多款湯底可以選,最後選了元氣養生鍋,火鍋也是可以吃得很健康。湯底白得像牛奶,裏面有好多藥材跟雞塊,真的名符其實的夠養生。🐂牛肉✴️日本宮崎縣A5和牛:下定要無限翻點,油花好均勻,靚到爆,入口軟滑,油香滿溢。✴️澳洲M9和牛肩胛肉:牛味濃,軟滑中帶有咬口✴️美國特級牛小排:燒肉最喜歡的部位,火鍋薄切也好吃。✴️美國頂級肩胛肉:比澳洲和牛更有咬口。✴️加拿大頂級牛板腱:筋肉均勻,軟中又爽滑。✴️美國牛胸腹:脂肪多,比較像普通肥牛,可不點心可以留肚吃A5和牛。✴️手切美國頂級封門柳:牛味最濃,有牛內臟的濃郁香味。✴️牛脷心托:可點可不點,有點爽口。✴️一口和牛:牛味也濃。除除了牛肉,西班牙豬及新西蘭羊肉也是任吃,喜歡的別錯過,
牛品算是我暫時為止,食過同級數最好食的牛肉火鍋放題

🐂
牛肉

✴️澳洲M9和牛肩胛肉:牛味濃,軟滑中帶有咬口
✴️美國特級牛小排:燒肉最喜歡的部位,火鍋薄切也好吃。
✴️美國頂級肩胛肉:比澳洲和牛更有咬口。
✴️加拿大頂級牛板腱:筋肉均勻,軟中又爽滑。
✴️手切美國頂級封門柳:牛味最濃,有牛內臟的濃郁香味。
✴️牛脷心托:可點可不點,有點爽口。
✴️一口和牛:牛味也濃。

除除了牛肉,西班牙豬及新西蘭羊肉也是任吃,喜歡的別錯過,我們胃容量有限,就勉為其難專攻A5和牛了😋😍。

還有海鮮(蜆/新西蘭青口/廣島蠔),蜆及廣島蠔肥美很不得了,淥熟還是漲卜卜。
台灣小吃也可以點得到,在飽得很的情況下,我還點了4份(台灣香腸、籐椒魚皮
、宜蘭蔥餡餅~炸花枝丸),都很好吃。

自助區也不能錯過,飲品/台式美食/台灣直送的蔬菜、丸類,還有必吃的自制綿綿冰,可以任加10多款Toppings,不同分店我都必吃。

總結,服務裝潢都令人稱心如意,食物質素更加不在話下,任食5宮崎和牛,無限暢飲1664生啤,分分鐘回本,現在還開到銅鑼灣,我是必然要回訪的。
2025-06-11 417 浏览
無限時 晚市火鍋放題可以由5點食到10點😋其實都唔夠時間食因為實在太多款式有A5日本宮崎和牛多款台式小食 甜不辣 炸地瓜球 地瓜條蝦片 椒鹽粟米 仲第一次見有大腸包小腸宜蘭蔥餡餅仲可以自製滷肉飯 蘿蔔 大腸滷到勁入味😍仲有多款海鮮可以揀 有鮑魚 蝦 青口 必食推介蠔 勁鮮味自助區有好多新鮮蔬菜 丸類 另外仲有DIY甜品 刨冰有好多款配料可以 推介黑糖珍珠 煙靭芋圓茶凍 仲有自家製雞蛋布甸 Häagen-Dazs雪糕任食 款式多到講唔晒😍飲品方面都好有心思 除咗可以喺自助區拎到冷泡茶 仲可以飲春陽茶事手搖飲品仲有1664啤酒可以任飲😋真係飲飽食醉 飽到上心口 真係五個鐘都食唔晒咁多樣😋
無限時 晚市火鍋放題
可以由5點食到10點😋